САМО за фенове на Стивън Кинг! - 6 част

• 40 801
  • 767
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Какво ще правим като си отиде! Sad
Ох, не помня кой от темата беше го казал, но цитирам: "Шъ мра!"

С този цитат започва темата ни, на venush е .
Да е жив и здрав Стиви, още дълги години да има пред себе си!

# 616
Днеска четох една статия за новия му проект 11/22/63, имаше интересни мнения от негова страна по доста въпроси.

Mr. King says he's been pushing himself lately to deliver on ambitious projects before his productivity and stamina taper off. "Cleaning house—we want to get everything nice and clean and neat for when we exit the building," he said. "These things have been there for a long time, and now's the time to do them if I'm going to do them at all. I'm not getting any younger."

Sad

"I've never fooled myself that I'm going to have much popularity beyond my lifetime," he says. "There may be one or two books that people read later on."

Това последното не го вярвам.  Simple Smile

Ако някой иска да прочете цялата статия, ето линк:
http://online.wsj.com/article/SB10001424052970204644504576651540980143566.html

Според нея вече е написал 500 стр от продължението на "Сиянието". Heart Eyes

# 617
  • София
Аз съм преполовила вече "Торба с кости" и ми е невероятно интересна!

Онзи ден си мислех за нещо. Майка ми все казва, че съм песимистка....
Разгледах колко много неща е писал нашият човек. И с ръка на сърцето мога да кажа, че е легендарен и ще бъде легендарен писател столетия напред, когато си отиде. Тъпо е да мисля за края му, но по дяволите... Какво ще правим като си отиде! Sad

Честно казано не ми се мисли  ooooh! И понеже си го мисля, ми призлява, но пък се и опитвам да се подготвя за момента ... Каква тема подхванахме само ...

Чета си нещата мнооого бавно, от всичко, което има издадено на Бг език съм прочела ~ 60-70%.
Ох, да ни е жив и здрав!   bouquet  bouquet  bouquet

По друга тема, да се поизкажа за "Под купола" -
уникално нещо, уникално! Еми няма какво да кажа друго. Стигнала съм до там, където няколкото жители от Честър направиха тайното си събрание (след като Ръсти намери кутията и го арестуваха). Да не ви описвам как ми се чете ... Остават ми около 250 стр. и просто не се издържа, искам да чета всяка минута, а не мога ...

НЕВЕРОЯТНА КНИГА, бяхте прави!  Crazy
Ето затова си го чета баааавно  Heart Eyes За да имам дълго време все нещо ново за четене.

# 618
  • USA, Steak State
Хахаха снощи направо се изумих на себе си. Чета си аз.. и започнаха да ми се замъгляват очите, нали знаете като ви се спи.... И се чудя кво става. А ми е интересно и не искам да спирам. Поглеждам часовника и то станало 2 сутринта  Shocked Така не съм се задържала да чета от тийн годините си. Мамите, които имат дечица и работят в същото време и освен това имат домакински задължения ще ме разберат за какво говоря.
Вече съм на 70%  Shockedи ми е все така интересна. Обикновено като стигна 70-80% просто чакам да дойде края на книгата, а сега не ми се ще той да дойде.

# 619
  • София
Ох, чета ви коментарите за "Под Купола" и се чудя аз ли не съм добре или... Само на мен ли не ми хареса тази книга?  Cry Мъчих я толкова много време, по едно време ми стана интересна за малко, свърших първата част, започнах втората, минах средата и до там... Така и не успя да ме грабне и сигурно, ако я започна пак, ще я завърша само и единствено на инат. Не знам защо...  Cry

Иначе сега съм си дала малко почивка от Стиви и съм се захванала с "Песен за Огън и Лед", първата част - "Игра на тронове". Невероятна книга.  Heart Eyes Сякаш постоянно се опитвам да свършва с всичко възможно най-бързо, за да мога да чета и тайничко си помрънквам, че събота и неделя дори нямам достатъчно време покрай работа и учене и съм в див възторг за бонус почивните дни за учащите.
Бях мернала, че има и други четящи поредицата, та само от любопитство - любими персонажи? Знам, че има отделна тема, няма да спамя много по въпроса, обещавам.  Peace

# 620
  • София
Аз снощи я завърших! Много, много ми хареса, и края й, слава Богу, и той ми хареса (очаквах да е леко отворен, като при всички книги на Стив). Уникално добре е написана. Борбата за власт и манупулацията на масите много ме изкефи, еми точно така е в живота, за съжаление.
Не ми допадна: как умря Рени. Исках да оцелее, за да може да си понесе последствията по трудния начин. Много лесно се отърва тая гад. Също така ми хареса и идеята за Купола. Много пъти с мъжа ми сме си говорили горе-долу това, дали не сме някакъв експеримент на висша раса  Crazy  baby_neutral

Та, като цяло Купола влиза в моята лична Десятка.   bouquet

Oniyuri, нямам идея защо не те грабва, хората сме различни и това е няй-хубавото. Може би политическата интрига ти идва в повече (ако може да се нарече въобще така де). Пробвай я пак след няколко години, не я чети сега, за да не знаеш края й.   bouquet

TheBlackWidow, чакаме твоя отзив за Торба с кости!  Hug

# 621
Иначе сега съм си дала малко почивка от Стиви и съм се захванала с "Песен за Огън и Лед", първата част - "Игра на тронове". Невероятна книга.  Heart Eyes Сякаш постоянно се опитвам да свършва с всичко възможно най-бързо, за да мога да чета и тайничко си помрънквам, че събота и неделя дори нямам достатъчно време покрай работа и учене и съм в див възторг за бонус почивните дни за учащите.
Бях мернала, че има и други четящи поредицата, та само от любопитство - любими персонажи? Знам, че има отделна тема, няма да спамя много по въпроса, обещавам.  Peace

Хубава почивка. Тази поредица на мен ми е попадението на годината. Джон, Едард, Аря, Тирион, са ми любимците, но аз съм повлияна вече и от втората и третата книга. Надявам се до края на годината да прочета и четвъртата, а дано и петата да излезе. Аз в другата тема съм записана, ама гледам много да не чета, че те са много напред с материала..., а аз не обичам да знам какво ще стане.  Hug

По темата: Нова съм и в Стивън Кинг /"Зеленият път", "Дългата разходка" и "Живата факла" вече са зад гърба ми, но има тооооолкова много още/. Скоро ми предстоят "Проклятието" и "Тъмната половина". Чакат на полусъединител на секцията. Чакам с нетърпение редът им. Имам обаче много книги за четене, които са ми дадени и те са сред тях, та се налага да ги "Джуркам" дето се вика  Joy Joy Joy Радвам се, че ми харесва Кинг. Той е толкова плодовит, че ще има много четене. Тръгнах с предразсъдъците за автор, който пише страхотии и ми беше чудно дали ще се стресна и ще мога да го чета. Но... мога  Hug Просто прекрасно...   

Последна редакция: пн, 31 окт 2011, 07:11 от Герганааа

# 622
  • София
Ох, чета ви коментарите за "Под Купола" и се чудя аз ли не съм добре или... Само на мен ли не ми хареса тази книга?

Не съм я чела, но след злополучния за мен "Сблъсък", не ме изненадва колко различно се възприема творчеството на Стиви. За един някоя книга може да е най-хубавата, за друг - пълна мъка за четене. Всичко е много индивидуално.
За "Песен за огън и лед" - Денерис, Джайм, Тирион, Аря.... всички са ми любими. Цялата поредица ми е любима, всичко  Heart Eyes ! Чак ти завиждам, че я четеш за първи път. Нямам търпение да излезне петата част. Тогава планирам препрочит от начало + петата книга, защото съм забравила много неща.

# 623
# 624
  • USA, Steak State
Вив, на 90% съм вече и някои неща не са ми ясни, надявам се да ми се изяснят до края. Пък и знам, че ако нещо не ми стане ясно мога да попитам тук Wink
След ТК мисля да започна Играта на Джералд...

П.С. Мъжкото присъствие у дома ми прави забележка, че само чета. Това НИКОГА не се е случвало от вече 10 годишното ни познанство.  Mr. Green

# 625
# 626
П.С. Мъжкото присъствие у дома ми прави забележка, че само чета. Това НИКОГА не се е случвало от вече 10 годишното ни познанство.  Mr. Green

Това и аз постоянно го чувам и не само от мъжкото присътвие у дома... Grinning

Sis*, аватара ти от някой филм ли е?

# 627
Не, от сайт със картинки Piczz май беше, нещо такова.  Laughing

# 628
Oniyuri, честито, че си открила Поредицата! И моите съболезнования, че влизаш в редиците на Чакащите - тея дето хвърляме боб ще доживеем ли / и ние и Мартин/ да разберем как завършва  или не.  Mr. Green Моите любимци са вълчищата и по специално Дух. Голяма любов ми е това "пале", макар че принципно примирам и по шестте. Най-много обичах за тях да чета. Иначе от човешките герои /ако мога така да се изразя/ - Джон и Аря. Твърдо Старк фен.  Mr. Green
Недей влиза в другите теми, защото със сигурност ще видиш нещо, което не трябва. Не всичко е в бяло, а в тази поредица обратите са толкова внезапни и шокиращи, че не си заслужава да си разваляш удоволствието.  Hug
"Под купола" на мен много ми хареса, но няма да влезе в моите топ 10. Сега даже се зачудих каква ли ми е точно класацията... Ще помисля и ще я драсна, ако споделите и вие, ще ми я приятно да прочета. Предполагам в първите теми сте го направили, но аз като неприсъствала нямам понятие кои са най-любимите книги на всеки.   bouquet

# 629
Не, от сайт със картинки Piczz май беше, нещо такова.  Laughing

Як е, реших, че ако е от филм, ще трябва да се гледа  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт