ПРЕДСТОИ МИ ИНСЕМИНАЦИЯ 7

• 36 945
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
за тези изследвания преди инсето, по спомени от август 2010, май правихме само стандартните за спин, хепатит и още нещо май имаше, но не си спомням.

кафенце, шмати благодаря ви момичета и на вас пожелавам  EFP preggo newsm30 newsm30
при кафенцето изследванията са повече, но пък сигурно нейния доки е по-прецизен.
при нас спермограма сме правили само веднъж преди 2 години, но тъй като няма проблеми с нея повече не са ни искали. на инсето миналата година материала казаха, че е супер.
само при мен явно яйчицата не са хубави.  Sad но искрено се надявам този път да имаме качествена яйцеклетка - поне едничка Rolling Eyes

йоанка, малко е раничко за тест, не губи надежда толкова рано.

дарлена, наистина на всички ни е тежичко с тези изследвания, лекарства и процедури. ама държавата за това няма да ни чуе. ще се лишаваме и ще се борим, друго не ни остава.

шмати, вирусологията колко време важи newsm78

# 61
Честит празник на всички цветя в нашата темичка. Да сте живи и здрави, много щастливи и много сбъднати мечти.   bouquet

а_leks, днес първия ден ли е? Стискам палци Praynig
Hut, разбира се, че ще се борите  Hug. Преди всичко с проблема, но някой ден и с държавата.  Като се върнем и ние се включваме в борбата, пък може и преди това.

# 62
Честит празник на всички именици!

Darlena, днес ми беше първият рунд от втората битка Simple Smile.Доки каза, че имам в дясно 4 с размери между 18 и 21, а от ляво пак 4 с размери от 18 до 20, другите били по-малки.Утре пак среща с него за вторият рунд Simple Smile.

Йоанка стискам палци, утре направи едно тестче, пък може да те изненада Simple Smile
Кафенце супер, че сте започнали, а сега да пораснат едни хубави фоликулчета.

# 63
Честито на именниците
Кафенце стискаме палци за новия план!
М/удругото тука не ни направиха пълна спермограма в деня на инсето само разделяне и брой ... ние понеже сме с лоша морфология исках да знам но ми казаха пълна спермограмна картина отделно се прави

# 64
Здравейте,
радвам се, че същестуват такива форуми, в които човек може освен да получи ценен съвет, също така и да сподели. И на мен евентуално ще ми предстои инсеминация, но преди това ще трябва да проверим тръбите, иначе останалото поне засега е ок.
Може би не е това темата, но как се справяте с излизането от работа? Вече какви ли не лъжи измислих, но се притеснявам че кажа ли истината директно ще ме освободят, или поне ще ме накарат сама да напусна.. Само като се замисля и изпадам в паника, може би има и разбрани работодатели, но не ми се рискува. И без това самите изследвания са прекалено скъпи, по скоро заплатите са ниски.
На всички вас пожелавам от сърце да ви се сбъдне мечтата за детенце, няма по-красива мечта от това, а понякога е толкова трудно.

# 65
aleks, този набор от изследвания се правят при всички техники за асистирана репродукция - инсеминация, ин витро, ИКСИ. Залегнали са във въпросната наредба 28 на МЗ, която споменавам няколко пъти. Чела съм наредбата и оставам с впечатление, че тя е индикативна по отношение на въпросните изследвания и е въпрос на политика на клиниката дали ще се правят всичките, или само отделни. Политиката на моята клиника е такава, че спазва изцяло предписанията и прави всички изследвания, аз нямам правото на избор. (на края на поста ще ги копирам от Наредбата). Успех на теб  Flowers Four Leaf Clover

Darlena, разбрах те прекрасно още първия път  Peace Тя нашата Касичка с клизма поема изследването на базалните репродуктивни хоромони веднъж годишно, камо ли допълнителни изследвания  Rolling Eyes В общи линии работи на принципа "Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се". Все пак добре, че поне беше създаден Фонда за асистирана репродукция, което не е никак малко облекчение  Blush За жалост проблемът на нашата тема не е сред допустимите.

Вики, да, спермограмата с Крюгер има валидност 6 м. Нашата е изтекла преди 20-ина дни и затова сега ще има нова. За микробиологията не си съвсем права - при инсето миналия декември не бях чиста. Док ми предложи двата варианта - да спрем, или да продължим. Да, обаче, това го разбирам когато док влезе да направи вече процедурата, как да откажа... Направиха ми промивка и ми изписа Гинопеварил, който е ОК за употреба и  при бременност. Далеч съм от мисълта, че плодът не се задържа заради нечистата МБ.

hut, вирусологията включва СПИН, Хепатит и васерман. Като гледам датата, на която съм я правила последно, би трябвало да важи 3 месеца  Peace

purplethorn, как сте с ембри?  Flowers Four Leaf Clover

Цитат
НАРЕДБА № 28 ОТ 20 ЮНИ 2007 Г. ЗА ДЕЙНОСТИ ПО АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЯ

Раздел VI
Методични указания за медицински дейности при извършване на асистирана репродукция

2. Основни диагностични процедури и изследвания са:
2.1. за безплодната двойка (както за мъжа, така и за жената), с изключение на партньорско даряване при директна употреба:
2.1.1. тестиране за HIV (Anti-HIV-1,2);
2.1.2. тестиране за HBV (HBsAg и Anti HBc);
2.1.3. тестиране за HCV (Anti-HCV-Ab);
2.1.4. тестиране за HTLV-1 Ab вирус при случаи на донори, живеещи, произхождащи или пристигащи от страни с повишена честота на заболеваемост от HTLV-1 Ab вирус, както и когато имат сексуални партньори или родители от такива региони;
2.1.5. тестиране за сифилис;
2.1.6. кръвни групи и Rh;
2.1.7. при нужда и други изследвания (HLA, малария, CMV, токсоплазма и др.);
2.1.8. по индикации - генетични, имунологични и други изследвания и консултации;
2.2. за жената:
2.2.1. гинекологичен преглед;
2.2.2. трансвагинална ехография на малък таз;
2.2.3. цервикална цитонамазка (РАР);
2.2.4. микробиологично изследване на влагалищен/цервикален секрет (вкл. при нужда за Mycoplasma, Ureaplasma spp. и L-форми);
2.2.5. хистеросалпингография или контрастна хистеросонография;
2.2.6. по индикации - лапароскопия и/или хистероскопия;
2.2.7. по индикации - последователни трансвагинални ехографии в зависимост от дните на менструалния цикъл;
2.2.8. хормонални изследвания, по преценка;
2.2.9. по индикации - тестиране за рубеола и токсоплазмоза;
2.2.10. по индикации - тестиране за хламидиаза;
2.2.11. други изследвания от кръв и урина;
2.3. за мъжа:
2.3.1. спермален анализ (спермограма) - вкл. морфология по стриктни критерии на Крюгер;
2.3.2. микробиологично изследване на семенна течност (вкл. при нужда за Mycoplasma, Ureaplasma spp. и L-форми);
2.3.3. по индикации - тестиране за хламидиаза;
2.3.4. по индикации - андрологичен преглед;
2.3.5. по индикации - хормонални изследвания;
2.3.6. по индикации - други кръвни изследвания.

# 66
assianik, има такива теми в подфорума. Трудно се справяме, но все пак - "пускане на ден"; използване на часовете преди и след работа, обедната почивка; отработване на часовете, надвзети след обедната почивка; измисляне на опашати лъжи; откровено споделяне с работодателя по преценка...

Ето и другите теми по въпроса от подфорума:

Как работодателите ни приемат нашите отсъствия от работа?Срещате ли трудности ?

Отсъствията от работа - как да обясним ситуацията пред работодателя?

# 67
  • София
По тая наредба преди всеки опит трябва и хидротубация или снимка да се прави  Shocked
Добре че ги пропускат някои работи, от изследвания няма да мога да се добера до процедура, ще фалирам.

# 68
Ох кафенце незнам как сме ... дано да сме добре Simple Smile в сряда ще съм на у/з пак и ако всичко е наред ще ме изпишат на редовния гинеколог..

стискам палци на чакащите Praynig

# 69
Hut, мерси! Да ти се връща стократно!

Кафенце, много късмет с процедурата и положителен резултат! Алекс, ама ти си отличничка!

На всички ви пожелавам успешна предвеликденска седмица и много, много слънце в душата!

# 70
Кафенце,успешна процедура и най-сладкото бебче на финала!
Аз най-вероятно ще пропусна следващия и по-следващия цикъл.После пак сме на стартовата линия,а вас да ни срещам повече в тази тема,другаде да ви търся-при бременелкитеееееее!

# 71
  • Sofia
Сладурки на патерица честит празник на всички  smile3525
Виждам раздвижване по фронта Simple Smile)) Дано предстоящият празник сбъдне мечтите ни  Praynig
Аз като прочетох наредба 28 имам съвпадение само в една алинея от нея. Така че не мога да взема отношение. Реших докато чакам заветната дата за преглед да видя този мой цистит. Simple Smile просто сменям лекарите Simple Smile

# 72
Честит празник на всички именици!

Darlena, днес ми беше първият рунд от втората битка Simple Smile.Доки каза, че имам в дясно 4 с размери между 18 и 21, а от ляво пак 4 с размери от 18 до 20, другите били по-малки.Утре пак среща с него за вторият рунд Simple Smile.

Йоанка стискам палци, утре направи едно тестче, пък може да те изненада Simple Smile
Кафенце супер, че сте започнали, а сега да пораснат едни хубави фоликулчета.
A_leks браво много хубави фоликули. Само един въпрос като има 8 зряли фоликула не каза ли доктора нищо за хиперстимулация. Питам защото на мен докторката каза че ако има 4 фоликула месеца ще пропадне и не е съгласна да прави инсеминация. Голям бил риска. Аз в сряда (15ден от МЦ)съм на преглед да видим колко мм са мойте. Но предните месеци овулацията ми бе един път 17ден, един път 19 ден и един път 20 ден И ВСЕ С РАЗЛИЧНИ МЕДИКАМЕНТИ. нито един месец не ми е като предния

# 73
Kriki нищо не са ми казали.Какъв риск има?

Момичета от вчера ме мъчи един мъдрец.Според вас мога ли да отида тези дни да го извадя, че да не ми създаде главоболия по-нататък, ако стане чудото този месец.Днес ще питам и доки, като отида за инсеминацията.Все пак няма още да има имплантиране, не би трябвало да има проблем.

# 74
Алекс, има значителен риск от многоплодна бременност - разбирай, повече от близнаци. В моята клиника също отказват да правят инсеминация на повече от 3 хубави фоликула - или излишните ги унищожават, или предлагат да се прави инвитро. Предполагам, че не използвам правилната терминология, но накратко това се получава.

За мъдреца не знам - моята зъболекарка каза, че няма проблем да слага упойки на бременни, т.е. нейните ставали за тази цел, ама аз не съм много убедена. Но надали съм обективна - станала съм ужасна паника, за всяко нещо се чудя дали може или не може, дали трябва или не трябва. Чак не мога да се понасям. По-добре отиди сега на зъболекар, ако може да решите проблема веднага. Успех и по-малко да те боли!

Общи условия

Активация на акаунт