Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 6-та тема

• 137 771
  • 936
  •   1
Отговори
# 45
Хърка нощем и спи с отворена уста, това ни е единствения проблем, затова докторката не бърза да вади. При нас проблемна е само третата, другите 2 били перфектни.
От няколко дни обаче спи по- спокойно, ще изчакам и ще продължа Лимфомиосота и Фликсоназето.

# 46
  • Варна
Ама защо си мислите че трябва да има детето проблем с ушите или ангини точно, за да има проблем със сливиците. Аз направих консулт с двама лекари , без да правим ангини и проблеми с ушите, но и двамата бяха категорични че сливицата е виновна за постоянните боледувания , и двамата казаха че от третата сливица  тече секрет, и че е за операция. Доктор Габровски ми каза че боледуванията на малкия ще намалеят с около 60 %. И 20 % да ми беше казал, пак щях да го операрим, пред алтернативата да го тъпча с АБ.

# 47
Хърка нощем и спи с отворена уста, това ни е единствения проблем, затова докторката не бърза да вади. При нас проблемна е само третата, другите 2 били перфектни.
От няколко дни обаче спи по- спокойно, ще изчакам и ще продължа Лимфомиосота и Фликсоназето.

За едното хъркане никой читав доктор няма да ти препоръча вадене. Досега при доста по-сериозни показатели, каквито виждаш, че са нашите, само една и то откровено меркантилна докторка, без читав преглед, предложи да ги извадим.
 Третата сливица се свива сама, ако не е инфектирана или хипертрофирала. Много правилвно ви е казала докторката -  и в ИСУЛ, и ревматолога в Токуда, всички бяха категорични, че трета сливица се вади при крайни обективни показатели, а не като на някой доктор му скимне, че може да е от това, дето детето го хващат повече вируси, или като му се иска да прибере триста лева.

Аз вече не тъпча с антибиотик без антибиограма, а понякога дори и въпреки нея. Антибиотиците не убиват бактериите -това само скапва организма на детето и имунната му система. Локалното лечение при ангини често е по-ефективно - така ни излекува лекарка, която работи в Пирогов, и смятам, че е добра. Не сме пили антибиотик от юни миналата година, а оттогава боледува около пет-шест пъти.

Последна редакция: пт, 15 апр 2011, 16:02 от Iris04

# 48
При нас когато боледува всичко тръгва от т. нар. задна хрема. Започва хрема, после кашлица и така...Тази зима всеки месец, само веднъж слава Богу се стигна до бронхит

# 49
  Виж дали имате наблизо апарат, който установява увеличението на трета сливица... И при нас почва с хрема, гледам да прочиствам да не се инфектира надолу, с бабешки и всякакви други средства и така... Ще чакам да го израсте. Вероятно имунната система на децата ни е по-слаба.

# 50
Ох, нищо нямаме наблизо....

# 51
  • Русе
  Виж дали имате наблизо апарат, който установява увеличението на трета сливица... И при нас почва с хрема, гледам да прочиствам да не се инфектира надолу, с бабешки и всякакви други средства и така... Ще чакам да го израсте. Вероятно имунната система на децата ни е по-слаба.

И аз това казвам , има куп бабешки методи , които трябва да се пробват , поне при нас са имали чудесен ефект при ангини . Няма да пиша рецепти в темата , защото не ми се влиза в спорове с "модерните разбирания" в медицината . Става въпрос за директно мазане с домашно приготвени медосъдържащи мазила  Simple Smile .
 Ама те бабешките методи не са хубави , защото са безплатни , друго е да изсипеш куп пари за антибиотици  и да си отдъхнеш - "всичко опитах"

Shocked Какъв е ПА ТОА апарат за трета сливица  ?

# 52

И аз това казвам , има куп бабешки методи , които трябва да се пробват , поне при нас са имали чудесен ефект при ангини . Няма да пиша рецепти в темата , защото не ми се влиза в спорове с "модерните разбирания" в медицината . Става въпрос за директно мазане с домашно приготвени медосъдържащи мазила  Simple Smile .
 Ама те бабешките методи не са хубави , защото са безплатни , друго е да изсипеш куп пари за антибиотици  и да си отдъхнеш - "всичко опитах"

Shocked Какъв е ПА ТОА апарат за трета сливица  ?

Викат му акустичен ринометър. В София го има в Транспортна болница. Ние не сме ходили.
  Колкото до бабешките методи - напълно подкрепям. Прополиса, меда и малиновите листа ми свършиха по-добра работа от всеки антибиотик, а се бяхме докарали до  носителство на стрептококи.

# 53
Честно казано съм по- склонна да вярвам на меда и прополиса, отколкото на хомеопатията.
Кажете нещо природно за трета сливица, не за ангини  Peace

# 54
  • Варна
Забелязах от темата че доста се използват пчелни продукти от майките тука. А докторите във Варна ми казаха че това е огромна грешка, защото това са големи алергени, а деца с трета сливица лесно развиват алергии.  Също така чух че имало някаква мания да се дава някаква морска краставица , от която дори имало смъртни случаи.

# 55
# 56
Цитат на: Iris04
  Викат му акустичен ринометър. В София го има в Транспортна болница. [/quote
. Много полезен уред, наистина. Ходихме на такъв преглед преди да оперират синът ми. Тогава беше на 5 години. Резултатите излизат в графичен вид и веднага може да се прецени кои сливици са операция и има ли нужда от нея изобщо. При нас препоръката беше да се оперира непременно третата сливица, а другите няма нужда. Прегледа не е болезнен по никакъв начин. Дават една тръбичка на детето свързана с гъвкав маркуч с апарата и трябва да духа в нея с различна сила.

# 57
Цитат на: Iris04
  Викат му акустичен ринометър. В София го има в Транспортна болница. [/quote
. Много полезен уред, наистина. Ходихме на такъв преглед преди да оперират синът ми. Тогава беше на 5 години. Резултатите излизат в графичен вид и веднага може да се прецени кои сливици са операция и има ли нужда от нея изобщо. При нас препоръката беше да се оперира непременно третата сливица, а другите няма нужда. Прегледа не е болезнен по никакъв начин. Дават една тръбичка на детето свързана с гъвкав маркуч с апарата и трябва да духа в нея с различна сила.

А само там ли го има...в други градове?
Със записване ли става и кой лекар води изследването?

# 58
  • Русе
Забелязах от темата че доста се използват пчелни продукти от майките тука. А докторите във Варна ми казаха че това е огромна грешка......

Аз не съм майка , а инженер  Mr. Green , и знам че много малко неща в техниката знам , затова допускам че и лекарите не знаят всичко в медицината , а понякога и умишлено се правят  Peace , особенно когато им е във фин. (финикийски) интерес  Peace .

# 59

А само там ли го има...в други градове?
[/quote]
Със записване ли става и кой лекар води изследването?
[/quote]
За София мисля ,че е само там. НАЦИОНАЛНА МНОГОПРОФИЛНА ТРАНСПОРТНА БОЛНИЦА ЦАР БОРИС III с адрес Княгиня Мария-Луиза 108 ,телефон 02 931 40 48. Записват се часове предварително. Преди години проф. Едрев приемаше само в четвъртък. Обикновено изследването се провежда от негов колега, в нашия случай д-р Заяков, а след като го разпечатат , се отива при професора.
В едно от здравните предавания бяха казали, че има такъв апарат и във Варна, но не си спомням в коя болница. Прегледа тогава струваше 30 лв.

Общи условия

Активация на акаунт