Домашни любимци в градския транспорт в София?

• 25 396
  • 508
  •   1
Отговори
# 255
тази тема трябва да си смени името. 'любимци' звучи направо нелепо

# 256
Това, че ТИ не ги харесваш и/или са ти неприятни не променя факта, че са нечии домашни любимци. Светът не се върти около теб  Wink

# 257
Това, че ТИ не ги харесваш и/или са ти неприятни не променя факта, че са нечии домашни любимци. Светът не се върти около теб  Wink

Нито пък се върти около собствениците на "любимците". За това трябва все пак да има разумни компромиси, така че взаимното ползване на обществена услуга да не е свързано с прекалено много неудобства и за двете страни. Нечие скимтящо или лаещо куче определено е такова неудобство за останалите пътници.

# 258
Добре,че не ползвам градски транспорт Grinning.Само като се сетя за един чичо от квартала,с един огромен санбернар,който засичам от време на време и при вида на лигите,които се стичат от устата на кучето ми се догажда.Та си представям картинката в автобуса-на някой да му капе по обувките Twisted Evil.Някое дребно кученце,в чанта-бива,ама разни огромни песове-в никакъв случай.Ама добре,че не ме засяга.
Това, че ТИ не ги харесваш и/или са ти неприятни не променя факта, че са нечии домашни любимци.
Ами и затова е най-логочно който си има любимец да си го вози с кола.

# 259
Градският транспорт е ОБЩЕСТВЕН.
Разумен компромис са изисквания като повод, намордник и прочие. Плюс задължителното регистриране в общината (не, че много собственици на кучета ще се юрнат заради това).
Близко е до акъла, че никой няма да си качи кучето в пиков час, но колкото и невероятно да ви се струва понякога се налага по спешност да се метнеш с добитъка  за няколко спирки. Обикновено привечер или уикенда. Такситата като правило отказват да возят кучета. За собствен автомобил... никъде няма проблеми с паркирането, нали?
Друг е въпросът доколко ще се следи дали наредбите се спазват. Защото ако имаше контрол, превозните средства нямаше да са толкова мръсни и полуразрушени  Wink

# 260
Попрехвърлих темата...много и различни мнения...като навсякъде.Лично аз съм доволна от новата наредба...Смело мога да кажа,че моето куче е много по чистичко от повечето пътници в градския транспорт и най вече много по мълчаливо.За нищо на света не бих го пуснала да се търка или опира по седалките или не дай боже в някой пътуващ LaughingНикой не е длъжен да се съобразява със домашните  ни любимци,но с повече мозък и търпимост ... HugЧесто пътувам ...на далечни и не така далечни места ...последния път въпреки глухотата си ...и моя тренинг полудях...автобус 7 чаша майка с дете (да и е живо и здраво)не намери смисъл грам да му направи забележка,преди това изнервящо пътуване ...майки с деца в кафене или в ресторант ...децата търчат между масите сякаш е детска площадка...Аз имам деца но никога не съм ги оставяла да се държат както им скимне,хората с нищо не са ми длъжни да ни слушат простотиите...Аз съм за ...Светът не се върти около моя Майки,но не се върти и около някоя майка която е решила да си остави детето на отглеждане в ресторант,кафе или както беше в моя случай между седалките на автобуса ...

# 261
Преди няколко дни в полупразен тролейбус се возеше младеж с куче. Песът беше без намордник. Ротвайлер...

И какво излиза - досега не са изпълнявали ограничението да не се возят кучета вътре, но сега очакват от тях да изпълняват тази за намордника  Joy хич не е смешно всъщност...

За намордник не знам, нелепо ми звучи болонка с намордник...

Подобни кучета могат да си ги държат в ръцете.

П.П. На една от предните снимки видях куче, което си е качило краката на седалките? Аз или детето ми можем ли също да стоим отгоре с обувките?

# 262
  • София
Много хора не обичат деца да им се мотаят из краката и да им реват на главата - това значи ли, че трябва да забраним качването на деца в градския транспорт?

newsm10 Тъкмо се канех да напиша същото

Като собственик на пинчер (и то мини-пинчер) мога да кажа, че хапят до кръв и никак не е безболезнено, защото не толкова пробиват кожата, колкото я срязват с острите зъби, стои като порязано с нож и боли също толкова много.

И да - те (както и други малки породи) пътуват в специални чанти. При редките ни качвания в ГТ хората дори не разбраха, че нося куче.

# 263
Куче, което хапе няма място нито в градския транспорт, нито в парка, нито където и да било (ако не се упражнява контрол върху него, който включва и намордник, разбира се).

НСЧовече, уточнила съм, че действието се развива преди официалното допускане на животни компаньони в ГС. Така че липсата на намордник е най-малкото прегрешение в случая... Друг е въпросът, че животното по никакъв начин не наруши спокойствието и комфорта на останалите пътуващи - нито му се чу гласчето, нито окосми превозното средство, нито каквото и да било.

# 264
Много хора не обичат деца да им се мотаят из краката и да им реват на главата - това значи ли, че трябва да забраним качването на деца в градския транспорт?

newsm10 Тъкмо се канех да напиша същото...

Хората са различни - малки, големи, слаби, дебели, силни, слаби и т.н., но всички са хора.
Ако на някой му пречат хората, да не живее сред тях. Ей я гората, само на животни ще се наслаждава  Peace

Мъни, имах предвид, че нарушава забраната за превозване на кучета в ГС към съответната дата. Както нарушава нея, така ще нарушава и всички останали (за каишка, намордник и т.н.). Нямам им доверие, убедена съм, че няма да се спазват условията за превозване.
Не е нарушил спокойствието на никой в случая, но никой не знае какво ще стане, когато на следващата спирка се качи собственик с др. куче.

# 265
А, о, не съм те разбрала  Embarassed Права си разбира се.
Въпреки че съм ведър оптимист по принцип, много се съмнявам, че без стриктен контрол и солени глоби манталитетът ни ще се промени. Понякога имам чувството, че само шепа хора спазват някакви норми - писани и неписани. На останалите или не им пука, или нарочно....

# 266
Ами и затова е най-логочно който си има любимец да си го вози с кола.
Който има любимец ще продалжава да си го вози в кола! Става въпрос за хората които нямат коли.

тази тема трябва да си смени името. 'любимци' звучи направо нелепо
10 c's, има едни животинки, които не се ядат и от тях не се правят суджуци.

# 267
...децата търчат между масите сякаш е детска площадка...Аз имам деца но никога не съм ги оставяла да се държат както им скимне,хората с нищо не са ми длъжни да ни слушат простотиите...Аз съм за ...Светът не се върти около моя Майки,но не се върти и около някоя майка която е решила да си остави детето на отглеждане в ресторант,кафе или както беше в моя случай между седалките на автобуса ...

А ако тази майка си вземе куче?

# 268
  • на брега на морето
Кучетата са възпитани, поне тези, които познавам.

# 269
А защо не овцете, или прасетата?
Защото кучето и котето се водят животни-компаньони. Ограничавайки пътуването на животните в ГТ се нарушават правата на собствениците им за свободен достъп до транспорта. Подкрепям! Освен това нали не мислите, че сега всички собственици ще се юрнат да пътуват с ДАПа  Joy.
Никой не ограничава никого — всеки гражданин (животните не са граждани) на РБ има достъп до градския транспорт. Оставяш "любимеца" у вас и си пътуваш с автобуса. Изключение само за кучета-водачи — при тях подбора и обучението са много много много над "домашен любимец".
 Относно безопасността: Някой от вас да е виждал куче само с намордник в самолет? То са едни клетки, едни отделни помещения, норми за килограми и породи.....и не посочвайте метрото в другите страни, че там е по-евтино да имаш лека кола, отколкото едро куче. И всеки, който сравнява кучета с деца,  трябва да си пренареди приоритетите, и не знае да обучава правилно куче.

Общи условия

Активация на акаунт