Отново за АБКМ - 2

• 41 990
  • 792
  •   1
Отговори
# 765
  • Добрич
newradost фризопепа на каква цена е,и колко му е трайността като се отвори, аз все се замислям, че трябва поне кашите да й ги правя с него, кърмата ми вече драстично намаля и основно кара на твърда храна незнам дали изсуква и 300 гр кърма за 24 ч  ooooh! незнам до какво може да доведе малкия прием на кърма или вече е голяма и не би й се отразило  Thinking
Знам, че ти пуши главата, но ще дадеш ли мнение за сока от морков за който питах в предния пост
Някой ползвал ли е това http://www.oilatum.bg/emulsia-za-vana.html педи ми го препоръча

# 766
  • sofia
Весси фризопепа е 19лв някъде и трайността му е 4 седмици, ама като за големи деца доста се харчи. Тъкмо направих сладоледа, ще пиша като го извадя от фризера и опитам.
За моркова - пили сме сок от моркови без проблем, но в малка доза. Особено полезен е. Сега съм си поръчала по-хубава машина за сок и я чакам с тази идея - да минем повеече на сокове - ще пробвам всички зеленилки които правят проблем. Обаче както знаеш всяко стомахче си е различно и не смея да твърдя това със сигурност. Като има моркови в яденето и не го яде, затова голям зор виждам да готвя откакто се захранваме - има 3-4 пюрета без моркови на пазара от които яде само 1 Simple Smile
За олиото за вана - аз използвам на Др. Тайс и едно друго Линолафет ли беше, нещо такова. Това на линка изглежда добро.

Нашата криза затихна, ама много се надявах да ядем разни нови неща и сега съм в "депресия" Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 юни 2011, 16:20 от newradost

# 767
Сега съм в подготовка за наближаващия ни рожден ден. В началото се бях спряла да направя торта-куче, но впоследствие се отказах. Голяма играчка е, а време нямам. Пообиколих магазините за други варианти и идеи. Погледнах бегло един сладолед и видях, че има яйца и се отказах. Имаше чиизкейкове и реших да направя такава тортичка. Намерих рецепта в бг вариант, но без яйца и тези дни ще направя.

Кваса ми е неуспешен и се отказах да го правя сама. Записах час за Мустаков, но чак в средата на юли, но не е сигурно дали ще отидем в София и може от там направо да си купя квас от магазин Слънце. Ако не стане работата вече не знам, какво ще измисля.

Сега се опитвам да въвеждам нови храни, като мед и ядки, а по нататък пилешко. Искам да намалям в менюто му въглехидратната храна за сметка на белтъчините, но е много трудно. Трудно яде месни неща и в повечето случай ми отказва и наблягаме на въглехидратната, като картофи, ориз, хляб. Не си пада също и по млечните и направо съм в чудене всеки ден, какво да му предлагам, като разнообразие в храненето му, а и не мога да се задържа дълго в кухнята за да правя експерименти, защото се започва едно мрънкане и дърпане на крачолите, за да му обърна внимание.

Ню радост: Да се направи сладолед от фризопеп е интересна идея. Ако излезе сполучлива рецептата би ли я споделила и бързо да излезеш от "депресията". Все ще се оправите. Няма да сте все така.

Не ползваме никакви мазила освен обикновен шампоан да му измивам само дупето и крайниците, въпреки, че сме имали сухи участъци по краката през зимата.

# 768
  • София
Момичета, благодаря ви за пожеланията!!! Много сте мили  Hug

Ойлатум съм ползвала и в момента ползвам олиото за вана и шампоана и съм доволна  Peace

# 769
  • sofia
sisilina за нашите рожденни дни съм правила тези неща:
http://picasaweb.google.com/radostina/Denden
Всичко е нишесте, пудра захар, захар, соево или оризово мляко, натурални оцветители (цвекло, брашно от коприва, боровинки, червен пипер, какао), тиква, ориз, чушки, маслини, червено цвекло, брашно, бисквити победа изгрев, плодове. Никак не са вкусни, само изглеждат добре, децата си играха с тях. Тогава не се сетих, че мога да използвам желатин - нямаме проблем с него но не съм знаела.

И аз влагах много желание, но да ти кажа като че ли няма смисъл, децата се радват на всичко: духане на свещи, бенгалски огън, сламки, играчки и т.н.

Ето я рецептата за сладоледа : http://kalinkakids.com/bg/za-roditeli/retzepti/26-sladoled-bez-mlyako.html Страхотен е! след 2 години без тоя ми се вижда супер!
Само че аз сложих фризопеп, банан и кокосово масло. Като замръзна стана розово-кафяв. Само млякото трябва да се направи по-гъсто отколкото е дадено, за да прилича повече на сладолед отколкото на сорбет.

Последна редакция: чт, 23 юни 2011, 18:54 от newradost

# 770
  • софия
Здравейте,момичета Hug Hug

След почти 2 месеца лутане, в крайна сметка се оказа, че дъщеричката ми е с АБКМ.Изпращат ни на детски гастроентеролог-казаха ми доц.Маринова или доц.Ковачева-за доц.Маринова прочетох реда за записване, а някой знае ли как става при доц.Ковачева и кои дни приема,пак ли се ходи за номерче или се записват часове ?
Ще съм благодарна ако споделите лични впечатления за двете доцентки, за да ми помогнете в избора-може и на лични

А другият ми въпрос е като се абстрахирате от това, че Фризопеп се отпуска безплатно, има ли някаква разлика между диетичните млека на различните марки-ние от раждането сме на Аптамил комфорт, първоначално+кърма и сега се чудя не е ли по-добре вместо да и давам Фризопеп да си продължим с Аптамил АДС

Последна редакция: чт, 23 юни 2011, 22:51 от mozzi

# 771
Мислех, че рецептата за сладолед е сложна, а се оказва, че не е така. Ще трябва да си направя обаче първо растително мляко, а никак не ми се занимава, но изкушението да си хапна сладолед е по голямо след като повече от две години съм се лишила от неговия вкус  Simple Smile.
Току що направих чиизкейк побългарен вариант и сега стои в хладилника да се стегне. На външен вид не струва, на вкус не смятам, че ще е кой знае какво, но утре ще разбера.
Иначе са много интересни нещата, които си направила за рожденния ви ден. Изглеждат вкусни.

# 772
  • Добрич
newradost благодаря за отговора, обаче момата не хареса сока  Rolling Eyes друг път пак ще пробвам
Страхотни неща си сътворила за рождения ден   chef
В началото на юли ще ходим на контролен при нашата алерголожка от града, чувала съм, че издава протоколи за Фризопеп, дали ще ни огрее да ни издаде, тъй като малката навършва годинка на 14-ти  Thinking
endira , а тази емулсия за вана може и да я закупя, но трябва ли да се изплаква детето след къпане, ако е разтворена в коритото
mozzi не мога да ти бъда полезна май с нищо, не съм запозната с диетичните млека, тъй като само кърма сме пили досега и въпросните лекарки не съм ги посещавала, дано другите момичета се включат

# 773
Здравейте! Искам да питам - имаше някой, който прилагаше хомеопатично лечение, приемало ли е някое детенце calcarea carbonica и как се повлия, на нас сега ни е втори ден от приетите капки и ми е любопитно какво да очаквам.
mozii, за мен и двете са еднакви - от лични впечатления, но вече не помня как точно беше с часовете при Ковачева, защото последно ходих при Маринова. За млеката  -  децата са приемали само Фризопеп и другите дори не ги знам.

# 774
Весси - до колкото знам фризопеп се поема от касата само до навършване на годинка на детето - дори да ви издаде - най-много за половин месец да може да го ползвате! Sad

mozzi - не сме пили никога аптамил, но ако бях на твое място и аз щях да продължа със същата формула. Освен това някоя от майките беше писала, че и диетичния аптамил може да бъде изписан с протокол - просто вие ще се наложи да доплащате - касата ще поеме тези 19 лв(колкото е фризопепа), а останалите - май около 5-6 на кутия се падат ще трябва да си ги плащате!

# 775
  • София
Весси, аз не го изплаквам а олиото си го разтварям във водата за къпане в коритцето.

newradost и аз разгледах нещата от рождения ден, страхотни са! Браво на теб!

# 776
  • софия
Благодаря за отговорите Hug Hug

Вчера взех Аптамил АДС-изобщо не иска да го пие, но ще настоявам.На 10 месеца е и знам, че ще отнеме време да посвикне
А AL110 на Нестле от същата група ли е?Наложи и се да го пие преди време докато бяхме в болница и не го отказваше

Реших,че ще я заведа при Маринова-честно казано на мен ми е необходима консултация основно по отношение на храненето, не толкова за протокол-вече няма за кога.Много е дребничка, само 7.5 кг е, а за последния месец не е качила нито грам(за разлика от брат и Wink)-в парка едно момче ми каза "Ааа, не са близнаци, едното е по-голямо) Grinning Grinning Grinning

# 777
Здравейте! Искам да питам - имаше някой, който прилагаше хомеопатично лечение, приемало ли е някое детенце calcarea carbonica

Ние бяхме на хомеопатия, но не на това лекарство. Нашето е Меркуриус корозиво.

# 778
  • Добрич
mama na Moni , ние пихме Калкарея карбоника и ни изчезнаха лишеите, но след като го приемаше около 2 месеца  newsm10
ssiillvvyy ами то няма смисъл да издава протокол, ще си купя, но пак ще попитам какво може да се направи
endira благодаря за уточнението и аз така си помислих, защото прочетох упътването в интернет, че трябва да се изплакне, ако емулсията се ползва за измиване, а ако се разтваря за вана не пишеше нищо

# 779
 При нас са капки на Бах, смесени със сол на Шуслер от хомеопатичните Peace
   mozzi, наистина ли е така фрапантна разликата Confused Каши ядете ли? На моя дребен много добре му се отразява на Лактана-овесени ядки, и коремчето му регулира. Давам му и оризовки за гризане.
    ДА ви споделя, че се престраших и му дадох парченце сурова ябълка, изяде си я с кеф и нямаме проблеми newsm44 Фурми още не съм давала, че нещо не намирам свестни тук.
   newradost, много хубави торти и сладоледа също, и не се депресирай ще се оправят малчовците Hug

Общи условия

Активация на акаунт