Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 85-та тема

• 151 658
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
  • София
unadaptable   
Цитат
Телешкото изглежда добре опечено и същевременно крехко, може ли да споделиш как го приготвяш, защото при  мен или е алангле, или като подметка

Нищо специално-1-2 часа телешкото стоя накиснатао с малко червено вино,олио,подправки и след това хайде на скарата

# 556
Честит празник на всички именяци.Да сте живи и здрави.
Мари ета невероято представяне,както винаги.
Аз да почерпя визуално ,че днес помъдрявам.
Честит рожден от мен! Освен здраве и щастие ти пожелавам още повече вкусни шедьоври и изкушения Hug

# 557
unadaptable   
Цитат
Телешкото изглежда добре опечено и същевременно крехко, може ли да споделиш как го приготвяш, защото при  мен или е алангле, или като подметка

Нищо специално-1-2 часа телешкото стоя накиснатао с малко червено вино,олио,подправки и след това хайде на скарата

Благодаря, все пак е обработено с нещо, както си помислих Simple Smile

# 558
Да попитам и тук-взех от някой във форума рецепта за яхния с грах и кюфтенца,но я запилях някъде.Някой може ли да ми помогне да я открия? Praynig Praynig Praynig

# 559
Честит празник и от мен! На именниците много щастливи дни през годината!
При нас е празник на града и имахме гост, част от вечерята беше мое производство:
Рулца от тиквички и сирена

Ветрило от картофи с гъби и домати

И невероятно разкошния Чийзкейк с вишни на Пина

# 560
  • Sofia
Честит празник на всичките 200 хил. именици в България!

И да се почерпим за тяхно здраве:

Киш със спанак:

Кодрит кадир:

# 561
kristina(1986), не знам чия рецепта си гледала, но си сготви грах, както се готви - задушен, малко лук, малко доматено пюре (или домати).... Когато заври, направи кюфтенца от каймата (за спойка сложи 1-2 лъж. ориз, или пък белтък, като я месиш). С повечко грах, да се свари и това е. Ако е много "чорбесто" накрая - 1-2 лъж. брашно.

Трикси, честит рожден ден!   bouquet

asyalein, липсваш в темата   bouquet С какво е пълна франзелата?

днес -  за някои печено агнешко и дроб сарма,

за други - бъркани яйца с наденица

# 562
Пепи,направих по твоята рецепта рибно гювече...лелеле много вкусно стана.Снимки забравих да направя а си струваше и на външен вид изглеждаше супер-Благодаря ,че споделяш с нас вкусните си рецепти  bouquet

# 563
Много е вкусно при всички!  Hug
От мен свинско с картофи и моркови:

# 564
Моето пълнено бутче за Гергьовден

# 565
Привет и от мен,момичета!
Включвам се само да честитя имения ден на Умбра и рожденния на Трикси,и на двете пожелавам здраве,радост и сбъднати мечти!
А на Лукс-много лека бременност,раждане и прекрасно здраво бебче! Hug

# 566
Честито на именниците малко на патерица  bouquet
asyalein ,много вкусно при теб.Страхотни снимки.
lu4a ,добре си се справила със твоята част от вечерята.
Tari Tasartir ,благодаря за почерпката мнооого вкусна.
Пеп-чо,многоо апетитно агнешко.
Китикат, Hug
мама Тин,страхотно изглежда бутчето ти.
А ето и нашето бутче за вчерашният празник.Имаше и пресна салата и агнешка "рядка чорба"но останаха не снимани.

# 567
  • Sofia
Включвам се да споделя една напълно измислена манджа, която обаче се получи толкова лесна и вкусна, че не мога да се въздържа. Мъжът ми искаше мусака, но не ми се белеха картофи, пък и имах гъби, така че се получи това:
500 гр. кайма
200 гр. гъби
1 пакет замразен зеленчуков микс (аз ползвах Мигелито - има чушка, царевица и грах) или 1-2 пресни чушки и по шепа грах и царевица.
морков
лук
2 ч.ч. ориз
олио, сол, черен пипер, бульон или вегета по желание
За бешамела - 1/2п. масло, 3 с.л. брашно, 1 л пр. мляко, 1-2 яйца, индийско орехче
В олиото се запържват лука и моркова, гъбите и замразените зеленчуци. Като поомекнат са добавя каймата и малко след нея ориза (ако нямате достатъчно дълбок тиган може да извадите зеленчуците и да запържите отделно каймата и ориза). Всичко се слага в тава, добавят се подправките, вода и се пече. Като е готово се залива с бешамел и се допича. Много вкусно беше!   chef

# 568
Здравейте,

не съм се вясвала отдавна. Честит празник, макар и с малко закъснение. Вчера моят малък син имаше имен ден. Снимах само питката обаче:

Връщам се да чета назад  Grinning

# 569
Здравейте, мили момичета!  Hug

3xi, честит рожден ден! Много здраве и късмет ти пожелавам, много да си щастлива и обичана!
lux , честита бременност! Да си жива и здрава, лека и безпроблемна ти желая! А палачинките изглеждат страхотно!
Umbra, да си жива и здрава! Макар и със закъснение, приеми пожеланията ми за много щастие и неизчерпаемо вдъхновение! Бисквитките са много красиви и с удоволствие се почерпвам!
Да са живи и здрави и всички, които празнуваха на вчерашния голям празник, Гергьовден! Много късмет и щастие пожелавам на всички! miriams28, Денерис, да са ви живи  и здрави момчетата!

Anuck, Madla , magi71 , Венета, FRESA , благодаря за милите думи, момичета!  Hug

И веднага си грабвам от много вкусно изглеждащите банички на Венета, ммм, благодаря, много са вкусни!
villiana, благодаря ти за комплимента, но твоите неща са много по-вкусно изглеждащи! Особено картофките са страхотни!
verabel, много вкусно изглежда рулото, за чийзкейка нямам думи, само преглъщам!
Madla , божествен портокалов козунак!
magi71, много вкусно меню!
boulangerie, погачата ти е разкошна! Много ми харесват житните класове!
esy, кексът ти “Ванилия” е радост за окото!
tzarina, страшно любима ми е тази агнеса, а никога не съм я правила, хапвам си от твоята!
MG18 , честита формичка, със здраве да я ползваш и много вкусни кексове да изпечеш в нея! Много красиво изглеждат сърцата (ох, как ми се прииска и на мен такава форма!)
Гуинет, радвам се на всеки твой пост! Баничката е чудна!
Вчера бяхме при майка и ние хапвахме агнешко печено, но от снимките на лулу, (особено бутчето ме просълзи!), на Пепчо, на mama Tin, и на ditsan не мога да се отлепя! Толкова обичам агнешко, а при всички ви изглежда да е било страшно вкусно!
Apr, благодаря за рецептата! Много интересни предложения видях от теб, а тази жълта тиква с ориз изглежда много свежо, авокадената салата също!
Леле, FRESA , бисквитките ти са приказни! Влюбих се в тях!
luba_rizova, добре дошла в най-вкусната тема! Ако имаш проблем с качването на снимки, пиши на лични и ще ти помогна.
иланг-иланг, еклерите изглеждат разкошно!

Боре, понеже се “познаваме” и от другата тема, извинявай, но ще си позволя да си кажа каквото мисля -  много са ти хубави мъфинките, ама като питаш за рецепта на лични, и като отделих време да ти отговоря за ганаша, после леко ми докривя като прочетох, че е от библиотеката. То и аз от там съм я взела, ама....

asyalein, много вкусни неща си показала! И аз се интересувам от плънката на франзелката!
lu4a , и тиквичките, и картофите изглеждат разкошно, но в чийзкейка ми останаха очите!
Денерис, разкошна питка!

От мен пак само сладорийки, но напоследък караме на пица, пилешка супа и гости  Laughing

Пинко

Бонбонки - нещо средно между сладък салам и трюфели  Mr. Green

Приказни кексчета

И подробности.

И отново много вкусното агънце с извара на Венета, но в "свободна форма"   Laughing Венета, отново за теб с благодарност   bouquet

Весел и слънчев ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт