Отново за АБКМ - 2

• 41 997
  • 792
  •   1
Отговори
# 780
Ние взимахме хомеопатични, но за всеки се изписва различно лекарство в зависимост от конституцията на човека дори за едно и също заболяване. Затова всяка е написала различно лекарство и е трудно да се правят сравнения.

Тортата, която направих снощи се оказа вкусна противно на очакванията ми. За ядящите млечни ще дам рецептата. Вместо ягоди използвах 1 конфитюрено бурканче сливи, като половината смес я сложих в млечната смес, а с другата половина намазах отгоре тортата:

Ягодов чийзкейк

250 г обикновни бисквити, 1 пакет
3 с. л. разтопен маргарин
1/2 ч. л. канела
2 с. л. пудра захар
1 пакетче желатин
250 г извара
200 г прясно мляко
5 с. л. захар
1 с. л. лимонов сок
1 ванилия
1 буркан компот от ягоди
1/2 бурканче конфитюр от ягоди (сладко)

Бисквитите се начупват и се смилат, докато станат на трохи.

Изсипват се в тава за торта, размесват се с разтопения маргарин, канела и пудра захар.

Ягодите се отцеждат и пюрират. Размесват се с извара, кондензирано мляко, лимонов сок, захар и ванилия.

Желатинът се смесва с 4-5 с. л. от сока на компота. След като набъбне, леко се загрява, докато се разтопи напълно.

Прибавя се към ягодовата смес, след което се сипва в тавата върху блата. Кейкът се поставя в хладилник и се оставя да се стегне за няколко часа.

Конфитюрът се загрява в малка тенджера и с него се намазва повърхността на охладения пай. Отново се поставя за 1-2 часа в хладилник и се сервира.

Рецептата я взех от този форум:  http://www.mamaibebe.com/forum/viewtopic.php?t=5247&sid=a2f3 … 145ad92bd04c9bed5

# 781
Цитат
Ние взимахме хомеопатични, но за всеки се изписва различно лекарство в зависимост от конституцията на човека дори за едно и също заболяване. Затова всяка е написала различно лекарство и е трудно да се правят сравнения.
bowuu Това исках и аз да напиша Peace

# 782
mama na Moni , ние пихме Калкарея карбоника и ни изчезнаха лишеите, но след като го приемаше около 2 месеца  newsm10

И при нас така.  Peace

# 783
  • софия
   mozzi, наистина ли е така фрапантна разликата Confused Каши ядете ли? На моя дребен много добре му се отразява на Лактана-овесени ядки, и коремчето му регулира. Давам му и оризовки за гризане.

Да, такава е разликата-в момента е 2.7 кг(родиха се с 400 гр разлика).Каши яде, даже по два пъти на ден понякога-сутрин закусва овесена каша, защото всичко друго ми отказва, а в 17ч редувам някаква каша(ориз+царевица, оризова), кисел и грис с плодово пюре.Иначе на ръст е добре горе-долу-около 72 см е(брат и обаче е над 80 см)-баща им само ми повтаря да се радвам, че не е обратното Grinning

А можете ли да ми препоръчате някой хомеопат-и ние сме с доста лишейчета(при нас това е основното+слуз в изпражненията) и ми се иска и нещо хомеопатично да включа

# 784
Исках да ви изненадам направо с тема 3, обаче предвид трудностите да редактираме и добавим полезни връзки към тема 2, ви моля ако има нещо да ми пишете, за да мога да го вмъкна преди да съм създала настоящата тема.

И аз съм давала и в момента давам Калкарея Карбоника, но наистина нещата са строго индивидуални и всеки реагира по различен начин на хомеопатичното лечение. Реакциите се коментират с назначилия лечение хомеопат, който следи състоянието на пациента!

# 785
хелоу Simple Smile

хайде обещавам да пиша по често Simple Smile

ние май успешно захранихме с домати, целина, череши, диня, праскови, зелени подправки, грах, царевица, зелен фасул и козе сирене за последните 1-2 месеца

доволна съм от резултата- сега тази седмица ме очаква захранване с козе прясно мляко, мисля да му наравя следобедна закуска с нея, някакво сварено кремче с бисквити и банан примерно или мляко с ориз ще видим- за да бъде преработено

иначе има понякога едно обривче на ръба на устната, но не е от алергия а по скоро е контактно  Thinking

и аз си хапвам млечни по малко всеки ден без да прекалявам, заместих кокошите яйца с пъдпъдъчени и кравето сирене  с козе и в моето меню

днес правих едни малки сиренки за малкия с козе сирене и соево тесто - по късно ще споделя рецептата, може да пробвате, даже да не за малките- да си направите тутманик с козе сиренце или куфлички с локум, тестото е идеално за целта и много вкусно   Laughing

новия Фризопеп наистина не е толкова лош колкото стария  Peace

# 786
Благодаря за отговорите. А по време на хомеопатичното лечение въвеждахте ли нови храни - моят хомеопат казва да въвеждам, но отново се появи слуз в изпражненията и как ще различа дали е от храна или от действието на капките; а поставяне на ваксини?

# 787
Да пиша и аз по въпроса,които коментирате: Моето дете  е записано и при хомеопат всеки път лекарството0 е различно в зависимост от състоянието  му. От 3 дни пак давам Фризо 3. Имам въпрос колко дни трябва да минат за да считам, че приема е нормален? И да разкажа за ситното имаше  рожден ден вчера( за жалост не мога да слагам картинки), миналата седмица звънях в цеха за торти от който си купуваме тортите и говорихме, дали могат да направят такава, която да може да яде с нейната алергия.Оказа се,че и тяхна работничка има дете с АБКМ и ми казаха от какви блатове и кремове тя си прави торта, така я поръчахме . Но покритието не можахме да го измислим, и накрая беше сметаново . Изрязахме горният слой  Laughing и така и моето дете вече вкуси торта (беше малко парченце имах все пак малко притеснение). Беше много щастлива, измислихме и меню от което да може и тя да хапва  newsm44. Дано скоро всичко дечица да си хапват и тортички дори и в малки количества  Praynig.

# 788
Предлагам да продължим тук Отново за АБКМ - 3

Не съобразих и създадох темата от собствения си профил, така че ако се налагат корекции или добавки ми пишете.

# 789
Привет моми4ета.Предстои ни последната ваксина диф тет и понеже сме освободени трайно от коклюш не мога да  намеря тази ваксина. Някой знае ли от къде?В центъра по паразитология на Заимов ми казаха ,4е не се произвежда ве4е.  Знаете ли някоя комбинирана ваксина,но без коклюш.Ще съм мн. благодарна. Hug

# 790
  • София
mama toni има нова тема, питай и там, ако някоя мама си е купила повече бройки от ваксината.
Голямото ми момче го освободиха трайно от коклюш преди два месеца и на комисията казаха, че няма вариант на такава ваксина БЕЗ коклюш, така че няма да довършите имунизацията срещу дифтерия и тетанус. Ние сме в същото положение.

# 791
mama toni има нова тема, питай и там, ако някоя мама си е купила повече бройки от ваксината.
Голямото ми момче го освободиха трайно от коклюш преди два месеца и на комисията казаха, че няма вариант на такава ваксина БЕЗ коклюш, така че няма да довършите имунизацията срещу дифтерия и тетанус. Ние сме в същото положение.
и какво смятате да правие? коя е тази тема? може ли линк,благодаря ти.

# 792
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=592735.0

Нищо няма да правим. Оставяме нещата така.

Общи условия

Активация на акаунт