Отговори
# 495
  • София
Това, което сте писали, на вадене на зъби прилича, ама при нас имаше и зачервяване на венеца, където ще избива и киселявене, а при последния зъб и страхотен рев цяла нощ, при което аз вече не знаех какво да му давам. Една дружка ми препоръча при такъв рев Панадол и да ви кажа работи, защото е болкоуспокояващо и като му дадох млъкна. Впрочем и сама бях стигнала до този извод, обаче още вечерта му сложих свещичка от зор и ме беше страх да дам и Панадол. Повече експерименти няма да си правя със свещичка и направо Панадолче ще давам при такава ситуация.

# 496
Повече експерименти няма да си правя със свещичка и направо Панадолче ще давам при такава ситуация.

Да, помага си за зъбки и за всякакви болки Панадола. Преди две вечери на Миро му се забели повече пишлето, почти цялата главичка излезе и то без да го дърпам, но му се понацепи кожичката от страни и през ноща май от това го боля, та плака. Само след Панадола се успокои. А може и тогава да е било пак от зъби  newsm78

# 497
# 498

Tyriseta, а ти как правиш зеленчуковите кебапчета? пробвала ли си да дадеш на миро и такива от месо? антония много се кефи да дъвче и ми се иска да й предложа нещо такова..
:–)

# 499
  • София
Честит празник на патерица на
   Борис на Мама Зайка, нека расте весел, усмихнат и послушен!
   Лунен сън . Бъди силна и обичана жена! скорошно приключване на ремонта!
   сладката София нека бъде все така усмихната и чаровна!

Аз изобщо не мога да се оплача от Мишо. Той яде всичко, което му предложа. Има само няколко комбинации на храни, които абсолютно отказва. Само да види, че някой яде се лепва за него. Започва да го дърпа и да скимти като куче, за да получи ядене. Ако някой ни гледа от страни ще реши, че не го храним това дете.

floral dream, последно въведох жълтъка, киселото мляко, ечемик, спанак. Сега давам сирене.  После съм планувала едно плодове пюре на гербер с грозде. Мисля да дам и коприва. С нетърпение чакам черешите, вишните и другите пресни плодове!

Либи, може би на Софи и липсва вниманието, което е получавала докато бяхте при баба. Много бързо се учат мъниците на тези неща. Като се замислиш ние сме същите, бързо свикваме с хубавите неща.

Моя дивак се събуди. Чувам го как си играе в леглото!
Лек ден на всички!  Hug

# 500

Благодаря, ще го изпробвам Simple Smile

Tyriseta, а ти как правиш зеленчуковите кебапчета? пробвала ли си да дадеш на миро и такива от месо? антония много се кефи да дъвче и ми се иска да й предложа нещо такова..
:–)

Зеленчукови кебапчета съм правила 2 вида. Единия беше от картофи, спанак и моркови с малко пресен лук, а втория модел от картофи, карфиол, броколи и моркови с малко ронена чубрица. На втория модел добавих и едно яйце, защото съм го въвела вече а и добавих няколко лъжици от оризовата каша, защото нямам какво да я правя - Миро не я яде. И двата модела се харесват. Като ги сваря на пара ги намачквам с вилица, обърквам ги и ги оформям. Слагам ги на една хартия за печене и малко във фурната, да се запекат леко. После трябва да изстинат, иначе топли много се разпадат. Предполагам, че можеш да импровизираш и да слагаш в тях каквото ти хрумне и си го въвела вече. С повече подправки се харесват повече. А ние си ги солим леко допълнително и с малко млечен сос вървят много - нищо не остава. Бях се замислила тези дни да пробвам и от месце да направя. Ние сме още на белите меса - пилешко, пуешко и заешко. Но той Миро пилешкото си го ръфа и на големи парчета. Може като въвеждам телешкото да му смеля за кебапчета. Аз свинско и агнешко не купувам да готвя, та тях ще въвеждам с пюренца. Телешкото в пюренцата на Семпер много го харесвам, но ми направи впечатление, че ужасно са поскъпнали.....3.60лв, почти 4 лева за едно пюре - ужас. Преди най-скъпите бяха по 3лв.

# 501
Slavy  - и мойта душичка е все гладна. Винаги преди да седнем да ядем ние съм го нахранила, но види ли ни и почва да зяпа. Когато излезем и си взема в движение нещо да хапна се крия, че настава вой. Даже и на реклами взе да се омлясква  Crazy На ден му се събират над 1 литър храни, без да смятам бисквитки, корички и...т.н. И в крайна сметка на последната консултация само 100гр /7,300/. Ама и с баща му си приказваме - как да качи, като още не го е сдъфкал и почва да се напъва да ака. Вършим големите неща като новородено - по 3-4 пъти на ден  Crazy
Ще взема и аз да го пробвам с зелениите - спанак, коприва, а лапад става ли, че не го споменавате, а сега има пресен поне.

# 502
Мисля, че може да се дават всички зеленийки. Може да се дават и зелените салати. Аз мисля да ги пробваме скоро.

Препоръчвам ви крушите, с които напоследък са заредили навсякъде - едни червени, аржентински. Много са меки и сочни. Аз вече два пъти давам от тях и Миро си ги изяжда без остатък. Сега тъкмо изяде 1/2 от обедното пюре, като следобедна закуска - лазаня със зеленчуци на Семпер и за десерт изяде 3 резенчета круша.

А когато седнем да вечеряме ние ще му дам пилешко филе и от кръглия зелен фасул. Отделих за него преди да го посоля.
Да добавя, зеления фасул и пилешкото бяха старателно унищожени Simple Smile. Много е спокоен, когато яде сам, за разлика от когато му давам с лъжица. Явно иска сам да контролира положението.

Последна редакция: вт, 03 май 2011, 19:50 от Tyriseta

# 503
Здравейте мили момичета и слънчеви зайчета, скоро не бях влизала във форума и едва ви изчетох  Crazy искам от сърце макар и със закъснение да честитя на всички празнували на скоро било то за рожден ден, имен ден, нова месечинка, зъбче, нов дом или друг повод  Hug  bouquet
Ние сме добре отбелязахме Великден много приятно в компанията на мама Danny27/Даниела Чочева/ и прекрасната Калина  Heart Eyes които с татко Жоро ни бяха дошли на гости , опитах се да пусна малко снимки във фейс-групата но не ми дава  newsm78 , споделете как качвате снимки  Praynig иначе ние станахме на 9 месеца, и равносметката е  9 кила и малко, срички, в които от скоро присъства и ма-ма , но далеч не мисля че ги свързва  с нещо , въпреки че баба й има жълто от кеф като каже ба-ба или де-де, за дядото  Mr. Green само тати в никакви словосъчетания за сега не присъства  Laughing , пляска с ръце и с крака, не дава боц, нито , здрасти, нито чао, но маха с ръце като за поздрав, не показва колко е голяма, има 5 зъба, не ходи, дори и да я държиш, не пълзи, бута се машинално в проходилката, скача си в бънджито, играе си с играчките, не си спи в леглото а при нас, заспива на гърда, освен ако не сме на вън в количката, спи по три пъти на ден, все още активно набляга на кърмата, мрази банан в какъвто и вариант да се опитвам да и го пробутам, обожава закуската която и правя- звездички с масло и много сирене, може да изяде мнооого , от пюрета давам всякакви но с апетит яде единствено на  ELLAS KITCHEN  , обича млечни продукти, всякакви йогурти, сирене/ давала съм само козе/ извара / козе/ и рикота / с по-лек ентусиазъм/ не се изправя сама, опитва се да се набира, но дотолкова че да и обърнеш внимание и да я вдигнеш, може но предпочита някой да я вдигне.. обича да "танцува" като чуе музика и и пляскаме ако някой я държи започва да пляска и да подскача и да върти дупе  Laughing твърдо от новородена мрази да е по корем, обича да зяпа като се разхождаме, в магазините иска да пипне и лапне всичко което държим, винаги се прибираме с нещо за нея  Laughing обича всякакви бисквити и гризки / само да не и дъхат на банан  Mr. Green / благодарение на баба си, не иска сама да си държи шишето с вода, иначе си пие, но друг да го държи  Crazy много е енергична, и много ангажираща, ама така е, аз не се шашкам изобщо, не е болна смятам че всичко ще прави когато и дойде времето  Peace всички деца са различни и се развиват различно, аз на нейните месеци съм правила неща от които тя сега е много далече, и все се карам на майка да не ни сравнява двете, само защото много й била приличала на мен като бебе  Crazy 
Възхищавам се на куража на всички които вече работите за друго бебче  Peace , пожелавам ви скоро да ни се похвалите  baby_neutral
Ами, стига , да не ставам досадна  Blush и аз си сверих часовника  Mr. Green
Прегръдки и целувки на всички !  Heart Eyes Hug

# 504
Привет HugОх незнам с кое да почна,да се хваля ли или оплаквам.Преди два дни вдигна 37,7 Т на другия ден подържа цял ден 37,4 37,1 после 37,2.Като я сложа вечер да спи започва да кашля,уж няма хрема а като легне и чувам едни сополи,но с помпата нищо не излиза!Заведох я при лекарката и веднага АБ че и същия като предния месец.Еми неискам пък!Много се надявам да е леко настинала само...мислех мислех и реших да рискувам не и дадох вчера АБ,само панадолче днес пак се позакашля,направих с ена луда и казах че немога да и дам АБ дали неможе д апробвам с нещо друго,лекарката взе да ми обяснява как д аи го дам с млякото и т.н.и как едва ли не от първия прием вече нямала Т.Е да ама тя и един прием нямаше!Еми писна ми за всичко АБ.Сега си давам сиропа за кашлица от предното боледуване,вит Ц и с емоля д асъм права че за пръв път проявявам такава смелост да се правя на лекар Mr. GreenНе смея вече да си мисля за зъб че то за всяко нещо може да се окаже зъб!Е няма третия стои един месец се показва но не излиза.И да са похваля,започнахме кухня...Лелеее как ги пълнят тези буркани,вобще незнам колко да и дам newsm78и то като гарче отваря устата все гладно.Много съм доволна засега,много вкусно мирише и е много разнообразно,аз това в къщи немога да и го предоставя.Кисела няма нищо общо с този който аз правя,определено е по вкусен.За яслата определено съм решила да я пусна,но не по рано от юни догодина.И така...стискайте палци да излезе настинка и майчиния ми инстикт да не ме е подвел,че малко ме е страх.
Приемам съвети и упреци всякакви Simple Smile

# 505
 ooooh!Честито на всички празнуващи!

# 506
  • Miami
Привет от нас  Simple Smile
Ние сме болни, всички. Някакъв вирус ли е, какво е не знам, обаче Жорко беше с бронхит, сега и Никол е с бронхит, а всички сме с ужасни сополи. Това продължава вече седмица. И двамата пият АБ и сиропи разни. Обаче тези сополи направо ми разказаха играта  ooooh! И естествено пак пропуснахме ваксината, трябваше  да сложим последния прием пентаксим и другата.

# 507
Явно е вирус, понеже и ние го минахме това. Горкото ми дете му се разказа играта. повече от три седмици беше болен и два АБ сменихме. Сиропите и те едно на ръка. Най - много като че ли помогнаха инхалациите ми се струва.
Моят син си има нов прякор: Манолито (първият такъв) пинсетата (новият прякор). Всичко, кото иска да хване или бутне се прави с показалеца и после и палеца. Хваща всичко с двата пръста. Много му се радваме (смеем). Започна много да имитира. Мама спря да казва, ам ам също вече мноого рядко го чувам, обаче като иска да предизвика вниманието върху себе си се прокашля, така се и закача с хората. Ние май ще спираме експлоатацията на паяка. Вчера падна веднъж с него по гръб и вирна краката, а вторият път го хванах буквално във въздуха. Днес съм пищяла от ужас. Пожене сме барикадирали достъпа до ТВ и цветятя и той се засилва, за да стигне до там и надига задницата на паяка. Изпарадах в ужас целия ден и само съм пищяла. А той човечеца така се забавляваше...
Дали мога да започна да давам обикновенни макарони, само че малко понамачкани? Кус кус яде съвсем обикновен, дето бях купувала за нас. Незнам бебешкия колко е по дребен от този, но тоя кус кус много се тачи и ревем за още. Сутрин като се събуди да го кърмя и ставам да му приготвя кус куса, слагам и обедното меню да сготвя на парата, та с един куршум два заека. Много съм доволна от тая пара.
Айде и да оздравявате, че голяма е мъка като си гледаш детето как се мъчи.

# 508
  • София
Мими Вичева незнам дали ще прочетеш това но да ти кажа че козето мляко и млечните продукти от козе мляко са вредни за малките деца, така че не е препоръчително да се дават. Ще се поразтърся за статията и ще препиша абзаца за козето мляко.

Намерих я:
"Козето мляко е едно от нйа-широко използваните млека в света от древността. За педиатрите минималното съдържание на фолиева киселина и витамин В12 в него е виновник за забавения растеж и развитие на кърмачетата. При изключително хранене с козе мляко децата развиват пернициозоподобна анемия. Специалистите го определят като неподходяща суровина за производството на млека, предназначени за кърмачета. Противно на широко разпространеното убеждение козето мляко не е по-малко алергенно от кравето мляко. При алергия към протеините на кравето мляко не се препоръчва козе, тъй като често се предизвиква кръстосана алергична реакция. Предвид факта че лактозата в него е в количства, близки до кравето мляко, не е подходящо при лактозен интолеранс."

Последна редакция: ср, 04 май 2011, 00:24 от adelina_bg

# 509
  Моля ви спешно за  малко помощ!!! Петър цял ден си беше спокоен, но като го съблякохме да го къпем ми се стори, че е топъл и имаше 38.1. Дадох му Панадол и сега пак му е примерих и е 38.5   CryПърво я мерих в 21ч. Досега никога не ми е вдигал температура. Въпросът ми е дали още сега да го заведем на лекар или да изчаме до утре?

Общи условия

Активация на акаунт