Лятото не е много далече, ще си имаме Септемврийско човече!

• 21 794
  • 703
  •   1
Отговори
# 240
keral, аз моята щерка я отгледах само с платнена кошарка на Cangaroo. Ползвахме я до 2г и 3 мес, когато дойдохме в Канада. Аз лично съм много доволна, по-напред в теми си бях писала съображенията и сега живот и здраве, пак такава ще търся за това бебе Peace

# 241
Миленка, честито за потупването. И аз от няколко дни усещам някакви потупвания, надявам се че е бебо  Grinning, аз също съм с предна плацента.
Искам да питам вече раждалите мами относно кошарките - как мислите кои са удобни и практични - дървените или тези от плат
Аз пък харесах един среден вариант http://shopix.bg/Moni-Metalno-leglo-Kyshta има и разни други варианти-дърво, биберон.

# 242
Ренка, а пък ако знаеш аз колко въздишах по Варна, като си търсих булченска рокля. По интернет бях харесала едни модели, които се предлагаха във варненски бутик и две седмици ходих като болна, защото нямаше как да отида до Варна  Crazy
междудругото, количките ги гледах във Вис Виталис, понеже ми е много близо до офиса. Там има два модела Jane - триколка и четириколка и два на Quinny. Мисля, че за колички другите магазини са по - заредени.

Галче  Hug

Милен_ка, честито ритниче  Hug

keral, ние ще вземем и двете кошари. Дървената ще е в детската стая, а платнената ще ползваме, докато бебето спи в нашата стая. Като се научи да спи самичко, ще си спи в стаята си в дървената кошарка. Макар че това е засега идея, имам чувството, че все ще се удря в решетките, въпреки обиколниците, та ще преценяваме на момента май. Иначе платнетата ще ползвам и за през деня да го местя насам натам, а като порасне - за игра.
И като стана дума за платнени кошарки, искам да ви питам - нали се слага допълнително дюшече в нея, защото това, с което върви кошарката, ми прилича по - скоро на подложка, а не на дюшече  newsm78

Относно релаксирането - никак не релаксирам май. От работа изобщо не ми остава време да се почувствам бременна, а пък вечер съм като пребита и заспивам на 10 минута, прекарана пред телевизора ooooh! На всичкото отгоре, както подобава на всяка бременелка, вкъщи тече един уж козметичен ремонт, чийто край все още не се вижда  Crossing Arms

# 243
аз лично съм си гледала детето в легло (дървено) и не съм имала никакви проблеми :0

иначе свекърва ми иска нещо такова
http://www.shopmania.bg/shopping~online-miebieli~buy-transformir … ro~p-1552832.html
а аз съм твърдо против люлката

# 244
Ние купувахме допълнителен матрак за кошарката, но ако бяхме на път за 1-2 дни само, сме вземали един дунапренен дюшек, вместо матрака Peace

А за спането, Диди първите 4 месеца спа на нашето легло. След като първите две-три седмици останах без гръб и без кръст, докато я кърмех /много ми беше поспалива милата и постоянно на гърда висеше/, минахме на вариант кърмене в легнало положение и на двете много ни хареса Heart Eyes и така откарахме до 4-я месец, когато вече започна да спи в кошарата си.

# 245
Абе и аз чувам, че май тая люлка дето е много актуална по дървените кошарки не е много практична и създава проблеми, че бебето привиквало. Аз първо бях за дървената, ама сега започвам да се разколебавам, още повече че ние често пътуваме нанякъде.

# 246
аз съм малко притеснена с това кърмене при първата бременност имаше проблеми с бебето и от притеснение ми спря кърмата смисъл имаше я но беше в мн малки количества  и нито съм се ползвала помпи нито нищо сама си спря и сега нз как ще е с бебо Thinking

Керал и мен това че ще свикне ме притеснява Simple Smile

# 247

keral, ние ще вземем и двете кошари. Дървената ще е в детската стая, а платнената ще ползваме, докато бебето спи в нашата стая. Като се научи да спи самичко, ще си спи в стаята си в дървената кошарка. Макар че това е засега идея, имам чувството, че все ще се удря в решетките, въпреки обиколниците, та ще преценяваме на момента май. Иначе платнетата ще ползвам и за през деня да го местя насам натам, а като порасне - за игра.
И като стана дума за платнени кошарки, искам да ви питам - нали се слага допълнително дюшече в нея, защото това, с което върви кошарката, ми прилича по - скоро на подложка, а не на дюшече  

Аз питах в магазина, каза ми продавачът, че отначало бебето трябвало да е на твърдо, защото било важно за гръбнака. Но колко е така, не знам....аз също забелязах, че е с нещо като подложка и ми се струва много твърдо и неудобно, някой ако знае, да пише:)

Относно релаксирането - никак не релаксирам май. От работа изобщо не ми остава време да се почувствам бременна, а пък вечер съм като пребита и заспивам на 10 минута, прекарана пред телевизора ooooh! На всичкото отгоре, както подобава на всяка бременелка, вкъщи тече един уж козметичен ремонт, чийто край все още не се вижда  Crossing Arms

Така да ти кажа донякъде е по-добре, залежиш ли се на дивана вкъщи, започваш да си мислиш дали всичко е на ред, дали си добре наистина, четеш из нета всякакви постове на знаещи и не знаещи и дори и да си здрава, се психираш и разболяваш. Радвай се, че състоянието ти позволява да работиш, да се срещаш с хора, разбира се, без да се преуморяваш много Simple Smile

# 248
keral, ако е проблем люлеенето, мисля, че има опция да се застопорява.

съншайн, само с подложката не става са се ползва кошарката, трябва си матрак. Все пак подложката се използва и за опаковане на кошарката при пътуване, така че няма как да е много мека и плътна. Матрачетата 60/120 пасват идеално Peace

# 249
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Миленка естественно,че първо на нас ще кажеш.  love001Относно кошарките аз съм твърдо ЗА платнената.По-практична ми се струва,а и са много удобни.Като знам племенницата ми,като останеше вкъщи със какъв кеф влизаше и излизаше (през страничния отвор),много и беше забавно.Принципно за тях трябва матрак защото нямат.Относно люлененето бебчетата много бързо свикват,както и носенето на ръце и после няма вариант за отучване.Много са хитри и умни.

# 250
Галчето е права ако искаш люлката се спира  но като знаеш че я има и бебето е неспокойно я ползваш и то се учи малко или мн

# 251
лелееее, само от снощи не съм влизала, но сега докато ви изчета ми изстина китайското дето си го взех за вечеря  Laughing
 Hug Hug Hug Hug на всички банкерки, варненки, кулинарки и бунтарки ...

Имаше един коментар малко по-нагоре на една септемврийска мама как не и било.....бебешко. Ами и аз си мисля че още не съм го осъзнала напълно - през целия ден бачкам като луда и тичам нагоре надолу и изобщо не се й сещам даже  Embarassed и едва вечер като си легна се замислям, че ще имам бебе след няколко месеца и започват кошмарите  Rolling Eyes Не съм спала спокойно от месеци...и затова и с такова нетърпение чакам да почне да рита мъничето - може някак си да почна да се усещам "по - бебешки"

# 252
Здравейте майчета!!Пак мнооооогоооо ста пиасали  Hug
Аз противно на всички очакания започнах работа от вчера  Mr. Green Много се радвам,защото цяла зима си стоя вкъщи и вече умирах от скука.Заради натовареността на работата през лятото незнам дали ще издържа,ама докато се чувствам добре ще поработя.А,пък на всичкото отгоре и ми трябват 3 месеца работа,че да ми платят майчинство(нищо,че тук е само 4 месеца)...така,че колкото и да ми се мръщи мъжо,че се натоварвам ще ходя.
Неци с един ден закъснение : newsm59 НА Монко!!!Да ти е жив и здрав и добър батко и помагач за бебето !!Разбрах аз за партито  Peace
Миленка- честит ритник!!
На всички оцветили гащите - честито!!!Ние след 10-на дни ще ги оцветим(надявам се бебо да се покаже)
Ения,мила съжалявам за трудностите през които минаваш.Желая ти от все сърце всичко да отмине бързо и да забравите лошите дни...Пиши ни,когато имаш желание! Hug
Тара,много се радвам за добрите резултати!!!Наслади се на бременността и септември на малкото човече !!!

# 253
много бързо свикват,както и носенето на ръце и после няма вариант за отучване.Много са хитри и умни.

С това точно не съм съгласна, поне не и в периода до 3 месеца. Диди понеже не пожела биберон, нито шише, постоянно беше в ръцете ми. Като я оставех в количката и чак в съседния квартал ни чуваха Blush И на мен мъжът ми само това повтаряше стига си я носила на ръце, ще свикне. Но не стана така, след като отмина периода на "осъзнаване" му викам аз и на коликите, много бързо отказахме и носенето на ръце. Тъкмо си мислех, че докато проходи ще ползваме кенгуро и други подобни пособия и тя започна да си спи в количката Blush. После започна да се надига и да разглежда околния свят и т.н.
Мисълта ми е, че с люлеенето може и да свикнат като ритуал за заспиване и да си го търсят, не знам, нямам опит, не съм люляла за приспиване, но с носенето на ръце като новородени, не мисля, че е така Peace

# 254
Лекарката ми каза за Аугументин и Зинат.

Тези антибиотици стават за бременни жени (също и за кърмачки), така че не се притеснявай, ако не се оправиш е по-добре да пиеш антибиотик, отколкото да се влошиш и да вземеш да направиш някоя пневмония.

Диана, честно да си призная, хич не се чувствам "престижно" с мойта професия... може би защото си знам нещата как са отвътре Grinning Бих си я сменила за нещо по-артистично веднага  Grinning

Съни, спокойно мила, не си само ти с проблемите с паметта  Simple Smile Само дано наистина да е временно, че хич не искам да си остана такава оглупяла  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт