Бял списък на хотели в страната - Тема 2

• 163 292
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте  Hug !!!Може ли някой да сподели мнение за хотел Орловец Пампорово? След няколко дни заминаваме за уикенда и тъй като сме с деца ми се иска да съм подготвена.Търсих отзиви но ми излизат само отпреди две -три години а ми се искаше да чуя мнение на някой скоро почивал там .Някъде прочетох ,че било студено да си носим печка  #Cussing outВ петзвезден хотел и печка ли ще ми трябва  newsm78

# 676
Здравейте  Hug !!!Може ли някой да сподели мнение за хотел Орловец Пампорово? След няколко дни заминаваме за уикенда и тъй като сме с деца ми се иска да съм подготвена.Търсих отзиви но ми излизат само отпреди две -три години а ми се искаше да чуя мнение на някой скоро почивал там .Някъде прочетох ,че било студено да си носим печка  #Cussing outВ петзвезден хотел и печка ли ще ми трябва  newsm78
Аз бях напролет. Стаите са доста прилични, големи, топли (времето беше доста студено), малко старички, като че ли. Басейнът е много малък и не достатъчно топъл за моите представи, парната баня и сауната са нормални. Фитнес залата беше доста голяма като за хотел, с много и чисто нови уреди. Закуската е на блок маса, хубава, но не особено богата. Ние имахме и вечеря - страхотна беше - салата, предястие, основно и десерт - много добро беше всичко. Като цяло са ми добри впечатленията, но не ми е много ясно откъде са му тези пет звезди на хотела. Ние бяхме за закриването на ски сезона с промоционална цена - 35 лв. HB, пълната цена не бих я платила.
Имам една молба към теб - да пишеш дали има ваучери за отстъпка за лято 2014 в Албена. Благодаря предварително!

# 677
 Когато имате намерение да ползвате басейн в хотел е важно да знаете, че ако ви обещаят водата да е с температура 30 градуса или ви лъжат или е по-безопасно да не ползвате басейна. Най-благоприятната температура за развиване на всякакъв вид микроорганизми е от 29 до 38 градуса, като при някои минерални води се допуска и 36 градуса, но като изключение. Обикновено мацките  приемащи резервации не разбират много и са щедри на обещания. Не се подлъгвайте.

# 678
Аз бях напролет. Стаите са доста прилични, големи, топли (времето беше доста студено), малко старички, като че ли. Басейнът е много малък и не достатъчно топъл за моите представи, парната баня и сауната са нормални. Фитнес залата беше доста голяма като за хотел, с много и чисто нови уреди. Закуската е на блок маса, хубава, но не особено богата. Ние имахме и вечеря - страхотна беше - салата, предястие, основно и десерт - много добро беше всичко. Като цяло са ми добри впечатленията, но не ми е много ясно откъде са му тези пет звезди на хотела. Ние бяхме за закриването на ски сезона с промоционална цена - 35 лв. HB, пълната цена не бих я платила.
Имам една молба към теб - да пишеш дали има ваучери за отстъпка за лято 2014 в Албена. Благодаря предварително!
Принцеса Лея към мен ли е молбата да пиша за ваучери за отстъпка за лято 2014 в Албена   newsm78 

# 679
Icicle не че искам да споря... но има достатъчно примери за хотели чиито басейни са с температура над 30 градуса. Аз поне на първо четене се сещам за поне 3 в които съм била последните няколко месеца и гарантирам за температурата. И хигиената беше на нужното ниво.  Peace

# 680
Бг мами, когато пътувате към Плевен задължително се отбийте в Туристически дом "Кайлъка" град Плевен. Отзивите в интернет и снимките които са там са стари. В момента текат довършителни ремонти по хотелската част, по точно в Лоби бара и ресторанта. Едното крило вече е готово, изцяло реновирано...коридори, бани, мебели в стаите... Няма нищо общо с преди! Топло и уютно! Цените са напълно нормални, даже в сравнение с другите хотели в града са си безбожно ниски. Има само малка разлика в цените на новото крило и цените на старите крила. Всеки сам решава къде иска. Станало е страхотно !

# 681
Бг мами, когато пътувате към Плевен задължително се отбийте в Туристически дом "Кайлъка" град Плевен. Отзивите в интернет и снимките които са там са стари. В момента текат довършителни ремонти по хотелската част, по точно в Лоби бара и ресторанта. Едното крило вече е готово, изцяло реновирано...коридори, бани, мебели в стаите... Няма нищо общо с преди! Топло и уютно! Цените са напълно нормални, даже в сравнение с другите хотели в града са си безбожно ниски. Има само малка разлика в цените на новото крило и цените на старите крила. Всеки сам решава къде иска. Станало е страхотно !

Mr. Green Никой не те разбра на къде биеш  Whistling

# 682
Bliss, майка ми от 27 години се занимава с поддръжка на басейни и без да преувеличавам, е един от най-уважаваните специалисти в областта по нашето Черноморие. В момента работи в 5* курортен комплекс и участват в някакви европейски програми, заради които покриват доста повече изисквания. Това го знам от нея. Всяка пролет и всяка есен идват румънски туристи на които туроператорите са им обещали 30 градуса температура на басейн, който не е минерален. Всяка година тя се разправя с този проблем.
http://www.rzi-vt.org/instrukzia34.pdf

# 683
Принцеса Лея към мен ли е молбата да пиша за ваучери за отстъпка за лято 2014 в Албена   newsm78 
Да, нали ще ходиш в Орловец. Миналата година имаше такива ваучери, надявам се, че и тази ще е така.

# 684
Bliss, майка ми от 27 години се занимава с поддръжка на басейни и без да преувеличавам, е един от най-уважаваните специалисти в областта по нашето Черноморие. В момента работи в 5* курортен комплекс и участват в някакви европейски програми, заради които покриват доста повече изисквания. Това го знам от нея. Всяка пролет и всяка есен идват румънски туристи на които туроператорите са им обещали 30 градуса температура на басейн, който не е минерален. Всяка година тя се разправя с този проблем.
http://www.rzi-vt.org/instrukzia34.pdf

Нищо не доказа с линка. Това е наредба, която не касае и не регулира басейните в хотелите.

"Чл. 1. (1) Обект на тази инструкция са местата и съоръженията, където се провеждат
спортни състезания и тренировки."

Но въпреки това ще цитирам и това:

"(4) Оптималната температура на въздуха за закрити плувни басейни е 1-2 градуса над
тази на водата (24-27 градуса С)
при движение на въздуха 0,1-0,2 м/сек и повишена относителна
влажност. Температурата на водата за възрастни се движи между 23 и 26 градуса С, а за децата не бива да е по-ниска от 26 градуса С. В басейните за скокове във вода оптималната температура е 26-28 градуса С."

Т.е. говори се за оптимална Т., а не за задължителна. Освен това надолу се говори какви замервания на водата се правят постоянно.

Като извод водата на Т. може да е каквато си искат, стига да се контролира състава и. И между другото:

"Чл. 19. (Изм. - ДВ, бр. 18 от 1984 г.) (1) Водата на плувните басейни, изградени за
спортно-тренировъчни нужди или за отдих без пречиствателни съоръжения, трябва да отговаря на
условията, предвидени в чл. 18, алинеи 2, 3 и 4, с изключение на показателите: температура - не се нормира, прозрачност поСнелен - повече от 25 см,неразтворени вещества вмг/дм куб - не повече от 30,0, окисляемост (перманганатна) вмг/дм куб. - неповече от 3,5 , амоняк - неповече
от 0,05, и Ешерихия коли-титър - повече от 30,0 мл. Обеззаразяването на водата в такива басейни
се извършва всекидневно по указание на здравните органи. Изграждането на пречиствателните
съоръжения за тях се планира и осъществява в срок, определен от хигиенно-епидемиологичната
инспекция. В тези басейни се забраняват състезания."

Стига басейна да има пречиствателна система (а аз до сега не съм видяла басейн в хотел без такава) и стига да се контролира съдържанието на водата за мен няма никакъв проблем. И след като обещават Т. 30-31 следва водата в басейна наистина да е толкова.

# 685
Принцеса Лея към мен ли е молбата да пиша за ваучери за отстъпка за лято 2014 в Албена   newsm78  
Да, нали ще ходиш в Орловец. Миналата година имаше такива ваучери, надявам се, че и тази ще е така.
Принцеса Лея  да ще отсядаме  В Хотел Орловец - Пампорово ,извинявай ,че те попитах но искаш да кажеш че на почиващите в хотела гости предлагат ваучери с отстъпка за почивка през лятото в Албена ?Тъй като досега не сме ходили и не съм запозната   Rolling Eyes Няма проблем ще попитам задължително  Peace

# 686
Bliss, абсолютно права си! Щом са обещали следва да си спазват обещанията. В крайна сметка продават продукт или услуга на които те определят цената и условията и са длъжни да те информират коректно за тях като купувач, ако ще да ти обещаят крокодили с позлатени зъби и балетни пачки. Лично аз многократно съм се възползвала от тези си права, в много случаи само заради принципа. Колкото повече потребители си търсят правата, толкова по-малко злоупотреби ще има с по-малко оправните потребители.
Споделих информация която имам от източник на който вярвам. В крайна сметка форума е за това.

# 687

Споделих информация която имам от източник на който вярвам. В крайна сметка форума е за това.

За което благодаря, но това не е правилото. Правилото е че състава и качеството на водата следва да се поддържа всеки ден независимо каква е Т. и независимо в каква Т. най-лесно се развиват микроорганизми.  И когато се обещава, че водата е над 30 градуса това следва да е изпълнено, но задължително и след като състава и е безопасен за плуващите.

# 688
  • София
Орловец е малко в графатата "безобразничене по нашенски"  Wink. По-новата версия на хотел тип Перелик. Не е особено уютен. Басейна му е миниатюрен. Храната не става. (Аз напоследък нещо все коментари за неставаща храна пиша..., ама и за Орловец си е факт ... ) Звездите са му нереални.

# 689
  • София
Пресни отзиви за Тера компекс.
Доволна съм и препоръчвам Peace Намира се точно под Пирин голф, на нас ни се падна апартамент с гледка към голф игрището, отгоре планината - нямам думи каква красота! То само заради гледката си заслужава да отиде човек!
Ще кача снимки по някое време.
Апартамента - двуспален, мезонет. Не бях поръчвала такъв, не се зарадвах особено на стълбата, с малки деца съм, но гледката беше зашеметяваща и решихме да не сменяме стаята заради нея. Горе спалните, със скосявания, малки, но уютни. Баня с вана - чиста беше! Долу - грамаден "хол" с разтегателен диван и лежанка, трапезарна маса с шест стола, напълно обзаведена кухня - фурна, котлони, пералня, еспресо машина и пр. Всички екстри за по-дълга почивка на самостоятелно изхранване Peace Още една баня, с душ. Обзавеждането със следи от употреба и дребни забележки, но все още добро. Беше чисто навсякъде, наистина съм доволна от хигиената. Недостатък - завивките се оказаха късички за по-височки хора, мъж ми се оплака, аз нямах проблеми. Халати за спа-центъра зареждат и за малките деца.
Спа - хубав топъл басейн. Дават го 31 градуса, не съм го мерила, но на мен ми беше добре, на децата също. Достатъчно голям е да поплува човек. Джакузито е много топло. Голямо е, за 7-8 човека. Няма дюзи на стените, само отдолу, което ме лично не ме кефи, масажът на гърба ми е важен, но и така е приятно. Парна баня и сауна - нормални, прилични. Турската баня не работеше, пускали я само ако някой си поръча масаж - много жалко, защото вътре имаше чудни лежанки.
Ресторант - доволна съм, без да е някакво чудо на чудесата. Блок маса и на закуска, и на вечеря. Сутрин стандартните салами, сирена, яйца, зеленчуци, плюс мекици, пържени филийки, кроасани. Имаше хубав чай, кафето беше отвратително. Вечерята 4-5 вида салати, паста, постни ястия, няколко вида меса, едно ястие с риба. Много хубави десерти и плодове! Цени на алкохола нормални, в лоби бара също. Като цяло - няма вариант да останеш гладен и жаден.
Персоналът е много любезен. Приятни и вежливи хора навсякъде в хотела Peace
Един голям минус - имаха странен режим на пускане и спиране на отоплението в стаите. Парното е централно и не можеш сам да прецениш кога колко топло искаш да ти е. Първия ден като се върнахме от спа-центъра, загрети, децата с мокрите халати, в стаята - хладно, радиаторите студени Rolling Eyes Вечерта като се върнахме от ресторант - жега, всичко надуто на макс. Не успях да схвана идеята, но според мен в преходен сезон, в спа-хотел, където хората се разкарват по бански, трябва да е топло навсякъде и постоянно.
Като махнем тази забележка, всичко друго беше много добре и препоръчвам хотела Peace

Общи условия

Активация на акаунт