Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 6-та тема

• 137 097
  • 936
  •   2
Отговори
# 825
  • София

За макаричките незнам много. Дете на колежка на майка ми е с макарички и едната му е паднала сама, сега чакали да падне и другата. Предполагам, че не се задържа течност с макаричките, но след това като се отстранят какво се случва...

Ами какво да се случи, никой не може да каже. Има случаи и на повторно слагане намакари, важното е макарите да си свършат работата, т.е. средното ухо да се дренира и да не се позволява да се задържа течност. При нас е факт, че помогнаха. Хамалогия си е с къпането, даже на море ходихме така, но се справихме. Дано никога не стигаме пак до там. Сега третирам пустите 2 сливици с хомеопатичния Тонзилотрен вече 3 месеца и май има ефект. Не искам пак операции!

А иначе от 3-тата и тези постоянни боледуваници, той беше спрял да се храни акто хората, една година кара само на прясно мляко, краставица, солети, таратор. в най-добрия случай 3-5 пържени картофа. Мъка беше. Но след махането й детето малко по-малко започна да се храни.

# 826
  • София
Как се къпе с макарички? Не трябва да се мократ, нали?

# 827
  • София
Как се къпе с макарички? Не трябва да се мократ, нали?

Нетрябва да влиза вода в ухото, тъй като реално то е отворено и може да се инфектира. Ние слагахме памук и отгоре мажехме обилно с вазелин.

# 828
  • София
Като бяхме при една лекарка инфекционистка и тя ме попита "Как отит? Нали я ваксинирахте?"
Ами да... чинно я ваксинирах със Синфлорикс по схема. И къде е файдата  #Cussing out  Преди месец в гърления секрет имаше Streptococcus pneumoniae. Но пък производителите са умни и си измиват ръцете, че имало над 90 различни серотипа на бактерията. В петък ще излязат новите изследвания на носен и гърлен секрет. Ето на практика ползата от ваксините  #Cussing out А до днес винаги съм била ЗА, уж за по-добро. Да, може да не са навредили, но ето и голямата им полза - и отит си имаме, и конкретната бактерия си имаме, от която уж Синфлорикс предпазвал. Извинявам се за отклонението, но вече почвам да прекипвам  ooooh!

Благодаря ви за всички разяснения за макаричките, отитите.... Полезни сте безкрайно! Аз като един новак в темата черпя инфо и опит   bouquet

I see you,   Heart Eyes

# 829
hrupka  Peace
Ваксината предотвратява от усложнения каот менингит например, поради изградените вече антитела. Но не предпазва от заразяване и инфектиране.
Така, че не е сигурно дали са безполезни или не във вашия случай.
Надявам се да ви е чиста микробиологията и да нямате вече проблеми!

На нас за имунитет ни изписа докторката Биозин. Не съм чела нищо за него, давали ли сте? Ефект?

# 830
  • Някъде в облаците
 Peace *vera - за Биозина - аз мога да дам само добро мнение; втора година по препоръка на педиатърката го давам в началото на вирусните и грипните периоди - според мен е прекрасен препарат и най-важното - на естествена основа. Точно 1 месец за деца трябва да се дава. Миналата година го пихме и аз и таткото  Laughing

# 831
  • София
Това нещо, като Изопринозина ли е или по-добро?

# 832
hrupka, и ние бяхме в същото положение - уж ваксина, пък и стрепрококи пнеумоние в гърления (освен стафилококи епидермис и с.ауреус в носа). И на мен педито ми каза същото, каквото е писала vera - предпазва от усложнения, но не от заразяване.

Детето нямаше клиника (открихме бактериите октомври), съответно не сме и прилагали лечение (въпреки че в нета, четох доста мнения, че лечението с АБ е задължително, без значение дали има симптоми).

# 833
  • Някъде в облаците
Това нещо, като Изопринозина ли е или по-добро?

Биозина е имуностимулатор, който предпазва при профилактика, а по време на боледувания - вирусни или бактериални и след такива - подпомага организма по-бързо да го пребори.
Когато обаче се касае за лекуване на вирусна инфекция или грип -Изопринозина става основен лекуващ препарат. Биозина няма неговата ефикасност - той е и на основата на естествени съставки.

Докато Изопринозина е 100% химия.
Едното подпомага и профилактира, докато другото - лекува.
Но аз го предпочитам пред всичките видове хомеопатични, около сто вида вече на пазара ехинацеи, прополиси и клееви тинктури, както и цитросепти - не мога да давам - дъщеря ми се обрива от тях и т.н., защото действа добре.

Както писах - аз го давам преди грипните и вирусни периоди - за цялото семейство и съм доволна. Един път годишно.
Докато Изопринозина - може да се наложи в повече случаи.  Peace

# 834
  • София
*vera, MaYa___,   Hug
Вчера се обадих на доц. Лолов и заведох Рая да я прегледа.  Каза ми, че може да се изчака и 6м преди следващи действия. Препоръча да надува балони (дъвки засега не дъвче) и купихме от тези http://www.kuku-bg.com/product.php?product=947. За Отовента докторът предположи, че е малка да надува. Но ще търся да го купя, че се очертава да са слабо място ушите  Sad
Каза да спра всички капки и физ. р-р. Само да й давам сироп Кларитин вечер по 1 ч.л., според него той е по-добър от Ериуса. След месец пак ще я заведа.
Angel_Dust , искрено ти препоръчвам за мнение този доктор, потвърждавам написаното от  Кукумявка под прикритие.

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 13:08 от hrupka

# 835
  • София
Angel_Dust изчезна, как сте?

# 836
  • София
от както капя тобрекс и пие АБ Т и болка няма, но едното ухо си стои на 5  пълно...утре сме на преглед пак да види дали да спира АБ....

# 837
Здравейте, защо според вас УНГ специалистите в голям процент от случаите препоръчват премахване на третата сливица, а педиатрите са по-предпазливи в тези препоръки? Дали УНГ специалистите не се ръководят само от "материални" индикации? Питам това защото повечето от нас знаят, че третата сливица търпи обратно развитие в периода 4-6 години (дори до 8 години) и понякога при по-леки симптоми би могло да се изчака с операция.

# 838
от както капя тобрекс и пие АБ Т и болка няма, но едното ухо си стои на 5  пълно...утре сме на преглед пак да види дали да спира АБ....

А Eardoca хич ли не го сваля? Сега като няма Т, ръчния масаж правиш ли го?

# 839
  • На един клон
А балоните?

Общи условия

Активация на акаунт