Отново за АБКМ - 2

• 41 922
  • 792
  •   1
Отговори
# 750
Nelika, как ще въвеждаш свинското?  Simple Smile

# 751
Пюре на Ганчев - свинско със зеленчуци (моркови, домати, картофи, лук и слънчогледово олио). Излапа си го всичкото и надничаше за още в бурканчето Simple Smile

# 752
момичета здравейте чета ви но с тази бременност и това активно дете ми взимат цялото време

влизам с въпрос: за яйцата от пъдпъдици

това ми направи впечатление и ще се радвам други майки който дават такива яйца да споделят
''За разлика от кокошите, пъдпъдъчите яйца не причиняват алергии при деца и възрастни. В тях се съдържа протеина овомукоид, който потиска алергичните реакции. От  яйцата от пъдпъдък се изготвя лекарство (овомукоиден екстракт), което се използва за лечение на алергии.''

Яйцата на пъдпъдъка са полезни при лечение на алергии, астма, анемия и имунна недостатъчност. Те съдействат за понижаване на кръвното налягане, подпомагат изгарянето на захарта, регулират водната обмяна, регулират стомашната секреция. Пъдпъдъчите яйца тонизират при умора и главоболие.

http://www.bb-team.org/articles/3814_yaytsa-ot-padpadak-drebni-n … nie#axzz1PwRH3ug7

елдата може да предизвика алергия  Peace

# 753
  • Бургас
lux, това е много интересна и полезна информация. Не бях чувала, че са толкова полезни и подходящи за нас пъдпъдъчите яйца. И на мен ще ми е любопитно да чуя и други мнения по темата.
Ти въвела ли се яйце (жълтък) на Ати? Аз все още не съм давала на малкия, макар че си хапвам от време на време. Ще питам Маринова другата седмица дали първо да започнем с млечните или първо с жълтъка. Ние в крайна сметка решихме да отидем при нея на 28 във вторник и вече нямам търпение.

# 754
  • София
Момичета,

Почерпете се за мое здраве, имам рожден ден Simple Smile

И аз не знаех за пъдпъдъчите яйца...не съм давала, ще почета още по темата и може би ще се престраша да дам  Peace

Хубав ден на всички!!!!

# 755
  • sofia
flower ние от тебешир, на който пише че е хипоалергенен доста кашляме. Така че си направи извода...
Това за пъдпъдъчените яйца го знам отдавна, но не съм го пробвала, защото при нас по-голямата алергия е към яйцата и защото реагираме на всякакъв белтък дори и в морковите - ще се учудя ако приеме белтъка от пъдпъдъчено яйце. Иначе познавам големи хора с такава алергия дето успешно са ги заменили с пъдпъдък. Като питах лекарите казаха : абсурд.
В Гапс форума казват, че някой деца вече са минали на яйца от патица без проблем. Така че защо не да може и пъдпъдъчените яйца - даже сигурно по-добре. Но мен ме е страх да рискувам. Продават се във Фантастико иначе.
В момента сме на тема кисело зеле Simple Smile Много е актуална след стомашните кризи - хапва доста.

Последна редакция: ср, 22 юни 2011, 11:37 от newradost

# 756
Endira, честит рожден ден! Да си много здрава и да гледаш здрави и умни деца!

Някой давал ли е черница? Къде се нарежда тя в таблицата на алергените  newsm78 Имам домашна и ми се иска да дам.

# 757
Endira, честит рожден ден! Много здраве на теб и на семейството ти желая bouquet
   За пъдпъдъчите яйца не знаех и аз, при нас е проблем белтъка, жълтък си хапвам. Аз да попитам, фурми дали мога да му давам( сготвени на пара) да му слагам малко в кашата заради желязото в тях, че с авокадото е голям зор, плюе ми го много ooooh! И картофеното пюре е недолюбвано Tired Изобщо на зеленчуците ми прави лек бойкот, само броколи си хапва с желание Tired
   ПП. Да не ни заключат, че минахме 50-та страница. Нова тема newsm78

# 758
  • sofia
Nelika Черницата е силен ама доста силен алерген. Недей да даваш, аз пробвах миналата година съвсем малко, но не стана.

мимкис фурми съм давала но не ги харесва, нищо не произтече иначе. Желязо най-добре под формата на макарони с коприва (замесени с брашно от коприва тук се продават) или месо.

# 759
Endira Честит рожден ден и от мен.  Hug С пожелание в най скоро време да не се налага да влизаш в тази отчетна тема.

А откъде купувате сурови фурми? Досега не съм виждала такива да се продават освен сушени от които реагираше, но това беше миналата година. Оттогава не смея да купувам.

Мимкис, а пък ние нищо не ядяхме на вашата възраст. Искаше само мляко и едва преди да навърши годинка прояде що годе. Така, че не се притеснявай от това, че ти бойкотира на храната.

Когата реша да захранвам с яйце, ще започна с пъдпъдъчите стига да намеря по магазините, че рядко ги виждам/май само по великден/.

Иначе, се отдадохме на селски туризъм. Хапваше си за първи път с удоволствие пресни малки морковчета и пресни картофки. Появиха му се странни петна по гръбчето на няколко пъти без да ми е ясно от какво.

# 760
Ендирка честит празник и от мен  bouquet  bouquet  bouquet
Дано скоро и ние и дечица да можем да си хапнем не само виртуално от почерпката  Praynig
Да си жива и здрава и много радост у дома.
Нелика ти на Доника домат въведе ли newsm78 и кога?
Лукс радвам се, че писа и ,че сте добре Hug.За пъдпъдъчите яйца  bouquetмерси.Не знаех.

# 761
Бъни, домат въведох съвсем скоро - преди около седмица в някакво пюре.

Нюрадост, мерси за отговора. И аз подозирах, че са нещо от сорта на ягодите, нали са семчести. Но аз ядох ягоди, и сигурно мога да опитам и черници, пък малката ще си хапва диня и череши, че й се услаждат Simple Smile

# 762
  • Добрич
endira Честит празник и от мен   bouquet С пожелание за здраве на теб и любимите ти хора  Hug
Това за пъдпъдъчите яйца се сещам, че newradost го беше споменала преди време в темата, сещам се и друго, ще карам по памет , та беше споменала за суровите зеленчуци и по точно за моркова, че се приемат по добре от стомахчето , отколкото обработени термично  Thinking Вече имаме домашни моркови и мислих да й направя сок, удачно ли е, и като захранване ли да бъде с по лъжичка на ден или щом е яла варен морков може и по-голямо количество сок като за първи път

# 763
  • sofia
Съвсем изперках вече. След тази криза дето изкара доста суче и започнах да се тревожа отново за източниците на белтък, защото разчитаме предимно на месото. Та взех че купих Фризопеп въпреки че така и не можах да му го давам като малък. Да споделя новия не е толкоз гаден колкото стария фризопеп. Изядохме и двамата по една попара, а сега замислям да направя сладолед с него.

# 764
...а сега замислям да направя сладолед с него.

Е това е идея!!! Как ми се яде сладолед... чак ми се плаче. Но може би ще си купя нормален. От три дни ям натурален аеро шоколад, който съдържа краве масло. Май е време да проям всичко... нали ако имаше нещо, вече трябваше да се прояви - след малко сирене, мекици с кисело мляко и шоколад с масло  newsm78 Как мислите?

Общи условия

Активация на акаунт