Великденски яйца червени, за ЯНУАРСКИТЕ деца засмени! /9/

• 29 770
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Като видях мерките на отрочетата на Агентката и Жекова и вече започнах да мисля, че иван е дебел  Thinking За скромните 64см, тежим над 7кг  Blush

# 661
Chopi, и моята заспива и спи на гьрда - така и аз мога да спя, инь4е се буди на 20 мин и се разсьнва.
Направо си яде рьцете и не иска биба ( но се е слу4вало и когато е полузаспала да лапне бибата), ако е в будно сьстояние сислага езика пред бибата и да искам не мога да я набутам в устата и.
Ноеми, интересно е какво ще ти каже психоложката, дано да намериш решение на проблема и за теб и за бебо.
За себе си знам , 4е сьм мека душа и като реве или иска постоянно внимание аз ще дондуркам. Не е много правилно, но тези бебешки месеци минават толкова бьрзо и ми е мило, абе като я гледам, 4е реве за мен и за разнасяне да зяпа и ми става едно мь4но, 4е не и удисвам. Та , ако каже психилогката как да стане та хем да не се 4увствам виновна хем беба да спре да реве, ще се опитам.  За пояснение Simple Smile не твьрдя, 4е трябва да глезим децата си - всеки си знае детето, кьщата и себе си.
Не сме теглени и мерени - 4ак на 11.05 ще е , но е много финна кьм 5500 според мен и дьлга. Ве4е носим дрехите 68 см и са то4но. Интересно ми е да споделите, ако им мерят глави4ките колко см са. На Валерия ми се струва много малка - аз я меря 38.5 см някьде.

# 662
  • София
на иван е 41см главата. то и ние не бяхме мерени теглени от февруари. тогава бяхме 5170г и 57см

# 663
  • София
Добро утро! Hug

Ноеми, днес няма да мога да се присъединя, но ще се радвам да организираме нещо за утре. Тъкмо ще разказваш за психоложката.

Бонболина, изплаща се всеки вторник и четвъртък. Кога точно, зависи от това, кога работодателя внася осигуровките. На мен досега ми ги изплащат първия вторник на месеца.

За мерките - Ива е 63 см, 6850. На мен ми изглежда в норма.

# 664
Сакси, и Емил е над 7кг и 64см, а е по-малък от Иван с 2 седмици. Вечер като заспива на гърда,това е резултата-дундьо. Докторката онзи ден ми каза,че щом расте и на височина,кг са добре,т.е. расте съразмерно.
глава-41см

# 665
  • София, Лагера
Добрутро!
Мацкиииии, имам да черпя много!!!
Тервел тази нощ си спа сам в стаята от 21 до 9 сутринта със само 2 кърмения - в 1 и в 6!!!
 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44

Камелия, цедила съм морков в сокоизстисквачка. Но преди, на Тервел още не давам.

Ноеми, аз мога да ти кажа каква е разликата Peace. Психиатърът лекува с лекарства, а психологът с думи.
А, мерси  Peace  Hug

Ноеми, днес няма да мога да се присъединя, но ще се радвам да организираме нещо за утре. Тъкмо ще разказваш за психоложката.
Ети, съгласна съм за утре, но нека е след 13.00. На психолог сме от 11, да имам време да дойда  Peace

Относно мерките, Тервел определено е дундьо - 7550 преди 10ина дни, но само 60 см  Wink

Тути, и според мене не е пубертет още. Най-добре се консултирай със специалист - мое мнение  Peace

# 666
Chopi , Ноеми
 Hug Hug Hug

# 667
  • София, Лагера
Ноеми извинявай аз нещо май съм пропуснала, какво точно те притеснява в поведението на детето newsm78
Ви, просто Тервел е много изискващ. Плаче когато не е на ръце, при това доста. Когато си играя с него става супер лъчезарен, постоянно се смее с глас и писука от удоволствие. Но оставя ли го за да отида до ВЦ...  ooooh! Whistling
Това само по себе си не ме тормози кой знае колко, защото така и така е бебе, ще порасне, ще му мине. Искам да се консултирам, защото ще ми е полезно да знам в тази ситуация какво стратегия ще е добра за възпитанието на това детенце. Книгите дават какви ли не съвети, често взаимно изключващи се (за съвети по форуми въобще няма да споменавам  Wink). Не искам да си експериментирам върху детето кое ще хване декиш ш кое - не. Но едно е сигурно - сега се полагат основите на възпитанието. Каквото научи сега, то остава задълго, ако заучи нещо неправилно, много по-трудно ще го отуча. Ще ми се да не сгафвам в този ранен етап на изграждане на личността на детето, на взаимоотношения, на светоусещане.
Хихи, май съм задълбала доста, напоследък само такива книжки чета  Blush. Ще се оправя!

# 668
  • София, Лагера
... да спомена, че съм правила сок 2-3 пъти. Просто ме мързеше заради 50 мл сок, които я Пресиян изпие, я - не, да мия сокоизстисквачката 30 мин  Whistling

# 669
  • Пазарджик
Добро утро и от мене!!!Аз се излюпих преди малко #Crazy ,а Нели още спи.

За килограмите и сантиметрите ,моя кум си има една теориа-че не е дебел ,а нисък. LaughingКумата се го обвинява ,че е много надебелял и един ден той се качил на кантара и бил 90кг. обърнал се към нея и попитал колко трябва да е висок за тези кг. След като му отговорила ,той казал -Видя ли не съм дебел ,а нисък. Laughing

Бубе
за' майчинството" ли говорите или за болничния.Не го ли плащат заедно с детските?

Ноеми и аз така си мисля,много ми е мъчно ,че се получава така.Кой знае какво му се върти в малката главичка.Тя е свикнала с много внимание и сега и липсва.Опитвам се ,но явно не е достатъчно. Cry

Последна редакция: чт, 28 апр 2011, 10:30 от tuty1

# 670
 Здравей Евридик@, благодаря за отговора!
 Храним се на поискване като все още не давам вода, но тя като че ли сама си изгради режим, ако мога така да го нарека, като се храни през интервали от около 2-2.5ч. до 3-3.5ч. Вечер ляга към 20ч., има едно хранене към 12-1ч. и след това към 6ч. сутринта. В един момент започна да суче по често, като когато изпразни едната гърда, предлагам другата, но когато и тя спре да й пуска започва да се ядосва, пуска гърдата и плаче. Със сигурност не гладува, което съдя по памперсите, но по тези й реакции мисля, че понякога не й достига. Слагам я на гърда всеки път, когато поиска, не съм променяла хранителния си режим, освен приема на повече ядки и течности тези дни. Вчера сякаш положението беше по-добре или поне такава ситуация се случи само веднъж, може би наистина става дума за лактационна криза и ако е това се надявам до няколко дни нещата да се нормализират. А колкото до наддаването, тя се роди 2.650, сега е към 5.200гр. като последния път беше качила 600гр. Още веднъж, благодаря за съветите и подкрепата, която ни оказвате!

# 671
  • София
Хайде в петък да се видим. Аз съм много ЗА.
Ако организирате нещо, моля пишете и в другата тема, за да го видя. Идва ми се.  Praynig

# 672
Тути, няма да ти давам съвети, ще ти кажа за голямата щерка.

Лени сега е почти на 12г. Още преди една, две години се започна една смяна на настроенията за секунди, саркастични отговори, мрънкане и недоволстване когато я помоля да направи и най-рутинното нещо. Да не говорим ако я накарам да направи нещо което изисква някакво усилие. Тя винаги е била изключително самостоятелна, а започна да изисква повече внимание и в следващия момент се сърди, че само и стоим на главата.  А Лени е страхотно хлапе, добро,послушно, винаги много ми е помагала. Тогава поразпитах родители на деца на нейната възраст от същото у-ще, оказа се, че не само Лени е така, повечето момичета вече показваха тези симптоми на ранен пубертет. Известно време карахме така, сега или нещата се поуталожиха или ние свикнахме с тези настроения  Laughing   Сега чакаме истинския пубертет и направо ме хваща страх какво ни чака в къщи с тинейджърка във вихъра на пубертета и бебе което в този период ще е много егоистично настроено, макар да не го осъзнава.

Надявам се да съм те поуспокоила поне малко  Hug

Извинявам се на другите за този дълъг пост   bouquet

# 673
И на компютъра не дава да пиша или говоря. Веднага има протести. Първо започва да се кара, после повишава тон и накрая вече става писък...
И при нас е същото положение, вече само като тръгна да сядам на компютъра, започва рев, а батко й не мога да го отделя от него...
 Ноеми, би ли споделила името на психоложката?
 Тути, възможно е да става въпрос за ранни признаци на пубертет, възможно е тези реакции да са следствие от появата на новия член в семейството, все пак начина на живот изведнъж се променя. възможно е след като иска да се премести в друг клас да има някакви притеснения свързани с м/уличностното взаимодействие, а обикновенно причините са комплексни. Трябва да се опиташ да разбереш къде е проблема, да и отделяш повече време, ако може. Дори и да се обърнеш към психолог, първо не знаеш как тя ще го възприеме, второ, ако не попаднеш на добър такъв, нещата може по-скоро да се усложнят, отколкото да се подобрят.
 Щях да пиша още нещо, но забравих, а и вече май нямам много време, че трябва да излизам.  Хубав ден на всички!

# 674
  • Варна
Оказва се, че Боби е супер дълъг. Близо 70см. е, сама го мерих, мисля, че е точно. И е 7,500кг.

Заспива върху мен и се чудя дали е правилно, нещо не мога да си науча децата сами да заспиват, нито Диана успях, сега и с Боби се издънвам.

Общи условия

Активация на акаунт