Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 85-та тема

• 151 210
  • 733
  •   1
Отговори
# 210

и отново Гръцкия пикантен пастет:

Може ли рецептата!   bouquet

# 211
Не мога да не ви благодаря за красотите, които показвате тук!   bouquet  

Мафрум:

Заповядай

Може ли рецептата на тази вкусотия?  bouquet

Заповядай ето тук е рецептата  Peace

# 212
От мен пържени кюфтенца, аз винаги слагам картоф.

# 213
Предвеликденски козуна4ета,,и десерта от сно6ти,Приятна ве4ер на вси4ки Hug

# 214
mircheto, може ли рецептата за козуначетата, изглеждат много добре   bouquet

# 215
Топеницата на Пеп-4о мммммммм........
и фокача

# 216
Малиии, за убиване сте... . , а току-що ставам от масата и пусто лИбопитство. Освен да прекръстя темата на  hahaha "Кулинарен наркоман - съмишленици и последователи".
 Благодаря на всички, които харесаха пенерлито, наистина е много вкусно, ето и рецептата:
 ПЕНЕРЛИ:
Обикновено тесто за пица, или готово тесто или:
500 г брашно 300 мл  вода,15 г прясна мая, 1ч.сол 1 ч л захар 50 мл зехтин
Плънка: кайма, лук, чесън, кимион, доматено пюре /дом. сок или кетчуп/, червен пипер, черен пипер, чесън задължително.
Как го правя аз:
Запържих лука, след като се задуши прибавих чесъна, каймата с малко вода размита. Като се задуши и червения пипер и накрая доматеното пюре. За спойка сложих една равна супена лъжица брашно. Оставих да изстине. През това време си оформих пенерлито на набрашнен плот, поставих в тавичка да втасат малко, до удвояване на обема си. Намазах с яйце и във фурната на силни градуси - 220. Малко преди да го извадя, намазах отгоре с каймата и пак във фурната. За отгоре - украсявате с пресен магданоз - много /аз нямах толкова/ и пресна зелена чушка /вкуса е съвсем различен/.
Специално тези, които снимах ги направих от  Blush пържени кюфтета. Изпържих много, чаках гости, мамата не дойде, че я хванаха родилни болки.
Сложих в комбайна, лука, кюфтетата и всичко останало. Смлях го и по същия начин го намазах на пенерлито. Рециклирана манджа  Peace

# 217
Нали е времето на агнешко  Та Мариновани агнешки котлети

# 218
аааsss,благодаря ти Hugето и рецептата за козуна4етата:
3яйца
150гр захар
1/3ч.ч.   разтопено масло
1/3ч.ч.   олио                                                                
150мл прясно мляко  
1/2куб4е прясна мая  
6типка сода
около 6оо гр бра6но
настъргана лимонова кора

Начин на приготвяне:

В голяма купа или тава пресяваме брашното два пъти.
Поръсваме маята с 1щ.сол и 1щ.захар, прибавяме половината от прясното мляко и замесваме с брашно до гъста каша. Оставяме да втаса. През това време разбъркваме яйцата със захарта и прибавяме останалото затоплено мляко. В отделен съд смесваме разтопеното масло с олиото и прибавяме към яйчно-млечната смес половината от мазнината. Останалата половина оставяме за омесване на тестото. Прибавяме и втасалата мая и замесваме меко тесто. След това продължаваме с месенето като поталяме ръце в мазнината и месим докато свърши. Поставяме омесеното тесто на топло да втаса. След това расточваме един фитил тесто, намазваме го с шипков мармалад, навиваме и усукваме. Приготвяме си три такива фитила и оплитаме козунак. По същия начин и следващите козунаци като плънката може да е и с шоколад или конела размесена със захар. Оставяме козунаците да втасат. След това ги намазваме с разбито яйце, поръсваме със захар и забождаме предварително попарени и обелени бадемчета /може и филирани бадеми/. Печем на умерена фурна.
Рецептата е от нета но незнам на кого е Thinking  
от фитилите се правят вазел4ета и се пекат вав купи4ки за крем-карамел                                                     

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 21:37 от mircheto

# 219
Гуинет, ти си като стрела, много си бърза. Благодаря  bouquet

# 220
ПЕПИКА много ти благодаря   bouquet

# 221
  • Разград
   Привет, кулинарки Hug страхотни вкусотийки мернах и направо ухае на козунаци в цялата тема  newsm10Аз със закъснение искам да ви почерпя виртуално с тортичка за рождения ми ден, който беше в понеделник. Специални благодарности на Venetta bouquet- за чудесната рецепта "Любимата торта на Ели" и за помощта и подкрепата, която ми даде, макар и от разстояние Hug Тортата беше невероятно вкусна, поизложих се с визията й, защото избързах и я украсих ден по-рано, та затова белтъчно-карамеленият крем спадна, но пък я хапнахме и така!Ето я цялата и парченце. И понеже ми остана малко кремче-няма да хвърлим такава вкусотия,я-разпределих го в купички  smile3508

# 222
  • забравих си мисълта...
Мила Вени, честит рожден ден. 
Пожелавам ти здраве, радост и най-голямото парче от тортата на щастието и любовта да е за теб.  bouquet

Чудесна торта си направила за рождения си ден. Радвам се много, че ви е била вкусна. Благодаря ти, че ми се довери.  Hug

И едно зайче от днес, подарък за едно детенце.

Последна редакция: чт, 21 апр 2011, 01:09 от Venetta

# 223
Маги,  пак си на тема цветни закачки  Wink

veni_mh, Честит рожден ден (на патерица), да и жива и здрава!   bouquet

По поръчка от младежа  Салата със изварените кюфтенца

приключих с курабиите  newsm68

и печена наденица с картофи

Последна редакция: чт, 21 апр 2011, 01:17 от пеп-4o

# 224
  • сред люляците
Ооо, кой е правил курабии???
Вени, сладко зайче Peace

Снощи правих Шишчета от свинско и зеленчуци и пърленки на скара.

Общи условия

Активация на акаунт