Здравословно хранене за децата - 5

• 53 055
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
Сурови след 9-ти месец примерно, но зависи кои. Пчета чушка, краставица и морков може да смуче, дъблае със зъбче и по-рано - почти нищо не стига до стомаха от тях. Доматите доста по-късно - примерно около 1 г.

Мед и орихи могат да се смесват, но освен че е калорична бомба, не е добра комбинация от гледна точка на разграждане - бързи въглехидрати (меда) съчетано с белтъчини и мазнини (орехите).

# 571
  • Пловдив
Сурови след 9-ти месец примерно, но зависи кои. Пчета чушка, краставица и морков може да смуче, дъблае със зъбче и по-рано - почти нищо не стига до стомаха от тях. Доматите доста по-късно - примерно около 1 г.

Мед и орихи могат да се смесват, но освен че е калорична бомба, не е добра комбинация от гледна точка на разграждане - бързи въглехидрати (меда) съчетано с белтъчини и мазнини (орехите).

Мога ли да давам пасирана сурова тиквичка, краставица, морков или още е малък?

За меда и орехите ме интересуваше точно това, дали е добре от гледна точка на разграждане  Peace (ох, а така да обичам мед с орехи  Whistling )

И още нещо  Embarassed Зърнените храни (просо, елда, овесени ядки) с какво е най-добре да се комбинират от гледна точка на разграждане?

bouquet  Hug

# 572
Моят син ги е ял въпросните след 9-я месец, но не защото аз съм го пазила, а защото той тогава се самозахрани. И не е ял кой знае какви количества. До годинката освен кърма, другата главна храна му бяха плодовете.

# 573
  • Пловдив
Моят син ги е ял въпросните след 9-я месец, но не защото аз съм го пазила, а защото той тогава се самозахрани. И не е ял кой знае какви количества. До годинката освен кърма, другата главна храна му бяха плодовете.

То и на нас главната храна ни е кърмата, но му давам да опитва и други неща, плодове, варени зеленчуци (на пара) и зърнени каши, изяжда по няколко лъжички Simple Smile Не качва много , сега е 7500 и 70 см, роди се 3690, и от време на време се притеснявам, че е само на кърма. Иначе си се развива добре , много е жив ..Simple Smile

П.С Комбинацията суров, сусамов тахан с мед добра ли е , че и него много го ядем в този вид ?  newsm78

Последна редакция: нд, 11 сеп 2011, 20:24 от ivka_007

# 574
Ивка, ако даваш сурови пасирани, давай в много малки количества първоначално. Зърненети на този етап (до 1 г) не е нужно с нищо да комбинираш, но може примерно със зеленчуци, малко студено-пресован зехтин. С кърма можеш всички да комбинираш Simple Smile

# 575
Ивка, при комбинацията тахан с мед нещата седят по същия начин както орехи + мед.

Синът ми започна по-така да яде след 1год. и 6мес. А моите притеснения изчезнаха около 7-8 месечната му възраст, когато видях, че не е готов за захранване (не проявяваше никакъв интерес към твърда храна, плюеше и се мръщеше). Реших да му се доверя и да се водя по него.

# 576
такаа, аз пак с питане: фризерът ми е бил изключен 1 денонощие, замразените ми зеленчуци стават ли за нещо сега или... Ясно, че месото ще се хвърля, ама поне другото  ... Sad
Ако във фризера ледът се е размразил и зеленчуците са се размекнали, вече не трябва да се употребяват.

във фризера ледът не се е размразил, но някои зеленчуци са се размекнали... Защо не трябва да се употребяват? Rolling Eyes

# 577
Предполагам, че е свързано с развитието на бактерии. На всеки пакет замразени зеленчуци, купени от магазин има упътване, в което пише, че след размразяване не трябва да се замразяват повторно, ако не са използвани веднага след размразяването.

# 578
anjali , благодаря!Ще проуча въпроса, малко не ми се вярва да е заради бактериите...

# 579
  • София (Възраждане)
Точно с развитието на бактерии е проблемът.Бях питала мадам Бондаюел преди време, дали е рисково да се замразява повторно един път размразена и после сготвена храна, тя ми отговори именно това Sad

# 580
да,ама тук готвене няма, те са си в пликчетата (за замразяване специални), и все едно поне в хладилник... Ох, не знам,ама ми се иска да не е така. Ще питам и аз някой специалист де. Благодаря още веднъж за отговорите.

# 581
alen mak, ето тук има интересни неща.  Hug

http://www.moetodete.bg/forum/viewtopic.php?p=86092

# 582
  • София (Възраждане)
да,ама тук готвене няма..

Струва ми се, че това е дори по-лошият вариант Rolling Eyes

# 583
  • Пловдив
Благодаря ви много , момичета  Hug  bouquet

# 584
Здравейте,
днес се загледах в един сироп от ечемичен малц. Ето този:

http://greenlife-bg.com/bio-sweeteners/69-bio-barley-malt-syrup.html

Имате ли идея каква са полезните му свойства? В смисъл има ли нещо общо с бирената мая, например или става дума за две съвсем отделни неща

Общи условия

Активация на акаунт