Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 6-та тема

• 137 088
  • 936
  •   1
Отговори
# 840
  • София
Здравейте, защо според вас УНГ специалистите в голям процент от случаите препоръчват премахване на третата сливица, а педиатрите са по-предпазливи в тези препоръки? Дали УНГ специалистите не се ръководят само от "материални" индикации? Питам това защото повечето от нас знаят, че третата сливица търпи обратно развитие в периода 4-6 години (дори до 8 години) и понякога при по-леки симптоми би могло да се изчака с операция.

При нас педиатър не е гледал (не се е опитвал) третата сливица. Предпочитат наливане с АБ (щото на тях им се струва много нормално по един АБ месечно). А и до сега апарата, скойто гледат и ушите в кабинет на педиатър не съм виждала. А и до сега педиатър не ми е предложил алтернативно решение за проблемите. Докато УНГ ми предложиха, да не забравяме, че това е все пак от тяхната специалност.

Angel_Dust , какво е това "на 5"? Rolling Eyes Rolling Eyes

# 841
По тяхната специалност е ваденето на сливиците  Joy

# 842
  • София
от както капя тобрекс и пие АБ Т и болка няма, но едното ухо си стои на 5  пълно...утре сме на преглед пак да види дали да спира АБ....

А Eardoca хич ли не го сваля? Сега като няма Т, ръчния масаж правиш ли го?

и ръчен правя и с еърдок, седи си.

catty m - http://www.earcheck.com/  меря с това уредче, та по него е на 5.

# 843
  • София
Ох, като знам какво е стискам палци, да се разснесе секрета.  Praynig
Ще чакаме да кажеш след прегледа.

Здравейте, защо според вас УНГ специалистите в голям процент от случаите препоръчват премахване на третата сливица, а педиатрите са по-предпазливи в тези препоръки? Дали УНГ специалистите не се ръководят само от "материални" индикации? Питам това защото повечето от нас знаят, че третата сливица търпи обратно развитие в периода 4-6 години (дори до 8 години) и понякога при по-леки симптоми би могло да се изчака с операция.
Не съм много съгласна!
На нас не са ни взели нито един лев. Освен това като три зими под ред ни се повтаря едно и също, явно има сериозен проблем. Не смятам че мнението на педиатъра е по мирдавно от това на УНГ. А и нашата педиатърка още перди две години ни насочи към специалист за трета сливица.
Така че не смятам по-горното за правило  Hug

# 844
  • София
дано, то ако му спре аб капки, ще почна да му слагам тампончета с горчивка, но сега не смея, пък все си мисля, че му помагат.

За УНГ-то и ваденето...не знам, нашата педи като я питахме за  мнение за тръбичките, жената си заяви, че не е специалист и изобщо не би се наела да дава мнение за такова нещо, което е напълно извън нейните знания и специализация....и всъщност мисля, че така е и правилно.... Освен ако педиатъра/ЛЛ не е  и УНГ специалист, не виждам как би дал  наистина компетентно мнение.

# 845
  • София
По тяхната специалност е ваденето на сливиците  Joy

Много смешно. Тук споделяме проблеми, ако на теб ти се забавлява, моля отиди в друга тема.

# 846
Не сте ме разбрали, в никакъв случай не се забавлявам. Съжалявам, че така си мислите. Имам горчив опит с УНГ специалисти, искам да кажа че в 90% те ще ви препоръчат вадене на сливиците. Те само това разбират като лечение. По-добре потърсете други лекарски мнения и ваденето го оставете само за краен случай.
Извинете, но това е форум за мнения и препоръки за третата сливица. Вие навлязохте в детайли, които може не на всички да са интересни. Защо не си направите отделна тема за макаричките, защото аз вече се изгубих в смисъла на тази.
Още веднъж се извинявам за натрапването.

# 847
  • София
Ами аз все съм останала с впечатлението, че в тази тема се говори и за серозният отит не малко, но ако другите кажат, че им преча нещо ще направя отделна тема, но те серозният отит и третата сливица мн често вървят ръка за ръка, специалистите също са едни....

# 848
  • София
Защо не си направите отделна тема за макаричките, защото аз вече се изгубих в смисъла на тази.Още веднъж се извинявам за натрапването.
Извинена си.
Серозният отит и макаричките и мен ме интересуват. Всичко, свързано с УНГ му е мястото тук. Може би заглавието трябва да е по-обощено за УНГ проблеми. За да го намират повече мами, аз с търсачката намерих, че се пише и за отита тук.
Единият лекар ми каза, че щом има проблеми с ушите, при операция се маха и третата сливица. Дори и да не е точно така, все пак нещата наистина са навързани.
Тук е темата да се споделя всичко в тази връзка и всяка майка да намира отговори и решения за своя конкретен проблем.

# 849
  • Once there was a Hushpuppy...
Добре, всичко е хубаво - всеки си пита и споделя за проблемите, свързани с УНГ Peace
Ние, например имаме подута 3та сливица, но тава задължително условие ли е да се направи отит?
Опазил ни Господ, като чета какви мъки са Praynig И пожелавам скорошно оправяне на мъницете, че ми се реве като чета какви болки са в ушите.....ухххх Praynig

# 850
Темата е с доста дълга предистория години назад. И до сега на никой не му е пречило и обсъждането на проблема със слагането на макарички. Още повече, често слагането им върви паралелно с ваденето на трета сливица. Мисля, че заядливите нападки тук са излишни.
Относно УНГ и ваденето - има различни специалисти и препоръки. Мога да кажа, че за всеки конкретен случай се решава индивидуално, не може всички деца да се поставят под общ знаменател. нас към вадене на сливици ни насочи не личен лекар, а ревматолог. Сливиците ги извадихме след внимателна преценка, дълго и неуспешно  лечение, рецидиви - реактивен артрит, при голямото ми дете вече ревматоиден. Така че, да сложиме всиччки УНГ лекари в общият кюп немисля че е уместно. Затова тук има тема и се обменя информация, за да могат родителите първо да прочетат, помислят  и едва след това да решат дали искат или не да се вадят сливици, да се слагат макарички и т.н.

# 851
  • София
Не сте ме разбрали, в никакъв случай не се забавлявам. Съжалявам, че така си мислите. Имам горчив опит с УНГ специалисти, искам да кажа че в 90% те ще ви препоръчат вадене на сливиците. Те само това разбират като лечение. По-добре потърсете други лекарски мнения и ваденето го оставете само за краен случай.
Извинете, но това е форум за мнения и препоръки за третата сливица. Вие навлязохте в детайли, които може не на всички да са интересни. Защо не си направите отделна тема за макаричките, защото аз вече се изгубих в смисъла на тази.
Още веднъж се извинявам за натрапването.

За 6 теми, ти си първата, която се е изгубила в смисъла! Както вече са ти обеснили, често проблемите с 3-тата сливица вървят с проблем с ушите. На теб като не ти е интересно за макарите, не чети. Аман от такива, дето влитат с претенции. Ако искаш да споделиш опита си с УНГ, сподели, и към кой според теб лекар-специалист да се обърнем, щом УНГ специалистите са само меркантилни касапи???

# 852
Не е нужно да се дразните. Просто изразих мнение, че в една тема се обсъждат много неща и така се разводнява. Може би модератора би трябвало да се намесва и да мести подтемите в отделни теми.
Поздрави на всички и успешно оздравяване.

# 853
Аз отново ще ти напиша  - третата сливица и слагането на макарички често вървят заедно, извършват се две операции но на един етап. Не мисля че е уместно да се създава нова тема в която да се пише за слагането само на макарички, после да се връщаш в тази тема за да опишеш проблема със сливиците т.н. И отговарям, че темата съществува от 2007г и досега не е имало за никой проблем, точно обратното много майки намериха тук отговори на въпросите си, успешно решиха проблемите на децата си и вече тези проблеми са в миналото.

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 16:56 от marychery

# 854
  • София
ами понеже повечето нямате против - споделям.
Ходихме, едното ухо е ок, другото е с течност, инфекцията преминала, спираме капките в ушите и аб. Почваме ксизал, току виж помогне за отпушването, а и иска да го подготвя за ваксина евентуално след 10-тина дни.
Каза когато се видим с унг-то, ако все още бил на мнение за операция, щяла да направи тестове за алергии към полените и акари, ако е положителен теста, евентуално да лекуваме първо алергия, което  можело да повлиае на трета сливица, ринити, отити... ако тестовете са отрицателни, ще слагаме евентуално...все пак се надявам, за още 10-12 дни да се дренира ухото....
Иначе каза, ако  унг-то не смята сега наложителна операция, че предпочита тестове октомври да направим, за да не се натрупвало евентуално лечение на алергии и сингулера заедно....

RadoLin4eto_Mac! - не мисля, че има задължително тук...може, но не е задължително, може и на другаде да избие, няма да е по-добре, но няма нищо сигурно и задължително....

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 16:39 от Angel_Dust

Общи условия

Активация на акаунт