Лятото не е много далече, ще си имаме Септемврийско човече!

• 21 755
  • 703
  •   1
Отговори
# 510
Привет на всички!  HugАз не пиша често , но ви следя редовно момичета и се надявам да се  А и ме интересува някой има ли представа за 20 г.с. колко трябва да е като размер главичката на бебчо?  newsm78Предварително благодаря! Heart Eyes

Ето ти един линк с гестационен календар http://www.ladypill.com/calendar.php гледай кръгчето на което пише BPD - това е диаметъра на главичката. Ето ти още един с дължината и тежината на бебето http://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart?Ad=c … AdInfo%403a790558 (след 20 седмица вече е целия размер на дължината - от върха на главата до пръстчетата на краката, за това тя се повтаря). Хайде забавлявай се сега да преценяваш колко много е пораснало вече твоето бебче  Grinning

# 511
  • Варна
Мишчица и Леа, момичета разсипах се от смях днес с вашите сънища. Joy hahaha И аз сънувам странни неща, ама досега такива не съм  Grinning.

# 512
Щастливки сте вие с еротичните сънища ... аз само кошмари и небивалици сънувам ... да ми идва деня за ехограф, че барем се поуспокоя.....вече си мисля че може и да е  от преумора, защото изобщо не съм намалила темпото, а всички ми говорят че трябва  newsm78

Спането по корем ми беше най-удобно до преди няколко седмици когато тумбачето ми рязко почна да расте  Laughing  preggo

# 513
Еххх момичетааа и мене ме разбихте с тези вашите сънища Joy И аз сънувам честичко и едни странни са и моите но екшъна не е все още така голям Laughing Последният ми съм и моят беше доста мръснишки Embarassed...ама така е тези които сме на "сухо" ще сънуваме Embarassed Laughing
За спането по корем и аз само така успявам да заспя,сега се опитвам малко по настрани ама като заспя май си се търкалям сериозно...но щом мога все още...после ще е интересно Thinking newsm78

# 514
Яна, честит рожден ден и от мен!

Стелс, честито на младоженците в доверие и разбирателство да си живеете винаги  Heart Eyes

Мадленка, и на мен много ми хареса филмчето. Ще взема да го пусна на Диди, после има да гледа облаците с интерес Joy

Васиту, и аз бих огладняла от такова ядене много бързо. Това са празни калории. Аз винаги започвам с някакви зеленчуци и после ям, или пък ако нямам зеленчуци, задължително пия по една чаша вода малко преди ядене и в резултат винаги съм сита след ядене Peace

Някой беше питал какво ядем. Моят ден е долу горе така: Топла вода с лимон сутрин, овесени ядки с кис. мляко и плод /и/или нещо сладичко, стафиди, ядки т.н./ за закуска. На два пъти я ям закуската. Обяд зеленчук + ядене /ориз със зеленчуци, картофи + месо, боб, леща много често, нещо рибно, супа + хляб, сандвичи с кашкавал и т.н./ След обяд мляко с нес кафе. Следобед плод + ядки или кис. мляко. Вечер като обяда. Вечеряме към 19,30ч, ако огладнея преди лягане плод или чаша вода. Но ако заложа на второто задължително минавам 2 пъти през нощта през тоалетната.
От стартови 42,6 сега съм 45,2 /т.е. 2,5кг/ Не ми се е гадило и не съм повръщала, т.е. спад в теглото не съм имала. Тукашната диетоложка е доволна от дневния ми режим Peace

исита, и аз така карах по спомени с бръснача с първата бременност. Може и срещу огледалото, но на мен не ми беше удобно Blush

Маги, а за глюкозата, един тест ли прави ли два? Тук ако има съмнения при първия, задължително се назначава втори тест, защото първият често дава подвеждащи резултати Peace

И накрая да взема да ви почерпя и аз с калии, правих за имения ден на Диди вчера, ама не можах да се добера до компютъра:

За козунаците и аз досега не съм правила, но сега съм си харесала ей този за машина за хляб: http://kulinarenelixir.blogspot.com/2011/02/blog-post_23.html?sh … 99206125555707317

Последна редакция: пн, 18 апр 2011, 20:19 от Галче

# 515
Галче,мислех си за машината за хляб и аз ,ама ми е чудно как ще го докарам на плетеница като то си го бърка и пече newsm78 .Някакси се губи оная готина коричка със захар TiredИ като заговорихме за кулинария,мами имам една питанка. Продават едни силиконови форми за кекс, някой ползвал ли е такова чудо ,че се питам да пръскам ли пари или е загубена кауза?
jaded,честито за момата Laughing

Кокетка ми се губи днес newsm78

# 516
дианче, тя машината може само  да ти омеси тестото и после да го метнеш във фурната Wink.
А за силиконовите имах много хубаво мнение, ама майка ми нещо ги захаби нейните и то не е правила нещо кой знае какво с тях, просто си пече както преди, но сега не подлежат на изчистване.... Thinking

# 517
Галче, много  вкусни изглеждат тези калии   bouquet
само един тест съм правила, и миналия път само с един минах. Всъщност днес четох, че не се води диабет, а инсулинова резистентност- много инсулин се произвежда, а се задържа захарта в клетките...
Честно казано повече не ми се прави този тест, много е гаден  Sick
BacuTy и моите силиконови форми се захабиха и то от много малко ползване Thinking

# 518
Маги, Васи,благодаря момичета май ще си карам с тефлоновата и това е .А аз ги гледам ,готини хващат око ,ама щом след три кеска ще се мъча....
А за козунака ,знам накрая какво ще стане ...Мама, ще пристигне с тавите  Mr. Green

# 519
Ex, Диде, най-благородно ти завиждам. Ние досега от кварталната фурна вземахме, но тук не ми харесват готовите и неволята учи Blush

Маги, при нас ето така се прави това изследване на всички бременни:
28-ма седмица – изследване за наличие на захар в кръвта. Карат ви да изпиете шише с много сладък, студен и газиран сок и един час по-късно ви взимат кръв. Много често този тест дава лъжлив резултат – имате високо съдържание на захар в кръвта. Веднага се назначaва второ, по-прецизно изследване. В деня на изследването сутринта не се закусва. Взимат ви кръв, пиете си сокчето, след час от изпиването пак кръв и след още час пак, т.е. бодат ви три пъти през час. Резултата излиза след около седмица.
Но пък малко ограничение на захарта не мисля, че би навредило на някого Wink

# 520
Всъщност днес четох, че не се води диабет, а инсулинова резистентност- много инсулин се произвежда, а се задържа захарта в клетките...
аз от няколко години имах открита инсулинова резистентност; повече от 2 години пиех специални медикаменти по този повод; лекувала съм се уж при най-големите величия из Пловдив, а отне години докато се разбере какво и що; дори на няколко пъти отговорно са ми казвали, че ще ми е изключително трудно да забременея - слава Богу, добре че не познаха, че щях да се побъркам...
преди да забременея бях говорила с гинеколога ми - платен прием, разбира се - и му казах, че искаме да имаме бебе; тогава той ми каза, че и при най-малки съмнения за бременност, спирам тези лекарства веднага - а то и от самосебе си се получи така - че то става неприятно на стомаха от тях.
този теста с глюкозата съм си го правила много пъти, и добре, че не ми е била неприятна глюкозата Simple Smile

мисълта ми е, че така, както са ми я обяснявали на мен инсулиновата резистентност, и така както е била при мен е така - преди глюкоза, по време и след - просто стойността на кръвната ми захар е еднаква - т.е. кривата, която те искат да получат и да я изследват, при мен си е чиста права, успоредна на абцисата; след това, на базата на някаква форма, лекарите изчисляват коефициент, на базата на който се определя тази резистентност;

и сега захарта като си изследвам ми е 4,6;

а като цяло, не мога да кажа, че се ограничавам нарочно от сладкото - просто си ям, като ми се яде и така...

каквото чета за гестационния диабет го дават различно от това, което на мен ми се е случвало, но вярвам, че всичко ще е наред!

късмет на всички!

# 521
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
Здравейте, мамчета!
Ето и обещаната от мен рецепта:
Козунак със стафиди и бадеми
1кг брашно
300мл прясно мляко
400гр захар
8 яйца
200гр краве масло
Лимонова кора
Щипка сол
Кубче мая
Стафиди

1/2ч.ч. брашно се запарява с 1/2ч.ч. мляко, размива се маята + 1ч.л. захар+щипка сол – втасва хубаво.
Брашното се прави на кладенче, разбиват се отделно жълтъците и белтъците и се изливат в него. Прибавя се по малко от млякото с маята. Добавя се захарта и настърганата лим. кора. Започнете да месите като от време на време добавяйте от маслото ( стопено в микровълнова). Като започнат да излизат мехурчета от тестото сложете стафидите. Втасва, докато удвои обема си. Премесва се още веднъж, оформя се по желание и отново втасва. Маже с жълтък, посипва се със захар и се слагат бадемите.Пече се на 180C в предварително загрята фурна.

Няколко неща да отбележа:
1. Всички продукти се вадят от вечерта да са на стайна температура.
2. Меси се в топло помещение (колкото по-топло, толко по-хубаво). Ако ще правите малко количество по-добре го оставяйте на минимални градуси във фурната на вентилатор и месете на/около печката (за да не харчите излишно ток)
3. Трябват ви здрави ръце за месенето - привикайте мъжа (аз меся самичка, че моя работи в съботите... до 4 козунака става, ама после има мускулна)
4.Оплитането е както искате - има много примери в нета. Съвет: не го печете с червено яйце - боята остава в тестото и изглежда гадничко
5. Хубаво е да си пресеете брашното, но и да не го направите, не е страшно.
6. Не печете на вентилатор - отвътре остава сурово, а отвън прегаря (поне в моята печка)

Успех!  Hug

# 522
  • varna
Добро утро на всички!
Днес съм решила да направя пробен козунак и ако се получи за велик ден ще засенча баба си!
Такова действие като месене на козунак ще предприемам за първи път в живота си!

# 523
Хайде, paff,  с теб сме! И после да покажеш снимки!!!

# 524
  • София
Ние преди няколко години за един Великден си купихме машина за хляб, именно защото мъжът ми предложи да си направим сами козунаци. Е, няма такава вкусотия Simple Smile Той всъщност мъжът ми е майстора, но макар и на машина и там си има разни врътки, когато се правят козунаци - знам, че смесваше маята отделно, пък я чакаше да шупне, пък после я добавяше в някакъв определен момент, пък накрая и бъркалките се махат в един определен момент, но наистина козунаците стават раз-кош-ни Simple Smile Аз също правих миналата година в машината, но го плетох и пекох в обиконовенна фурна. Сега пак чакам с нетърпение да почнем с козунаците за Великден. Да не говорим, че от както имаме машина за хляб не купуваме хляб, така, че ако някой се двоуми хич да не се чуди, защото определено си заслужава инвестицията  Peace

Момичета, концерта беше наистина много вълнуващо преживяване Simple Smile Аз малко се бях притеснила от факта, че ще са 40 000 души на едно място и т.н., но всичко беше така добре организрано, че на място се чувствах много добре и въобще не клаустрофобично, както се опасявах първоначално  Peace Живот и здраве да е, тези, които искат, но не са могли сега, надявам се всички за в бъдеще да можем да ходим пак по концерти Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт