Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 6-та тема

• 137 102
  • 936
  •   1
Отговори
# 765
  • София
geryger стискам палци всичко да е наред  Hug

# 766
  • София
geryger стискам палци всичко да е наред  Hug
Благодаря!  Hug

# 767
geryger, мерси за хубавите думи  Hug Просто нямам избор и никога не се отказвам. Аз не вярвам на лекарите, те лекуват на парче. Рядкост е в днешно време да се прояви мърдост при изготвянето на план за лечение. За съжаление, налага се все на някой да се оставиш в ръцете.

И аз отдавна съм на това мнение. В повечето случаи няма синхрон в лечението, лекуват се някакви симптоми, не се търси причината, всеки вдига ръце и казва аз бях до тук,...
Този масаж се прилага и в болниците на по малките деца които не могат да отхрачват. Може и да даваш на твоето дете да прави балончета  през сламка в чаша с вода. Също е много добро упражнение.

Последна редакция: вт, 07 фев 2012, 16:25 от marychery

# 768
  • София
Момичета, аз съм впечатлена от Д-р Петров и Д-р Стоянов от МВР блоница.
Вчера прекарах почти цял ден там  Wink
Д-р Петров ми обясни за практиката си в чужбина. Почти цялата апаратура с която работи е негова, лична. Закупувал си я е на изплащане и т.н. Всеки път като ходим за някой документ или изследване ни прави тимпанограма. А в другите болници трябва да им се моля, за да ме пратят при някоя недоволна от живота сестра.  Close
Между другото ушите продължават да не са добре, особено дясното.  Sad
Отмениха ни операцията, която трябваше да е днес за другата седмица, заради по продължителна терапия с противоалергични.
Д-р Стоянов ми обясни всичко за операцията, евентуалните манипулации на ушите и т.н. Премести операция, за да вмъкне в пълния график. Няма припраност , напрежение, отекчение и др. неприятни усещания, с който се сблъсквам всеки път когато искам информация от лекар.
Изобщо, много съм доволна.
Жалко е, че от разговора ни с Д-р Петров научих, че голяма част от добрите лекари специалисти са вече в чужбина и не е изключено и той да замине. Wink

# 769
  • София
Заведох Ивайло при д-р Ботева от Транспортна преди около месец. Гледа му третата сливица- нормална.
Но слуха му е намален, тимпанометрията показа права линия и на двете уши.Обясни ни, че в момента детето чува заглъхнало, като под вода. Предписа ни капки за носа, по рецепта, които капахме 8 дни и противоалергичен сироп който да пие 2 месеца. Обясни ни, че има течност в ушите и по този начин ще се опита да я махне постепенно( капките и сиропа да отпушат тръбата и течността да изтече) В началото на февруари сме на преглед да се види дали има някакво подобрение, дори и минимално.

Ботева каза, че ако 2 месеца резултата е нулев, ще се мислят други варианти, включително и вaдене на 3тата сливица и макарички ooooh!

Някой може ли да сподели дали подобно лечение е имало ефект?

Относно тези два уреда, които I see you споменава: поръчвали ли сте до сега и как точно мога да го направя, с доставката и т.н?

Извинявам се ако задавам въпроси на които вече е отговаряно, но не съм се връщала много назад в темата.

Ние минахме през същото, пациенти сме на Ботева от повече от 2 години... Не знам вашето положение колко е тежко, но ние бяхме постоянно с отити, хреми, преживя 2 парацентези, литри АБ изпи... Махнахме преди точно 2 години 3-тата сливица и сложихме макарички в 2 уши, които стояха 1 година. Миналия април ги махнахме... Сякаш постепенно отшумяха честите проблеми с ушите, но 2-те сливици са му много увеличени, тя ни каза още акто махахме 3-та, че те са увеличени, но не препоръчва тяхното махане за сега. Аз не мога да преживея още една операция, мъча са с хомеопатия сега да им повлияя - давад 3 месеца всеки ден Тонзилотрен, удържам положението да видим до кога (началото на декември му бяха толкова подути сливиците, че като си вдигнеше главата и ги виждах очертани на вратлето му Sad ).

geryger, успех с операцията ви, ние преди Ботева посещавахме д-р Петров в МВР болница, той първи препоръча махане, но тогава не оперираше, че се пазеше след преживян тежък грип. Тогава отидохме при Ботева по спешност, всъщност случайно попаднахем на нея, и тя също го препоръча, въпрекич е се опита да повлияе с капки преди това.

# 770
  • София
Мечо, а аудиограма правихте ли?

Съвсем накратко. Имаме 3 операции там (3-та сливица, макарички, пак макарички, махане на макарички)- перфектни са откъм подготовка и изпълнение. Резултата е 0. Пак прави отити, тъпанчетата вече са парцали след поставяните макарички и сега ще правим тимпанопластика.
Но пък детето чува, въпреки всички лоши показатели. Отитите спряха след прием на противоалергични пролет и есен.
Макаричките според мен не са добро решение, но говоря от личен опит.
И пак от личен опит- отиди при Едрев. Транспортна са се навързали, като черва (да ме прощават)- всеки е на всеки някой, който е отишъл е опериран (въпрос на време) и са го ударили на печалбарство.

# 771
  • София
Мръндарина, при вас какво повлия, щом ефект от макаричките не е имало? Мен ужасно ме е страх да не стигнем пак до тях, въпреки че не е правил отит скоро (пу-пу). Изпили сме и литри противоалергични, от които не знам дали имаше ефект. Детето от повече от 3 години все пие нещо - АБ, сиропи, пробиотици, витамини, имуностимулатори... Както някои казаха по-рано, сам напомня ако забравим нещо да му дадем.

Едрев къде приема сега?
Аз лично от Ботева съм доволна, защото винаги ни вдига телефона и ни дава консултации, а по-едно време това ни беше жизнено важно, че не смеех да мръдна от София иначе. Иначе аудиограма не сме правили, мислех след махането на макарите да направим, даже говорих с нея, но тя каза, че трябва да зараснат тъпанчетата и тогава, но сме се поотнесли и не сме ходили.

# 772
  • София
Доколкото знам Едрев е във Военна болница сега.

# 773
  • София
При Едрев ходя в частният му кабинет на ул.Зайчар. Доколкото знам оперира само уши в някоя б-ца (дали не беше Правителствена), но не знам къде. Сменя ги често. Да е жив и здрав да оперира ушите на детето...Той ни обърна внимание на цикличността на отитите в годините. По негов съвет пролет и есен пие противоалергични и откакто го правим пу-пу... Караме вируси, хреми, яки сополи и не го удря в ушите.
Много е умерен, вече има друг поглед на нещата, преминал е етапа на първоначално натрупване на капитали...абе, много го уважавам и съм пристрастна, определено. От дете ме лекува, благодарение на него не загубих съвсем слуха на едното ухо, сега консултира детето ми.

При нас гърленият секрет е чист, което е ужасно. Означава, че детето ще си стои с тези две буци в гърлото. Сега остава само третата сливица да я мяхнем наново. Сърцето ми се е свило с тези зачестили смъртни случаи.

# 774
  • София
Мръндарина, защо наново? Израснала ли е? Ужас. Разбирам тревогата ти, ще мисля за вас, дано бързо и безпроблемно мине всичко. Аз бях чула, че Едрев спрял да оперира, явно не е вярно това.

# 775
  • София
Оперира, но само леки операции, като ушите. Заради здравословните проблеми са му забранили въобще да оперира. Каза, че операцията на ухото не е натоварваща- седнал, под микроскоп и за нея направили изключение. Хич не е добре със сърцето, но за мен е в страхотна форма.
Сливицата няма да я вади той- няма как.

Тя беше израстнала и висеше през гърлото (1г след операция, беше на 3г)- всички нарочваха пак операция (била огромна, от нея били проблемите), но той каза, че формата й е такава, че щом не запушва ушните канали- няма защо да се вади и започнахме сезонните противоалергични. Но сега е порастнала повече, тръгнала е нагоре и ще трябва пак да я махаме. Щом той го казва съм съгласна  Crazy Другите две каза, че ще препоръча да ги извадим (не заради размера и хъркането ) само ако има бета стрептокок, какъвто не открихме Sad

# 776
  • София
Преди година и половина Едрев оперира сетра ми. Беше с диагноза ото склероза. Взе и над 2 300лв. за операцията. Това ми се видя прекалено.  Shocked

# 777
  • София
Да, много скъпо взима, но ако трябва специалист от негов ранг да оперира в чужбина ще излезне двойно, та тройно. Не съм запозната със заболяването ото-склероза , но за нашият случай в чужбина са около 20 000лв само за операцията- от там се започва път, престой, храна и т.н. т.е. поне 30 000лв. И 10 да вземе, пак ще са по-малко, отколкото във Франция или Германия. Факт е, че и други лекари правят подобни интервенции в БГ, но не бих рискувала, ако имам възможност, де...защото парите не са малко, а времената, в които живеем- несигурни. Живи и здрави до тогава.

# 778
  • София
Дами, вчера на мъжа ми са му разказали за някакъв лекар.
Не съм сигурна дали е лекар  newsm78
Та този издърпвал ушите на детето по такъв начин, че спира притока на кръв към сливицата и така тя "изсъхвала".
Чува ли ли сте такова нещо?

# 779
  • София
Дами, вчера на мъжа ми са му разказали за някакъв лекар.
Не съм сигурна дали е лекар  newsm78
Та този издърпвал ушите на детето по такъв начин, че спира притока на кръв към сливицата и така тя "изсъхвала".
Чува ли ли сте такова нещо?

За конкретния лекар не знам, но за метода съм чувала. Аз лично не бих го приложила на детето си. Преди доста теми бяхме обсъждали въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт