Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 41

• 45 996
  • 716
  •   1
Отговори
# 465
  • Бургас
Аз смятам, че филма е Забранена любов, защото това е любовта на Бехлюл. Забранена. Не от кого да е, а от самият него. Затворил се е и не я допуска. С която и да е, той не допуска любовта до себе си. Не и се отдава.
Реално няма нито една забранена любов. Нито Б и Б изпитват забранени чувства, нито Б и Н....Забранена щеше да е ако се влюбят брат и сестра.  Дефакто никой, никого не спира.

# 466
 Не съм сигурна за болестта му,но това е ,което знам,това за туберкулозата е новост за мен,не знам със сигурност кое е вярното  newsm78

Сесана-ако беше така щеше да се нарича "Забранената любов на Бехлюл"  Peace 

# 467
Не съм сигурна за болестта му,но това е ,което знам,това за туберкулозата е новост за мен,не знам със сигурност кое е вярното  newsm78

Не е новост-нали в момента е болен от това-макар, че не са казали със сигурност......  Thinking

А "Забранената любов" си е 1:1 за Бехлюл и Бихтер!  Peace Всичко останало се върти около това........

# 468

А "Забранената любов" си е 1:1 за Бехлюл и Бихтер!  Peace Всичко останало се върти около това........
 Напълно съм съгласна  Peace ,а е забранена,защото е нередно племенникът да бъде с жената на чичо си  Peace

# 469
Не съм лют фен на Бихтер заради грубото отношение към хората.
При нея става-гузен не гонен бяга.
За нейно голямо съжаление жените сме доста силни в дадени моменти и чувства,но обикновено към неправилните хора.
Слушах,,Клонинг"сутринта си мислех за това.
На колко пъти героините поставяха всички карти на масата,а мъжете блъфираха.
В началото си я харесвах и дори оправдавах.
Ако беше си отишла с парите или без тях,повече щях да я харесвам.

# 470
  • до една звездичка
А "Забранената любов" си е 1:1 за Бехлюл и Бихтер!  Peace Всичко останало се върти около това........

Естествено, че тази любов се визира. Да не забравяме също и че оригиналното заглавие на филма е "забраненият плод", т.е. плодът (ябълката - Бихтерката), която е "забранена", понеже е вече омъжена.
Простичко и елементарно.  Peace

# 471

Аз гледах сериала слушайки и разбирайки го.Не съм си фантазирала!
Нито ще се скрия,още по-малко пък ще се преориентирам.
На теб не ти ли стана ясно,че не можеш да променяш възгледи?!
Пиши си твоето мнение,без да харектеризараш  други съфорумки  Stop

Аз заложих до 10% ,че ще останат на мнение за сценария БиБ/ромео и жулиета/

Ти що се плашиш,като си знаеш? smile3503

Мое мнение  е ,че има хора ,които си мислят ,че за всички ,
 всяка любов е единствена  и до гроб

# 472
  Оригиналното заглавие на филма е "Забранена любов" и е променено на плод ,защото се дублира с името на български филм   Peace

# 473
Деги, нали знаеш, че хубавите ябълки прасетата ги ядат.............  Laughing Laughing Laughing

# 474
Забраненото е нередно,а нередното се забранява.Е кое е нередното в цялото повествование...любовта межди двете Б-та /без бешир/

# 475
Оооо, престани вече с това Ромео и Жулиета-нито някой е правил такова сравнение, нито пък е уместно!
Казвам ти го-малко ще ти е трудно да го проумееш, но се опитай!  Tired

# 476
  • Бургас
Защо да е забранена любовта на Бехлюл и Бихтер? Тях никой не ги спира. Винаги могат да са заедно. Ще има наранени, но не е забранена. Винаги има наранени в такива ситуации. Но тази любов не е забранена поне за мен. Не за първи път е било да откриеш, че обичаш друг повече от съпруга си. Пък бил той и негов роднина. Може да не е редно, но забранено  Stop
Даже и Бешир и Бехлюл да се обичаха, пак не е забрананено.
Ню ейдж жена съм явно.  Laughing
И любовта на Н и Б не е забранена. Защо да е?
Забраненият плод не е ли побългареното заглавие?

# 477
  • до една звездичка
Оригиналното заглавие на филма е "Забранена любов" и е променено на плод ,защото се дублира с името на български филм   Peace

Да, точно това имах предвид и аз, само че ги размених. Laughing

Забраненият плод не е ли побългареното заглавие?

Да, бе, да, за да не се повтаря името с това на един наш смешен, жалък филм.

# 478
  Нередното е,че един племенник предава чичо си,който му е повече от баща и една жена тръгва със сина на мъжа си,това е нередното,а не онова,което изпитват,а именно любовта. И е забранена,защото нямат право да съсипят семейството си,заради себе си.
  Никой никого не спира,но по тази логика всеки може да ходи с всеки и  това не е никаъв проблем,щом се обичат,да вървят,пък след тях и потоп  ooooh!
  Точно в това е дилемата-любов срещу морал и семейство,желание срещу дълг,едни от най-силните и висши човешки ценности влизат в битка-поне във филма.

Последна редакция: пт, 15 апр 2011, 15:19 от charovnica

# 479

Напротив Joy
 newsm10
,за мен е удоволствие да пишеш всеки свой пост само за мен
 newsm10

Общи условия

Активация на акаунт