Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 42

• 30 199
  • 733
  •   1
Отговори
# 360
Днес епизода е интересен основно с играта на Къванч .
Превъплъщението му от отракан плейбой в неопитен задръстеняк е контрастно и добре изиграно
Когато го целува Нихал /отлично го изиграва/реагира с изненада все едно му се случва за първи път в живота .
Важно е да се чуе и обмисли ,какво и казва след тази целувка в дискотеката

А относно коя жена предпочита за секс отговора е много ЛЕСЕН/от лесна жена/
Всеки  плейбой -егоист ще предпочете да прави неангажиращ секс ,пред секс ,
който може да нарани обична жена и да му постави окови

В дискотеката неслучайно имаше коментари  ,че Бехлюл изглежда наистина влюбен ,както с никоя досега.-Който желае ,да си прави изводи

Филма "Забранена любов" е първия турски сериял ,който гледам и много ми харесва.
Недоумявам ,как 33% за сега  не могат да оценят гениалния  оригинален  сценарий
и си фантазират свой

Последна редакция: вт, 19 апр 2011, 17:22 от silvia_maria

# 361
Неуместно е сравнението между любовта на Ромео и Жулиета.
Почти всеки е чел историята на Ромео и Жулиета. Красиво е ,нали?Изпълнено с болка,това произведение ни завладява с нежността и силната,огнена любов ,които героите изпитват един към друг.Пленява ни тази история за огромна,чиста любов,която успява да победи омразата,успява да победи различията,надвива страха,дори и смъртта… Любовта стапя леда и маха маските. Любовта превръща злото в добро,бедните хора в душевно богати,надвива смъртта и оставя меки и красиви следи след себе си...
Сутрин е...Ти се събуждаш...Мислиш си...Мечтаеш си. Усмихваш се или се ядосваш,щастлив си или може би нещастен...обичан или самотен...Ти имаш нужда от любов. Всеки има тази нужда. Защо ли? Ами просто, за да се чувстваш щастлив-нали това е най-важното за нас? А любовта със сигурност ни прави щастливи. Любовта е била и винаги ще продължава да бъде най-силната стихия. Тя е болка и радост, далечна и близка, отровна и сладка. Усещал ли си сладкото опиянение на любовта? Онова приятно чувство, което те обзема, когато видиш две очи..очите на този,когото обичаш? Oнзи трепет, когато този "някой" те прегърне или просто неволно се докосне до теб?Това е любовта. Най-хубавото и силно чувство. Чувство,способно да те завладее и да те промени коренно, както теб, така и живота ти.

# 362
  • БГ
malina40- чудесен пост newsm51 newsm51 newsm51

# 363
Почти всеки е чел историята на Ромео и Жулиета. Красиво е ,нали?

Къде отидохте пък вие,къде РиЖ-1500,къде БиБ - 1900. Дори любовите са различни,обстоятелствата и времената пък съвсем.
Защо не вземете Стендаловия Жулиен от 'Червено и Черно',за мен той е далеч по-близък като герой с Бехлюл от Ромео. Бехлюл-Ромео съпоставка чак е смешно.

# 364
Почти всеки е чел историята на Ромео и Жулиета. Красиво е ,нали?
Къде отидохте пък вие,къде РиЖ-1500,къде БиБ - 1900. Дори любовите са различни,обстоятелствата и времената пък съвсем.
Защо не вземете Стендаловия Жулиен от 'Червено и Черно',за мен той е далеч по-близък като герой с Бехлюл от Ромео. Бехлюл-Ромео съпоставка чак е смешно.

Именно това се опитах да кажа в предният ми пост, които стана доста големичък и някой може би го е пропуснал. Сериала "Забраненият плод" е осъвременен, сценаристите се опитват да се придържат към книгата. Не трябва да гледаме на него като изцяло съвременна приказка, много от мотивите за дадено действие на героите са взети по друго време.
"....Изпепеляващата любов на Бехлюл (Къванч Татлъту) и Бихтер (Берен Саат) е на път да разруши вековни семейни традиции......Любовта между двамата млади пламва веднага. Ще бъдат ли достатъчно силни, за да отстояват любовта си? Ще се откажат ли от уредения си живот? Ще преосмислят ли ценностите си? Как една любов може да преобърне живота на цели семейства? Отговорите зрителите ще научат от хитовия сериал "Забраненият плод".....
Това е част от резюмето на сериала, върху тези въпроси трябва да разсъждаваме по време на филма, все пак хората са си направили труда да ни насочат. Не виждам никъде да се говори за страст или нещо подобно.....
Мисля, че вече обсъждахме, че хората са различни и обичат по-различен начин и с различна сила. Бихтер обича и слуша само сърцето си, Бехлюл обича, но в даден момент започва да слуша разума си.
Интересни са ми коментарите ви по този въпрос:
Защо Бех се поддава на провокациите на Бих, а на Елиф не се поддаваше?

# 365
  juja_-то е повече от ясно защо се поддава на провокациите на Бих  Grinning
  Съгласна съм с мнението ти как обичат двамата персонажи.  Peace

# 366
  • Асеновград
juja_Peace Peace и аз така мисля- резюмето казва  най-добре-не е писано от никоя от нас  Grinning  Hug

# 367
Всички видяхме и усетихме страстта и любовта в сериала  Peace , но ми се струва, че е друг лайтмотива на фирма, а именно борбата между разум и чувства  Thinking залегнала в образа на всеки герой...

# 368
  Борбата между дълг,чест и чувства бих казала аз,борбата със самия себе си,готовността да жертваш нещо скъпо и ценно в името на нещо друго,действието и бездействието,да се разкъсваш от невъзможността да изживееш най-съкровените си чувства,защото реалността не го позволява,от осъзнаването на собственото си предателство и от желанието сам да си простиш за всичко извършено.

# 369

-Но аз съм умна та чак разумна

-Ха,ха,Бихтер, по-голям виц от този не бях чувала...

# 370
   Щом мама Фирдевс го казва,значи е повече от вярно  Laughing
  Славена,подписът ти е страхотен,тъкмо по темата  Hug

# 371
   Щом мама Фирдевс го казва,значи е повече от вярно  Laughing
  bouquet

В смисъл две яйца и Бихтер  Mr. Green

# 372
   Щом мама Фирдевс го казва,значи е повече от вярно  Laughing
  bouquet

В смисъл две яйца и Бихтер  Mr. Green

Долу-горе да  Laughing

Всъщност ни напомня,че идва един прекрасен празник  Hug

# 373
charovnica,Така е,Великден за мен като християнка е най хубавия празник /а и за правиславния канон Великден е както Рождество за католиците/,възрждащата се природа,цветовете...всичко радва и душата и очите

Последна редакция: вт, 19 апр 2011, 19:17 от Slawena

# 374
charovnica,Така е,Великден за мен като християнка е най хубавия празник /а и за правиславния канон Великден е както Рождество за католиците/,възрждащата се природа,цветовете...всичко радва и душата и очите
  Така е  Hug

Общи условия

Активация на акаунт