Великденски яйца червени, за ЯНУАРСКИТЕ деца засмени! /9/

• 29 746
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
  • София, Лагера
Хайде в петък да се видим. Аз съм много ЗА.
Ако организирате нещо, моля пишете и в другата тема, за да го видя. Идва ми се.  Praynig
Ок, нека направим така:
Софийска среща в петък? Организация в другата тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=578906.msg18531265#msg18531265

# 676
Хе-хе, привет мамита,

Ема спи като заклана, но така и се отразява идването на рехабилитаторката, надявам се само да и стане режим и да си спи и сутрин по 1-2 часа.

Ще пиша подред за което се сетя, че сте коментирали  Wink.
Ема пищи вече от около месец, когато иска да я вземат, когато се ядосва на някоя и играчка.
А за заспиването дето chopi пита, само и единствено на гърда, няма случай в който да е заспала от самосебе си. В началото се случваше да заспи като я друсам наляво надясно, но вече не.

за наддаването, тая седмица - 5110 , иначе ние наддаваме по малко, първия месец- 600, втория, 650 и третия 850- и общо 11 см.

# 677
  • София
Здравейте,момичета Simple Smile
Тази тема съвсем я изпуснах,но за да се включа прехвърлих последните страници набързо.
Искам да кажа на Ноеми,че Мони е също като Тервел,тя въобще ама въобще не се занимава сама,никога,рекорда и е 3 минути,но в повечето случаи започва да плачи още щом я оставя някъде.Непрекъснато иска да е на ръце,често мрънка даже и като е на ръце.Нощем се буди по 4-5 пъти,понякога за да хапне,понякога просто за да ми се усмихва LaughingДенем спи вкъщи 3-4 пъти по 15 до 30 минути и то с голям зор.Ако е навън спи по 2-3 часа.От играчки не се интересува особено,но виж като почна да и говоря да и пея е най-щастливото дете на света,смее се,вълнува се,истински щастлива е.В един момент доста се притесних за тези неща,опитвах какво ли не,обаче не ми се получава.Не мога да я слушам да плаче,оставя сама за да видя какво ще прави и тя такъв рев почва че след 5 минути макс съм я взела пак,защото просто не мога да слушам плачът и.Явно така ще си караме.Днес бяхме на консултация и попитах педиатърката ни за мнението и по този въпрос.Тя я прегледа обстойно-гърло,венци,коремчето и опипа,преслуша я...и каза че си е съвсем добре,това е период който ще отмине,повече разходки,сън навън на свеж въздух,занимания които и харесват и друго не може да се направи.Иначе сме пораснали с 3 см и 600 гр.Досега надаваме и растем така-
1-800гр от родилното тегло и 4 см
2-500гр и 2 см
3-600гр и 3 см
скромно го раздаваме,сега сме 5300 и 60,а е родена 3400 и 51,но доки каза че си е идеална бебка и хич да не се тревожа.Попита ме как я храня,казах че е само си я кърмя и тя каза добре,не е отваряла дума за друга храна.
Ами това е засега,ще гледам вече да съм по-редовна защото ми липсвате ама пусто все не стига времето Simple Smile
А сетих се още нещо-доки каза,да и мажа лицето с крем против слънце,но да е медицинска козметика от аптеката,ще разгледам какво се предлага,но по принцип според нея в града не е опасно ако не се маже,каза че е наложително мазането когато бебето е в близост до вода,защото водата отразява и усилва няколко пъти слънчевите лъчи,т.е. до море,езеро,река ако някъде летуваме да мажа.
Ох,олях се,изивинете ме Embarassed
Слънчев ден на всички Hug

# 678
  • София, Лагера
Мен много ме е страх от това заспиване на гърда. Първо, че е супер ангажиращо за мамата, второ - че е силно вероятно беб трудно се откаже от сученето не заради храненето, а заради самия навик да заспива така  Confused

# 679
  • София
Мен много ме е страх от това заспиване на гърда. Първо, че е супер ангажиращо за мамата, второ - че е силно вероятно беб трудно се откаже от сученето не заради храненето, а заради самия навик да заспива така  Confused
  абс. съгласна след опита с яна. изобщо не смятам да уча иван на подобни глезотии. храня и слагам в креватчето. понякога се върти известно време и се налага да стана 1-2 пъти да подам бибата, но като цяло в повечето случаи си заспива сам.

# 680
  • София, Лагера
Аз вечер храня и веднага местя в креватчето, още преди да се осъзнае какво става. Галя Тервел и му шепна докато заспи.

# 681
ох, мен също ме притеснява заспиването на гърда, ама тя понякога суче по час и аз се унасям и заспивам. Не знам как ще я отуча  newsm78

# 682
  • Сандански
Божидар заспива само на гърда,макар че осъзнавам че е неправилно.Това вечер,а през деня се люшкаме на ръце,в количката или в кошничката.Залъгалки не иска - дразни се само като му я допра до устата.

Днес имаме празник на града - дано да е хубаво времето и цял ден ще бъдем навън Party

П.П.Да се похваля - вече си имам количка Rolling Eyes

# 683
Кали до сега само броени пъти е заспивала сама и то "по случайност", единия път я оставих върху възглавницата за кърмене за да отида до тоалетна и като се върнах беше заспала, друг път е била в коша за колата /не иска да стои в шезлонг/ в хола и отидох до кухнята, когато се върнах вече се унасяше и я оставих. Тя винаги спи в креватчето си, но заспива само на ръце, със залъгалката в уста и трябва да си права и да се разхождаш с пружинираща походка  Mr. Green.
В леглото или в коша за колата стои, но трябва някой да е до нея и да и обръща внимание, сама се занимава за не повече от 3-5 минути. Дори вечер когато сме цялото семейство ако някой не и обръща внимание започва да се дразни.

# 684
Мами, да почерпя, че днес ставаме на 3 месеца!  Hug

Mr. Green

За заспиването - още от самото начало го слагахме да си заспива в леглото и когато е много изморен заспива сам, когато му е трудно да заспи, приглушаваме осветлението, галим го и му шепнем да заспива  Mr. Green

Да питам за соковете!
Давала съм няколко пъти сок от ябълка - в началото от истинска, последният път купих готов сок. Не знам съвпадение ли беше с даването на сок, или си беше период, но 3 дни беше доста поизнервен и дори навън в количката много мрънкаше и беше раздразнителен...

Сега съм купила сок от моркови и се чудя да го давам ли...  newsm78
Също така на шишето пише, че в жегите сока може да се разрежда с вода, за да утолява жаждата... Някой да е процедирал така и какво е съотношението за разреждане??  Thinking

Да се похваля и със завиден тен на ръцете... На ръкави, разбира се...  hahaha

# 685
Биричке, честита ви месечинка!
Благодаря за бирата и таратора  Grinning

# 686
Биричке, честита ви месечинка!
Благодаря за бирата и таратора  Grinning

Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Реших, че трябва да почерпя тематично  Party

Я кажете, откривате ли съкровища в ушите на бебчовците?? Всеки ден му почиствам ушите и всеки ден откривам страхотни залежи на ушна кал...  ooooh!

# 687
Като видях мерките на отрочетата на Агентката и Жекова и вече започнах да мисля, че иван е дебел  Thinking За скромните 64см, тежим над 7кг  Blush
Joy Joy Joy няма угодия! Ние се тръшкаме, че са слаби, ти почваш да се притесняваш, че бил пухчо....
... няма еднакви деца. И за каката ми цъкаха, че била стройничка според таблиците, а сега да я видиш - тежи колкото торба цимент и е безумно силна. 2-ма възрастни се налага да я държат, когато тряба да я прегледа доктор  ooooh!
(яде готвено само китайско в детската, на моите манджи се цупи и не ги иска, но пък след сериозното охранване в градината се прибира с издут тумбак... сега за ваканцията очаквам голям майтап като огладнее и озверее)  Mr. Green

Честити месечинки на мъниците!  Heart Eyes

Ноеми - интересно и на мен какво ще каже профито! И Крис е атеншън съкър, майка ми го боготвори и му говори 24/7 - веселбата ще настъпи като останем без баба!

Вчера купих кенгуру, защото ви чета, че коментирате жегите, а със слинг 5 м омотан около мен хич не ми се разхожда, а беб не иска да помирише другия слинг с халките. Малките заспиват ли в кенгуру или ще си бутам и карсийта за капак с кенгуруто из Сф.?

Последна редакция: чт, 28 апр 2011, 12:33 от Agent Provocateur

# 688
  • София
Здравейте,
Бира, честита ви месечинка. И Виктор имаше такава вчера, само че направи четири месеца. Майка ми стриктно му подарява подаръци на всеки кръгъл месец  Heart Eyes
Виктор заспива само на гърда и аз честно незнам как по друг начин да го приспя. Снощи го оставихме на майка ми да го гледа и жената бая се беше поизпотила при преспиването му.
През деня си иска внимание и ако го оставя сам мрънкоти здраво. От онзи ден се научи да пиши и го прави много настойчиво, точно като ято диви патки го докарва  Mr. Green
Ваксини още не са му слагали, с изключение на хепатитната. Пентаксима или както и да се казва сега пак го няма и педито ми каза, че евентуално по Гергьовден щло да има, ако съм искала може и да си я купя. Тъпа държава сме и това е, в аптеките ваксините ги има, а по ЗК не  #2gunfire Ще изчакам до ДК и ако пак я няма ще мисля.

Искам да ви помоля да пуснете един глас за яйцата на брат ми  Joy, че участва в конкурс на Арон  Hug Първо обаче трябва да харесате страницата на Арон и след това яйцата на Петър Евтимов - 108 снимка. Сори за спама  Blush
http://www.facebook.com/pages/%D0%9C%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0% … 24164506?sk=wall#!/photo.php?fbid=188091937904314&set=o.158695124164506&type=1&theater

# 689
Привет!
Днес бяхме на ДК-вече е 5700 гр и 59 см.Наддава по следния начин-1-ви месец-плюс 1200 гр и 3 см;2-ри месец-плюс 800 гр и 2 см;3-ти месец-плюс 600 гр и 2 см.Педи препоръча да започна да давам ссок от ябълка,още не съм решила обаче дали да давам.?Биха й двете ваксини и почти не плака този път.
Заспива си сама в креватчето с биба в уста.
Намирам,намирам ушни съкровища и то с най-причудливи форми  Mr. Green
Биричке,честита месечинка!   bouquet

Последна редакция: чт, 28 апр 2011, 13:22 от bonbolina

Общи условия

Активация на акаунт