Домашни любимци в градския транспорт в София?

• 25 373
  • 508
  •   1
Отговори
# 300

Някой все пак мяркал ли е и чел ли е тази проектонаредба? Как точно са регламентирани нарушенията и контролът в нея?

# 301
  • София
Новата наредба за домашните любимци все още не е гласувана и не е в сила, има само предложения за промени, сред които е и допускането им в градския транспорт. Това се обсъжда в комисиите към СОС и ако се приеме - ще трябва да се промени и текста в действащата транспортна наредба, според която сега това е изрично забранено.

Време е за петиция!  Grinning

# 302

Те че ще разрешат това е ясно. Въпросът е каква идея има в този проект за контрола. Гражданите ли ще сигнализират за нарушения или кой и по каква процедура? Защото проблем не е кучето само по себе си в градския транспорт, а нарушителят с куче. С него как ще става справянето? Или ще бъде пак на принципа - ако те ухапе куче - ухапи го и ти  Grinning

# 303
Бабилия го е казала най-правилно. Спорът е безсмислен, не ме интересуват хора като Отилия, така ли беше... Не бих си возила кучето в градския... по простата причина, че поддържам хигиената на кучето си на доста по-добро ниво, отколкото тази на 60% от хората в градския транспорт... Ако все пак се наложи да пътуваме, ок, но за щастие мога да си го вържа в ръцете си.
А за кучетата водачи какво да кажем - селския ни народ, със селските си предразсъдъци не ще и тях да приеме... какво остава пък самите слепи хора, и тези които по някакъв начин са различни. Не ми се говори направо, плаче ми се. И ме е срам!
До колкото знам наредбата ще е каквото беше преди - с билет, документи и всичко там.

# 304
Тия кучета все в ръце ли ги носите, че подържате такава хигиена. Защото познатите ми кучета се разхождат насам- натам.

# 305
   Поне като им поддържате хигиената се замислете, че и те стъпват в лайната като нас и вземете да им ги прибирате.

# 306
 И тая се има за гражданка. Никаква гражданка не си, щом делиш стаята си с животно. Животните са за селата. А като му е така добра хигиената го приеми да спи в леглото ти, и го цункай по муцуната, нали се обичате.

# 307
  • София
Пускат кучета в трамвая с билет от левче
Домашните любимци ще могат да се возят в градския транспорт в София срещу билет от 1 лев. Това реши комисията по екология към градския парламент, като прие окончателен вариант на Наредбата за животните компаньони и селскостопанските животни.
Абсолютно се забранява и отглеждането на кучета в междублокови пространства и градинки, както и в самите входове на жилищните кооперации. Глобата за първо нарушение е от 100 до 200 лева, за второ - до 500 лева. Ще се санкционират съсобствениците в блока.
Домашните любимци вече ще могат да се возят в градския транспорт на София срещу билет от 1 лв. Това гласува комисията по екология към градския парламент в окончателния вариант на наредбата за животните компаньони и селскостопанския добитък. Досега градският транспорт беше забранена зона за четириногите. Освен с билет, за да се качат в трамвая, кучетата ще трябва да носят и намордник, да се водят на къс повод, да са маркирани с чип, а собствениците им да имат в джоба си документите им.
Абсолютно се забранява и отглеждането на улични псета в междублокови пространства, градинки, паркинги и по входове на блокове. Глобата за това ще е от 100 до 200 лв. за първо нарушение и до 500 лв. за второ. “Ще се глобява съответната етажна собственост или човекът, за който се докаже, че храни животните”, обясни съветникът Атанас Черешаров (ГЕРБ). Наредбата забранява разхождането на домашни любимци на детски площадки, градинки и дворове на учебни заведения. Кучетата трябва да се водят на повод 1,50 м, а не както беше в първоначалния вариант на наредбата - 80 см. Разходки без каишка се разрешават само на определените от районните кметове места.
Въвеждат се и строги санкции за собственици, чиито четириноги нападнат човек. Агресивното куче ще бъде конфискувано, а инцидентът ще се разследва от специална комисия.
Деца под 14 г. няма да имат право да водят кучета с тегло над 10 кг без придружител. За по-малките породи се изисква писмено пълномощно от родителите. Въвежда се и такса от 300 лв. за кучета, които се отглеждат в развъдници.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=853523

# 308

NumLock, мерси.
Много добре са го измислили, обаче как ще се следи и санкционира за това: Освен с билет, за да се качат в трамвая, кучетата ще трябва да носят и намордник, да се водят на къс повод, да са маркирани с чип, а собствениците им да имат в джоба си документите им. Спорадично ли? Или с разправии между пътници и кучесобственици?  newsm78

# 309
И тая се има за гражданка. Никаква гражданка не си, щом делиш стаята си с животно. Животните са за селата. А като му е така добра хигиената го приеми да спи в леглото ти, и го цункай по муцуната, нали се обичате.
И защо си мислиш, че не го приемам и не го целувам? newsm78
А кучето може да го нося или не на ръце, това си е абсолютно моя работа, но поне го къпя, ако и вие се къпехте нямаше да смърди толкова силно и толкова често в градския... някой ден, може би. Знае ли човек? Mr. Green

# 310
Joy Joy Joy
В детските ми години имахме един съсед с дървена глава. От тези дето ги настаняваха в апартаментите в центъра, като наематели, а те на свой ред натирваха хазяите... Ама темата е за друго.
Та въпросният чичка, винаги когато ме срещнеше в с кучето /прекрасен черен пудел/, питаше ухилено "дОиш ли го или го стрижЕш?". После се хилеше тъпо, възхитен от остроумието си.
Отилия, не изпадай в смешното положение на селтак настанил се в града.

# 311

NumLock, мерси.
Много добре са го измислили, обаче как ще се следи и санкционира за това: Освен с билет, за да се качат в трамвая, кучетата ще трябва да носят и намордник, да се водят на къс повод, да са маркирани с чип, а собствениците им да имат в джоба си документите им. Спорадично ли? Или с разправии между пътници и кучесобственици?  newsm78

Защо спорадично? Контрольорите ще проверяват и за кучето, като всеки друг пътник.  Като няма билет или там каквото трябва, го глобяват.
   Абе наредби има, ама като няма контрол - и нарушители колкото щеш. Точно тая работа с градския транспорт е бял кахър пред замърсяването, пак да си кажа.

# 312
Бабилия, това ме развесели много и е много на място Heart Eyes Joy

# 313
  • София

Специално за Отилия - много ми е симпатична! Hug

Една селянка  с кучето си - принцеса Фредерика Пруска

още една селянка с кучето си на кревата

а това е селянин - Карл Фридрих Абел

снимка на любимото куче на 100%ва селянка - кралица Виктория

същото куче - на масата за закуска

Последна редакция: пн, 18 апр 2011, 15:50 от NumLock

# 314
Joy Joy Joy
В детските ми години имахме един съсед с дървена глава. От тези дето ги настаняваха в апартаментите в центъра, като наематели, а те на свой ред натирваха хазяите... Ама темата е за друго.
Та въпросният чичка, винаги когато ме срещнеше в с кучето /прекрасен черен пудел/, питаше ухилено "дОиш ли го или го стрижЕш?". После се хилеше тъпо, възхитен от остроумието си.
Отилия, не изпадай в смешното положение на селтак настанил се в града.

Виж, не е нужно да ми даваш акъл, пази си го за себе си, ще ти е от полза. Не приемам да ми дават акъл разни женици, които угаждат и ходят подир задника на едно куче, че даже и си го приемат в чаршафите  Sick .

Общи условия

Активация на акаунт