Домашни любимци в градския транспорт в София?

• 25 403
  • 508
  •   1
Отговори
# 240
Против съм. Голяма част от пътуващите с гр. транспорт и без друго миришат на кучета, така че смятам за излишно освен миризливите собственици да се возят и още по-миризливите им така наречени "любимци".
Ти пак избухна с мисъл. Значи, да го разбирам така: миризливите хора в ГТ по дифолт са и собственици на кучета?

# 241
  • на плажа
Егати компаньоните. На мен кочът ми е много по-приятен събеседник.
Ами беседвайте си задушевно, Трещи.
 Защо решихте, че кучетата в ДАПа ще ви изядат? До сега можеха да се превозват животните в междуградския в клетка или с намордник и повод. Какъв е проблемът да се возят в градския? В междуградския транспорт по-ниска категория хора ли пътуват, че там е позволено?
 Байбиби, какво теглим тук не разбрах?! Има си изискване за превозването на животните.  

# 242
Е хубаво, стигнахме вече, до това кой колко лошо хапе.
Значи на мой познат, петел се хвърли върху лицето му, и сега човекът си е с едно око/другото петела го изкълва - това си е жива истина/. А аз изпитвам панически страх от петли, даже вчера един гражданин, превозваше една такава твар в градският транспорт/нали е вид пиле-грабначно/, питате ли ме какво преживях до следващата спирка... Rolling Eyes

# 243
Против съм. Голяма част от пътуващите с гр. транспорт и без друго миришат на кучета, така че смятам за излишно освен миризливите собственици да се возят и още по-миризливите им така наречени "любимци".
Ти пак избухна с мисъл. Значи, да го разбирам така: миризливите хорав ГТ по дифолт са и собственици на кучета?

Разбирай го както искаш. Факт е,че много от пътниците в гр. транспорт миришат лошо. Кучетата също миришат лошо. Освен да се издушим в транспорта сред миризливи хора и кучета не знам какво друго можем да спечелим от возенето на въпросните "любимци".

# 244
Тогава и моите права са нарушени. Защо тия с кучетата и котките да могат да ги взимат със себе си, а аз да не мога да си нося тарантулата и алигаторчето? Те са ми компаньони. Значи и моите права са нарушени.  Crossing Arms
Алигаторчето може, защото е гръбначно  Wink

синът на моя приятелка беше нахапан от пинчер...
Всъщност ухапванията от малки кучета са по-опасни що се касае до инфекции, защото зъбите са им малки и тънички и пробиват по-лесно, и по-дълбоко, вкарвайки бактериите навътре. По тази логика ухапването от котка носи още по-голяма опасност от инфекция. Големите кучета имат по-тъпи зъби, просто заради размера, и по-скоро натъртват отколкото пробиват (освен ако не е много яростно ухапването). Така че и малките кучета не са за пренебрегване, и няма нищо нелепо в булонка с намордник, дори и само за в автобуса да е. Или това, или клетка.

# 245
За пинчерите съм съгласна- лошички са. Но това с намордник  Thinking Не че имам нещо против, но дори не мога да си го представя. Пък и то би трябвало да е в ръцете на собственика в ГТ- така как би ухапало? Болонката също бих я носила в ръце в автобуса /примерно/. 

# 246
Да добавя също, че зъбите на големите породи се чистят по-лесно по естествен път, защото малките няма как да ядат кокали, примерно, които да ги почистват. Едно чихуахуа съседско по тази причина е със зеленясали, гнусни зъби, а капацитета на устата му е половин пръчица от зрънчо. И е зло. Чихуахуа от Ада му викаме. Както и да е, разводнихме достатъчно.

# 247
За пинчерите съм съгласна- лошички са. Но това с намордник  Thinking Не че имам нещо против, но дори не мога да си го представя. Пък и то би трябвало да е в ръцете на собственика в ГТ- така как би ухапало? Болонката също бих я носила в ръце в автобуса /примерно/.  
Ами за това в други страни има правило до еди колко си килограма ако е кучето, да е в клетка или чанта в скута (или в ръцете) на собственика, само по-големите са на каишка и с намордник. Така се избягва "нелепостта" на малко куче с намордник, но пак е обезопасено - хем да не го настъпят, хем то да не ухапе някого. Това е добро решение според мен.

# 248
Какви везни пак намесихте, какви противопоставяния- много го е страх човека, някой да не му оспори изконното право да е най-велик. Тук става въпрос за разрешение в ГТ спокойно да се качват собственици на животни с питомците си. Какви везни, какви пет лева  ooooh!

Върни две страници назад и ще видиш и везните, и петте лева.

# 249
За пинчерите съм съгласна- лошички са. Но това с намордник  Thinking Не че имам нещо против, но дори не мога да си го представя. Пък и то би трябвало да е в ръцете на собственика в ГТ- така как би ухапало? Болонката също бих я носила в ръце в автобуса /примерно/.  
Ами за това в други страни има правило до еди колко си килограма ако е кучето, да е в клетка или чанта в скута (или в ръцете) на собственика, само по-големите са на каишка и с намордник. Така се избягва "нелепостта" на малко куче с намордник, но пак е обезопасено - хем да не го настъпят, хем то да не ухапе някого. Това е добро решение според мен.

И според мен е логично и правилно.

Байбиби, цитирах твоя пост, но нямах точно него предвид- просто пак се започна спорът кой е по-по-най  Wink

# 250
От кога няма проблем с голямата порода подписи? Вълк, моля, ела с шублера.

# 251
  • Costa Rica
Е, за Отилия може, тя е Ви Ай Пи и слънцето изгрява от дъ-то и. Абе, венец на природата, да се чудиш какво дири сред нас, простосмъртните Mr. Green

Сори, не се сдържах. Embarassed

А ако не си падам по кучета? Не ги харесвам, не ги обичам.  Не искам да са на масата ми, докато вечерям.
Ама ти в автобуса ли вечеряш?
И аз не си падам по некъпани софиянци в повече. Не ги харесвам, не ги обичам и не искам денят ми да започва с нос, заврян в нечия подмишница. Но общественият транспорт затова е обществен.

Последна редакция: нд, 17 апр 2011, 23:30 от Делфина фон Ю.

# 252
Е, за Отилия може, тя е Ви Ай Пи и слънцето изгрява от дъ-то и. Абе, венец на природата, да се чудиш какво дири сред нас, простосмъртните Mr. Green

Сори, не се сдържах. Embarassed

Твоят подпис също доста бие на очи. Татуиран гей с куче. Идилия.  Laughing
 Сори, и аз не се сдържах.

# 253
  • Costa Rica

Твоят подпис също доста бие на очи. Татуиран гей с куче. Идилия.  Laughing
 Сори, и аз не се сдържах.
Нищо, говори си Mr. Green

Такива сме ние от алтернативната вселена Mr. Green Гейове, татуси, кучета, кучки... кеф! Скрий си детето.

Поне подписите ни са в рамките на допустимото и не налагат Вълча намеса.
Нищо, нова си, ще се научиш #Silly

# 254
Трещерица, с коча сте на едно интелектуално ниво или по миризмата сте си допаднали? Пробвай и с пръч  Laughing

Преди няколко дни в полупразен тролейбус се возеше младеж с куче. Песът беше без намордник. Ротвайлер. Специално наблюдавах останалите пътници (почти всички седалки бяха заети, имаше и 4-5 правостоящи люде) - няколко души изобщо не реагираха (няма как да не са забелязали дзверот), останалите гледаха с умиление (аз също)  Mr. Green Одобрявам идеята за намордника, все пак има хора, които изпитват панически ужас от кучета и е нормално да се съобразиш с тях. Т.е. в този случай собственикът на кучето беше в нарушение.
Радвам се, че позволиха возенето на животни компаньони в ГС  Peace

П.С. Всъщност случаят с ротвайлера беше на 12 април, ден преди да приемат новата наредба...

Общи условия

Активация на акаунт