САМО за фенове на Стивън Кинг! - 6 част

• 40 833
  • 767
  •   1
Отговори
# 585
   Заради вас цял ден седях на компа вчера и четох Торба с кости Joy Прочетох я. Добра е, много ми допадна.Само че защо на тийзъра показват това момиченце да броди из града с вампирски зъбки? Това май не отразява много-много книгата, която е, най-общо казана история за духове. Хареса ми обаче, много съм доволна.
   Сигурно и филма ще е хубав.

# 586
Подсещам!

Днес, 20 октомври (четвъртък), от 18:00 ч. в "American Corner" 4A на пл. "Славейков" ще има прожекция на хита "Зеленият път" по Стивън Кинг - вход свободен!

Прожекцията е част от "Вдъхновен от Стивън Кинг", а още информация за безплатната панорама с Кингови екранизации можете да намерите тук.

Hug

# 587
  • София
"Зеленият път" по Стивън Кинг

Който не го е гледал, да отива ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!! За мен това е НАЙ-добрата екранизация по произведение на Кинг! Носете си и салфетки - на този филм се реве  Cry !

# 588
"Зеленият път" по Стивън Кинг

Който не го е гледал, да отива ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!! За мен това е НАЙ-добрата екранизация по произведение на Кинг! Носете си и салфетки - на този филм се реве  Cry !

Обичам този филм. Всеки път рева и знам това, но като го видя ПАК и ПАК и ПАК го гледам и не мога да се отлепя от него... Който отиде - приятно гледане!!!

# 589
  • София
Текущо мнение да изкажа, за Под Купола.
На края на първа книга съм, много, много е интересна  Crazy Иска ми се да можех да чета повече, да имам повече време  Sad Зарибила ме е страхотно и нямам търпение да видя развръзката.

Зеленият път наистина е хубав филм! Доста често го дават по телевизиите.

# 590
Малко инфо за сюжета на последния разказ на Кинг:

Цитат
King's new 13-page story, "The Dune," is about a 90-year-old retired judge who harbors a big secret about a tiny no-name island off the coast of Florida. It will appear in Granta's 256-page fall issue, on sale Oct. 27 ($16.99).

"The Dune" features no monsters or violence. The horror is more psychological, as the judge -- his body "nothing but a sack filled with aches and indignities" -- tells a young lawyer a story he's never told before.

It involves his ability to read obituaries in advance, which, as the judge puts it, "gives a man an extraordinary sense of power. Perhaps you will find that unlovely. The truth often is."

The story is best read for the impact of its final word in its final sentence.

http://books.usatoday.com/bookbuzz/post/2011-10-21/stephen-king- … g-granta/556407/1

И за новата екранизация на "Сблъсък":

Цитат
Warner Bros has chosen Ben Affleck to adapt and direct The Stand, Stephen King’s apocalyptic mammoth book. Affleck has become a cornerstone director for the studio, but this would be his greatest challenge yet. Even King has been reticent about the idea of making a feature of his book, which previously was turned into a miniseries. With The Town and Gone Baby Gone, Affleck has shown the grit necessary to handle such an unforgettable tale. It’s early days, but the studio loves Affleck, who’s now directing Argo.

# 591
  • София
От книгите на Кинг, които четох напоследък, най-слабо ми допаднаха " Романът на Лизи" и "Проклятието". Втората направо си ме разочарова, твърде предвидима.

Препрочетох "Мизъри", "Сияние", "Зеленият път", "Особени сезони", "Тъмната половина", опитах се да повторя "Мъртвата зона" и"Firestarter", но не ми се получи.
" Дума Ки" и "Дългата разходка" четох за пръв път и ги намирам за страхотни;  "Капан за сънища" и "Безсъние" също ми харесаха. Чакат ме "Rose Madder" и "Christine" на английски, чудя се с коя да започна.

Подсетихте ме за  "То" и днес ще изляза да я потърся, беше ми любима преди години.

# 592

*

Цитат
'Dark Tower' Heading To HBO, Says Brian Grazer

Ron Howard and Brian Grazer's attempt to adapt Stephen King's "The Dark Tower" series over multiple films and television seasons has hit something of a snag: sporting a high price tag and an unprecedented rollout plan, "Dark Tower" proved too ambitious for Universal to handle. But if Grazer is to be believed, "The Dark Tower" isn't too big for HBO.

Speaking with MTV News at the "Tower Heist" press junket this past weekend, Grazer revealed that "The Dark Tower" is still very much on track, so much so that that HBO has come on board.

"We're going to do ['The Dark Tower'] with HBO," Grazer told us. "We'll do the TV with HBO, and we'll do the movie with… to be determined. We'll do it right."

Grazer, who believes that the previously attached Javier Bardem will still be on board as Roland Deschain, added that "Dark Tower" is going to be able to move ahead largely because he and Howard have managed to reduce the film's substantial budget.

"We're going to do that movie. We've lost $45 million out of the budget," he said. "When people say no to you enough, then you have to lose money, which we've done without harming the scope of the film."

Grazer's comments that "The Dark Tower" is heading to HBO is a huge development, to say the least. Stay tuned to MTV News as we learn more about the Gunslinger's continued journey towards the big and small screens.

http://moviesblog.mtv.com/2011/10/25/dark-tower-hbo-brian-grazer … xrs=share_twitter
http://www.mtv.com/news/articles/1673125/arrested-development-series-movie.jhtml

*

http://shelf-life.ew.com/2011/10/21/stephen-king-exclusive-audio
30-минутен аудио откъс от "11/22/63" в сп. "EW"

*

Впрочем, честит рожден ден на bruja

Последна редакция: ср, 26 окт 2011, 04:44 от deadface

# 593
  • Ямбол
Включвам се да споделя впечатления за "Гробище за домашни любимци".
Все още съм около и почти на средата, а ми е лека, спокойна, не безинтересна, но и не страшна и напрегната. Приятна е, героите са ми симпатични.
Яд ме е, че нямам време и я чета на малки "хапки".

# 594
  • София
На мен Гробището не ми е страшна, а тежка и тъжна. Аз лично много плаках ...

ЧРД на bruja
Да ни е жива и здрава!   bouquet  bouquet  bouquet

# 595
  ЧРД на Bruja и от мен! Hug

Аз най-накрая се преборих с Шепнещите, не знам защо толкова тежко ми вървя, тя никак не е голяма, и е много хубава. И освен това действието се развива в Мейн, изобщо в някои аспекти доста ми напомняше на книгите на нашия човек.

# 596
  ЧРД на Bruja и от мен! Hug

Аз най-накрая се преборих с Шепнещите, не знам защо толкова тежко ми вървя, тя никак не е голяма, и е много хубава. И освен това действието се развива в Мейн, изобщо в някои аспекти доста ми напомняше на книгите на нашия човек.
Нали говориш за книгата на Джон Конъли,много се чудех дали да я купувам,но не знам дали си струва,четох май всичките му книги и вече ми се сливат сякаш в едно и са много еднакви !

# 597
  Да, за нея. Deadface ми даде много хубав отзив и тя наистина се оказа добра. Книгите на Конъли  не са еднакви съвсем, но действително сякаш се сливат в една поредица и аз също сcм малко затруднена да ги разгранича... Детектива Чарли Паркър има своя лична история, която в тая книга всъщност не е застъпена, но една нишка върви през всичките. Бих искала да се развие по някакъв начин...свърхестествения и елемент е прекалено необясним и аз почти не разбирам какви са тия сили с които той си противодейства.
   Но са написани по начин, който ми допада, имат някаква атмосфера.

Последна редакция: ср, 26 окт 2011, 15:11 от Iris04

# 598
  • София
Stephen King’s ‘Dark Tower’ series to air on HBO, producer says
Read more: http://www.nypost.com/p/entertainment/tv/stephen_king_dark_tower … l2N#ixzz1bt9rpV44

Все пак може и да гледаме Тъмната кула  Grinning

# 599
  • USA, Steak State
Търся "Под купола" в ел. вариянт.

Общи условия

Активация на акаунт