Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 6-та тема

• 137 063
  • 936
  •   1
Отговори
# 855
Добре, всичко е хубаво - всеки си пита и споделя за проблемите, свързани с УНГ Peace
Ние, например имаме подута 3та сливица, но тава задължително условие ли е да се направи отит?Опазил ни Господ, като чета какви мъки са Praynig И пожелавам скорошно оправяне на мъницете, че ми се реве като чета какви болки са в ушите.....ухххх Praynig

Не, моят син слава Богу проблеми с ушичките не е имал. Сливицата му беше II-III степен с постоянна гнойна секреция.
В нашия случай за ваденето не ни "натиснаха" УНГ, а новата педиатърка, при която се записахме.
УНГ пробваха консервативен подход, хомеопатия, масажи и промивки и в крайна сметка аз заговорих за махането.

# 856
  • София
yonka.petrova , в момента ти си единствената, която разводнява темата!

Angel_Dust. Ксизала са противоалергични капки, малко е странно докато ги пиете да ви се направи алергичен тест. Ние пихме Ксизал 10 дена преди операциите, като подготовка за упойката. Пожелавам ви да се дренира ушенцето Praynig

Не мисля, че има задължителна връзка 3 сливица - отити, въпреки че е често срещана. Моята 3 сливица е махната на 3 г. (все още имам ужасен спомен от процедурата, проведена на живо), но мен ухо не ме е боляло никога, а горкото ми дете се напати с тези уши Sad

# 857
  • София
знам какво е ксизал(за съжаление никак не е първият път , в който го пие), хапчета е впрочем, за моят вече, но това няма значение.
Не, тя иска ксизала 10 дни, за да сложи ваксината, ако се прави тест ще ги спре и изчака 7 дни, за тестовете.

# 858
  • София
Angel_Dust
Не разбрах детето как се чувства? Чува ли?
Защото моето дете все пак не чуваше добре с едното ухо след безброй противоалергични...

# 859
  • София
ами с едно чува, което е отпушено, с другото казва, че чува по-глухо, което е нормално, след като е пълно с течност, но не ме пита постоянно какво съм казала или нещо.... лятото искаше доста да му повтарям, като и двете бяха  пълни.

# 860
  • На един клон
Защото се е "научило" да чува предимно със здравото ухо...Пак да кажа, нищо че съм досадна,надувайте балони всякакви!
Геригер,какво става след контролата  при вас?Всичко ок е,надявам се???  bouquet

# 861
  • София
това с балоните какво прави точно?
на нас лекаря ни каза, да си запушва носа и със затворена уста все едно се опитва да издиша, така все едно...надуваш ушите един вид....понякога действа и казва, че му се поотпушват но сега не...
Но за балона не е запушен носа.... newsm78

# 862
  • На един клон
Аз не казвам да надува баш отовент,каквито имате му давай на детето.Точно същото е действието като това "надуване" без балони,може би е малко по-ефикасно с отовента,.
Баш за серозен отит е за да се дренира ухото.
Много е важно а и нищо  не  ви коства всеки ден 3-4 пъти дневно по няколко пъти да надува някакъв "труден" балон ,няма общо със запушване на носа,а за да се създаде вътре някакво налягане спомагащо за  отпушване на тръбата...
Нашия доктор твърди,че при такъв проблем половината от лечението са медикаментите,аналогични с вашите,а другата половина е от надуването на балони,така че не го подценявай ами упорито си действайте.
Не се надуват само ако в момента има възпаление,но вие сте го  премахнали вече с антибиотиците,така че сега до контролния преглед дерзайте с балоните и антиалергичното,надявам се силно да ви помогне!!!

# 863
  • София
да ясно, че за всякакъв балон, но понеже аз върху себе си сравнявам, това надуване на сухо със запушен нос и надуване на балон с отпушен и честно първото само го усещам в ушите, за това питам дали всъщност действа наистина това и върши ли работа, но щом е лекарски съвет, явно сработва, поне понякога Wink
Иначе ще му купя, не ми пречи и дъвки дъвче и балони ще надува, предполагам ще се забавлява Wink Hug

# 864
  • На един клон
Избери най-гадните и трудни за надуване балони,не знам ония тънките за формички ако стават-тъкмо и фигури ще си правите,хаха.
ПС чак сега загрях,че говориш за запушване на носа в смисъл да си го запушва с ръка,ясно.

# 865
  • София
 Laughing хахахах, те на него всиччки са му трудни hahaha
да с ръка, стискаш ноздрите  с палец и показалец... Mr. Green

# 866
  • Once there was a Hushpuppy...
*vera , Angel_Dust - благодаря за отговорите Hug
Ако и още момичета напишат пресен опит ще е много полезно Peace
А, какви се тези степени? При нас до сега не е ставало дума за такива.... newsm78 Тези дни пак сме на контролен и ще го питам директно за нашия случай дали има нужда от вадене.....какво да правя...знам ли? Вече е по-добре, след 2 седмично лечение, не си отваря устата от 3-4 дена, няма секрет.... Praynig

# 867
  • София
Вчера бяхме на втори контролен преглед. Ушите са зарастнали вече и чува отлично.
Нашия доктор също казва да се надуват балони и др..
 newsm78 Доколкото разбирам, като се надува това раздвижва мембраната, създава налягане в ухото и ресничките избутват течността.   Naughty Но друго важно условие е и да се пият мнооогоо течности. По 1.5-2л на ден за дете!

Но ние имаме друг проблем. Постоянно кашля. Все едно си прочиства гърлото, като пенсионерите. Незнам как да го обясня. Няма секрет, ншма сополи. Казва че има храчка. Като яде и говори не кашля. Като спи не кашля. Прави ми впеяатление, яе най-много кашля като е улисана, като рисува или гледа детско.  newsm78 Та се чудя възможно ли е да е някакъв навик?
Сутрин и аз кашлям, като стана, докато се прочистя, въпреки, че не съм пушач. Но тя кашля цял ден  Tired .. И така е от както карахме един вирус миналата година.
Доктора каза да и дам сиропче. Сега давам Бронхикум, че бил билков. Мислех си, че може да е алергия, но давам Ериус.  newsm78
Ох, незнам, сега ще давам сироп да видя.

# 868
  • София
geryger, радвам се, че всичко е наред с ушите и че детето чува отлично  Hug
Колко е голяма твоята дъщеричка?
Дано мине бързо това кашляне  Sad

# 869
  • София
Благодаря!
Рони е на 4г и 10м.

Общи условия

Активация на акаунт