Технологично училище „Електронни системи” към Технически университет – София

• 74 565
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, да се разпиша и аз. Младежът е изкарал 5,357 на изпита и събира бал 43,4. Със сигурност ще му стигне за ТУЕС, но сега се започна едно чудене, направо там ли да се е запише или да се пробва за СМГ и английските гимназии. Дали някой има инфо на какво ниво се учи английският в ТУЕС?

Нищо не му пречи да пробва и двете!

# 106
  • София
Здравейте, да се разпиша и аз. Младежът е изкарал 5,357 на изпита и събира бал 43,4. Със сигурност ще му стигне за ТУЕС, но сега се започна едно чудене, направо там ли да се е запише или да се пробва за СМГ и английските гимназии. Дали някой има инфо на какво ниво се учи английският в ТУЕС?

Нищо не му пречи да пробва и двете!

Но изборът за съжаление е един!!

# 107
Да, това с избора е кофти... В интерес на истината и пред нас стоят подобно дилеми и мисля, че докато не се запишем в някое училище, няма да се прекратят, но хубавото е че класиранията са независими и поне ще имаме избор. По наши сметки бала ще му стигне и за ТУЕС и за другото първо желание и интересното ще стане на 27-ми, когато ще трябва да се запише някъде!

# 108
  • София
Тука са класиранията от миналата година http://www.elsys-bg.org/admission/admission2010/first-rank/.

# 109
  • София
Да, това с избора е кофти... В интерес на истината и пред нас стоят подобно дилеми и мисля, че докато не се запишем в някое училище, няма да се прекратят, но хубавото е че класиранията са независими и поне ще имаме избор. По наши сметки бала ще му стигне и за ТУЕС и за другото първо желание и интересното ще стане на 27-ми, когато ще трябва да се запише някъде!

До 27 има време, колкото искаш. Решението е трудно! Успех с размишленията!

# 110
Току що подадох документите в ТУЕС... Интересно е! Взимат ти двете листчета, поглеждат за секунди оригиналите и ти пожелават успех... Няма Вх№-ра, няма заявления, няма нищо, дори и доказателство, че си занесъл тези документи... Лелята на входа се притесни, че не съм намерила никой в стаята, защото съм излезнала много бързо... Дано всичко да е наред!!!

# 111
  • София
Тука са класиранията от миналата година http://www.elsys-bg.org/admission/admission2010/first-rank/.

Има и деца, които имат 4 и 5 по балообразуващите от дипломата /БЕЛ и Физика/  newsm78 newsm78

и с 5 и 4 от останалите изпити!!

Но миналата година са били по-малко - 297, тази година са 350!

Някой разбра ли дали това са ученици и за двете ТУЕС /София и Правец/ или само за София??? newsm78 newsm78 newsm78

# 112
Някой разбра ли дали това са ученици и за двете ТУЕС /София и Правец/ или само за София??? newsm78 newsm78 newsm78

До колкото знам са само за София... Бях направила запитване до училището в Правец, дали трябва да подадем и там документи и те ми отговориха, че трябва... На мен ми беше странно, защото става въпрос за един и същи изпит(все едно за ВО да трябваше да подаваме във всички гимназии), но всеки си публикува резултатите на учениците, подали за неговото училище... Възможно е да има такива, които са подали и в двете, така че... Онова в Правец има общежитие и приема от цялата страна, а това, доколкото знам, няма...

# 113
ПГ по КТС са си публикували и те резултатите от изпита и ако на някой му се занимава , то може да потърси съвпадащи имена от двата списъка

# 114

Това, за което се чудя е  newsm78 newsm78:  ако го приемат в някоя от езиковите гимназии и той реши в крайна сметка да се запише в ТУЕС как се процедира - отивам до училището в което е приет и го отписвам от там, това добре, но той няма ли да участва автоматично във второто класиране.

# 115
Просто го записваш в ТУЕС и не правиш нищо друго!

# 116
Просто го записваш в ТУЕС и не правиш нищо друго!

мерси Praynig

# 117
  • София
Първо го записваш в ТУЕС, а после го отписваш и не се интересуваш къде повече участва. Те като видят, че не се записва, мястото му ще остане за 3то класиране!

# 118
Цитат
Това, за което се чудя е  newsm78 newsm78:  ако го приемат в някоя от езиковите гимназии и той реши в крайна сметка да се запише в ТУЕС как се процедира - отивам до училището в което е приет и го отписвам от там, това добре, но той няма ли да участва автоматично във второто класиране.

значи ако деетто е прието и в ЕГ на първо класиране ( щом казвате,че туес няма общо с подредбата на желанията), то ако след това, преди второ класиране, не отидете да подадете заявление за участие във второ класиране, или не запишете детето да учи в съответната ЕГ, то това значи,че се отказвате  и оттук нататък или го записвате в туес, или участвате чак на трето класиране.....

# 119
ТУЕС е извън другото класиране,но ако не потвърдите пъро го губите.За да участва във второ,трябва да заявите че искате във училището в което е приет на първо.Ако е приет в ТУЕС ,просто се записвате там и не правите нищо друго,по този начин губите първо от общото класиране и не участвате във второ.Май стана малко сложно....

Общи условия

Активация на акаунт