Тема Незабравима ( Unutulmaz ) 190

• 35 275
  • 758
  •   1
Отговори
# 585

Разговора между Харун и Тюркян ,на рождения ден на Яамур

Х:Разбирам безпокойството ви,майко Тюркян, но ви моля да ми се доверите.В моменто адвоката ми използва всичките си възможности , за да открие истинския виновен.Вярвам ,че в най –скоро време ще има резултати.
Т:Когато мисля,че синът ми  там  е безпомощен и съм …
Х:Керем не е сам и безпомощен , майко.Аз съм до него. Вие сте моето семейство.Керем е мой брат.И аз няма да оставя брат си там.Давам ви думата си.
Т:Много благодаря ,Харун.
Я:Бабооо,таткооо.
Х:Много е щастлива ,нали?Затова ,че майка й и баща й са до нея.

Превод - Леман

# 586
Добро утро на форума!
Ива, твоят аватар е една от любимите ми снимки!
От доброто старо време! Сега Серхан е жив за ожалване! И назаем душа носи! Как ще изкара тоя човек до юни, не ми се мисли!

# 587
............................
Ива, твоят аватар е една от любимите ми снимки!
.............................

newsm10 newsm10 newsm10

Тел. разговор между Еда и Бурак

Е:Какво има?
Б:Изглежда много си изнервена.
Е:Теб не те засяга.
Б:Говори ли с Харун?Може ли да влизам вече във фирмата си?Или снимката , която намерих в къщата на Арас, да я изпратя на Харун?Не ме разбирай погрешно , опитвам  се да разбера как да действам.
Е:Нищо няма да можеш да направиш.
Б:Ти си знаеш.Изглежда не ти омръзна да плачеш.

Превод - Леман

# 588
"И нямаше да има толкова много "ако", ако героите си вземаха поуки, а то такава досега е само Едже. Другите си стоят на същото ниво - и си повтарят изпитания"(цитат-Ермелиана)

От разговора на Едже с Бату в миналия епизод не разбирам точно каква поука си е взела Едже-тя изрази съжаление,че брат й е виновен да се върне в Турция,и да й се развали "щастието"с Харун и Ямур.Може би това е главната причина тя да намрази Бату,а не неговите злодейства -защото й е развалил "Лондонската идилия".Другата причина за отчаяния й ход,е нейното положение-мисълта,че ще остане саката за цял живот.Не искам в никакъв скучай да омаловажам саможертвата й,но не могат да бъдат изтрити и подлите й постъпки,които навредиха много на Еда и Харун.Затова ,,както й съчувствам,така възкачването й на пиедестал от накои,ми се струва доста преувеличено.
newsm10 newsm10 newsm10 smile3501 smile3501 smile3501 Колко и грубо да звучи Едже сама е виновна за положението в което се намира в момента..Не отричам саможертвата й за Ямур,но можеше да прояви повече далновидност и да не се стига изобщо до катастрофата(ако беше избягала с детето още през нощта).За съжаление Едже продължава да живее в заблуда че Харун би погледнал  на нея не като приятел,а като на любима-това няма как да стане.От къде намира доводи да подхранва тези надежди,при условие,че уж  беше осъзнала че няма място между Еда и Харун и никога няма и да има.Дори говори с Еда по този въпрос и пак се вкарва в някакъв филм за семейната им идилия в Лондон,която е само в нейната глава  #Crazy #Crazy
Напълно съм съгласна с Рекси. Едже не съжалява за това, което е направила, а затова, че са се провалили плановете й.

# 589
Ако Харун и Еда бяха вкарали "тежката артилерия",както казваш Мая 68,то филмът отдавна да беше свършил.До този момент,сценаристите са отредили тежката артилерия на друг герой.

В този ред на мисли да отговоря и на един пост на Каламитси от по-рано днес
".Ето сега е момента да се напише някои ред срещу Арас! В смисъл, че излезе........!"-(цитат на Каламитси)
Каламитси,скъпа,ако се върнеш няколко реда по-нагоре в резюмето,ще прочетеш,че и Харун е принуден да изпълнява желанията на смъртния си враг.Пак според резюмето,Арас също действа под заплаха.Но още нищо не знаем-какво точно ще стане.Да не бързаме.
Незабравимке, остави го конкретния момент!Става въпрос за това, че не се състояха основните виждания за този образ! Приятел на Харун, довереник на Еда, кум и т.н. Не играе и двойна игра! Абсолютен послушко, а изглеждаше мъжкар! Като влезе и в шивашкия бизнес, ще стои много близо до Еда. Това е план на Бату и не се знае какво ще изскочи от този храст!!. Остава ни само да се молим, този план да не успее!

# 590
Добро утро незабравима и неуморна дружина . Hug Heart Eyes
Лека и успешна нова седмица и прекрасно предпразнично настроение. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Ивве благодаря ти на теб и г-жа Леман за преводите .  bouquet Heart Eyes  bouquet
Бганьо оставам без думи за последното ти творение . smile3505 smile3505 smile3505 Уникален си и незабравим . newsm51 smile3501 newsm51 smile3501 newsm51 Благодаря ти за настроението с което ни даряваш.  bouquet

# 591
Добро утро !
Хубава нова седмица на всички.
От превода - горкият Харун - Гюлер да са неговото семейство.
Направо са като воденичен камък с всичките им проблеми.
И Мелда му е семейство.
Наистина го съжалявам, толкова добър и благороден образ му изграждат сценаристите. Hug
Колкото до Едже, няма никакво значение какво мислим ние , а оценката, която ще й дадат сценаристите , решавайки съдбата й. То за всеки образ ще е така.
Аз вярвам в искреното разкаяние на Едже и че доброто в нея е в пъти повече от допуснатите грешки, затова, ще бъде щастлива.  Ако друго са й отредили, ще призная , че оценката ми, може да е била погрешна, имайки предвид цялостния замисъл на образа.
За Мелда не сбърках. Никога не повярвах в нея, не вярвах, че се е променила и така се и оказа и в главите на сценаристите.
И само още няколко думи за Едже - Ямур е такава сладурана, свободолюбиво и непринудено дете, защото е израстнало и покрай Едже. Само си представям обстановката в Гюлер, ако Еда беше взела Ямур на аерогарата. Ето, за този момент , аз поне, на 100 % оправдавам Едже за постъпката й. Но хора сме , нормално е да мислим различно.

# 592
Привет и от мен.
БГаньо поздрави за новия бисер.
Ще допълня малко и от мен за безумията в сериала. Grinning

Мелда в ефирна нощница се спретна,
на Бату пристана несретна.
Феновете полудели:
Харун-Еда, голи не видели.
Свидетели на този пъклен грях,
филмът стана ни за смях.
Щом решили са така
сценаристите-садисти,
поне Нильош и Тарък
да се вземат отведнъж.
Странна е тази система:
Харун и Еда в пълна премена,
а за Бату и Мелда секс на екс. newsm78 #Crazy

# 593
Добър ден!

Хайде малко да поработим, че дълга почивка ни се пада тази седмица...

Загледах се в снимките от новия епизод и се притесних да не би Хари в бързината да е метнал някой тренчкот на Мели...

Последна редакция: пн, 18 апр 2011, 15:34 от lucymi

# 594
Разговора между  Харун и Бурак

Х:Какъв мъж си ти ?Какво искаш?
Б:Синем ми каза , макар че не съм поканен,няма проблем.Дойдох да дам подаръка на Яамур.Това е за нея.
Х:Ееее ..нито теб,нито подаръка ти искам,а сега се махай от тука!
Б:Не ми се доверяваш.Възможно е.Но и на хората около тебе не се доверявай,дори на жената ,в която си лудо влюбен.
Х:Изчезвай,докато не съм те убил.
Б:Виж /показва снимката/ ,намерих тава в къщата на Арас.
Х: /към охраната/ Отдалечете този мъж от тука.

Превод - Леман

Огромно благодаря,Леман!

Желая ви успешна,празнична седмица!

# 595
Чудих се на какво се подпира Мелда, а като разгледах снимките , това е дръжка на пътна чанта.
Значи възнамерява наистина да се измъкне, да замине нанякъде и друг да оправя бакиите на семейството. Абсолютен, завършен егоист е Мелда, това е най-характерното за нея.
Ами ако Еда не идва точно в този момент, щеше ли да се измъкне и да замине  Rolling Eyes

# 596
Добро утро , компания Незабравима! Hug Hug Hug
Ивва   bouquet, Леман   bouquet, бладодаря ви за преведените диалози!
Бганьо,  smile3501 smile3501 smile3501 newsm62 newsm62 newsm62много добре си обрисувал пудел и мецана.
Никога не съм вярвала в преобразяването на Мелда , дори бях писала в темата , че в реалния живот помирение между две сестри в подобна ситуация е невъзможно, оказа се че и в главите на сценаристите е така.Колкото до Едже няма нужда да я правим национален герой на Турция .Ако тя не беше се спотайвала 4 години затова, което знаеше нямаше да се стоварят толкова злини върху главите на всички .Харесвах образа и до момента на летището, оттам насетне за мен е отрицателен образ. Peace
Хубав ден и успешна нова страстна седмица!

# 597
"И нямаше да има толкова много "ако", ако героите си вземаха поуки, а то такава досега е само Едже. Другите си стоят на същото ниво - и си повтарят изпитания"(цитат-Ермелиана)

От разговора на Едже с Бату в миналия епизод не разбирам точно каква поука си е взела Едже-тя изрази съжаление,че брат й е виновен да се върне в Турция,и да й се развали "щастието"с Харун и Ямур.Може би това е главната причина тя да намрази Бату,а не неговите злодейства -защото й е развалил "Лондонската идилия".Другата причина за отчаяния й ход,е нейното положение-мисълта,че ще остане саката за цял живот.Не искам в никакъв скучай да омаловажам саможертвата й,но не могат да бъдат изтрити и подлите й постъпки,които навредиха много на Еда и Харун.Затова ,,както й съчувствам,така възкачването й на пиедестал от накои,ми се струва доста преувеличено.
newsm10 newsm10 newsm10 smile3501 smile3501 smile3501 Колко и грубо да звучи Едже сама е виновна за положението в което се намира в момента..Не отричам саможертвата й за Ямур,но можеше да прояви повече далновидност и да не се стига изобщо до катастрофата(ако беше избягала с детето още през нощта).За съжаление Едже продължава да живее в заблуда че Харун би погледнал  на нея не като приятел,а като на любима-това няма как да стане.От къде намира доводи да подхранва тези надежди,при условие,че уж  беше осъзнала че няма място между Еда и Харун и никога няма и да има.Дори говори с Еда по този въпрос и пак се вкарва в някакъв филм за семейната им идилия в Лондон,която е само в нейната глава  #Crazy #Crazy

То не е само Едже, която е виновна за положението, в което се намира. Това важи за всички от филма и за нас включително. Разликата е тази, че Едже се опита да помогне , познавайки лошия характер на Бату. Не е като Арас, който знаеше всичко и си мълчеше.
Съжалява, че й е развалила идилията, и всеки си има право да си изгради щастието. Но като видя , че няма да стане, не иска да прави повече злини. Докато Мелда, Бурак, Арас продължават, т.к . те само останаха живи.

# 598
Добър ден, незабравимо семейство!
С пожелание за успешна нова, страстна седмица!

П.С Благодарности към Леман, Ивва, Рекси и г-жа Броненосец за преводите...  bouquet  bouquet  bouquet  

# 599
Чудих се на какво се подпира Мелда, а като разгледах снимките , това е дръжка на пътна чанта.
Значи възнамерява наистина да се измъкне, да замине нанякъде и друг да оправя бакиите на семейството. Абсолютен, завършен егоист е Мелда, това е най-характерното за нея.
Ами ако Еда не идва точно в този момент, щеше ли да се измъкне и да замине  Rolling Eyes
Тя създаваше бакиите не ги оправяше, така че ако изчезне проблемите драстично ще намалеят.

Общи условия

Активация на акаунт