Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 6-та тема

• 137 079
  • 936
  •   1
Отговори
# 720
Не е да ви стресна,а само да ви кажа,че не винаги решението е в операцията...Търсете алтернативни методи!
И...просто споделих.
Аз и целият ми род бяхме против операция и затова я направих тази операция чак сега, сина ми е вече на 13 години. Когато "опря ножа до гърлото" и разбрах с невежата си глава колко е сериозно положението в нашия случай.

Педиатърката, която лекуваше детето ми преди 11 години, беше първият лекар който я забеляза(тогава все още нямаше джипита). Тя се зае да премахва сливицата с лекарства.Някаква смесица от традиционни и хомеопатични лекарства. Помня, че изпихме количества кетотифен и боаронски топченца. После според педиатърката сливицата уж се прибра, а докторката се пенсионира.

На четири и половина пак имахме трета сливица и потърсих д-р Мариан Иванов от Фитолек. Лекувахме детето с различни комбинации от боаронска хомеопатия. Детето спря да боледува, но сливицата си остана. Добре, че си бях в къщи покрай втората си бременност и раждането на дъщеря ми, че не знам как щях да му давам тия топчета. На луда бях станала. топчета за преди закуска, топчета след закуска, топчета преди обяд и т.н

После се отчаях от хомеопатията и посетихме здравен център Дар за ирисо диагностика и билколечение. Пи чай за пречистване на кръвта и разни други билки, плюс здравословно хранене и сиропчетата на Хималая-Септилин, Лив 52 и Ментат.Пробвахме МУДРИ - йога с пръстите на ръцете. Ефекта беше по-малко боледуване, но сливицата си седи. Може би не бях стриктна, защото този тип лечение иска упоритост, но зарязах и това.

Купих лампата Биоптрон на Цептер. Почнахме нагревке без особен резултат. Ходихме на физотерапевтични нагревки с лазери и разни подобни, това покрай синузита.

Миналата година пак бяхме в център Дар, нова ирисодиагностика и билки.Без ефект.
Сигурно има и други чудеса които пробвах, както мога да напиша доста дъъг списък на ушни лекари в София, които го лекуваха с лекарства без резултат.

При нас спасението беше операция.

# 721
  • София
Лелеее Санте
Направо ме разби!
Сега разбрах, че не съм само аз така  Laughing
Но аз реших да я оперирам преди да купя лампата на Биоптрон.  Laughing

# 722
Оооо и ние имаме всички приспособления, като инфрачервена лампа, 2 вида овлажнители за въздух (последният наистина е добър - със студена пара), инхалатор... Ходили сме на 2ма хомеопата и на 3ма УНГ, сравняваме мненията на 2е педита. Купувала съм всеки нов имуностимулатор, всякакви витамини и плодове и сокоизтисквачки (което не се губи де Simple Smile Нистина тия 3ти сливици излизат златни! И въпреки това от днес сме на Сумамед  Crazy
Последната ни придобивка е каничката Нети пот и исках да ви питам, понеже по-рано сте я коментирали, възможно ли е да й е толкова запушен носът, че изобщо не потича от другата ноздра? Да не би аз да бъркам нещо, но на мен и на баща й го правя както трябва. Гледам да не й опира в ноздрата, че да не се запуши, а то не та не.  Crazy А детето има желание, гледахме заедно в you tube и тя с голям мерак се пробва, защото иска да си помогне, а не ставааааааа....

# 723
Последната ни придобивка е каничката Нети пот
Гледах клипчето с нети пот преди време, но си помислих, че този метод не става за деца и затова се въздържах да си я купя. Според мен това промиване сигурно е неприятно на децата и вероятно няма да се справят с правилното изпълнение на процедурата.

# 724
Не е неприятно, подобно е на това да си пръскаш Стеримар, но промива много по-качествено! По принцип смятам аз да й го правя, а тя само да си седи, но и така не ни се получава...

Някой да е правил оп в правителствена болница и евентуално при кой?

# 725
Промивките са неприятни, но и те си имат техника. Доста ги обсъждахме. Ефектът им е много по-силен и си заслужава въпреки негативните усещания. Които междувпрочем траят минута, не повече.

# 726
веничка, хремата каква е? Ако носът е запушен без секрети (т.е. набъбнала лигавица), по-добре не ползвай нети-то. То е, когато има секрети да ги прочисти.

Ако има секрети, първо се издухва носа и главата трябва да е много настрани извита. Аз направо си подлагам ръката и детето ляга на нея на една страна.

Момичета, ние тази година отити не сме имали, обаче вече втори бронхит. И то сега без температура, без нищо. Лекуват ни като за астма  Cry

# 727
  • София
I see you  Hug като казваш тази година - януари ли само и давата?ужас......защо като за астма? спазми ли прави?

# 728
  • София
Момичета, ние тази година отити не сме имали, обаче вече втори бронхит. И то сега без температура, без нищо. Лекуват ни като за астма  Cry

Рони е същата работа, но бронхита ни беше с добавка отит. През Декември бронхит, а през Декември - Януари и борнхит и отит. Рони прави ларингитни пристъпи и след това бронхит, въпреки, че е на Сингулер.
На вас какво Ви изписаха, ние последно правехме вентолин и плумикорт инхалации, сега сме само на плумикорт сутрин и вечер за 6м.

# 729
I see you  Hug като казваш тази година - януари ли само и давата?ужас......защо като за астма? спазми ли прави?

Първият - началото на декември. Направи бронхоспазъм, да. Тогава вентолин + АБ. Обаче сега направи спазъм ей така от нищото - събуди се с кашлица, 2-3 пъти се изкашля през целия ден и на следващия gp-то я чу на слушалката пак със спазъм. Без Т, без нищо. Свирят й гърдите вече повече от седмица. Тоя път сме на пълна програма - Вентолин, Медрол (урбазон) през устата, Ксизал и Сингулер.....

Понеже има и хрема, днес я хванах на 3-та степен с Earcheck-a на едното ухо. Обаче от 2 последователни вибрации с уреда, го свали на зелено. Вечерта стана жълто и веднага го свалих на зелено с уреда. Дано поне това го овладеем.

geryger, защо сте на Сингулер вие? Колко бронхита, че да ви го изпишат?

П.С. Не може повече така - с всяка година затъването е все по-голямо и все по-голямо. Мин. година  се мъчих с хомеопатия (класическа) и не стана. Само се изнервих до краен предел от чакане да подейства поредното ХЛ. Но и с тези медикаменти, които се предписват от лекарите, просто съсипват децата. Не знам. Миналата година изчетох томове за отитите, сливиците и хремите. Сега ще почвам астмите, че няма как да се оставя да ме въртят на шиш с тия Сингулери и простотии. Кураж ми дайте!

Последна редакция: нд, 29 яну 2012, 00:45 от I see you

# 730
  • София
А инхалатор взехте ли?
При нас за спазмите не дават АБ. Само инхалации с вентолин, като вече и 3-та опаковка си пие сингулар.
За ухото, аз установих, че докато не уладеем хремата всеки път му се запушват ушите...и до 5-та стига, щом се оправи носа, минава ухото, аз си правя масажи иначе през цялото време, но докато не мине хремата все е променливо.
Гадното за  тези спазми е, че може и от студеният въздух да стават, а то зимата как да го спасиш от това...и плуването спряхме заради тях, защото можело от хлорните изпарения при закрит басейн да се предизвикват...и така....
Иначе 2 пристъпа не са астма така или иначе...
На едно детенце от детската, майката ми разказваше, че преди   буквално през седмица-две си правел спазми, от както пиел сингулара нямал проблем.... та като все пак най-слабото средство за увладяване на ситуацията...дано помогне... и при вас(и при нас) Hug

# 731
  • Някъде в облаците
Angel_Dust I see you - преди две зими дъщеря ми беше така - бронхит, трахеит, бронхиолит. Спазъм в чистия му вид не е правила. И два и три и четири пристъпа не са астма. Но е една година на Сингулар - и ефекта е огромен (при наследствена обремененост с алергия). Извадена трета сливица преди две години. Инхалации - само с физиологичен разтвор, при увеличаване на кашлицата - един път вентолин на ден, докато не я чуя влажна и спирам.  Естествено - водя на слушалка - за да чуе док дали прави спазъм или не. Може да кашля 10 дни и нито един път да не направи спазъм. Но - това е с профилактиката.  Peace А преди кашлицата спада гласа. Без температура, без дори червено гърло. На Мира диагнозата й е хиперактивна лигавица, свързана пряко с атопичен дерматит от бебе. Увеличава кашлица във влажно и много студено време. На басейна в ДГ не ми реагира. При увеличен секрет за първи път тази зима пробвах и инхалации с проспан - мисля, че й влияят по-добре от лайката и содата например, когато е със секрет и кашлица. Но за ларингит - лайка и сода. Просто се ориентирам по нея.
I see you - не чети за астмата, гледай детето. На теб ти се натрупва и проблема с ушичките, което при нас го няма. Отити не е правила...... Бивши мои съседи - и двете деца бяха така. А са родени и израснали в Сандански. Момчето - от нищо правеше пристъпи. И те бяха на пълан програма като вас. Майката си спеше с Урбазона под възглавницата. На 7 години - пълни тествания в МА, тримесечно лечение - е все едно не е това дете........ Всичко отмина. Peace
За хомеопатия никога не съм мислила. Имам чувството, че временно подтискат проблема и след не толкова дълъг период от време - всичко започва наново с още по-голяма сила и усложнение.
Angel_Dust - аз познавам две деца, които са си с асма. Майката на едното дори през топлите и сухи месеци сама си спира Сингулара, после - наесен - пак го почва. А детето е правило спазми, заради които и в болница лежаха. Другото детенце и морско чедо - ами то си кашля през цялата година. И тази мама спира Сингулара, започва пак, комбинира с Кетотифен и така .......

И стискаме зъби да пораснат и да израснат. Hug

Последна редакция: нд, 29 яну 2012, 09:21 от denniss

# 732
  • София
ами не знам, при нас реално и двата спазъма станаха(толкова един на пролет, след него последва и  чудото със серозният отит и един сега есентта), след като ходеше вече на басейн, нищо де, сменихме плуването с айкидо... вторият път без АБ, без противоалергични, първият път, за 3 дни и кортикостероиди му дадоха... сега мина само с вентолин инхалации, първо му падна гласа, но това е оправи за 2 дни чай от живовлек и подбел... иначе и моят е с АД, още си  се обостря зимата и в момента има петънца по  едната ръка....

# 733
I see you,

Много е странна хремата, хем нищо не може да издуха, хем се чува, че носът й е пълен - нещо като задна хрема предполагам 3тата сливица я провокира, а не идва от синусите. Да я мъча ли с нетито? Вие оперирани ли сте от 3та сливица?

Много съжалявам като слушам колко са ви болни дечицата, отити, бронхити, направо кошмар. Ние не сме от най-големите рекордьори по боледуване, но имаме едно константно мъчително ежедневие с периодични влошавания, като това в момента.

Все пак никой ли не е правил оп в правителствена? Все ми се струва, че отношението там е по-човешко от това в ИСУЛ?

# 734
  • София
моят ноември при след вторите спазми беше с такава хрема, нито издухваше, нито бейби вак вадеше нещо, промивките  си изтичаха без никакъв проблем през другата ноздра.... пък хъркаше носа.... в крайна сметка мина с назонекс и пък от тогава не е имал хрема( дано така задържи и още)

Общи условия

Активация на акаунт