Отговори
# 330
Момичета не съм ви чела, нямам възможност да влизам често, защото от 2 дена сме на гости на свекърите в Плевен и ще откараме тук до началото на май месец.
Не се безпокойте за мен.

Разбирам от последната страница, че още няма добри новини за Ванко и Амидалка  Confused
Продължавам да стискам палци  и да се моля по скоро да се оправят и да се прибират в къщи напълно здрави  Praynig Praynig Praynig

# 331
БулкаМарулка, виждам че си на линия за това ти отговарям по въпроса с пишлето!
При синът ми беше така и дори изтичаше гной, без посещание при хирург не се мина Cry, беше много неприятно (не беше забелено ooooh!) и толкова много гной се отделии докато го забели,че свят ми се зави, а за писъците и болките няма да ти разправям Cry(дано не се стига до там при вас Praynig)
Моят съвет е да се обърнете към лекар Peace
После мазахме с гентамицин (паста за очи, защото е с тънък накрайник и лесно го нанасяхме, компреси с риванол и дефламол, при всяко миене)!
Дано бързо да му мине на детенце,че е много болезненно и неприятно Praynig Peace

# 332
  • София
Честит празник на всички празнуващи днес- майки и бебенца с цветни имена! Да сте живи и здрави!

Галики, стискам палци за братчето ти!

Прегръдки и кураж за Амидала и малкия Ванко!!!

Ние утре в 5 след обяд сме на ваксина и съм се попритеснила малко. Поне ще ни вземат проба за стафилококите и ще го измерят другаря, че идея си нямам колко тежи. Вече купуваме втори пакет Памперс 3, снабдила съм се и с кашонче 4-ки, че бяха на промоция в Кауфланд.

Хубава вечер!

# 333
nadejdata, благодаря  Hug , както и на адашката за съвета за смрадлика  Hug Ние обаче май ще държим да сме оригинални. Намазах със Фенистил, отока намаля, другите симптоми също и спокойно се забели. Какво ли му е ходило из гащите  Laughing Сега е видимо по-спокойно  Peace

Praynig  Praynig  Praynig за Иван и Амидала! Съжалявам, че с нищо друго не мога да помогна.  Cry

П.С. Момичета, интересува ме магазин от където може да се купи Лактана Био в София в района на Редута или Герена, а и ако сте обърнали внимание на цената?

Последна редакция: нд, 17 апр 2011, 19:17 от Булка Марулка

# 334
  • Варна, морето, сините вълни...
Ние днес цял ден по улиците и мама нещо слънчаса май Tired че и бебо нещо е нервен сега спи в ръцете ми. Аз само да помоля за палчета утре сме на контролен преглед в София, дано всичко да е наред и да ни спират лекарствата Praynig
 Hug

# 335
Честит празник на всички с цветни имена, да са живи и здрави, много щастливи и да имат прекрасен, цветен живот   bouquet
Поздрави и на всички месечинковци   bouquet
katuci  мерси мила и на теб , и на Деси и на Ева Hug . В комбинация от компреси, мазане и цедене май се пооправят нещата. Но от утре съм сама и пак ще го слагам на гърдата. Дано съм се оправила, че  ooooh! Мамите, които се цедят за всяко хранене - вие сте героини !

Praynig За Амидалка и Ванката, Боже , нека да е нещо безобидно, малката душица и майка му достатъчно изстрадаха  Praynig

# 336
  • София
Привет, влизам да почерпя за месечинката:

Praynig за Ванко и Амидала!

Аз съм с някакви гадни болки в мускулите и ставите. Ама буквално всичко ме боли - от дланите и китките до глезените и стъпалата (гърбът хич няма да споменавам  Joy). Първо помислих, че съм настинала, но от преди три дни се почна, а досега други признаци на настинка и грип нямам. Само болката става по-зле  ooooh!.

# 337
Здравейте,
прочетох за Вани и Миленка и да напиша и нашата доцентка. Много е добра, работи в института по педиатрия дО ВМИ. Преглежда и в поликлиниката от другата страна на Института по педиатрия. Там работи и Литвиненко, но със сигурност за него няма да има час.

ЛИЛИ ДАЙ Й ТЕЛЕФОНА МОЛЯ

Тя е национален консултант по неонатология. Мисля, че тя може да повогне. БЛАГОДАРЯ ТИ ПРЕДВАРИТЕЛНО, АКО НЕ МОЖЕШ ПИШИ МИ НА ЛИЧНИ  Hug[/b]
това е тя
http://www.dailymotion.com/video/xg3a17_yyy-y-y-yyyyyy-yyyyyyyyy … yyy-y-yyyyyy_news
За Божинова незная, но нашта е перфектна, пък и макар, че сме при нея, като си занесохме скенера на диск се събраха 5-6 невролога да го гледат-нали си имахме една прекрасна диагноза.

После ще пиша, тичам с кокера

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ  Hug
ГАЛКА  Praynig

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 11:13 от loryn

# 338
mimmi_jobnoto и galiki, всичко ще бъде наред.  Hug

# 339
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ МАЙЧЕТА И ДЕЧИЦА С ИМЕНА НА ЦВЕТЯ!ДА СМЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ /И АЗ СЪМ ЦВЕТЕНЦЕ Laughing/ И КРАСИВИ КАТО ЕДНИ ИСТИНСКИ ЦВЕТЯ!

Искам да ви почерпя но не знам как се качват картинки Embarassed

fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed за всички които имат нужда!!!

Hug

# 340
  • Полски Тръмбеш
За вечеря ще сложа това, с молба да ни закрилят дечицата  Praynig

# 341
  • София
честит имен ден на всички празнуващи   bouquet
Галики скорошно възстановяване на братчето ти  Hug
Дано Амидалка и неиното момченце да намерят лекаря си и да се приберат вече.

# 342
Ох, на този хубав празник няма добри вести. Тъжно ми става за Ванката и Амидалка. Дано по-скоро се оправят  Praynig Praynig
Честит имен ден на всички мамчета и дечица с цветни имена. Да са здрави и щастливи!   bouquet
Прегръщам ви всички  Hug

# 343
Добър вечер!Днес не можах да се включа,но минавам да поздравя:

Честит имен ден на всички майчета,бебчета и техните близки,които празнуват днес!Пожелавам ви да сте живи и здрави,много щастливи,усмихнати,позитивни и обичани!

Честито на месечинките!  bouquet

Силно стиснати палчета на всички,които имат нужда! Praynig  Peace

# 344
  • София
Момичета , моля за съвет , както вас, така и консултантите от ЛЛЛ - От вчера  ме болят зърната, върха им е с избила кръв, но не тече.Ох, как да обясня - изглежда , като засмуканото по врата на някое гадже  Blush . Болят ме дори с протектори, а гърдите започват да се пълнят с мляко. Малкият напоследък суче много лошо, силно и издава един звук с небцето и езика,връща зърното и пак  го засмуква и става ... Помогнете, как да си оправя зърната, толкова време вече кърмя и съм имала проблем само с количеството , а сега ... Cry 

Здравей, Ad-i. Наистина усещането за болка е много неприятно, надявам се вече да си по-добре. Сигурно знаеш, че по принцип кърменето не би трябвало да боли. Много често болката е начинът на организма да ни подскаже, че има нещо, на което да се обърне внимание и понякога решението може да е в нещо на пръв поглед съвсем незначително, като например подлагане на възглавничка под бебето и по този начин приближаването му до гърдата.

Споменаваш, че бебето ти напоследък не засуква добре: мислиш ли, че е възможно да става въпрос за болка, причинена от лошо позициониране и/или неправилно захапване? Важно за доброто позициониране е бебето и майката да са допрени един до друг, обърнати корем към корем, като ухото, рамото и бедрото на бебето да са на една линия. За осигуряване на добро захапване трябва устичката на бебето да бъде широко отворена, главичката му да е леко назад и то да успее да поеме не само зърното, но и част от ареолата. Хубави снимки може да видиш в началото на тази статия: Основи на кърменето: често срещани проблеми (http://lalechebg.com/2011/02/bf-basics-problems/)

Може да е удачно да изпробваш различни пози на кърмене, докато откриеш коя е най-удобната и за двама ви в момента. Тук Тема: 12 пози за кърмене  (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=106752.msg1907229#msg1907229)  би могла да видиш някои снимки на пози, вкл. на т.нар. Laid-back breastfeeding (полегнало кърмене, също така безгрижно кърмене), която много майки припознават като своята поза. За нея може да прочетеш повече тук (със снимки): Биологично хранене и отглеждане на бебето (http://lalechebg.com/2011/01/biological-nurturing/)

В случай, че бебето е засукало, но усещаш болка, добре е внимателно да се прекъсне кърменето и да се започне отначало. Една от ефективните техники за безболезнено прекъсване на кърменето е поставянето на чист пръст от ръката на майката (най-често кутрето) в ъгълчето на устата на бебето, леко разтваряне на венците на бебето и освобождаване на гърдата.

Някои бебета стават нетърпеливи и изнервени, когато са прегладнели и в резултат се случва да захапват по-настървено и дори грубо гърдата.Често предлагането на гърда още при първите признаци на град (размахване и лапане на ръчичките, отваряне на устата, примляскване, завъртане на главичката, неспокойство, мрънкане) е достатъчно, за да не се стига до подобни ситуации.

Един от признаците за млечница е болката в гърдите и зърната, понякога съчетана (или пък не) и с други симптоми при майката и бебето. Много е възможно да не те касае, но за всеки случай, ако искаш, може да прегледаш тази статия: Тема: Може ли да имаме млечница?  (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=31105.0)

Казваш, че гърдите ти започват да се пълнят с мляко – имаш предвид, че ги усещаш препълнени ли? Ако е така, от голямо значение е редовното и честото им изпразване – чрез сукане и в случай на нужда – и чрез изцеждане (но само до степен на облекчаване, а не ”до край”). Някои майки откриват, че изцеждането с помпа в подобни случаи допълнително травмира зърната им и по-удобно им е ръчното изцеждане, напр. чрез техниката на Мармет (http://lllrochester.weebly.com/marmet-technique-of-manual-expression.html)

За облекчаване на болката много майки споделят за добрия ефект от малко кърма, размазана върху зърното след кърмене и оставена да изсъхне на въздух или пък мазането с ланолин под формата на крем за зърна за кърмачки (по възможност да е без отмиване). Понякога помагат и компресите – топли непосредствено преди кърмене и студени след кърмене (между кърменията), както и компрес със зелево листо (с който обаче е добре да се подхожда внимателно, тъй като има като “страничен ефект” намаляване на кърмата). Възможно е нежният масаж на гърдите преди кърмене също да е от полза.

Общи условия

Активация на акаунт