Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 42

• 30 201
  • 733
  •   1
Отговори
# 300
gospojata   bouquet,

Ако се замислим, всичко в този наш свят е резултат на любов и страх, филмът го доказва непрестанно.

# 301
Нур Айсан /Пейкер/ се разведе, избухна голям скандал

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3759031[size=14pt

Последна редакция: пн, 18 апр 2011, 19:38 от Slawena

# 302
Това му е проблемът на Бехлюл,че и двете не му дават въздух и време а искат да са с  него а той иска само едно-да' изчезне'

Ами да се разкара.Защо стои там и бърка каши,видяхме го колко е смел и отговорен,ако не това,да си беше отишъл,докато нещата се успокоят.
Докато автора е обрисувал този мухленски образ в лицето на Бехлюл,в същото време на бойните полета са воювали истински мъже,наречени самураи - лоялни,отговорни,предани хора на честа,които са защитавали принципите и обичаните си хора до края,докато смърта ги споходи.Ок,да не е по-същото време,но 20-на години преди това.Ето на това казвам аз Мъж,а не изнежената днес паплач в панталони,мрънкащи и ревящи повече и от нас,жените.

# 303
Много мнения и размисли изчетохме, и все пак трябва да не забравяме , че събитието се развива в 21 век, а именно че светът се променя бързо и не само Европа е символ на благоденствие и успех ..
А дали изобщо, някой може да си представи, как би постъпил в една такава ситуация и неволно влезе в ролята на любимия си герой? Дали ще слуша разума или ще стане роб на чувствата и сърцето? Дали и как ще защити моралните си ценности и достойнство?
Почти всички сме чели приказки на децата си, но рядко сме обръщали внимание или сме ги пропускали... тия с тъжния край...с риск да се повторя, спомнете си какво става с малкия уловен войник и неговата любов...той завършва в огъня...колко тъжно.
Ами малката русалка, нежертва ли всичко и за какво ... накрая да види своя принц с друга и да стане на морска пяна....
Любовта е толкова силно, уникално  чувство, че последиците от нея са твърде различни. Ако чувството за уникалност се докаже от преживяването, любовта преминава в желание за съвместен живот и създаване на семейство. Ако преживяването не е така убедително, възторгът на чувството стихва и се превръща в приятелство,което е рядкост или добронамерено познанство. Понякога обаче разочарованието от неуспеха в любовта е толкова силно, че преминава в омраза. Никоя древна митология не си представя създаването и развитието на света без любов. Ако ние повярваме в крилатата фраза,  от римската поезия, че “Любовта побеждава всичко”, то несъмнено ще успеем да преодолеем желанието си за фалшива показност.

# 304
  Not Approved-ама добре си ги подредила днешните мъже  Laughing  Не че не е абсолютно вярно  Peace
  Аз затова не съдя никой герой,защото се опитвам да се поставя на мястото му и да си представя какво бих изпитвала ако попадна в неговата ситуация и как бих реагирала и в повечето случаи,реакциите им са съвсем закономерни  и истински,дори и на героите,които яростно критикуваме и отричаме.

# 305
Not Approved &  ,  Hug личи си кой е много впечатлен от "Последният самурай " ! Peace

# 306
Not Approved &  ,  Hug личи си кой е много впечатлен от "Последният самурай " ! Peace

Не смятам,че времената,в които живея сега са най-забавните на фона на историята на цивилизациите- толкова праволинейни,скучни и материализирани.Смятам,че ако човечеството сме прогресирали много,също толкова сме и загубили.И да,силно впечатлена съм от филма и въобще се интересувам от историческа Япония.Щеше ми се да живея в онези времена,времената на самураите и гейшите.

# 307
Това е един от любимите ми филми ! История , която доказва , че думи като любов , чест , достойнство , смелост и жертвеготовност , не само празни слова ! Peace
А онази вечер гледах един друг мой много любим филм , мога да го гледам безброй пъти - толкова е красив : " Есен в Ню Йорк " !

# 308
  gospojata-този филм е толкова,толкова тъжен и е пак за истинската любов-прекарваш целия си живот в търсенето й и накрая можеш да й се насладиш само за няколко мига... и след това да чакаш да се присъединиш към нея някой ден.

"Последният самурай" наистина вдъхва живот и показва какво означават всъщност тези понятия,как те осмислят човешкия живот.

# 309
  gospojata-този филм е толкова,толкова тъжен и е пак за истинската любов-прекарваш целия си живот в търсенето й и накрая можеш да й се насладиш само за няколко мига... и след това да чакаш да се присъединиш към нея някой ден.

Но в тези няколко мига се събира целият ти живот , всичко , което си искал от него , откриваш в крехкото тяло и невероятното сърце на едно младо момиче ! И то ти разкрива всичко , което някога си искал да имаш и да бъдеш ! Peace

# 310

Но в тези няколко мига се събира целият ти живот , всичко , което си искал от него , откриваш в крехкото тяло и невероятното сърце на едно младо момиче ! И то ти разкрива всичко , което някога си искал да имаш и да бъдеш ! Peace

Така е,невероятно си го казала  Hug
  Тъжно е,но любовта обикновено идва при нас за кратко,за да ни докаже,че съществува,когато най-много се съмняваме с нея ,за да  ни помогне да преминем през всички изпитания.Малцина са щастливците,при които тя остава за дълго,но винаги белязва душите.
    А сега желая на всички лека и спокойна нощ  Hug

# 311
Лека нощ и татлъ сънища и от мен , момичета !  bouquet

# 312
Здравейте!
Обсъждали сте Нихал, промяната в нея не е чак толкова рязка, сценаристите отдавна ни подготвят за нея. Но е нереална, защото за мен в момента Нихал се държи както в пубертета, а би следвало да е на около 20г. Първата любов, гримиране, контене, твърдоглавие, тропане с крак, все типични неща за един пубер. Понякога припадъците й ми идват в повече. Особено много ми "падна в очите", когато изгони Мадмоазел, коментарите тук са направо излишни, останах потресена.  Shocked
И още нещо не мога да разбера защо продължаваме да спорим има ли любов няма ли любов между БиБ - това е основата на сериала, стига сме се излагали вече.
....тази съвременна история за невъзможната любов и раздялата......Любовта между двамата млади пламва веднага. Ще бъдат ли достатъчно силни, за да отстояват любовта си? Как една любов може да преобърне живота на цели семейства?
 Това ни е резюмето за сериала, а ние сме седнали тука да си чешем езиците - има любов, няма любов, има любов, няма любов.....  ooooh!
 За мен краят е такъв, защото се свързва с "принципа" на турските сериали, да са с тъжен финал, устройва сценаристите. А решението за самоубийството е взето в други времена, когато ценностите и морала са били различни.
Ако някой напише подобна книга в днешно време, то краят й със сигурност нямаше да бъде такъв, всъщност книгата нямаше да струва нищо, защото подобни любовни триъгълници не са изключения и не се осъждат така в днесшно време. Има хора които се гордеят и се хвалят с подобни подвизи. Специално за самият край, не веднъж се е споменавало, че сценаристите са се придържали към книгата. Същата е логитата и с Бехлюл, незнам защо някой дами го осъждат толкова строго, все наистина живеят в друг век. Днешната младеж е такава, даже и по-зле. Сериала е много объркан, трудно е да се разграничава кое е от днешно време и кое от миналия век. Впредвид и разликата в годините, възпитанието, живота (визирам на дамите тук) е нормално да спорим толкова много. Сериала е с дълбок замисъл, изпълнен с много недомлъвки - но не трябва да се гледа повърхностно на него. Сега ако си мислим - Бихтер е луда да се самоубие за една любов(това ни е направило най-силно впечатление). То миналият век са щели да кажат - Бихтер няма морал, тя е неверница и щеше да носи това срамно клеймо цял живот(а и незнам как са се отнасали с такива жени, по онова време).

# 313
Здравейте,
И аз бях на любовен филм ,

No Strings Attached / Просто секс/
http://www.imdb.com/title/tt1411238/     - има го в дата.бг

Любовна история между Аштън Къчър  и Натали Портман ,която на мен ми напомни много за 'Забранена любов "
В началото връзката им започна като при БиБ -страст И СЕКС
След което се разделиха и след време  започнаха начисто ,с  отношения  като на БиН
 НАЙ-СИЛНАТА ЛЮБОВНА сцена дават за финал как двамата си легнаха  с дрехи и заспаха без да се целуват прегърнати

За феновете на еротични кадри ,има ги в началото на връзката newsm78

справка: вече  67 %  мислят ,че   Бех   НЕ  ОБИЧА   Бих

Последна редакция: вт, 19 апр 2011, 02:51 от silvia_maria

# 314
  • Пловдив

Добро утро. С пожелание за добър вторник.

Общи условия

Активация на акаунт