Домашни любимци в градския транспорт в София?

• 25 402
  • 508
  •   1
Отговори
# 225
Защото дълги години превозването на животни в градския транспорт беше забранено. В същото време вътре е пълно с цигани, пенсионери, клошари, дрогирани, както и със 150-килограмови пътници, заемащи достатъчно място, за да запълнят и без това мизерните места за тези, които си и плащат за пътуването. Но това е друга тема.

не ти стига само да злоупотребяваш с правата си. машалла

Последна редакция: нд, 17 апр 2011, 21:48 от 10 c's

# 226
Не, аз просто мразя кучета да ми се мотаят в краката.

В обществения транспорт винаги рискуваш някой да ти се мотае в краката. Аз лично не съм виждала мотаещо се куче в трамвая. Всички кротко си седят в краката на стопаните. Иначе да - настъпвали са ме и са ме бутали,само че не кучета, а двукраки същества.

# 227
Не, аз просто мразя кучета да ми се мотаят в краката.
Това вече го разбрахме. Според мен обаче такива капризи не са достатъчен аргумент. Сигурността на пътниците - да, алергии - да, но кой какво харесва и не харесва не е сериозна причина за забрана. Много хора не обичат деца да им се мотаят из краката и да им реват на главата - това значи ли, че трябва да забраним качването на деца в градския транспорт? Както се видя, други хора не обичат пенсионерите, или циганите, или не знам си какво си. Ако личната ти сигурност, здраве и хигиена не са нарушени, то според мен проблем няма; останалото са просто капризи и понеже е невъзможно да се угоди на капризите на всеки, просто трябва да си преглътнем егоизма и да се съобразим с околните. Градският транспорт е за всички.

# 228
Правя разлика между хора и кучета.

# 229
... Градският транспорт е за всички...

... хора.

Искам да попитам тези, които са за - смятате ли, че в тези превозни средства ще се вкарват замо вързани животни с намордник? Ако да - кое ви дава надежда, че ще е така?

По въпроса за опасните породи - да, животно, което е попаднало в свестни ръце, ще стане свестно, но това са животни, в момент на афект, никой не знае как ще реагират, затова си има обучения, на животното и на собственика, за да могат да се справят. Подобни животни и собственици са единични бройки в нашата страна. И ако трябва да съм до животно, което при стрес ще ме гризне, предпочитам да е от по-дребните породи, все някак ще се справя...

# 230
Затова няколко пъти подчертах че ако сигурността на хората не е застрашена, останалото са капризи. Сега дали сигурността наистина няма да бъде застрашена - в контекста на българските собственици на кучета и неналаганите закони, и аз се съмнявам, и затова съм против. Първо да се оправи системата и да започнат да се налагат наказанията, пък тогава да мислим за градския транспорт. Но мисълта ми беше че ако се стигне някой ден до цивилизованост и кучетата не представляват заплаха за живота и сигурността на пътниците, тогава дали ги харесваш или не е незначителен каприз който не е достатъчен за забрана.

# 231
 Против съм. Голяма част от пътуващите с гр. транспорт и без друго миришат на кучета, така че смятам за излишно освен миризливите собственици да се возят и още по-миризливите им така наречени "любимци".

# 232
А защо не овцете, или прасетата? Всъщност, то си е казано гръбначни.  Да не се сърдите ако кача  на Вълка  коча.

Последна редакция: нд, 17 апр 2011, 22:21 от Трещерица

# 233
  • на плажа
А защо не овцете, или прасетата?
Защото кучето и котето се водят животни-компаньони. Ограничавайки пътуването на животните в ГТ се нарушават правата на собствениците им за свободен достъп до транспорта. Подкрепям! Освен това нали не мислите, че сега всички собственици ще се юрнат да пътуват с ДАПа  Joy.

# 234

Защото кучето и котето се водят животни-компаньони. Ограничавайки пътуването на животните в ГТ се нарушават правата на собствениците им за свободен достъп до транспорта. Подкрепям! Освен това нали не мислите, че сега всички собственици ще се юрнат да пътуват с ДАПа  Joy.
Какво ще им пречи да се юрнат?

# 235
А защо не овцете, или прасетата?
Защото кучето и котето се водят животни-компаньони. Ограничавайки пътуването на животните в ГТ се нарушават правата на собствениците им за свободен достъп до транспорта. Подкрепям! Освен това нали не мислите, че сега всички собственици ще се юрнат да пътуват с ДАПа  Joy.

Тогава и моите права са нарушени. Защо тия с кучетата и котките да могат да ги взимат със себе си, а аз да не мога да си нося тарантулата и алигаторчето? Те са ми компаньони. Значи и моите права са нарушени.  Crossing Arms

# 236
Егати компаньоните. На мен кочът ми е много по-приятен събеседник.

# 237
Не знам кой как и колко лошо хапе. Но синът на моя приятелка беше нахапан от пинчер. Детето беше двегодишно, вероятно съотношението тегло-ръст между нападателя и жертвата е равнопоставена с вариант възрастен човек да е нападнат от по-едра порода куче. Крачето на детето беше с дълбока рана, която дълго време не заздравя /навярно стопаните на кученца знаят, че дори домашният любимец да е ваксиниран, то ухапването е опасно поради факта, че по зъбите на животното се въдят какви ли не гадини и върху това не може да бъде повлияно, независимо от хигиената на кучето и наличието на ваксинации/. Рана от ухапано е възможно да се инфектира, дори и да бъдат взети своевременно всични възможни мерки. Да не говорим за стреса, който изживя детето - няколко години след този инцидент изпитваше панически страх от всякакви кучета.  
За какви клошари, цигани и пенсионери става дума, когато на везната се мери човек-животно?

# 238
... Градският транспорт е за всички...

... хора.

Искам да попитам тези, които са за - смятате ли, че в тези превозни средства ще се вкарват замо вързани животни с намордник? Ако да - кое ви дава надежда, че ще е така?

За намордник не знам, нелепо ми звучи болонка с намордник, но за каишка съм сигурна- собстеника ще си върже кучето заради неговата лична, на кучето, безопасност. Пуснати кучета съм виждала, когато са на разходка със собственика, или са пуснати да тичат- далеч съм от мисълта, че е редно, но когато са в непозната, или стресираща за кучето среда, никой няма да го остави само да си ходи където реши- трябва да е луд.

За какви клошари, цигани и пенсионери става дума, когато на везната се мери човек-животно?

Да, наистина. Те и разните сладури, качващи се в автобуса, за да опипват девойките, и те са хора  Hug
Какви везни пак намесихте, какви противопоставяния- много го е страх човека, някой да не му оспори изконното право да е най-велик. Тук става въпрос за разрешение в ГТ спокойно да се качват собственици на животни с питомците си. Какви везни, какви пет лева  ooooh!

Последна редакция: нд, 17 апр 2011, 22:44 от елиас

# 239
 В интерес на истината в западна Европа не е никак рядко срещано явление в метрото да се возят хора с кучета, велосипеди, детски колички. Там това се приема за съвсем нормално, и на никого не пречи и не прави лошо впечатление. В българските условия обаче подобно нещо е абсурд. Първо нашите превозни средства са стари раздрънкани трошки, в които само кучетата и кокошките липсват, второ хигиената на пътуващите често е доста смущаваща, и наличието на пилета, зайци и прасенца съвсем ще стъжни положението на нас, къпаните и парфюмираните, които сме се излъгали да се качим в рейса, трето е опасно, защото в Б-я всеки си води кучето както му е удобно, с каишка, без каишка, да не говорим, че българските кучета често нарочно са дресирани да са свирепи. Твърдо против съм.

Общи условия

Активация на акаунт