САМО за фенове на Стивън Кинг! - 6 част

• 42 559
  • 767
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Кажете ми с две думи какво е общото между "Сблъсък"и Кулата понеже доста отдавна четох Сблъсък и не си спомням особено много. Задължително ли е да си чел Сблъсък за да разбереш Кулата?

Не е задължително. Лично аз прочетох "Сблъсък" наскоро, а Кулата съм я чела преди години.
В двете книги има един общ герой, но двете истории са си отделни и могат да се четат самостоятелно.

# 376

http://en.wikipedia.org/wiki/Owen_King

Тук можете да прочетете най-новия разказ на Owen King (по-малкия син на Стивън Кинг), озаглавен "Home Brew". Не пропускайте да посетите и официалния сайт на Оуен, в който ще намерите повече информация за творчеството му.

# 377
  • Бургас
Здравейте!

Не съм чела нито една книга на Стивън Кинг, но сега имам желание да прочета нещо негово,
като за начало какво бихте ми предложили, нещо, което непременно трябва да се прочете? Просто не знам откъде да започна....

Благодаря    bouquet

# 378
  • София
Здравейте!

Не съм чела нито една книга на Стивън Кинг, но сега имам желание да прочета нещо негово,
като за начало какво бихте ми предложили, нещо, което непременно трябва да се прочете? Просто не знам откъде да започна....

"Долорес"," Окото на дракона"/ тя е написана за дъщеря му/," Зеленият път" /скоро даваха филма/,"Изкуплението Шоушенк"-  в тези няма и грам ужасии / е, само малко Simple Smile/, и са толкова Човешки, особено "Долорес"- тя ми е любимата...а после карайте наред.

# 379
  • Бургас
  "Долорес"," Окото на дракона"/ тя е написана за дъщеря му/," Зеленият път" /скоро даваха филма/,"Изкуплението Шоушенк"-  в тези няма и грам ужасии / е, само малко Simple Smile/, и са толкова Човешки, особено "Долорес"- тя ми е любимата...а после карайте наред.

Много благодаря!  Hug
Мислех да си изтегля филма Зеленият път, но се отказах и реших,
че е по-добре първо да прочета книгата..........Поне сега знам какво да търся.  Simple Smile

# 380
  • София
Извинявам се на lucy60, но книгите изброени от нея според мен не биха грабнали начинаещ в света на Кинг. "Очите на дракона" си е детска книжка, "Долорес" е хубава, да, но далеч не е най-доброто, "Зеленият път" е хубаво да се чете мааалко по-нататък, а филмът е единственият, за който казвам, че може да се гледа и преди прочитането. "Изкуплението Шоушенк" е новела. И тя е хубава, но можеш да гледаш филма и да пропуснеш четенето.
kzbsn, лично аз препоръчвам да захванеш някоя от тези:
- "Живата факла" ("Подпалвачката" е друго заглавие, с което можеш да я срещнеш)
- "То"
- "Гробище за домашни любимци"
- "Четири след полунощ" - четири новели, разделени в две книги
- "Дума Ки"

# 381
kzbsn и аз ти препоръчвам "Гробище за домашни любимци", както и "Кери".

# 382
  Скачай направо в дълбокото -"То".

# 383
  • София
Ако казах тези заглавия, то е защото сред непрочелите нищо на Кинг се шири мнението, че той пише само ужаси и нищо повече. Това, разбира се не е истина. Аз преди много години прочетох първо "Мизъри", след това "Долорес" и "Играта на Джералд" и станах фен за цял живот. Но не на ужасиите, а на изразните му средства, на уникално богатият език...нямам непрочетена книга и некупена досега и явно наистина са ценни, защото половината ми ги взеха "приятели" да ги четат и не ми ги върнаха.
kzbsn- всички изредени по-долу заглавия са страхотни, а има още три пъти по толкова, действай  Laughing

# 384
  • Бургас
Kally May, fen4eto123, Iris04, lucy60 ..... Благодаря ви!  Hug

Имам голям избор и сега се спрях на "ТО"  Laughing

# 385
  • Бургас
Някой може ли да ми помогне в търсенето на втората част на "ТО".....

тук е само първата част - http://chitanka.info/text/1795/0

Благодаря предварително!   bouquet

# 386
  • España
Доколкото виждам от съдържанието, това са и двете части на книгата.

# 387
Телевизионният сериал по "Под купола" се превръща в реалност:
Цитат
Showtime, Stephen King, Steven Spielberg and DreamWorks TV are all combining for a TV series based on King's supernatural thriller novel "Under the Dome" reports The Wrap.
DreamWorks optioned the book back in late 2009 and has been trying to set it up as a cable event series since. Showtime confirmed its involvement this week. King, Spielberg, Stacey Snider, Darryl Frank and Justin Falvey will executive produce.

http://www.darkhorizons.com/news/21634/king-s-under-the-dome-set-up-at-showtime

*

Информация за сюжета на "Mile 81"

Информация за сюжета на "The Little Green God of Agony"

*

http://www.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,20888 … 0_2088861,00.html
http://www.time.com/time/specials/packages/completelist/0,29569,2088856,00.html

Сп. "Тайм" определи "За писането" като една от 100-те най-добри публицистични книги за всички времена* Simple Smile

* Всъщност от 1923 насам, но това са подробности  Wink

# 388
  • Бургас
Доколкото виждам от съдържанието, това са и двете части на книгата.

Ако е така...... ще е страхотно!  Heart Eyes
Предположих, че е само първата част, защото прочетох коментарите и там някой питаше дали ще се качи втората част......

Hug

# 389
Хайде чакаме мнения за "То" и скоро да приветстваме нов зарибен.  Mr. Green
Аз бих препоръчала, като следващи четива, "Живата факла" /"Подпалвачката"/ и "Мъртвата зона". Една от тези двете започна дългогодишната ми афера с творчеството на Стиви, макар да не помня коя точно.
deadface, благодаря за инфото за тв сериала по "Под купола".   bouquet Нещо, което чакам с голямо нетърпение.

Общи условия

Активация на акаунт