Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 42

• 30 201
  • 733
  •   1
Отговори
# 285
gospojata  Hug ,

ще добавя само , че в реалния живот има неща за които съжеляваме, още преди да сме ги направили ..... и въпреки това ге правим....

Hug  По- скоро съжалявам , ако нещо не съм направила , отколкото за нещо , което съм направила ! Peace Ако не си е струвало - продължаван напред ! Ако си е струвало - благодарна съм , че го е имало ! Peace

# 286
"На света има много повече любовници, отколкото влюбени"
                                                                                                     М. Сафир

Ми-да!Бех е живото доказателство.Бил е много пъти любовник, но влюбен..........   newsm78
Да много сте права Бих никога не е бил влюбен в друг освен в собствената си особа....пък и двете май му идват в повече...любовта или я има или просто всичко минава само на животинското най-вече в Бих,който никога не се е задържал при никоя до сега...жалко за него.Напред не съм гледала филма и не желая да го правя защото ще изгубя интерес,но за сега ми е жал за него,човек който не може да вземе решение нито веднъж сам и се оставя на течението на съдбата-кой би могъл да разчита на такъв мъж,дори и с неговата прекрасна външност.Аз лично не бих си хвърлила чувствата на вятъра заради една химера.Въпрос на гледна точка,не задължавам никой с моето мнение естествено.

# 287
  gospojata  Hug
   Явно всеки вижда различни неща в този филм и открива различни послания.Нека не се забравя,че ябълката в Рая носи Познание,а то от  своя страна-мъка и печал и понасят гнева именно ,защото са вкусили от този забранен плод-който носи ново разбиране за тях самите,осъзнаване за тяхната същност.Който престъпи заповед-търпи наказание,доста схематично.Защо я престъпваш обаче и с какво се изкупува,какво и къде  е мястото на прошката-това е въпросът.Иначе всички знаем какво трябва и не трябва да правим и ако бяхме стриктни,със силна воля  и вяра,вероятно светът щеше да бъде едно по-добро място.Но  хората нямаше да познават радостта,защото нямаше да са изпитвали печал,нямаше да познават надеждата,защото никога не са се  чувствали обезверени,нямаше да познават облекчението,защото няма да са изпитвали болка.Всяко нещо си има своя антипод,за да можем да го оценим и опазим,а това се случва само ,когато паднем и сгрешим-тогава виждаме истинската същност на нещата.

# 288

Хей , много ми липсваше ! Heart Eyes Дано вече всичко е наред с компа и не ни оставяш за толкова дълго ! Heart Eyes Hug Heart Eyes

# 289
БиБ са основната линия във филма и авторите акцентират ,че това е
 ЗАБРАНЕНА,ГРЕШНА,СТРАСТНА ,МИМОЛЕТНА ,ЛЮБОВ" и няма никаква Голяма Любов
,а само задоволяване на временно увлечение между  двама самовлюбени  егоисти
с цената на  предателство

# 290
  Бихтер поема цялата тежест за греха им върху себе си.Аз също не мисля,че замисълът е просто и само наказание.
   Тъй като спорехме за самоубийството и даваха филма "Последният самурай"-в Япония самоубийството е ритуал.Когато си загубил достойнството и гордостта си,единственото ,което ти остава е да си тръгнеш с чест от живота,отнемайки своя собствен.Така показваш,че не желаеш да живееш в безчестие и срам.Морални категории,които на Западния свят са почти непознати.Това е техният начин за поемане на отговорност.

Последна редакция: пн, 18 апр 2011, 16:50 от charovnica

# 291
charovnica ,   bouquet! И аз много се радвам , че е така ! Затова и филмът е така интересен и нищо , че от време на време заприличва на латино сапунка , ни кара да се замислим за доста неща , да ги погледнем от друг ъгъл , да преоткрием забравени категории , да намерим своята позиция , да се замислим ...Защото като четеш различни гледни точки , няма начин да не сравниш , да не се замислиш , да не се опиташ да разбереш - поне аз така правя ! Peace

# 292
  gospojata  Hug Права си и аз съм на същото мнение   bouquet

# 293
Че дадена жена е динамит, можеш да разбереш, само когато я захвърлиш.
М. Паньол
Женен или неженен, винаги ще съжаляваш. Ако би се давало в брака време за проба, то целият свят би се ограничил само с пробата.
Сократ
 Най-доброто средство да се избавиш от изкушението е да му се поддадеш.
О. Уайлд
 По-добре временен неуспех, отколкото временен успех.
Питагор
Да бъдеш човек-това е много. Но да бъдеш жена-това е още повече.
М. Ларни

Ако смъртта беше благо, боговете не биха били безсмъртни.
Сафо
 Има три неща, които една жена може да направи от нищо-шапка, салата и семейна сцена.М. Твен
Велики мисли на велики хора

# 294
 "На хората бих посочвал колко грешки правят, като мислят, че спират да се влюбват, когато остареят, без да разбират, че остаряват, когато спират да се влюбват! На малкото дете бих дал крила, но бих го оставил само да се научи да лети. На възрастните бих показал, че смъртта не настъпва в резултат на преклонната възраст, а в резултат на забравата. Научих толкова неща от вас, хората... Научих, че всички искат да живеят на върха на планината, без да знаят, че истинското щастие се намира в начина, по който изкачваш стръмния склон."  -из прощалното писмо на Маркес,дали има нещо за нас самите ,което преоткриваме като четем,или за нашите герои

# 295
  Тази вечер на Бих и Бех ще им паднат тотално всички задръжки и ще си позволят неща,които не би трябвало да правят в този дом-от уважение,срам  и т.н. Колко може да падне човек-отговорът според мен е-много повече ,отколкото си е представял.

# 296
В далечната година ,когато е писана книгата и при разбиранията на комшиите за семейство,чест,дълг, може би авторът решава съдбата на героинята чрез самоубийство,като логичен начин за "позора".
Прочитът на сценаристите сега в 21 век е нож с две остриета, не мисля ,че им е било лесно, изключвайки големите градове в Турция,май  на много хора мисленето не е променено- така,че този финал устройва и днес. Тези ,дето се имат за много праведни   ще са доволни,ще има какво да плюят, а останалите,дето не приемат живота или черен или бял ,ще има върху какво да се замислят.Но за да се замислят трябва да гледат филма и развитието на героите.За това харесвам цветното гледане на много хора тук и се изкушавам да пиша и ви поздравявам.
Понеже много мъдри мисли се изписаха, да добавя и една любима моя на Шандор Петьофи
Две неща аз искам на земята
те са любовта и свободата
Жертвувал бих живота безвъзвратно за любов
любовта да дам за свободата съм готов

Последна редакция: пн, 18 апр 2011, 18:05 от nikita1

# 297
  Тази вечер на Бих и Бех ще им паднат тотално всички задръжки и ще си позволят неща,които не би трябвало да правят в този дом-от уважение,срам  и т.н. Колко може да падне човек-отговорът според мен е-много повече ,отколкото си е представял.

Ще има ли епизод?

# 298

Тази вечер не ,утре от 20 ч

# 299
nikita1 ,   bouquet!

Общи условия

Активация на акаунт