Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 41

• 46 082
  • 716
  •   1
Отговори
# 675
 Аз те репликирах да докажеш,че монологът е там,а ти къде отиде? Да не продължавам...

Аз преди време ти писах ,че за мен този монолог е епилог на книгата и филма.
Ти ,която си гледала филма можеш ли да кажеш ,какво е твоето виждане  за сюжет и  епилог на филма или ......НЯМАШ ПРЕДСТАВА ,за какво става дума

# 676
За да има дискусия , освен разбиране , е необходимо и уважение , толерантност и зачитане на различията ! Не е редно да се правят квалификации , да се нападат и обижда хора , които имат различно виждане от твоето собствено . Затова понякога реагираме остро на постовете на Силвиа- Мария - те са ненужно груби , оскърбителни и неуважителни ! Няма нищо против свободната интерпретация на събитията - всички това правим в крайна сметка , но , когато се говори с факти и изискваш доказателства , е добре и ти да го правиш ! Не може да си измисляш неща , а после да обвиняваш хората , че лъжат ! В такива ситуации реагирам ! Иначе , винаги когато мога , игнорирам подобни постове , защото наистина не си струват усилията ! Peace

# 677
  • Бургас
За да има дискусия , освен разбиране , е необходимо и уважение , толерантност и зачитане на различията ! Не е редно да се правят квалификации , да се нападат и обижда хора , които имат различно виждане от твоето собствено . Затова понякога реагираме остро на постовете на Силвиа- Мария - те са ненужно груби , оскърбителни и неуважителни ! Няма нищо против свободната интерпретация на събитията - всички това правим в крайна сметка , но , когато се говори с факти и изискваш доказателства , е добре и ти да го правиш ! Не може да си измисляш неща , а после да обвиняваш хората , че лъжат ! В такива ситуации реагирам ! Иначе , винаги когато мога , игнорирам подобни постове , защото наистина не си струват усилията ! Peace
Аз за това не споря и няма как. Тук си много права. Просто всеки път се реагира на едно и също и явно напредък няма. И винаги се стига до лични спорове, които не касаят пряко темата. И е неприятно за четене. Най - малкото се прекъсва дискусията. Няма смисъл всички пишещи и четящи да се въвличат в това.

# 678
  Сесана--има разбиране,когато има уважение и няма нападки. Това,че ти не ги виждаш на опрделено място,не означава,че и  с другите е така.За себе си съм абсолютно права,досега многократно проявявах търпение и толерантност,но когато това не се среща и от другата страна/страни,рано или късно са обажда това,което е повикало.
  Сесана,следвай онова,което съветваш-не чети,онова,което не  ти харесва,но ако обичаш не се явявай в ролята на ментор! Всеки има право да се защити,когато го нападнат,така че спести си приказките колко неприятно им става на четящите,защото тези,които ги обиждат не имв никакъв случай по-малко неприятно,дори напротив. Сега мога аз да кажа,че не си честна,защото забелязваш всичко само от едната страна,но не и другата.
  gospojata  Hug

Последна редакция: сб, 16 апр 2011, 14:11 от charovnica

# 679

Би ли коментирала този монолог без значение дали е на автора на
 книгата/според мен/или на сценаристите на филма/ според чаровна/,моля

" На всяка възраст любовта е хубаво нещо, но не винаги свършва добре.
 Погрешните стъпки направени от страст повличат човек към беди.
 Понякога моментните увлечения остават товар за цял живот,
 носят съжаление, също и срам. Превръщат се в угризения на съвестта.
 Някои неща не се оправдават с младостта.
 Има хора, на които човек  не може да обърне гръб, защото им дължи всичко, което има.
Всичко това не бива да се жертва, заради някакво моментно увлечение. ....
 Това, което сега ти се струва розово ще стане на пух и прах.
 Животът не се състои само от моментни радости.
 Има хора, които и на земята живеят, като в АД".

Последна редакция: сб, 16 апр 2011, 14:22 от silvia_maria

# 680
  • Бургас
 Сесана--има разбиране,когато има уважение и няма нападки. Това,че ти не ги виждаш на опрделено място,не означава,че и  с другите е така.За себе си съм абсолютно права,досега многократно проявявах търпение и толерантност,но когато това не се среща и от другата страна/страни,рано или късно са обажда това,което е повикало.
Нека си се обажда, но дали тук му е мястото?
Апелирам просто да няма лични спорове в темата. Не е много. Пренесете си ги на лични съобщения. Неволно голяма част от пишещите и четящите стават свидетели и участници, без да имат никаква връзка.
Дори разговора в момента е спам.
Извинявам се за това. И спирам. Мисля, че обясних какво искам да кажа.

# 681
  A дали тук е мястото някой да те обижда,защо не се позамислиш върху това и не дадеш съвети и на останалите?

# 682
Любов не винаги автоматично означава брак. Има любов без брак и брак без любов. Това, че някой не прави постъпки, за да живее с обекта на любовта си, не означава че не обича. А също така много често свързваш живота си с човек, към когото не изпитваш любов и никога няма да изпиташ.  И причините за подобни постъпки могат да бъдат много и различни. Защото винаги има неща, с които трябва да се съобразиш, колкото и да не ти се иска.... Кой както иска, така да го разбира... Grinning

# 683
  • Бургас
 A дали тук е мястото някой да те обижда,защо не се позамислиш върху това и не дадеш съвети и на останалите?
Не е нужен подигравателен тон. За да има спор, явно не е само до един потребител. Единственото, за което моля е да не намесваме лични спорове тук. Нито съдя, нито се правя на ментор. Имам една простичка молба. Затриваме по половин тема в едно и също. Никъде не използвам единствено число и не насочвам постовете си пряко и само към теб.   bouquet
Бих го изплатила на лични, но лимита ти е превишен и не успях.
Приемете го като молба да се придържаме към филма и дискусиите по него.
Благодаря ви.

# 684
Чела съм книгата.Този така наречен от Silvia Maria монолог на Фирдефс го няма там.Образът на Фирдефс ,създаден от автора на книгата е такъв,че просто такива думи не биха могли да бъдат изречени от нея.Думите,които тя каза на Бехлюл след посещението в болницата са плод на сценаристите на филма,въобще ролята на Фирдефс във филма е много по-значима,отколкото в книгата.

# 685
Аз тези думи на Фирдевс съм ги коментирала -  има доказателствен материал ! И тогава , и сега мисля ,че са много мъдри и верни ! Но дори далновидната Фирдевс призна , че това е любов и затова положи толкова усилия да я разруши ! А това , че Ада е на земята , не са нито думи на сценаристите , нито на автора , нито на Фирдевс ! Просто много умело са интерпретирани и използвани в контекста на сюжета !

# 686
"Фирдефс мила не е майка ти ,а героиня на автора и думите и са негови мисли
Този монолог е толкова силен ,че няма как да не е от книгата.
А и тук коментираме филм по същия автор, нали?
[/quote]"

Каква връзка има моята майка в този момент, че я споменаваш?
Логиката ти каква е в случая?

# 687
  • Бургас
Хубавото на книгата е, че влагаш част от себе си когато я четеш. Пречупваш нещата през очите си. Рядко се случва филм да и даде същата възможност. Защото филма е гледната точка на режисьора.  Wink Явно сме попаднали на добре направен филм, даващ ни възможност да се развихрим и да впрегнем и част от себе си.

Реално аз любов между Бехлюл и Нихал не виждам. То я има, но едностранна.
Между Бехлюл и Бихтер не мога да кажа, че е любов, но не мога да отрека, че има нещо.
Та някак ми е трудно да кажа, че Бехлюл обича някого поне за сега.
Монолога на Фирдефс си е нейната гледна точка. Но и това не е сигурно, защото тя може да убеди и дявола, че има ореол. Та не се знае дали самата тя си признава истината с този монолог или се опитва да заблуди и себе си дори.

# 688
Ти си тази ,която трябва да доказва ,че цитата го няма в книгата.
Всеки е невинен до доказване на противното,нали?
Мнението ти за сюжета на филма е смехотворно
Не само ,защото всички знаем какво се случва и ,че няма промяна
 от оригиналния сюжет.
По смешното е ,че няма как дори ПРИМИТИВНА ЛОГИКА да  оправдае подобна промяна на сюжета
 hahahaПровери какво е логика в гугъл
Айде бе, ще ти доказва?
Що?
Щото си забравила, че в предишните теми също го постна - приказките на Фирдевс към Бехлюл, след болницата?  

Фирдефс мила не е майка ти ,а героиня на автора и думите и са негови мисли
Този монолог е толкова силен ,че няма как да не е от книгата.
А и тук коментираме филм по същия автор, нали?
Дали коментираме наистина филма или нещо друго? Твоите постове определено не са свързани само с филма

# 689
Аз мисля ,че тя беше прекалено уплашена и изненадана неприятно от това , което прочете в погледите на Бехлюл и дъщеря си ! Твърде много се притесни за да помисли за себе си в този момент ( защото , в крайна сметка тя е против тази любов предимно заради страхът от загубата на собствения си рахатлък !) и затова беше така пряма с тях ! Да не забравяме  , че все пак тя е жена , минала през всичко това , минала е през този огън , може би все пак не иска детето и да се опари !

Общи условия

Активация на акаунт