Белег след хирургично махане на бенка

• 3 444
  • 10
  •   1
Отговори
Има ли някой, който си е махал бенка оперативно? Знаете ли след колко време се заличава белега и докога ще стои изпъкнал?

# 1
Здравей. Аз си махах преди 2г бенка, която бързо нарасна и започна да кърви. При мен поизрязаха по голяма площ и по надълбоко, аз си имам белег който едва ли ще избледнее, а за изчезване и дума не може да става.

# 2
на мъжът ми му махаха на гърба преди една година и половина - белегът още си седи   Rolling Eyes

# 3
И аз имам приятелка с белег от преди около две години за съжаление.

# 4
  • Варна
Моят си стои вече три години, само е избледнял леко.

# 5
На мен ми махнаха оперативно бенка в края на септември миналата година, все още мястото е с малко по-тъмна пигментация. Но нямаше никакво изпъкване на белега.

# 6
  • в джунглата
Зависи на кое място е, ако е на гърба ще стане по-голям отколкото да избледнее. Ако е на друго място и в зависимост най-вече от кожата може и напълно да се заличи. Моята коже е отвратителна белезите просто не минават, този от бемката на гърба е наи грозен доста се увеличи, но лекарят ме беше предупредил преди това че така ще стане. А при  баба ми е обратно,  месеци след това не си личи че е била оперирана. Така че с една дума всичко е субективно.

# 7
Зависи на кое място е, ако е на гърба ще стане по-голям отколкото да избледнее. Ако е на друго място и в зависимост най-вече от кожата може и напълно да се заличи. Моята коже е отвратителна белезите просто не минават, този от бемката на гърба е наи грозен доста се увеличи, но лекарят ме беше предупредил преди това че така ще стане. А при  баба ми е обратно,  месеци след това не си личи че е била оперирана. Така че с една дума всичко е субективно.

А също така зависи от вида на бенката. При някои е нужна нирургическа намеса, за други се препоръчва премахването с лазер, така че най-добре отиди на дерматолог, като за начало.

Също така можеш да погледнеш и тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=137274.0;all

# 8
Бенките са премахнати от хирург оперативно преди 2 месеца. Имат и хистология, всичко е наред. Притеснява ме единствено, че белегът на едната е издигнат над нивото на кожата.

# 9
Аз си махнах 2 преди 10 години,от тях нямам никакъв белег. Но се наложи да отстраня още две преди месец-два,белезите доста си личат, а единият е даже леко зачервен, той е под гърдата ми. На някой белегът да се е зачервявал така? Simple Smile

# 10
Аз махах две преди доста години.Едната на гърба ми-около нея се беше усукал косъм от косата ми,беше гноясала и кървеше.Все още имам дупка на мястото където е била бенката,просто е изразан по-голям участък и то бая на дълбоко.Според мен няма шанс да се заличи белега-моя де.

Общи условия

Активация на акаунт