Домашни любимци в градския транспорт в София?

• 25 206
  • 508
  •   1
Отговори
# 480
Днес една мацка влезе с малкия си звяр (не знам каква порода) във фризьорския салон. Мислех, че модата тип Парис и сие е минала, ама уви.

Естествено, всички други изпаднаха в екстаз. Същото се случва и аз като водя нашият шар-пей някъде. Има сладко изражение и ни пускат навсякъде. Само дето не е от малките, а е по-опънат, ама пак минава номера.  Joy

# 481
  Във връзка с изпадането в екстаз... ние като ходим с дъщеря ми и редовно си показваме разни кучета -"Ето, това е териерче, мини-шпиц, чау чау" - зяпаме ги.Та вчера, видяхме едно прекрасно лабрадорче, ама такъв бонбон, още със съвсем нежна и блестяща козинка и с бебешко изражение... та спряхме се ние и взехме да се прехласваме, стопанина му ни се усмихна, в този миг животинката се изака, човека си отмина, и акото си остана... Абе какви са тия хора, бе, при нас ползват една от най-хубавите поляни на парка, голяма, широка, не им е тя определена, ама хайде... Те си тичат там, стопаните им си комуникират, и всичко е лайно до лайно осрано, и те тъпчат, и кучетата им си цапат лапите, и един не посяга нещо да си събере...
   Това са някакви невнятни хора, казвам ви.

# 482
Знаете ли какво забелязах вчера по време на разходката с кучето? В кошчето за боклук в "кучешката градинка" имаше плик с ако. Плика не беше мой Simple Smile Вярно, акото беше размазано навсякъде, плика не беше завързан, ноо.... това го виждам за пръв път! Вече не мога да кажа, че сме единствените в квартала, които си събират изпражненията на кучето. Много ще се радвам, ако нашия пример има принос.

# 483
  • по света
Не съм никак съгласна.Градския транспорт е за хора а не за животни.Не мисля че някой ще му е приятно да пътува до моята 50 килограмова ротвайлерка, дори да го разрешат не бих го позволила никога.

# 484
Аз затова писах--само в екстремни ситуации и то не в час пик. Веднъж ми се е налагало, и то много спешно, та търсихме кола от познати.

# 485
В гр.Плевен от 2006г. се обучават кучета-помощници за хора с увреден слух,но бедата е там че за тях /особено в обществото на глухите/ не се знае нищо.Тук-там се прокрадват попрочетени редове.... "тези кучета съобщават на стопанинът си,когато напр. някой позвъни на вратата".Преценете колко СГБ и АХУ се интересуват от работата ми:през 2010г. пожелах да ДАРЯ на глух кандидат куче-помощник /Westa v.d.Starrkopf/,но деликатно ми бе отказано...Е,сега от нея имам кученца,две от които са определени за обучение.Ще се боря с бездушието и простотията/извинете за израза/ каквото и да ми струва.Гордея се че поставих началото на тази социална програма и няма да спра.
Hundeschule "v.d.Starrkopf"Pleven 

# 486
В момента най-много мразя кучкарите. Да ....., не може ли поне да заринат след кучето. В тоя сняг накъдето тръгнеш - пикня и лайна.

# 487
Пикнята няма какво да я правиш, но лайната като се размразят смятайте какво ще стане.

# 488
И аз тук - нямах нервите да прочета цялата тема- та от тук малко оттам малко.Имам куче.Налага ми се да го разхождам  не където искам.Разхождам го на мръсно - изхвърлени пликове с боклук, хвърлени бутилки през балкона и т.н. Това не е нормално бе хора.След това си извеждам детето.И то чат пат отива там.Само заради него си взимам акото на кучето, иначе рискувам да се порежа от хорската красота.Лайното поне наторява, а на г-на от 12-тия етаж бутилката и фасът или да не казвам кое употребявано на г-цата от 6-тия етаж виси над някой храст. И така. Местим се на по-чистичко -ако намерим. Както и да е.Та исках да ви кажа, че ако нямах дете, нямаше да си събирам акото на кучето, защого ХОРАТА цапат повече.Така. Относно градският транспорт - ако ми се наложи, защо да не мога да се предвижа с кучето.Плащам си данък, има чип /ха-ха/, ваксини,паспорт, красавец е, добър е, има намордник и т.н всичко е ок. Дупчим си билетчета и пътуваме./Забравих - не ака и пишка в градски транпорт. Прави го само на тревичка- навън./Защо 1/2 от автобуса трябва да ми плюе по кучето, а другите да му викат колко е хубав.Защо всеки не си пътува и не ни остави на мира.Може би 4-5 пъти сме се возили преди години.Аз отдавна не ползвам градкият транспор, просто така се случи. Или съм пеша, или с кола или с такси.Като се кача настръхвам.Имам чувството, че ще откача.... загубила съм тренинг.

Кучето няма да ви направи нищо.Човекът е този, който отговаря за кучето.Човекът е този, който ще ви охапе, обара, опита да ви изнасили или окраде в автобуса. Да човека и той ако реши, може и да ви убие.
От човека трябва да се пазите, защото той е по-голямото животно от кучето.

Замислете се малко, преди да ми оплюете поста.Просто пребройте до 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1........ newsm78

Последна редакция: сб, 11 фев 2012, 23:50 от volwww

# 489
В други държави с кучето можеш да влезеш и в магазин, но културата на стопаните е по-различна. Предполагам се дължи в немалка степен на факта, че ако кучето се окаже агресивно на стопанина няма да му се размине, понеже не се водело на негово име.
Нямам проблем с кучета навсякъде, на намордник не държа. Държа обаче, определени породи изобщо да не се отглеждат. Стопани, които допуснат кучето им да навреди на човек (без случаите на защита и самозащита) да си понасят последиците по достойнство.

# 490
В други държави с кучето можеш да влезеш и в магазин, но културата на стопаните е по-различна. Предполагам се дължи в немалка степен на факта, че ако кучето се окаже агресивно на стопанина няма да му се размине, понеже не се водело на негово име.
...

Просто там стопаните не са убедени, че животните са невинни, а хората лоши. Мисленето е насочено към това, че едно животно е способно на всичко, докато стопаните, като разумни същества, трябва и са длъжни да го контролират. Wink Peace

# 491
  • Бургас
В България всеки притежател на куче вярва, че кучето му е по-умно, с по-добри хигиенни навици, по-съобразително и изобщо по-по -най от поне от 90% от човеците наоколо.

Всички трябва да се съобразяват с тях и базприкословно да приемат тяхната привързаност. Добре, но  боата или пък прасето също са гръбначни животни и със сигурност има хора, за които те са любимци. Да ги пуснем и тях в градския транспорт  Thinking

# 492
  • На земята, която е всъщност звезда.

Всички трябва да се съобразяват с тях и базприкословно да приемат тяхната привързаност. Добре, но  боата или пък прасето също са гръбначни животни и със сигурност има хора, за които те са любимци. Да ги пуснем и тях в градския транспорт  Thinking

Ами ти като умна и съобразителна как си обясняваш, че в Зап. Европа разрешават кучета и котки в градския транспорт, а прасета - не.  Thinking

# 493
  • Costa Rica
В България всеки притежател на куче вярва, че кучето му е по-умно, с по-добри хигиенни навици, по-съобразително и изобщо по-по -най от поне от 90% от човеците наоколо.
А да не би да не е вярно? Поне за 90% от човеците наоколо?

Нито една от котките ми никога - подчертавам никога - не си е вършила работата извън определеното за това място. За разлика от тях входът ми е заринат с фасове, метнати тук-там реклами и други остатъци от човешка дейност, някои от тях - доста неестетични. Mr. Green  И после питай защо предпочитам компанията на животните Mr. Green

# 494
  • София
Я, тази тема пак изплувала...   Grinning

За информация на софиянци - новата наредба е приета и от началото на юли миналата година домашните любимци - кучета и котки, са разрешени в градския транспорт при следните условия:

Чл.13 4. При пътуване със средствата на масовия градски транспорт собственикът е длъжен да води кучето - домашен любимец на къс неразтеглив повод и с намордник, или в транспортен кафез. От намордник при пътуване в градския транспорт са освободени кучета - домашни любимци по т. 2 на чл. 13 от настоящата наредба. Имат право на пътуване само регистрирани животни, съгласно изискванията на чл. 4, на чл. 11, т. 7 от настоящата наредба и с редовни превозни документи.

Освобождаването от намордник по т. 2 на чл. 13 се отнася за кучета-водачи на незрящи хора.

Тук е целия текст на наредбата - http://sofiacouncil.bg/?page=ordinance&id=138.

Въпросче - от любопитство. Колко кучета в градския транспорт в София видяхте през последната половин година? Колко от тях бяха мокри, миришещи, разгонени, облекчаващи се, лаещи, хапещи и т.н.
Би било интересно да се разбере доколко са основателни опасенията на противниците на това разрешение, изказани тук в темата.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт