Отново за АБКМ - 2

• 41 920
  • 792
  •   1
Отговори
# 735
Хубав е подхода - и аз бих била по спокойна така, но тук не се прави! Дори на едни познати с много сериозна алергия им правиха провокаци, но в кабинета на лекаря - само да види симптомите - петната и повръщането(които настъпват мигновенно) и после си го пратиха детето вкъщи - хич не им хрумна как ще се оправят хората с това дете по пътя!

За плодовете и зеленчуците -Не съм чакала след годинка - дойде лятото и ние имаме домашни плодове и зеленчуци - нямаше как да ги пропусна и да чакам след годинка да яде такива от магазина, когато не е сезона! Някои дори като първо въвеждане си ги дадох сурови! Пък и краставици, дини, пъпеш няма как да ги обработя термично!

# 736
   ПП. Да попитам кога въведохте сурови плодове и зеленчуци, след годинка ли?
Сурови зеленчуци още не съм давала.Сурови плодове малко преди годинката-банан и ябълка.
Мимкис Hugужасно сте се напатили.Дано да сте по добре вече.
Елда давах и аз доста рано.След ориза.Значи по груби спомени към 7.5 м.Като Нелика.Уж елдата е богата на желязо доста и затова Embarassed
Стреснахте ме с тази елда.Щом даваме толкова дълго и е ОК това означава ли, че нямаме реакция към нея Rolling Eyes
Не бях чувала до сега тук да записват за прием в болница при провокация!? newsm78
По принцип така се прави.Де що изчетох по дебелите книги (вкл. и на БГ) така се процедира по принцип.Не знам защо обаче масова практика е пробо-грешка в домашни условия.
Тъжно, но факт.
Силви успех с прясното мляко  bouquet.Според мен ако има роблем да е реагирала вече на следи.
Вижда ви се края на тунелчето Hug
Нелика Praynigза сиренето.Ние успоредно вървим двете.Аз още не съм се престрашила.Пиши как сте Hug
Зелена чушка Сиврия води ли се за въведена зелена или трябва капия да е newsm78
Риба на каква възраст дадохте newsm78

# 737
Дойде и моето време да пиша във вашата тема Sad . Бях си обещала да го направя когато ситното вече е преодоляло алергията, за да разкажа нашата история с щастлив край, да дам кураж, че всичко е въпрос на време и строга диета но... Моето дете е на почти две години с алергия от 9 месечно. АБКМ поставена преди една година от доц. Маринова, от 3 месеца вече яде сирене и масло, яйце,обикн. бисквити и солети. Стигнахме до мляко Фрезов3, грах и домат, но от месец и половина два пъти  хваща вирус и има слуз, която е непостоянна. Растат и кътниците почти са изникнали вече и се надявам слузта да е от тях  Praynig. Посещаваме и хомеопат, който ме обнадеждава, че тази слуз се дължи на никненето на  кътници и вируса. Сега спрях Фризо3 и започнах да давам пак Фризо ХА 2.Не знам на какво да вярвам, толкова съм уморена че ми идва да крещя и плача от безсилие. Снощи не издържах и се разплаках, детето като ме видя и то ревна и ми казва" мама не плачии "и ме гушка милото  Cry .Извинявайте,че поста ми е объркан.

Последна редакция: нд, 19 юни 2011, 15:32 от flower @

# 738
Момичета,знам че се води хопоалергенна елдата,но е факт че детето много ни уплаши и то реакцията е наистина мигновенна.Като имате предвид,че моето дете яде елда не за първи път,а съм му варила преди това брашно от елда,изял беше една каша на Хип пак чиста елда,ноо на втората кутия реагира вече.  Rolling Eyes Странна работа..

# 739
Flower, имаш подкрапата ни  Hug Понякога на човек му е нужно да се нареве, че да му олекне. Но като чета, всичко при вас е от вируса, не е алергия. Скоро бяхме болни и ние, и докторката ме предупреди, че от температурата акото става по-рядко и слузесто. И наистина беше така.

Сурови плодове си давам - ябълка, череши и пъпеш (от както са се появили). Много й харесват, но дъвче едно парче по 5 мин Simple Smile Зеленчуци не съм. Страх ме е, да не се задави.

Аз тези дни съм го ударила на смелост. Вчера сутринта пак изядох едно резенче сирене, а снощи, без да знам че е козе, хапнах и много малко парченце козе сирене. Много ме е яд, но ме заблудиха че е краве. Тази сутрин пък ядох мекици правени с 2 лъжици кисело мляко. Вчера изядох и обикновен кебапче, т.е. не смлени от свинско, а купени от магазина. Абе... какво да ви приказвам. Сега се моля всичко да е наред. Нали след два месеца ще я давам на ясла и се опитвам да я въведа в нормалното хранене.

Usagi, нас ни набедиха на 2 месеца и от тогава до скоро бях на строга диета.

# 740
ssiillvvyy, благодаря ти за подробния отговор за царевицата.  Hug

Давала съм сурови круша и ябълка. Не е имало проблем.

Пускам линк към една таблица (в края на страницата е), в която храните са подредени според алергенния им потенциал. Същата беше публикувана преди няколко броя в сп. "Моето дете". Не мога да кажа колко е надеждна, определено много неща ме изнанадаха.

Скала на хранителните алергени

# 741
flower @ - имаш силни прегръдки от мен! Hug Ще си я разкажеш историята и щастливия край ще е скоро, сигурна съм! Поплачи си, ако имаш нужда - предполагам какво ти е, но недей да губиш вяра и аз като те чета съм напълно убедена, че е от вируса! Ние сме карали 2 вируса, след като бяхме напълно добре - на нормално АМ, ядяхме си и сирене, кашкавал и т.н. - и двата ги кара тежко с много слуз - единия дори и кръв и то доста - после мога да кажа, че почти месец след това й е трябвало да се възстанови. И при двата се върнахме на фризопеп - един вид презастраховка - да не й стане по пропусклива лигавицата и отново да отключи алергията - пък и сегашния фризопеп АС и без това пише, че е подходящ при диария, защото си е диетична храна. После съм захранвала с всеки млечен продукт наново - на 2-3 дни. За мен коремчето им е слабото място на нашите деца и е нормално, когато са разстроени по дълго да има проблеми! Дано бързо се оправи малчо!

Бъни - дано наистина всичко скоро да го минем този тунел! Hug

# 742
Благодаря ви момичета  Hug, вчера  и двата пъти не видях слуз, надявам се да е било от вируса тя прекара два един след друг в рамките на 16 дни.но без температура . Към прасковата ( от голите ) ми направи алергия, тогава  получи отново слуз и се появиха червени пъпчици по свивката на крачетата, по бедрата и ръчичките.  Спрях я веднага  и за максимум 5 дни нещата се нормализираха. Сега не са се появявали нови пъпчици (от 6 месечна си има ситни с бели връхчета по бузките, есента и смених козметиката със Себа мед по препоръка на доц. Маринова и тогава се появиха и по горната част на ръчичките).

# 743
Някой знае ли дали мангото е алерген? Имам едно пюре плодове асорти, но има и манго  newsm78

# 744
  • Бургас
Някой знае ли дали мангото е алерген? Имам едно пюре плодове асорти, но има и манго  newsm78

Аз мангото отдавна съм го въвела. Маринова ми беше казала, че мангото и ананаса са подходящи при нашата диета.

# 745
  • София
Нелика и аз отдавна съм въвела манго. Мангото не е силен алерген (алергените са в кората), съдържа доста целулоза, лесносмилаемо когато е добре узряло, източник на витамин А и др. (това е от Косе Босе)

flower @ и на мен не ми звучи като алергия! Дано е фалшива тревога  Hug

На Мишо също му откриха алергията на 2 месеца, пазех строга диета докато той стана на 10 месеца, после започнах да въвеждам млечни с краве сирене, по препоръка на доц. Маринова.

Момичета, въпрос - кога след киселото мляко да въведа кашкавал? Вече почти месец малчо си хапва млекце и се чудя дали е време да пробвам и с кашкавал  newsm78

# 746
  • sofia
Тъй като лигавицата се възстановява много бавно и не напълно, при влошаване на здравословното състояние започва реакция и към храни, които преди това не са били алерген. След като проблема отшуми се връща старото положение. Това се случва и с моето дете в момента - след провокацията с кисело мляко, пробиотик и сметана имунната защита се срина и ни спипа грип. Запозна да реагира на какво ли не. Сега се възстановяваме бавно.

# 747
Благодаря за бързите отговори за мангото   bouquet Ще го дам утре, че днес ще въвеждам свинско. А и едно бурканче риба съм приготвила...  Rolling Eyes

# 748
newradost, дано бързо се възстанови Praynig
    Благодаря за отговорите за суровите плодове и зеленчуци. По таблицата за алергични деца разбрах, че след 9-и. При нас тази таблица не е особено валидна Rolling Eyes Круша, тиква и тиквички ни правят проблем, ябълка, царевица,овес и ръж не Thinking
    flower @, може да е от вируса Peace

# 749
Благодаря на всички ви, успокоих се малко.Днес и двата пъти нямаше слуз, но и излязоха пъпчици вчера по крачетата и едната ръчичка. Водих я на лекар и ми каза, че са алергични, но тъй като не съм и давала нова храна предположи, че може да са контактни или от оцветители тъй като два дни подред рисува с тебешири. Надявам се да е от това и приключваме с художническото изкуство  Naughty поне за сега.

Общи условия

Активация на акаунт