Великденски яйца червени, за ЯНУАРСКИТЕ деца засмени! /9/

• 29 760
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
Отчет и от мен: +1200гр (7250гр) и +5см(64см). Сложиха му 2 ваксини,голям рев милия.

Аз мажа със слънцезащитен крем на Веледа. Един ден не го бях намазала и почервеня.
Още сме в затворения кош. Летния ще го извадя като се затопли трайно. Затворения мога да го повдигам ако искам,но не го правя засега.

Има ли и други,които приспиват на гърди,сукайки? 
Тези бебчета,които си смучат пръстите, смучат ли залъгалка ?

# 646
chopi , Моята щерка е от активно смучещите си пръстчетата, не иска никаква залъгалка

# 647
  • София, Лагера
Калифорния, може би не съм точна, като я наричам "доктор", но все пак ще даде адекватен акъл Wink Пък и ще я разпитам каква е разликата между нейния опит и този на лекарите.

Тути, аз си мисля, че дори и да не й помогне, то поне няма да навреди една консултация със специалист.

Ети, аз междувременно си организирах час за въпросната псиоложка - в 11. Значи към 13 ще съм фрии.
Иначе, ако на някой му се идва в МОЛа на Стамболийски, утре в 14.30 съм там и съм фрии  Peace

# 648
  • в Надежда-та
Ноеми извинявай аз нещо май съм пропуснала, какво точно те притеснява в поведението на детето newsm78

# 649
Добро утрооо!
 Много сте поспаливи днес..
 Имам въпрос към консултантите от ЛЛЛ. момичета от 2-3дни Ивайла е по-неспокойна, суче по-често от обикновено, вкл. и нощно време, като на едно хранене, изсуква и двете гърди и въпреки това мисля,че понякога не и стига. Дали според вас, става въпрос за криза на растежа и трябва ли да се потърся някакви лактогонни средства или кърмата ще се регулира сама? Благодаря ви

Здравей, адис!

Много вероятно е Ивайла да преминава през период на усилен растеж и с честото сучене да дава знак на тялото ти да произвежда повече кърма, за да посрещне нарасналите й нужди.
Колко често сучеше тя до момента и как започна да суче сега, би ли описала по-подробно, моля те.
Ако досега кърменето е било на поискване, без предлагане на вода и добавка и Ивайла е наддавала задоволително, била е жизнена, видимо доволна и нахранена, значи кърмата й е достигала. Обикновено няма причина, ако нищо не се е променило в ежедневието и режима ви, кърмата да намалее до степен, че бебето да остава гладно.
Като брой, 8-10 кърмения в денонощие за бебе на възрастта на Ивайла се считат за достатъчни. Нощното кърмене все още е важно за добрата лактация, особено ако бебето самО си го иска.
Може би честото кърмене, за кратко, ще спомогне за увеличаване на лактацията до нива, задоволителни за Ивайла.
Прилагам и статията за лактационните кризи: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=5186, за да видиш дали това може да се съотнесе към вас.

# 650
Като част от съвместната инициатива на BG-Mamma и Ла Лече Лига България ви предоставям информация за събитията (лекции, срещи, Бебешко кафе и други), организирани или провеждани с подкрепата на Ла Лече Лига България в различните градове на страната до края на м. МАЙ 2011 г. Моля, имайте предвид, че графикът е предварителен и са възможни промени.

Актуалната информация за събитията, организирани от Ла Лече Лига България, вкл. за евентуални промени на графика, може да следите на сайта на Ла Лече Лига, както и на следните Фейсбук страници: Ла Лече Лига България, Бебешко кафе, Ла Лече Лига Пловдив, Ла Лече Лига София,

Ла Лече Лига срещи

04.05.2011 г., сряда, 10 -12 ч., гр. Варна, ул. А. Дякович 20, ет. 5, ап. 9, тел. за записване и контакти: 0878 601 604 - Ивелина, Тема: ”Хранене на бременната и кърмачката. Захранване на бебето.”
09.05.2011 г., понеделник, 10.30 ч., гр. Карлово, площад "20 юли", до трибуната, Тема: ”Аз мога"
11.05.2011 г., сряда, 11 ч., гр. София,, Тема: ”Раждане и първи дни с кърмачето. Влияние на раждането върху началото на кърменето."
14.05.2011 г., събота, 14 ч., гр. Сливен, сладкарница Мустан, Тема: ”Изкуството на кърменето: Въпросите "какво" и "как""
28.05.2011 г., събота, 10 ч., гр. Варна, само с предварително записване на телефон: 0878 601 604 (Ивелина), Майчин Дом, ул. Мир №1, Тема: "Бебето се роди: Семейството и кърменото бебе. Приспособяване на по-големите деца."
28.05.2011 г., събота, 10.30 ч., гр. Пловдив, Градска градина, Тема: ”В новините: предимства на кърменето"

Ла Лече Лига Лекции

10.05.2011 г., вторник, 10.30 ч., гр. Пловдив, Детски център Оранжево небето, ул. "Силистра" 28, комплекс "Райски кът-1" - кв. Смирненски, Тема: ”Всичко за хранене на кърмачката, захранване на бебето и хранене на цялото семейство"
14.05.2011 г., събота, 10 ч., гр. Варна, само с предварително записване на телефон: 0878 601 604 (Ивелина), Майчин Дом, ул. Мир №1, Тема: "Често задавани въпроси"
15.05.2011 г., неделя, 11 ч., гр. София, "Тук-таме", ул. "Гео Милев" 22, вх. А, Тема: "Подготовка за кърмене. Избягване и преодоляване на често срещани проблеми"
28.05.2011 г., събота, 14 ч., гр. Сливен, ул. Великокняжевска 13 (сградата на Туристическо дружество "Сините камъни"), Тема: ”Успешен старт на кърменето. Хранене на кърмачката"
28.05.2011 г., събота, 10.30 ч., гр. Пазарджик, Регионалната Библиотека Никола Фурнаджиев, Тема: ”Да научим за храната чрез игра”

Срещи с подкрепата на Ла Лече Лига

03.05.2011 г., вторник, 11 ч., гр. Плевен, пицария "Централ", ул. Димитър Константинов 11, ет. 2 (карта), Тема: ”Избягване и преодоляване на често срещани трудности и проблеми”
05.05.2011 г., четвъртък, 17.30 – 19 ч., гр. Козлодуй, сладкарница ПАРФЕ, комплекс Сони, Тема: ”Първи дни с новороденото у дома"
12.05.2011 г., четвъртък, 11 ч., гр. Добрич, на тревата пред "Изида" (в градската градина), Тема: "Често срещани въпроси"
14.05.2011 г., събота, 11 ч., гр. Казанлък, Парк Розариум - ако е лошо времето, може да има корекция на мястото, Тема: "Често задавани въпроси"
14.05.2011 г., събота, 10.30 ч., гр. Пазарджик, парк Остров "Свобода", Тема: ”Предизвикателствата на ходещото кърмаче”
25.05.2011 г., сряда, 10.30 ч., гр. Димитровград, пейките пред съвета, Тема: ”Подготовка за раждане и кърмене”

Бебешко кафе с Ла Лече Лига

04.05.2011 г., сряда, 12 ч., гр. Пазарджик, галерия Плеяда (тунела при Синегогата), Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
12.05.2011 г., четвъртък, 11 -12.30 ч., гр. Хасково, детски център "Смехорани" (до зеленчуковия пазар), Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
14.05.2011 г., събота, 11 -12.30 ч., гр. Стара Загора, ресторанта на НТС, до АГ-то, Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
18.05.2011 г., сряда, 15.30 – 17.30 ч., гр. Димитровград, детски център "Светулковци", Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
18.05.2011 г., сряда, 11 -12 ч., гр. Пловдив, Детски център Тон Бонбон 2, ул. Висла 2, Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
18.05.2011 г., сряда, 10.30 -11.30 ч., гр. Шумен, Детски кът Джунглата, ул. Цар Освободител 24, Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
19.05.2011 г., четвъртък, 10 -12 ч., гр. Варна, Детски клуб "Невеляшка", ул. Кестен 14, до ВиК, Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
19.05.2011 г., четвъртък, 17.30 -19 ч., гр. Козлодуй, сладкарница ПАРФЕ, комплекс Сони, Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
21.05.2011 г., събота, 14 -15 ч., гр. Сливен, сладкарница Мустан, Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
26.05.2011 г., четвъртък, 11 -12 ч., гр. Карлово, детски център "Джим Бийм", Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
29.05.2011 г., неделя, 11 -12.30 ч., гр. София, "Made in Home", ул. "Ангел Кънчев" № 30А, Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
30.05.2011 г., понеделник, 11 ч., гр. Плевен, пицария "Централ", ул. Димитър Константинов 11, ет. 2 (карта), Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"

Срещите, лекциите и Бебешкото кафе са безплатни. Всеки, който има желание и възможност, е добре дошъл. Информация за тях, както и всякаква разнообразна и интересна информация за кърмене и захранване, се публикува и в е-бюлетина на Ла Лече Лига България.

Хубави и усмихнати дни   bouquet

# 651
Ноеми, аз мога да ти кажа каква е разликата Peace. Психиатърът лекува с лекарства, а психологът с думи.

Тути, каката ви я друса пубертета или, ако са капризите след раждането на бебето е ревност.

# 652
  • Пазарджик
Ноеми, аз мога да ти кажа каква е разликата Peace. Психиатърът лекува с лекарства, а психолога с думи.

Тути, каката ви я друса пубертета или, ако са капризите след раждането на бебето е ревност.

За пубертета се си мисля ,че е рано ,септември ще навърши 9г.По скоро си мисля ,че е от ревност .Иска ми се да получа съвет за правилната посока която да вървим.Не искам да намразва сестра си или да мисли ,че не я обичаме.

# 653
  • София
Здравейте,
Боян от най-усмихнатото и спокойно бебе се превърна в страшен тормозител. Мисля, че гостуването на свекърва ми, която само го дундурка доведе до това - вече не може и 2 минути да се занимава сам - рев, писъци, давене... Ноеми, чакам с интерес какво ще ти каже психологът. И той не иска в количката, ако е буден реве зверски, залъгалки не желае, тика си юмруците в устата, маже лиги - бузите му са в червени петна и т.н. Иначе се смее с глас и пищи от радост само когато почти го подхвърлям във въздуха, други забавления не признава - дере се докато не го взема на ръце и не започна да го размятам. Утре сме на ваксина евентуално, че миналия път пак беше сополив (още не му е минало). Като пишете размерите на бебоците пак се набива на очи колко е кльощав или колко е дълъг Боян - 67 см, 6.500 кг. Хич не си пада по яденето, борбата да захапе цица или шише е епична.
Ноеми, прати на лични тел. ако искаш, че съм до МОЛа на Стамболийски, да пием по сок, ако свекърва ми е тук да гледа каката.

# 654
Мдааа,аз пак имам питанка-как стои въпроса с майчинството-по-точно с изплащането? В смисъл края на май изплащат за април ли?

# 655
  • В две тъмни очички
mrm и при нас празниците оказаха влияние!  5 дена Влади беше само в ръцете на баби, лели , вуйчовци, каки  и прочее! Днес беше трагедия - рев, мрънкане....ама ще й мине! Няколко дена като си пореве и пак ще е във форма  Mr. Green

bonbolina
по принцип първия четвъртък на месеца изплащат парите за предишния! Демек на 5 май ще трябва да получим парите за април,ако всички документи са подадени на време де!  Peace

# 656
Отчитам си маймуняка, ще ви чета после, че сега е мисия невъзможна!

3 мес и 16 дни (Април 27'2011)
Ръст - 66 см
Тегло - 5.755 кг
Глава - 42.2 см

Здрав, прав и леко хилав  Naughty

# 657
  • някъде
Отчет за един месец
ръст 67см /+3
тегло-6750 /+0.500
Струваше ми се,че е по-тежък,но явно само ми се струва Mr. Green

# 658
kamelia_petkova и 0 Гости преглежда(т) тази тема и  това в 7,42. Бива ли така.
Ха добро утро. Кафе няма да слагам, че сигурно пиете и като седнете във форума ще ви е 2-ро    Laughing
Отчет след вчера -малката е качила около 600 / 5400 / грама и 3 /60/ сантиметра, и доколкото разбрах щом е над 500 грама е добре. Доктора пита дали и стига кърмата и не ме е съветвал да дохранвам, тай че явно сме по-финни просто.
За захранване ще говорим другия месец.
Ваксини след няколко дни, че няма месещ от предишните.

Тези които давате сокчета цедите ли ги или готови? И в частност - как се цеди морков  Shocked

# 659
.... И в частност - как се цеди морков  Shocked

настъргваш го и го слагаш в марля/тензух, и стискаш силно над чашка

Общи условия

Активация на акаунт