САМО за фенове на Стивън Кинг! - 6 част

• 40 832
  • 767
  •   1
Отговори
# 135

Впечатленията ми от "Марина" на Карлос Руис Сафон + откъси от книгата.

*

http://www.aceshowbiz.com/news/view/00040994.html
Трейлър на втория сезон на Haven

*

Прогнозната цена на "Зъл мрак, угаснали звезди" се покачи на 22 лв.  Rolling Eyes

# 136
Прогнозна цена.  Joy Joy
Значи да приготвя 25, за всеки случай.  Crossing Arms

# 137
  • I want it all and I want it now.
Здравейте. Имам ги всичките книги на Кинг. Но в последните години  след Кулата другите не ми харесват. Предпочитам Дийн Кунц . Миналата година мисля,че излезе БРАТ ОД. Препоръчвам я за тези , който не са я чели.

# 138
Откъс от първия разказ във втория том на сборника "Books of Blood":

"Ужас" от Клайв Баркър

Деветнадесета: Тя се мие. Съблечена е до кръста, виждат се големите й гърди, лицето й е лишено от всякакво изражение. Месото е по-тъмно, отколкото на предходните фотографии.
-   Миеше се редовно. Не оставяше да изминат дванадесет часа, без да се измие от главата до петите.
-   Месото изглежда...
-   Развалено?
-   Тъмно.
-   В малката й стая е доста топло, вътре има и няколко мухи. Те са открили месото и са снесли яйцата си върху него. Да, вече е порядъчно развалено.
-   Това част от плана ли е?
-   Разбира се. Ако месото я отблъсква, когато е прясно, колко ли противно й се струва, когато е развалено? Това е същността на дилемата й, нали? Колкото по-дълго отлага да се нахрани, толкова по-силно ще бъде отвращението й към храната, с която разполага. Хваната е натясно между ужаса, който изпитва от месото и страха, че ще умре. Кой от двата ще превъзмогне първо?
Стив също бе хванат натясно.
От една страна тази шега вече бе отишла твърде далеч и експериментът на Куейд се бе превърнал в упражнение по садизъм. От друга страна той искаше да научи как завършва историята. Не можеше да отрече, че има нещо пленително в това да наблюдава страданията на жената.
Следващите седем снимки – от двадесета до двадесет и шеста – показваха едни и същи повтарящи се действия. Спане, миене, пикаене, съзерцаване на месото. Спане, миене, пикаене...
После двадесет и седмата.
-   Виждаш ли?
Тя взема месото.
Да, взема го с изкривено от ужас лице. Говеждият бут вече е напълно развален, покрит е с малки точици – яйцата на мухите. Гадост.
-   Тя го захапва.
На следващата снимка лицето й е заровено в месото.
На Стив му се стори, че усеща вкуса на разложената плът в задната част на гърлото си. Представи си вонята и дори почувства как сокът от гнилото месо се стича по езика му. Как е могла да го направи?
Двадесет и девета: Черил повръща в кофата в ъгъла на стаята.
Тридесета: Седи и гледа масата. Тя е празна. Каната с вода е разбита в стената. Чинията е счупена. Говеждото лежи на пода в слузеста локва.
Тридесет и първа: Тя спи. Главата й е заровена в преплетените й ръце.
Тридесет и втора: Станала е. Гледа отново месото, съпротивлява се на желанието. Гладът, който изпитва, е очевиден. Също и отвращението.
Тридесет и трета: Спи.
-   Колко време е изминало? – попита Стив.
-   Пет дни. Не, шест.
Шест дни.
Тридесет и четвърта: Фигурата на Черил е размазана, изглежда се блъска в една от стените. Може би си блъскаше главата в нея, Стив не беше сигурен. Не посмя да попита. Част от него не искаше да научи отговора.
Тридесет и пета: Отново спи, този път под масата. Спалният чувал е разкъсан, стаята е осеяна с парчета плат и вълма от вата.
Тридесет и шеста: Тя говори на вратата, говори през вратата, въпреки че знае, че няма да получи отговор.
Тридесет и седма: Черил яде гранясалото месо.
Седи спокойно под масата като първобитна жена в пещерата си, захапала е месото с предните си зъби и го разкъсва. Лицето й отново е безизразно, цялата й енергия е вложена в това, което прави. Трябва да се нахрани. Да яде, докато гладът изчезне, докато агонията в стомаха и гаденето в главата й преминат.
Стив гледаше втренчено фотографията.

# 139
Записвам се и аз при вас-започнах да чета Кулата,стигнах до 3-тата част и спрях...в библиотеката има само по един екземпляр от всеки том и някой(бавночетящ) все ме изпреварва и ми отмъква книгата под носа,та сега тъпче на едно място и се ядосвам....

# 140
  • София
Взимай  по повечко, че така ...

Аз си чакам все още Черният дом. като я пуснат ще си поръчам и То, защото има промоция в сайта на Бард.
Дадох я на една позната и очевидно няма да ми я върне  Tired Много мразя така.

# 141
На 20 юни излизаше Черния дом, нали?

Много ни замря темата бе деца... Wink

Аз чета чета Херман Хесе - "Степният вълк", не е лесна, но е интересна и много мисъл има в тази книга, много...

# 142
  • София
Аха, на 20 - ти. Може и по - раничко да я пуснат ...

Много замря, вярно е  Confused
Аз съм зачела Шогун. Много интересна, но и трудна.

# 143

http://www.imdb.com/title/tt1745672/
Children of the Corn: Genesis (2011)

TIM and ALLIE seek shelter in a remote desert compound after becoming lost and stranded. A strange Manson-like character, PREACHER (Drago), reluctantly allows them inside with strict orders to be gone by morning and not wander "where you are not invited." At first, Preacher and his mail-order wife OKSANA (Nedeljakova) deny the faint screams and cries that emanate from one of the crumbling outbuildings. When Allie sneaks outside to investigate, she discovers that she and Tim have stumbled onto a bizarre cult worshiping an entity that may -- or may not -- dwell inside a haunted little boy.

Излиза на DVD и blu-ray на 30 август.

# 144
Еееее, Супер  Party, ще чакам с нетърпение!

Виви, за Шогун съм съгласна  Peace

Ще го зарежа, казвам Ви този Степен вълк  Crossing Arms

# 145
  • I want it all and I want it now.
http://www.helikon.bg/books/62/65759_cherniiat-dom.html- Черния дом
Децата на царевицата съм я чела. Не съм очарована.  
На мене ми изчезна - Дългата разходка.
 Сега ще си я купя. Една от любимите ми .

# 146
  • София
Ехоооооооооооооооо! Тук съм и ви прегръщам всичките  Hug Hug Hug !
Бях една седмица в Неапол, снощи се прибрах и още не знам на кой свят съм от впечатления и емоции. Имам да ви чета, но като гледам не сте писали много, та бързо ще наваксам!
На летището видях една жена да чете "Марина" на Сафон и ако щете ми вярвайте - сетих се веднага за нашата темичка. За там си бях взела да чета втората част на "Сблъсък", но дори не съм я разгърнала, само я разходих  hahaha !
Имам много да чета из темите във форума за да влезна в час, но скоро пак ще се разпиша. Няма да изпадаме от първата страничка я, че срамота  Naughty !
Обичам виииии  Heart Eyes !

# 147
Кали, и ние те обичамееее  smile3534  Hug

Ох, днес ми един такъв лигав и странен и малко гаден, и малко хубав ден....

И да разкажеш за Неапол....гледах по Дискавъри за неаполската мафия, за кварталите, които "държи" буквално, беше много интересно - има една поредица по Дискавъри за най-опасните градове в света...Мексико сити мисля, че държи първенството.

# 148
Кали,браво !! Сега спам,неспам-  задължително един пост с впечатления от Неапол!

Аз прочетох тази:Сега започнах да чета :

На вампирска вълна съм Crazy

# 149
Забравих-deadface  ,би ли написал на "Зъл мрак, угаснали звезди"-окончателна цена,автор, издателство  и корица ,за да се ориентирам по- лесно като я търся.Мерси!

Общи условия

Активация на акаунт