Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 6-та тема

• 137 093
  • 936
  •   1
Отговори
# 750
  • София
На нас преди 2 седмици ни махнаха сливицата. Дъщеря ми е на 4 и половина.
Нормално ли е дете на 4г да си знае лекарствата, чак ми се кара като забравя някое,.. ужас.
Успех милички, и стискайте ни палци!

Нормално е  Laughing
И моето дете подсеща баба си, като я гледа и забравя лекарствата.  Laughing

# 751
lady_Vi,

Къде и при кой доктор правихте операцията? Пак ли има починало дете?!

Сега намерих новината, ужасно просто, егати държавата, егати докторите... Как да не те е страх после да ходиш на доктор.... Cry

# 752
Да, пак има случай, но от двете сливици. При Габровски в клиника Брегалница. Проучих го преди да реша за него, има над 9000 операции, а упойките били много хубави, някакви американски, в отделението не се смесват възрастни и деца. Обясни ни, че приспивали детето, но упойката не действали върху подкорието на мозъка, за да не се засяга дишането, затова като ги върнат дечицата малко мрънкат и плачат, не от болка, а от излизането от упойката. Мен това ми беше най-голямото притеснение. Аз я тествах за поносимост към упойките, така се случи, че бяхме при алерголожката по него време и Ппуров, който всъщност я лекува, каза да минем и този тест. Та алерголожката ни предписа и антиалергични лекарства преди операцията - 3 дни антихистамини, и още едно-две лекарства, едното урбазон беше - сложиха й го с инжекция преди операцията. Но разбрах, че другите деца не са тествани за поносимост, не знам дали на място като ги вземат нещо правят по въпроса - то за 20-тина минути цялата работа, така че едва ли.
Знае ли човек, вероятно едва ли е от доктора, разбрах, че момичето му махнали двете сливици, имало съсирек на другия ден и го упоили пак, за да го махнат, две упойки за два дни, различни организми, различна поносимост, то Божа работа, винаги ще имаме притеснения, ако ще и най-голямото светило да е доктора.

# 753
  • София
geryger, не сме с извадена сливица. Нашата е 1-ва към 2-ра степен, не е за операция.
Сега, ако има хрема - меря всеки ден. Ако покаже жълто или червено, правя 1 мин. масаж с eardoc, премервам - зелено (т.е. дренирало се е ухото). Ако не стане от 1 път, след 1/2 час пак повтарям и така, докато секрета не изтече (в евст. тръба). Ако знаех за тези уреди мин.г. по това време, щях да си спестя 3 АБ и купища противоалергични и капки.

I see you
Ти си страхотна  майка Hug
Истински домашен лекар !

Аз сега се моля утре алерголожката да не каже, че неможе да се оперира сливицата.  baby_neutral

Чудя се нагревки с електрическата възглавничка дали ще помогнат, за оттеглянето на течността от средното ухо или по-скоро не?

Последна редакция: вт, 31 яну 2012, 21:34 от geryger

# 754
А инхалатори какви ползвате и сте доволни, за всеки сопол ли би помогнала една инхалация? Имам в предвид за задните секрети дали е помогнал при вашите деца? Ние също мъчим  трета сливица да я свием с хомеопатия, нямаме чак такива проблеми с чести отити и бронхити последната една година, минават леко нещата, но секрета като спре и след месец пак се появява, има някаква цикличност ми прави вече впечатление.

# 755
  • София
Нашия е на Омрон. Доволни сме от него. Помага да втечнява сополите. Но имам чувството, че последно време само пулмикорта помага.  Confused

# 756
  • София
нашият е омрон, шумничък, но съм доволна, за  носа, помага, не една, повечко инхалации, но по-добре от  пръскане просто на физ. р-р, но аз не го ползвам за хреми, по-точно и давата пъти ми се е налагало заради спазми на белият дроб.

# 757
geryger, мерси за хубавите думи  Hug Просто нямам избор и никога не се отказвам. Аз не вярвам на лекарите, те лекуват на парче. Рядкост е в днешно време да се прояви мърдост при изготвянето на план за лечение. За съжаление, налага се все на някой да се оставиш в ръцете.

Днес най-накрая свиркането спря! Ноооооо, за да не се отпускам - ухото се обади  Tired От сутринта масажи, вибрации, инхалации и пак масажи, вибрации, инхалации - бре, все червено стои. Сваля го с 300 зора до жълто и след 5 мин. пак на червено. Слагах чеснов зехтин на памуче и топли компреси и разгеле следобяд изгря зелено. Jp-то, което дойде да ни слуша гърдите каза, че било издуто тъпанчето, но не било възпалено. Предписа си зиртеците и капките и си замина. Продължавам утре в същия дух, защото на финала хремите много се сгъстяват, секретът става адски жилав, гъст и лепкав, трудно изтича и прави бели.

# 758
И нашият инхалатор е на Омрон. Купихме го след бронхоспазъма. След това при всяка хрема правихме поне по 2 инхалации на ден. Досега само с физиологичен разтвор сме правили. А сега се сещам и когато малкият започне да кашля силно през нощта, сме го вдигали за инхалация.
Не сме го включвали почти половин година. Последният път много кашля непосредствено след инхалация и незнайно защо реших, че е от това.
Майката, която ме открехна за инхалатора, ми беше казала че като правят инхалации, секретите се втечнавят, почват да изтичат. При нас и при двамата не се получаваше нищо такова.
Но факт е, че може би заради него преодоляхме ларингитните спазми. Още от първото сополче почвах инхалации и не е правил ларингит. А преди от сопол до ларингоспазъм минаваха 18-20 часа.

Време е за нова тема, момичета...

# 759
  • Някъде в облаците
..... Не изтърпях и този месец я водих на алерголог, нищо, че няма 5г., оказа се, че не е алергична. Да бях я завела по-рано, нямаше да я натъпча излишно с всички тези лекарства. Накрая диагнозата излезе вазомоторен ринит - от рязка промяна на температути и влажност. Единствения изход остана да махнем 3-тата сливица, защото спирала свободното изтичане на секретите и те се инфектирали. Всичко стана толкова бързо, за една седмица - от драскането при алерголожката, до ваденето......

lady_Vi - а как се установява този вазомоторен ринит? При дъщеря ми е същото положение - рязко се увеличава при висока влажност и студ - веднага реагира - на другия ден. Но тя е и с 35% завишен показател на IgE - наследствена обремененост и извадена трета сливица по същата причина като вас. Въпреки, че на драскането миналата година март не излезе, но това са временни показатели, които, по преценка на алреголога трябва да се повтарят през 6 м. или през 1 година, тъй като при децата точно в тази възраст се променят. Та дали и тя не е с вазомоторен ринит? Ей сега откакто е студено - кашля, оправяме се с инфалации, Сингулар и Фликсоназе.

# 760
  • София
geryger, не сме с извадена сливица. Нашата е 1-ва към 2-ра степен, не е за операция.

Според всички УНГ от миналата година до сега, вкл. и доц. Цолов. Нашата сливица е "малка не е за вадене". Не хърка, като спи, не седи с отворена уста, но прави тежки отити, бронхити, пневмонии и постоянни хреми. Всички лекари - педиатърката, пулмоложката, алерголожката, твърдят, че като се махне сливицата нещата ще се променят  newsm78
Дали е така, само мога да се надявам...
Но се изморих от болниците, безсънните нощи. Като бебе само ревеше, по цяла нощ, а сега е постоянно болна. Правим всеки ден разни сложни схеми кой и как ще я гледа, за да се запазим здрави. Не смея да я заведа, някъде където има много хора. Не смея да каня гости, за да не донесат вирус. Не съм първа младост вече нямам сили. Искаме още едно дете, но съм толкова изморена... Нервите са ми опънати до безкрайност.
Само се моля операцията да мине без усложнения и наистина всичко да се промени към по-добро.
Парите за лекарства отдавна спрях да броя. Пием по една торба добавки, а с хомеопатия съм по добре заредена от аптека. Ходи на градина само когато са сборни групи през лятото, защото тогава е здрава и не се разболява толкова. Иска да си играе с децата да ходи на градина.
Знае всички букви и цифри. Може да ги пише. Но не чете, не я карам. Показвам и как става. Чешит е като цяло. Нищо не можеш да скриеш. Всичко разбира. По цял ден ни слуша и се "образова". На 4г и 9м е, а е като възрастен. Все си мисля, че това не е нормално.  newsm78
Възхищавам ти се, как се бориш, но аз вече се предавам. Confused
На мен са ми извадени всички сливици, точно на нейната възраст дори помня, ухапах лекаря.  Laughing Беше зима и после ми търсеха сладолед, но нямаше и ми купиха нектар.  Laughing То и на нектара се радвах.  Laughing
Затова реших да я махна.
Лекаря каза, че ще прецени на операцията, ако се налага ще сложи и макарички.  Confused
Надявам се да не се налага.  baby_neutral

Бързо да се оправят всички дечица!

# 761
denniss, когато не се установиха алергии, остава само това заболяване, което е според мен нещо като общо обяснение за симптомите, не е точна диагностика според мен - защо точно се получава това дразнене не се обяснява, просто маркират с него симптомите, някак по-общо. Тук прочетох по-подробно http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=42693.0 Аз съм със същата диагноза, и същите симптоми. Били са ми кортикостероиди, защото от това 3 години подред получавам пристъпи на ужасна кашлица всяка зима, лекувах се и с антихистамини и кашлицата и носа ми минават. Точно както при малката, но тя понеже много антихистамини е изпила, и според мен вече не й действат, докато аз като си взема хапчето и симптомите изчезват. Всичко ми е точно както при нея, но тя контактува с болни в градината и е по-изострено вече. Постоянно имам нещо от носа и е запушен, секрети назад, и кашлица, която идва на пристъпи, но от гърлото, не от дробовете - колкото повече кашлиш, толкова повече ти дразни, един порочен кръг. При малката секретите слизат към дробчетата и правят бронхит, но тя по-често кашля точно като мен, на спазми. Казаха, че отстраняването на трятата сливица ще отвори пътя на сектерите, задържали се от нея и се инфектирали като слизат инфектирани вече към дробовете. Антихистамините й помагали, защото въпреки, че нямала алергия, както се установи, те намалявали секретирането, съответно дразненето. Затова я оперирахме, въпреки, че и ние не сме имали нито хъркане, нито запушен нос често, не е спала никога с отворена уста.
И аз бях убедена, че сме алергични, реших, че е нещо от къщата ми, знам ли, и двете, еднакви симптоми, но не виждах някаъв конкретен дразнител и да реша, че това е алергена - реших, че понеже алергиите се променят, малката може да реагира на различни неща. Доктора каза, че климатика е много вреден за децата, но нашия е с някакви специални филтри, почиства се редовно и тя не спи при него, не е дълго в тази стая, така че едва ли е от това. Доста е прашно у нас, не знам от къде влиза всичкия този прах, като съм до Морската градина и булеварда е далеч, но буквално за ден е затрупано. И всичко това се натрупва по малко - бонбандирането с инфекции от градината, антибиотиците, дразнителите, "мазната" влага при нас....знам ли.
geryger, в това ми остана надеждата, че ще спре да боледува, тя 10-дни рядко е имало поред да е здрава, отрови й се телцето с тези лекарства, а и аз съм на път да се откажа май от второ, защото наистина се разпадам, денем, нощем, все съм на нокти, докарах си какви ли не неща от нерви, вманиачавам се за да я предпаза, ограничавам и нея и семейството ми, но ефект нямаше. Преди да дойдат познати на гости или ние да идем питам наред дали има болни, защото хваща всичко що мине край нея. Разбира се, радвам се, че е само това, че няма сериозно заболяване, както други деца, и много хора ще си кажат, какво толкова, има далеч по-зле. Но всеки си знае болката, и аз всеки неговото бреме е тежко, така че ми дойде до гуша и за една седмица се реших на операцията, дано има ефект, и аз и детенце да си починем малко от болести.
Док каза, че като се извади третата сливица, освен, че се повишава апетита, защото се подобрява обонянието най-вече и се намаляват атаките на бацилите, детето ставало и по-концентрирано, моята е доста разсеяна, понякога като че ли забравя, че съществува нещо около нея, тропам, пляскам, тя си пее, все едно ме няма, а не съм забелязала със слуха да има проблем, определено ме чува, но не я интересува. Надявам се и това да се промени, рядко съм чувала хора да казват, че не е настъпила промяна след тази интервенция. Сега ще я държа до пролет в къщи, малко да заякне, да се поизчисти от лекарствата, малко пробиотици давам, казват, че добре се повлияват децата. Отплеснах се пак...

# 762
  • Някъде в облаците
 Hug Hug :hug:lady_Vi  - благодаря за изчерпателния отговор.  bouquet
 А за това, което пишеш за себе си - аз съм същата. Целогодишно със секрети. И за вазомоторния ринит - аз го имам - като стана сутрин - до половин час съм със събрани секрети . Mr. Green И кихам. И с адски суха кожа, правя зимата лишейчета, а лятото - от най-малкото излагане на слънце - ужасен, ама ужасен слънчев дерматит. Цяло лято ходя с дълги ленени или памучни дрехи и се крия, защото по стъпалата ми от разходките в парка ми се появява. А таткото ни е с чувствителна  кожа. Е Мира е взела всичко от двамата - атопичен дерматит и хиперактивна вътрешна лигавица. Нищо че ние на хартия нямаме документирана алергия. И затова Имуноглобулин Е - то го дава - на 100% дали детето е с наследствена обремененост или не.

За да си сигурна, че е алергичния ринит - от личен опит - секретите са жилави, гъсти, трудно се издухват и са бели и разтегливи като дъвка. Аз тормозя Мира докато не извадя секрет, че да съм спокойна, че е това.  Embarassed Embarassed Embarassed Ако нещо ме усъмни - изследвам носен и гърлен секрет (леко розово гърло, температура, дори и ниска и т.н.). Та - точно тези алергични секрети - слизат към бронхите (заобикаляйки другите две сливици - защото не са инфекциозни секрети). И - док винаги са ми казвали, че тези деца правят "обструкции на бронхите", което не е нито бронхит, нито бронхиолит, нито пневмония, естествено - ако се овладее навреме. И за да го овладея навреме - започвам инхалации - включително и ако док каже - с Вентолин. За да разпънем бронхите и овлажним лигавицата и се откъртят секретите.
При дъщеря ми най-интересното е, че винаги са повече от дясно секретите, и винаги тези обструкции ги прави отдясно.
За апетита след вадене на третата сливица - мхмхм, факт е на 100%, аз видях ефекта по кг и см. на Мира след 6 месеца. А сега - редовно получавам мрънкане от съпруга ми - ......... е само да ми стане дебело детето ............ А аз нямам от две години нищо общо с храненето на Мира - сама си казва колко, сама си взима, сама си яде - ако не е гладна дори да остави и половината ядене - казвам добре и дотук.
И аз се отплеснах ........  Heart Eyes

# 763
Секретите от носа, за които ми казваха, че е алергична хрема, бяха прозрачни, стичат се и остават във външните краища на ноздричките, засъхват като бели следи от сол ,сърбеше я много. А вътре в нослето лепкави пупита като лепило, че и по лепкави, ужас. Назад в гърлото тече лепкав и гъст секрет. Имали сме 3 вида бацил все в носа, през около половин година, явно от градината. Доктора каза, че и те са допринесли много за реакцията на третата сливица. От тези постоянни секрети отзад стената на гърлото й стана зърнеста и там е винаги червено, даже да не е болна. Бронхита от дясно повече, слиза много бързо към дробчето - докато е чиста, за 1-2 дни, уж вече я лекувам, а вече е станал бронхит. Надявам се от това да излезем от порочния кръг - като я позадържа да не кашля да спрат да се дразнят дихателните пътища и да спре и секрета. Много ни помагаше Авамис, секваше това сополче, част от докторите го препоръчват, друга част го отричат напълно при деца. Факт е, че помага за необяснимите сополи, както на мен, така и на нея, кортикостероид е, но действа само локално, мнооого облекчава. Аз имах като дете установени алергии, сега ги няма, въпреки, че пак не съм добре с носа. Последно ми дадоха някакво кремче, което е само овлажняващо за мазане в носа и сухотата много намаля и люспите. А с кожата и аз съм така, студова алергия, не винаги се проявява, малката няма още такива проблеми, надявам се там поне да не избие.
Сега четох статиите са смъртния случай във Варна, не мога да си обясня защо не правят тестове за алергии към упойките, като може, направо не ми го побира глават...... Момичета, драснете ги за упойки децата преди операция, драскането на мен ми струва 20лв, но смятам, че наистина има смисъл, особено, че и сложиха и антиалергични преди операцията, по предписание на алерголожката, въпреки, че няма изразени и установени алергии, и така бях далеч по-спокойна.

# 764
  • София
Това за упойките, ще го искам.  Naughty
Като Ви чета за алергичния ринит  newsm78 Рони май не е с такива сополи.
Момичета стискайте и палци всичко да е наред.  baby_neutral

Общи условия

Активация на акаунт