Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 42

• 28 910
  • 733
  •   1
Отговори
# 15
 bouquet
  Бихтер е самоуверена само привидно,вътрешно се притеснява и тревожи,че той може да се отдалечи от нея.А в стаята го изпитваше-как би реагирал ,ако всичко се разкрие. Тя не го е подтиквала към нищо,той сам реши какво да направи.

"Бихтер е самоуверена само привидно,вътрешно се притеснява и тревожи,че той може да се отдалечи от нея" - Да, но именно с тази нейна "самоувереност" той се отдалечава още по-бързо от нея.
Как да не го подтикваше? Не стига, че беше притиснат от всички страни и тя вместо като негова "любима" да го подкрепи, винаги му говореше на въпреки и това го тласна към сегашното му решение. Обаче мама Бихтер сега се осъзна и вече взе да съжалява. Тя какво си мисли, че Бехлюл е играчка ли?
А това за реакцията е направо смешно. Тя как иска да реагира Бехлюл? Да скача от щастие ли? Тя ако беше на негово място, не само че щеше да реагира като него, но щеше и хубаво да му се скара.

# 16
На анкетата отговорих първата опция че Бехлюл още я желая но не мога да твърдя че я обича , не мога да твърдя че обича която и да е друга -засега  . А че бихтер се държа гадно със сестра си -вярно е   Пейкер познава Бехлюл по добре тя искаше да я ,предпази , тя вече усеща че Бихтер не е  щастлива с Аднан и я попита директно но тя отрече -ако беше презнала може би пейкер щеше да ипомотне по някъкъв начин но гордоста и попречи

# 17
  Бихтер е точно последното ,което го тласна към годежа,но щом така го виждаш-ок .
  А това за реакцията-искаше да види дали би защитил връзката им и не е никак смешно,а  много логично.

# 18
 Бихтер е точно последното ,коетого тласна към годежа,но щом така го виждаш-ок .

Казах, че го е тласнала към Нихал, не към годежа. С годежа се зае Фирдевс...  но с провокациите си, с които го "изпитваше", с постоянното натякване, че той не може без нея, а после пред всички му казваше, че с Нихал вече не трябва да "крият" връзката си, Бихтер сама му показа накъде да тръгне.
А дали ще признае пред Пейкер няма значение, защото с последните си действия затвърди мнението на сестра си.
Но защо го "изпитва"? Ако тя беше на негово място щеше да реагира по същия, логичен начин.

# 19
  _Sylvia_-всичко  съм казала повече от ясно,кой разбрал,разбрал  Peace

# 20
Здравейте!
От известно време ви чета и искрено много се забавлявам с някои мнения. За мен лично, не би трябвало да има две мнения по основите на филма, но хора всякакви - идеали всякакви.
Сериала е много добър, въпреки, че съм гледала края, пак ми е интересно да го следя.
Всъщност спора ви ще разреши самият Бех - с монолога си в последната серия.
Книгата не съм я чела и не съм я виждала, но не мисля, че е нужно да се правят сравнения - ясно е, че ще има разминавания по ред причини, споменати вече!

# 21
Добър вечер!
Не мога да ви настигна... Laughing
Във връзка със спора в предната тема, на кои точно герои забранената любов е послужила за заглавие на филма и книгата, аз лично не съм мислила, че може да има две мнения по въпроса. За мен това е любовта на Бех и Бих. И все пак направих си труда да погледна резюмето на книгата:

В богато имение край Босфора неконтролируемите страсти на двама души преобръщат живота на едно голямо семейство....
Младата и красива Бихтер се омъжва за заможния доста по-възрастен вдовец Аднан бей, за да започне нов живот – охолен и богат. Но усилията й да бъде добра съпруга и мащеха са напразни.

В плен на импулса, напълно отдадена на порив и желание, Бихтер се хвърля в прегръдките на чаровния Бехлюл, племенник на Аднан, който живее в дома им. Двамата започват любовна връзка... Невярна съпруга и всеизвестен женкар!

Забранената сладост на любовния грях е примамлива, опасна и рискована. Пред очите на другите Бихтер и Бехлюл създават собствен свят – прикрит и съкровен, който със своите потайности поражда у тях още по-силна привързаност, още по-интимна близост...

Опиянени от аромата на любовната градина, те влизат в нея, за да откъснат забранения плод. Веднъж вкусили от него, те вече не могат да се овладеят...

Неконтролируемите им страсти преобръщат живота на едно голямо семейство. Но... всяка тайна все някога бива разкрита.

Както и резюмето на филма:

Изпепеляващата любов на Бехлюл (Къванч Татлъту) и Бихтер (Берен Саат) е на път да разруши вековни семейни традиции. Бихтер е красива млада жена, която се опитва да преодолее загубата на баща си, като отстоява ценностите си. Тя е изправена пред безскрупулната си майка в условията на едно рухнало семейство.Чувството, че остава неразбрана от най-близките си може би е на път да бъде преодоляно, когато среща Аднан Зиягил (Селчук Йонтем), в когото припознава сродна душа.  Аднан е от буржоазно семейство, богат вдовец с 2 деца – тийнейджърката Нихал и малкия Бюлент.

Бихтер свързва живота си с него, въпреки несъгласието на майка си и въпреки голямата разлика във възрастта. Тя чувства, че най-после е намерила спокойствие и разбиране…, докато животът не й поднася драматичен обрат.

Точно когато мисли, че е намерила покой, Бихтер среща Бехлюл – племенник на Аднан. Любовта между двамата млади пламва веднага.

Ще бъдат ли достатъчно силни, за да отстояват любовта си? Ще се откажат ли от уредения си живот? Ще преосмислят ли ценностите си? Как една любов може да преобърне живота на цели семейства?

Установих, че и авторът на книгата и авторите на филма са единодушни и визират като забранена любовта на БиБ. Филмът, който гледаме се отнася за техния случай, те са главните герои.

charovnica, gospojata напълно съм съгласна с всичко написано от вас в предната, както и в тази тема   bouquet

# 22

А дали ще признае пред Пейкер няма значение, защото с последните си действия затвърди мнението на сестра си.

Нищо не е затвърдила.
Днес изгледах отново и за кой ли път последните 78 и 79ти епизоди.Няма такъв лицемер,използвач и интересчия от Бехлюл.Бихтер го наказа по най-болезнения начин,всъщност наказа всички,които я изоставиха или поради някаква причина са я наранили.

# 23

Нищо не е затвърдила.
Днес изгледах отново и за кой ли път последните 78 и 79ти епизоди.Няма такъв лицемер,използвач и интересчия от Бехлюл.Бихтер го наказа по най-болезнения начин,всъщност наказа всички,които я изоставиха или поради някаква причина са я наранили.

Според мен направи точно обратното. Първо, Пейкер сама забеляза близост между Бехлюл и Бихтер, но си помисли, че това са небивалици и забрави... докато майка й не й каза за подозренията си... а сега още повече започна да се съмнява, когато и Хилми каза същото.
Лицемер, използвач и интересчия, не се отнасят само за Бехлюл, но и за Бихтер.  Peace
И двамата ще накарат хората около тях да страдат. Бихтер са я били наранили... а нея интересува ли я, че тя ще нарани много хора? - Не! С какво я е наранила Нихал или Бюлент, например? Въпреки това, те ще са от хората, които ще страдат.

# 24

Нищо не е затвърдила.

Най-обикновено лошо момче-плейбой
Чу ли най-после какво и каза Бехлюл на Бихтер:
"Съжалявам ,беше само страст.
Ти ме мразиш
Нямаше обич и ти си само луда по мен"
"И да ме остави Нихал пак няма да съм с теб"

А всъщност ,той не я е наранил.Нищо не обещаваше
Бихтер отлично знаеше и дори разказваше на Нихал какъв е Бех.
Защо с Елиф не беше лош ,а с Бих стана лош?

И всъщност Бих не успя да накаже никой ,защото Бешир я изпревари.
Бихтер молеше Бех ,след ,като всички знаеха за тях  newsm78 и той пак не я спаси #Crazy

Последна редакция: сб, 16 апр 2011, 21:16 от silvia_maria

# 25

Нищо не се е променило при Вас за съжаление - защо не се върнете в първите форуми на ЗП и видите колко човека участваха в дискусията , прогонихте толкова много , останаха единици , които смислено и обосновано си отстояват мненията , а другите  като малки деца на които са отказали "играчка" едно и също  повтарят и повтарят !? newsm78

# 26
Не знам не забелязват ли защитничките на Бихтер, че когато тя напада с думи Бехлюл, той само мълчи. Нито се оправдава, нито я репликира, просто мълчи и слуша. Чудя се не си ли правят въпросните дами изводи от това.

# 27
Не знам не забелязват ли защитничките на Бихтер, че когато тя напада с думи Бехлюл, той само мълчи. Нито се оправдава, нито я репликира, просто мълчи и слуша. Чудя се не си ли правят въпросните дами изводи от това.

Какви изводи? #Crazy
Скоро една фенка на Бихтер коментира как Бехлюл мислел това
 newsm78 ,което му казвала Бих #Crazy

# 28

Нищо не се е променило при Вас за съжаление - защо не се върнете в първите форуми на ЗП и видите колко човека участваха в дискусията , прогонихте толкова много , останаха единици , които смислено и обосновано си отстояват мненията , а другите  като малки деца на които са отказали "играчка" едно и също  повтарят и повтарят !? newsm78
newsm10
Много вярно
Днес поне 4-5 пъти се каза ,че Бех не обича и няма да обича Нихал. smile3503

# 29
Наистина много съжалявам , че ми се налага да повтарям едно и също нещо хиляди пъти !
Аз не съм защитничка на Бихтер , Бехлюл , Нихал или когото и да е ! Тук не водим съдебен процес , независимо от опитите на някои да раздават присъди ! Аз имам своята гледна точка , споделям я и това е ! Опитвам се да разбера героите , да вникна отвъд реакциите им , да осмисля от какво и защо са продиктувани ! Имам достатъчно житейски опит зад гърбът си , достатъчно много неща съм видяла и изживяла , за да мога да разсъждавам самостоятелно и да си правя изводи ! Моля , нека не ми бъде оспорвано това право !
А това , че Бехлюл просто слуша , когато Бихтер му казва някои истини , не е вярно ! Или пък в случаите , когато мълчи , може би е , защото просто няма какво да отговори !Добре е и над това да се замислите ! Peace

leonoel , nelka123 ,  newsm51 newsm51 newsm51

Общи условия

Активация на акаунт