За подаръците и братята и сестрите.

• 8 138
  • 135
  •   1
Отговори
# 120
Последното беше много поучително. Чак малко назидателно. Не знам къде е това "тук", но ние не говорехме за него.

# 121
  • София
Ами, далавера си е Simple Smile

# 122
Не купуваме подарък и за братята и сестрите.
Около мен поне, не съм видяла подобна практика, както и тръшкащи се деца, че нямат подарък.

# 123
Според мен ще бъде неприятно на другото дете,че не е получило нищо и затова някакъв символичен жест на внимание би бил достатъчен.

# 124
  • София
Около мен поне, не съм видяла подобна практика, както и тръшкащи се деца, че нямат подарък.
Това бих отговорила и аз.
Имам брат, трима сина и много приятелки с повече от едно дете. Нито при нас с брат ми е било практика, нито при моите деца /нито от нас, нито от другиго/, нито пък аз съм правила подаръци на братчета/сестричета.
Поне по моите наблюдения не е практика или явно моята среда е такава.
Огорчени никога не е имало. Явно и  през ум не им минава/ни е минавало.
Към авторката - доста грубо ми прозвуча изискването за двата подаръка. Също и за това да се кани и второто дете задължително.
Водила съм малкия на РД, където е канен средния само на една приятелка, като тя също има дете, колкото него и го кани изрично. Аз също каня нейното малкото на РД на моя средния, заедно с батко му. Когато големият беше малък, средният не беше роден, а и разликата им е голяма и не съм имала дилеми там.

# 125
Не купуваме подарък за другото дете, ако рожденика има брат или сестра.
Мисля, че  е каприз, гевезалък или превземане да очакваш подаръци за всичките си деца.
Още по странно ми се струва да каниш братята и сестрите на рожден ден.

# 126
  • София

Колкото до дребните подаръчета за второто дете, намирам ги за хубаво нещо, защото едно 3-4-5 годишно същество трудно осъзнава смисъла на рождения ден ден изобщо. За него това е някакъв случаен ден, в който брат му/сестра му изведнъж бива засипван с армагани, внимание, тронове, целувки, торти и празненства. Каквото и да му обясняваш, и колкото и благородно да е то, няма как да не се чувства нещастно. Не е кой знае какъв зор да накараш и неговите очи да светнат - то така и така ще усеща през целия ден, че вниманието е концентрирано другаде.

И според мен е така.

# 127

+1 PeaceПодарък само за рожденика,не за фамилията.
А,когато идват на РД две сестрички - два подаръка ли трябва да подарят ?
В подаръците ли е смисълът относно каненето на гости?????
Относно покана за друго дете от семейството - не го приемам.

# 128
Това да се подарява нещо на всичките деца в семейството е някаква мода от последните 10-15 г. Не го одобрявам. Рождения ден е много специален за рожденника и за мен целта е той да се почувства наистина специален. Другото дете също има рожден ден и тогава то ще е специалното. За щастие нямаме познати, които да ни поставят условия при покана за РД.

# 129

Аз нямам второ дете и може би не съм запозната с тези неща, но
явно така се опитват да избегнат ревност между децата.
Дали обаче е здравословно?
Аз не мога да каня на всички деца братята и сестрите на рожден ден.
Мисля другия път да им го кажа.

Според мен ревност у децата се създава тогава, когато има стремеж винаги да получават равностойни неща. Ами няма такова нещо в живота. Всеки ако знае своето лично пространство няма да има нужда да ревнува. Трябва да се учат децата да не гледат в чуждата паница. А личните празници за това са лични - за да е специално тогава само едно дете.
Тези родители бих ги отсвирила веднага. Подарък се прави от сърце, а не по задължение.

# 130
  • София
А,когато идват на РД две сестрички - два подаръка ли трябва да подарят ?
В подаръците ли е смисълът относно каненето на гости?????

Да, ако и двете ми деца са поканени купувам два подаръка. Все пак са отделни личности, какво като са се появили от един корем  Laughing
Обикновено гледам да е играчка/игра/книжка+дрешка. За да могат и двете ми деца да подарят подарък на рожденика.

При подаряването на подаръци и цветя  няма "трябва", както и при каненето на гости.
Въпрос на разбиране и възпитание.
Това си е част от взаимоотношенията м/у хората- общуване в определена ситуация. Тук думи, като "трябва" не са уместни при възрастни индивиди.

# 131
Това да се подарява нещо на всичките деца в семейството е някаква мода от последните 10-15 г. Не го одобрявам. Рождения ден е много специален за рожденника и за мен целта е той да се почувства наистина специален. Другото дете също има рожден ден и тогава то ще е специалното. За щастие нямаме познати, които да ни поставят условия при покана за РД.
Аз съм научена от майка ми преди повече от 15г, ако отивам на рожден ден на дете, което има брат/сестра с близка разлика, да подаря нещо дребно и на второто дете. Peace
Сега като канят детето ми, взимаме една книжка за 3-4лв и подаряваме и на братчето/сестричето.

# 132
  • I want it all and I want it now.
Аз съм научена от майка ми преди повече от 15г, ако отивам на рожден ден на дете, което има брат/сестра с близка разлика, да подаря нещо дребно и на второто дете. Peace
Сега като канят детето ми, взимаме една книжка за 3-4лв и подаряваме и на братчето/сестричето.
[/quote]
 И аз така . Винаги взимам нещо и за другото дете.

# 133

Аз нямам второ дете и може би не съм запозната с тези неща, но
явно така се опитват да избегнат ревност между децата.
Дали обаче е здравословно?
Аз не мога да каня на всички деца братята и сестрите на рожден ден.
Мисля другия път да им го кажа.

Според мен ревност у децата се създава тогава, когато има стремеж винаги да получават равностойни неща. Ами няма такова нещо в живота. Всеки ако знае своето лично пространство няма да има нужда да ревнува. Трябва да се учат децата да не гледат в чуждата паница. А личните празници за това са лични - за да е специално тогава само едно дете.
Тези родители бих ги отсвирила веднага. Подарък се прави от сърце, а не по задължение.

Napylno sym syglasna.

# 134
  • София
Когато става въпрос по принцип за децата е така, съгласна съм.
Но не и когато са от едно семейство.

И пак по принцип- доставям удоволствие и радост на децата винаги, когато мога.
С това им давам пример те да правят така с хората около тях.

Децата трябва да растат щастливи и обичани, а начин за това винаги има.

Общи условия

Активация на акаунт