Отново за АБКМ - 2

• 41 914
  • 792
  •   1
Отговори
# 705
Весси, надявам се да ни понесе. Колкото до вкуса, едва ли няма да й хареса - кашите са й любими. Веднъж настъргах ябълка в една и я изхвърлих, понеже не искаше да я близне дори. Чисти обаче ги обожава. Колкото до Нестле, и аз като прочетох състава им се отказах да ги пробвам. Толкова химии са изредени, че не знам има ли нещо истинско в тях. А според Масларска, те са "Мерцедесът" на кашите  Thinking

# 706
  • София
Успяхме да се вредим днес на преглед при Маринова. Безумие е по този начин да бъдат организирани прегледите при нея  ooooh! в 21 век и за малки бебета, потресена съм. Иначе тя потвърди диагнозата АБКМ, не разбрах за АД, но прегледа мина толкова забързано, предполагам с всички пациенти е така, като се има предвид те колко са много, а колко малко е времето за прегледи. По думите й щом има слуз с алергичен обрив със сигурност е АБКМ. Пазя диета, кърмя и сме на преглед отново след месец. Стресна ме ужасно като каза, че детето ми е обезводнено, защото фонтанелата му е хлътнала - попрочетох, че това е само един от признаците за дехидратация, другите ги нямаме. Обаче не е акала от 5 дни, не знам дали има някаква връзка.
Маринова ни предписа балсама на д-р Тайс вместо млякото на А-дерма, с което мажа сега. Еми ще мажа, макар че аз съм доволна от А-дермата (съвсем тихичко ще кажа - обривът се изчисти почти изцяло).
Понеже прегледът мина много набързо, не разбрах точно какъв хляб препорчва Маринова за диетата - май имаше предвид да не е от черните хлебчета, точно каквито аз ям?
Оттук нататък това ще е форумът, който ще следя най-редовно   bouquet

# 707
  • sofia
Обаче не е акала от 5 дни, не знам дали има някаква връзка.

При нас също така става при алергизиране  - не ака по няколко дни и след това излиза ужасно миризливо и под налягане. Дупето се зачервява също.

Хляб незнам какъв тя препоръчва, но идеята мисля че е заводски Добруджа да се купува всеки ден или през ден - пресен, чист от добавки.

# 708
usagi много съжалявам за поставената ви диагноза от Маринова. Аз също ходя при нея и на мен ми каза да позвам Себа мед. Аз го купих и мазах известно време, но нещата не се подобриха. Тогава взех А-Дермата и нещата се оправиха. Та , мисълта ми е, че като виждаш,че бебо му действа добре тази козметика няма смисъл да взимаш друга. За хляба_ знам, че трябва да е заводски Добруджа и го правиш на сухари, за да слагаш в попарката.Ние утре сме в Токуда при Лазарова. Ще ви пиша като мине прегледа.Приятни разходки днес.

# 709
  • Бургас
usagi и на мен Маринова ми препоръча да къпя със Себамед и да мажа с нахткерцен, но аз не смених а-дермата докато не свърши, защото на малкия му понасяше много добре. Сега го къпя с олиото на Тайс, но ми свършва и мисля пак да взема душ-гела на а-дерма.
Ние на 23 в четвъртък или на 28 (вторник) също ще ходим на преглед при нея. Зависи кога ще може мъжа ми да се освободи. Нямам търпение вече, че на този преглед ще ми обясни как да започнем с млечните по малко.

# 710
гледайте Гала, говорят за атопичен дерматит

# 711
Мария ти от колко време си на диета?
Интересно ми е да разбера как и с какво ще ви захрани тази Др  Rolling Eyes

Аз се престраших и въведох жълтък.Не сме по-зле.Нямаме нови обриви или спазми.
От елдата обаче получихме страшни колики.Точно 5 мин след приемът и голямо мятане пада и дране.Спирам да давам  Naughty

# 712
Usagi, нашата фонтанела и до сега си е хлътнала, въпреки че пие вода в огромни количества. За първи път чувам за връзка с обезводняване. По-скоро е страшно ако изпъкне. Тогава става въпрос за страшна болест.
Хляб, и аз знам, че трябва да е бял.

# 713
  • sofia
Babies produce only small amounts of amylase, needed for the digestion of grains, and are not fully equipped to handle cereals, especially wheat, before the age of one year. (Some experts prohibit all grains before the age of two.) Baby's small intestine mostly produces one enzyme for carbohydrates—lactase, for the digestion of lactose. Baby's earliest solid foods should be animal foods as his digestive system, although immature, is better equipped to supply enzymes for digestion of fats and proteins rather than carbohydrates."http://nourishedandnurtured.blogspot.com/2011/02/feeding-infants … and-nut-free.html

# 714
  • sofia
2-ра година вече сина ми налита на лозовите листа в лозовите сърми. Реших да споделя, че може да има ценни вещества - това което знам е че спомагат за извеждането на оксаловата киселина от организма и така подпомагат бъбреците, но може би има и друго.

# 715
Цитат
От елдата обаче получихме страшни колики.Точно 5 мин след приемът и голямо мятане пада и дране.Спирам да давам   

Момичета не давайте елда, ние бяхме  в болница след кашата. Повръщане до обезводняване почти. Алерголожката каза, че е силен алерген. При на не показа реакция към нищо, но хистамина беше много завишен и според лекарите в такова състояние не са верни кожните тестове, особено на неговата възраст Confused

# 716
Леле mimkis@ това е ужасно. Направо настръхнах като прочетох поста ти. Аз преди 10 дни я въведох елдата и да чукна на дърво нищо ни няма. Но добре де, като е силен алерген защо го препоръчват за нашите деца? Да се оправяте бързо.
Сега да ви кажа днес за прегледа в Токуда при д-р Лазарова. Много симпатична жена. Направи доста обстоен преглед. Според нея вече можем да слагаме ваксини, да започвам захранване с зеленчуково пюре/без грах, червена чушка и домат/, месо /без агнешко,риба и телешко/, безмлечни глутенови каши, попара с изкиснато козе или овче сирене newsm78 .Много неща за нашето скромно ядене до момента. Но ще правя по бавно и постепенно. Според нея до три дни ако не се прояви реакция може да се въвежда ново ядене. Но аз си карам бавно по 10 тина дни от вид. Е това е засега.

# 717
  • Бургас
Мария ти от колко време си на диета?

Ами вече почти 11 месеца съм на диета във вида й в който я започнах. В края на другия месец ще стане 1 година. И аз нямам търпение да видя с какво ще започнем, макар че и много ме е страх. Confused

mimkis@, ужасно е това което ви се е случило. Дано сте по-добре вече!
Аз елда съм давала няколко пъти, но сина ми я харесва и в крайна сметка я спрях.

# 718
А ние привършваме втора кутия с елда и нямаме никакъв проблем от нея. Явно е много индивидуално.

Вчера изядох парче сирене колкото нокът  Confused Стискайте палци! Мъжът ми дори ми се разсърди, че не изядох цялото парче, което ми беше отрязал и каза, че вече се отказва от мен и моята диета  Sad

# 719
  • София
Нелика дано всичко е наред  Hug

mimkis@ пиши как сте?

Давала съм елда и не сме имали проблем...

Общи условия

Активация на акаунт