Банята, 16та тема!

• 111 953
  • 764
  •   1
Отговори
# 600
А случайно да знаеш къде може да се намери в София?
Предполагам, че имат дистрибуция по магазини за железария и строителни материали. Конкретно място - уви,нямам идея.  Thinking

# 601
Ние сложихме Мапей в мократа зона и Изомат в сухата, която също се понамокря, но не се облива с вода, разбира се. Ами прехваленият Мапей ми хваща нещо като мухъл или гъбички, не съм сигурна, нещо такова черничко. Верно, че става много топло в душ-зоната и има благоприятни условия за развитието на такива "същества", защото доста бавно съхне, но нали за това дадохме сума пари за фугираща смес  ooooh! Crossing Arms
Изоматът го избрахме, защото само той имаше сребрист нюанс. Еми по-доволна съм от него, а беше по-евтин  Peace

Pokita,  откъде взехте Изомата? Аз търся измат фугирща смес с добавка брокат. И Мапей имат, но ми идва скъпа.
От централата им в с. Доброславци  Laughing Но съм го виждала и по магазините, които предлагат керамика и оборудване за басейни.  Peace

# 602
  • София
Момичета, някои от вас да имат такъв хигиенен душ? Като е вързан към смесителя на мивката, само със студена вода ли е или си я регулираш на температура? Много искам да си сложим такъв душ, само не ми е ясно как да го изкарам отстрани на шкафа на мивката...

# 603
Може ли някой да ми покаже параван за баня,който е правен от фирма за дограма?
И всички фирми за дограма ли правят такива паравани?
Спряла съм се на този вариант за по-евтино,така ли е?
Въпреки че предпочитам стъкло без рамка и отваряема врата,не плъзгаща.Ако ми препоръчате фирма,която прави такива на добри цени,ще съм ви благодарна Simple Smile
Последния ми вариант е да сложа старата душ кабина без коритото обаче.
Върху пода ли се монтира или има някакви лайсни,които се поставят?(прагчета от плочки не искам)

Най-евтино ще ти излезе, ако си купиш сама обкова и си поръчаш стъклата при дограмаджия. Наистина е в пъти по-евтино! На нас параван 75 / 120 - две статични и едно отваряемо ни излезе към 600лв., а какви цени ни даваха..
Етоя няколко снимки, дано добиеш представа.  http://fustuka.snimka.bg/other/banya.621611

Нямам снимка на захващането за пода, но ще го снимам при първа възможност, ако искаш. Там са 2 лайсни- едната служи като основа, а в другата (която е над първата) влиза самото стъкло. Ама какво обеснение направих... Simple Smile

Последна редакция: нд, 18 сеп 2011, 11:20 от FuSTuKa

# 604
Момичета, някои от вас да имат такъв хигиенен душ? Като е вързан към смесителя на мивката, само със студена вода ли е или си я регулираш на температура? Много искам да си сложим такъв душ, само не ми е ясно как да го изкарам отстрани на шкафа на мивката...

eto
http://vidima.bg/index.php?option=com_vidima_products&Itemid … ;sid=43&sgr=1

# 605
  • София

eto
http://vidima.bg/index.php?option=com_vidima_products&Itemid … ;sid=43&sgr=1

Знам го, друго питах.

# 606
  • София

Като е свързан със смесителя - каквато вода си пуснеш от него, такава е и през душчето.
Изрязваш шкафа, оттам минава шлаухът на душчето и си го монтираш, където искаш - има си и закачалчица към него. Много - много не ти разбрах проблема  newsm78

# 607
Здравейте,
На нас ще ни се наложи бърз и непланиран точно за сега ремонт на банята, защото се оказа, че тече в мазата на съседите от нас (тя наистина е в окаяно състояние..) Чета последните страници, чудя се....колко неща ще трябва да решим и уточним Simple Smile Първо не можем да решим дали да е с параван стъклен. Имаме деца на 4 и 1.5 год и се чудя дали не е опасно. Тези от вас, които имат параван какво ще кажат, имали ли сте ситуации с децата? А има ли ПВЦ паравани или нещо различно от стъкло?
Другата ни чуденка е дали да имаме вана. Аз лично не ползвам, но пък за децата ще е удобно, вместо да вадя вани, басейни всеки път. Ако вземем вана пък с масажни дюзи сигурно децата ще пощуреят и само там ще стоят  newsm78 Joy Какво мислите?
Ще ви навестявам често...Simple Smile Поздрави и лека нощ  Heart Eyes

# 608
FuSTuKa, банята ви е супер, ние скоро ще правим нашата и сега събирам идеи.
Доколкото виждам на снимките плочките са ви с някакви златисти цветя, на коя фирма и от къде ги купихме, страхотни са. Също и за обкова щях да питам, от специализиран магазин ли е?

# 609
mimi000, благодаря! Simple Smile
Плочките имат цветя, ама не са златисти, на снимките изглеждат различно. Трябва да се видят наживо, защото са малко по-особени. Купихме ги от Dommix.
Обкова го купихме от Дием в Люлин http://www.diem.biz/bg/home .
Ако мога с нещо да помагам, свиркай Simple Smile

# 610
FuSTuKa , ще чакам и аз за снимка на захващането за пода . Много ми харесва . Искам да попитам, статичните стени, как са захванати за стената....в смисъл има ли разстояние между самата стена и стъклото ?

# 611
nikolovi, на снимката с дозатора за течен сапун, се вижда захващането за стената- малкото квадратче вляво Simple Smile Няма как да снимам само захващането..., имам шкаф и той пречи да ги снимам само тях. Иначе остава малко разстояние, нямам как да няма, но се продават едни тънки силиконови уплътнения, които могат да се сложат, но да ти кажа честно на мен вода от тези пролуки не ми излиза. Явно като се къпем натам не пръска вода. Вода излиза единствено от разстоянието между врата (откъм дръжката) и статичното, но е малко.

mimi000, забравих да ти кажа, че плочките са турски, на Kalebodur. Ако решиш да си взимаш такива, ще ти трябва добър майстор, защото покритието им е малко по-особено и се режат по-трудно. Трябва да се внимава с гланца им. Иначе сега като се замисля, цветята им наистина имат и златист оттенък- много зависи от светлината, на която ги гледаш.

# 612
а каква беше цената на плочките?

# 613
Обикновените стенни бяха по 40лв/кв.м, Лилавите по стените пак са с цветенца и се водят полудекор и са по 50лв/кв.м, а белите с цветята се водят декорни и са по 15лв/бр. Подовите са по 35лв/кв.м.
Това са цени от преди година обаче. Не знам дали все още са актуални.

# 614
много са красиви Simple SmileSimple Smile и цената им е в рамките на нормалното, защото в последно време каквото харесам и все над 100 лв кв.м. Sad
На снимките, които си пуснала тъмните ми изглеждат като венге или черно, но явно са лилави.
Моля те ако имаш възможност пусни снимки на цялата баня да я погледна.

Общи условия

Активация на акаунт