Банята, 16та тема!

• 111 916
  • 764
  •   1
Отговори
# 585
  • София
A6
На първо време махате дрехите и обувките от коридора.на вратите можете да сложите найлон ,за да не се прашат останалите стаи.Най-напред правите тоалетната,но тя предполагам е свързана и с кухнята и при смяна на Вик трябва да смените и плочките в кухнята.След като направите тоалетната почвате банята.Успех с ремонта и ще чакаме снимки. Wink

# 586
  • София
A6
На първо време махате дрехите и обувките от коридора.на вратите можете да сложите найлон ,за да не се прашат останалите стаи.Най-напред правите тоалетната,но тя предполагам е свързана и с кухнята и при смяна на Вик трябва да смените и плочките в кухнята.След като направите тоалетната почвате банята.Успех с ремонта и ще чакаме снимки. Wink
Ех, rumen_iankov колко лесно и чисто звучи.  Laughing
Коридора ще остане гол без шкафове, това е ясно. Имам спомени, че хоризонталните тръби в малката тоалетна, която наистина е свързана с кухнята, претърпяха реновиране при ремонта на кухнята, не питай как.....абсурдно беше....пък може и да греша, като разбием ще се види.
Истината е, че изпадам в някакъв тих ужас, майстора отмени таз седмичния старт със 7 дни, дори си отдъхнах, че ми дава малко време да се настроя.
Започвам да си мисля да се изнеса някъде,но за съжаление е невъзможно...
Като цяло замисълът е доста непретенциозен и не може да се мери с тук показаните, та не знам дали ще се престраша да пусна снимки  Simple Smile
Поздрави

# 587
Ние преживяхме това лято цялото това упражнение,с изключение на това,че мъжът ми явно не смята,че е по-добре да се пази,като има кой да чисти след това  #2gunfire За около 2седмица приключи всичко - баня и тоалетна,включено подмяна на ВиК,нови врати и всички там екстри,1 седмица живях така - 12ч на работа и като се върна хващам парцала,защото от къртенета прахът беше навсякъде...Къпахме се на терасата,временно поставяхме тоалетната през ноща,а през деня я махаха за да работят майсторите,на 2-рата седмица не издържах и заминах при майка ми,че и детето беше там.резултата като се върнах - страхотна баня и 4-стаен апартамент който трябва да чистя из основи - нищо не е облепено,набит прахоляк в компютъра в хола,в телевизорите и в микровълновата в кухнята,слой прахоляк като отворя гардероба,естествен паркет набит по фугите с фин бял прах - бясна съм ! Моят съвет - ако имате къде да живеете - по-добре ще е да не сте в същото жилище,облепете всичко възможно с найлони,при нас майсторите отваряха да става течение и да съхне по-бързо,от което прахолякът се разнася къде ли не.И се заредете с парцали и търпение,успех  Peace

# 588
Може ли някой да ми покаже параван за баня,който е правен от фирма за дограма?
И всички фирми за дограма ли правят такива паравани?
Спряла съм се на този вариант за по-евтино,така ли е?
Въпреки че предпочитам стъкло без рамка и отваряема врата,не плъзгаща.Ако ми препоръчате фирма,която прави такива на добри цени,ще съм ви благодарна Simple Smile
Последния ми вариант е да сложа старата душ кабина без коритото обаче.
Върху пода ли се монтира или има някакви лайсни,които се поставят?(прагчета от плочки не искам)

# 589
  • София

Аз не мога да ти покажа, но да споделя моята идея каква. Параван стъклен - 8 мм закалено стъкло. Към пода - алуминиев П-образен профил, към стената - 90 градусови държачи, и още едно рамо към другата стена. Държачите, рамото и профила - около 100 лв, от фирма за обков за стъкло. Самото стъкло - около 80/100 лв от стъкларска фирма, при размер на стъклото 90/200/8 см. Монтажът не ме притеснява, но мисля че ще срещна проблем с транспорта на стъклото и качването му по стълбите.
Благодаря за светлината около положението с прахта. За съжаление наистина няма как да изчезна за 2 седмици - през голяма част от времето мъжът ми ще е в командировка, а децата са на градина и училище съответно, а и 2 кучета гледаме.....веселба. Но все пак щом някой го е преживял, надявам се не е невъзможно, а и няма да съм първата или последната.

# 590
Не сме си избрали душ за банята. Имате ли предложения?

# 591
# 592
Не сме си избрали душ за банята. Имате ли предложения?
Ами най-напред решете какъв тип душ искате - примерно за вграждане, хидромасажна колона, с пита и слушалка, само слушалка или нещо друго, пък после можем да помагаме и с конкретни модели Peace

# 593
Стигнахме етапа с фугирането и запецнах - каква да е фугата?
Вебер, Терафлекс или други пробвани и качествени?
Цветът май ще ми е последна грижа - иска ми се да не мухляса на първата година или да се изрони без време.

# 594
  • София
Аз си сложих на Церазит, ЦС 40 май беше. Води се анти-всичко и е към 10-13 лв. кофичката (завии откъде ги взимаш)
http://www.ceresit.bg/component/virtuemart/details/30/10/За-керамични-покрития/Фугиращи-смеси-и-санитарни-силикони/ce-40-aquastatic/70

# 595
Стигнахме етапа с фугирането и запецнах - каква да е фугата?
Вебер, Терафлекс или други пробвани и качествени?
Цветът май ще ми е последна грижа - иска ми се да не мухляса на първата година или да се изрони без време.
Ние сложихме Мапей в мократа зона и Изомат в сухата, която също се понамокря, но не се облива с вода, разбира се. Ами прехваленият Мапей ми хваща нещо като мухъл или гъбички, не съм сигурна, нещо такова черничко. Верно, че става много топло в душ-зоната и има благоприятни условия за развитието на такива "същества", защото доста бавно съхне, но нали за това дадохме сума пари за фугираща смес  ooooh! Crossing Arms
Изоматът го избрахме, защото само той имаше сребрист нюанс. Еми по-доволна съм от него, а беше по-евтин  Peace

# 596
И всички фирми за дограма ли правят такива паравани?
Спряла съм се на този вариант за по-евтино,така ли е?
Въпреки че предпочитам стъкло без рамка и отваряема врата,не плъзгаща.Ако ми препоръчате фирма,която прави такива на добри цени,ще съм ви благодарна Simple Smile
Последния ми вариант е да сложа старата душ кабина без коритото обаче.
Върху пода ли се монтира или има някакви лайсни,които се поставят?(прагчета от плочки не искам)

Погледни в  http://baniastil.com/душ-кабини-по-поръчка/pages/12.html    там има на мен ми сметнаха за метър на метър кабина с плъзгащи врати 900лв.

може директно на пода да се монтира

# 597
Ние сложихме Мапей в мократа зона и Изомат в сухата, която също се понамокря, но не се облива с вода, разбира се. Ами прехваленият Мапей ми хваща нещо като мухъл или гъбички, не съм сигурна, нещо такова черничко. Верно, че става много топло в душ-зоната и има благоприятни условия за развитието на такива "същества", защото доста бавно съхне, но нали за това дадохме сума пари за фугираща смес  ooooh! Crossing Arms
Изоматът го избрахме, защото само той имаше сребрист нюанс. Еми по-доволна съм от него, а беше по-евтин  Peace

Pokita,  откъде взехте Изомата? Аз търся измат фугирща смес с добавка брокат. И Мапей имат, но ми идва скъпа.

# 598
За брокатена смес на Терафлекс ми донесоха мостри на една палитра и  на нея има изписан сайт - www.marisanbg.com. Цената им е 22лв за 2 кг - Терафлекс Gold/Silver Selection./Това ми каза дистрибутора./ Но на сайта няма тези цветове - сигурно трябва да се свържеш със сайта и да се пита.

P.S.http://www.sgrada.com/%D0%A4%D1%83%D0%B3%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%89 … %C2%AE_81254.html това са цветовете на въпросната палитра.

Последна редакция: пт, 16 сеп 2011, 20:10 от anitsa

# 599
А случайно да знаеш къде може да се намери в София?

Общи условия

Активация на акаунт