Здравословно хранене за децата - 5

• 53 048
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
Аз мисля, че двата продукта нямат нищо общо.

Ето тук пише повече за бирената мая.

http://krasota.rozali.com/prirodni-sredstva/p434.html
http://tq-jenata.com/index.php?option=com_content&view=artic … nie&Itemid=14

# 586
  • Пловдив
Момичета, ползвали ли сте Био менюто на детска кухня "Ян Бибиян"? Дали наистина използват био продукти и дали всичко е био? Търсих инфо на страницата им, но нещо не успях да намеря  newsm78

# 587
Ивка, без сертификат, може само да се надяваш че нещо или повече в менюто е био... Ако всичко е био става доста скъпо, непродаваемо скъпо... С изключение на някои плодове и зеленчуци, които се отглеждат сезонно в родни сертифицирани биоферми и в разгара на сезона цените са само малко по-високи, отколкото на масовите продукти, всичко друго био е средно между 2 и 5 пъти по-скъпо от масовите варианти. Особено яйцата и месото, както и млечните. А според мене е изключително важно точно животинските да са био, защото от тях най-много отрови могат да дойдат...

# 588
  • Пловдив
Ивка, без сертификат, може само да се надяваш че нещо или повече в менюто е био... Ако всичко е био става доста скъпо, непродаваемо скъпо... С изключение на някои плодове и зеленчуци, които се отглеждат сезонно в родни сертифицирани биоферми и в разгара на сезона цените са само малко по-високи, отколкото на масовите продукти, всичко друго био е средно между 2 и 5 пъти по-скъпо от масовите варианти. Особено яйцата и месото, както и млечните. А според мене е изключително важно точно животинските да са био, защото от тях най-много отрови могат да дойдат...

Ами, не знам, аз като гледам цените в менюто им има  доста голяма разлика между нормалната и био кухнята. За 5 дена нормалната куня е 15 лв, а био-то е 55 лв. но пък никъде не пише от къде си набавят продукцията. Май ще трябва да питам направо тях. Не че ще давам сега кухня, но ми стана интересно Simple Smile

# 589
О, втази цена може да се вмести всичко или почти всичко био Simple Smile Остава и действително да е така Simple Smile

# 590
  • Пловдив
О, втази цена може да се вмести всичко или почти всичко био Simple Smile Остава и действително да е така Simple Smile

Ами, ще им пиша и да видим какво ще отговорят  Peace

# 591
  • Пловдив
Ивка, отворих сайта им така от любопитство...не знам, но лично мене опаковките ме притесняват.
Винаги съм взимала /когато децата бяха малки, естествено Wink/ детска кухня, и държавна и частна, в стъклени бурканчета...Тези еднократни опаковки, затворени с алуминиеви капачки, в които ще се сипва топла храна ме притесняват, честно...можеш да ги попиташ и за това... Flutter

И цената наистина е доооста височка ...ццццц...55 -65 лв. седмично...за Пловдив..хммм..дано намерят клиенти...оптимисти са де, това мога да кажа... Mr. Green
Знам, че е БИО, ама все пак... ooooh!

# 592
  • Пловдив
Ивка, отворих сайта им така от любопитство...не знам, но лично мене опаковките ме притесняват.
Винаги съм взимала /когато децата бяха малки, естествено Wink/ детска кухня, и държавна и частна, в стъклени бурканчета...Тези еднократни опаковки, затворени с алуминиеви капачки, в които ще се сипва топла храна ме притесняват, честно...можеш да ги попиташ и за това... Flutter

И цената наистина е доооста височка ...ццццц...55 -65 лв. седмично...за Пловдив..хммм..дано намерят клиенти...оптимисти са де, това мога да кажа... Mr. Green
Знам, че е БИО, ама все пак... ooooh!

Да, и мен ме притесняват тези опаковки. Ще питам и за тях. А за цената, наистина е доста висока, но за 1-2 пъти в седмицата, ако няма какво друго, е хубаво да знае човек, че има и био кухня , на която може да разчита Simple Smile

# 593
  • София
Ивка, аз известно време ползвах детска кухня Ям-Ям Био, ако те интересува драсни ми на лични и ще ти разкажа какви бях плюсовете и минусите докато ги ползвахме (спряхме зимата).
За Ян Бибиян така и не се престраших да ги опитам...

# 594
Здравейте! От доста време и аз водя борба с всички боклуци, които ни заобикалят, опитвам се максимално да ги избегна в ежедневието си, но не съм писала в темата....

Бих искала да попитам относно хлебопекарните (може и да е разисквано вече, защото са популярни отдавна), не ви ли притеснява, че са с тефлоново покритие??

# 595
  • София (Възраждане)
Мен лично, да! Откакто осъзнах, че и там има тефлон Mr. Green, използвам уреда само за бъркане и втасване, пека във фурната  chef

# 596
Мамор, в други теми са обсъждани хлебопекарните, точно с тези притеснения, още преди няколко години. Тефлонът е притеснителен, да, особено при Т над 170 С. Има модели в САЩ, които не са с тефлоново покритие, но в БГ засега не е известно да се внасят такива. Който се притеснява от тефлона си ползва машинтака за месене и втасване, а печенето си го прави във фурната. Повечето машини имат и други функции, при които не се награвя много тефлонът, и тях също може да ползва човек сравнително спокойно (ако покритието не е надраскано).

# 597
Може ли 3 въпроса за отговор:
1.кафяв ориз, накиснат за 2 денонощия -1 вън от хладилник, 1 - в става ли за готвене или се хвърля?
2.от къде да взема шише за малкия, със стандартен отвор и капачка (примерно като това за половинка минерална вода), но безвредно и от какъв материал?
3. тази стевия, дето се рекламира по тв,  не ви ли е подозрителна - като всичко рекламирано...

# 598
http://www.zemianazaem.com/archives/404#more-404
Тук е последния проект на наредбата за храненето в ДГ и у-ще! Всеки може да напише предложенията си!!!

Ален мак, детски шишета за течности от неръждаема стомана има в Бухала. На много мета има алуминиеви, но те не са за препоръчване.
За ставията аз имам едно на ум - не ползваме вкъщи. Знам, примерно, че намалява лактацията; вероятно и по други начини действа, а не ми се правят опити с дете.

# 599
Мег, благодаря ти, ама кой е тоя "Бухал"?

Общи условия

Активация на акаунт