Великденски яйца красиви - чукат ЮЛКИТЕ щастливи!

• 28 467
  • 721
  •   1
Отговори
# 585

А като се събудих реших да си протегна краката и... яко схащане на 2-та прасеца  #Crazy #Crazy #Crazy Немога да смогна да ги разтрия за да се отпуснат. Много силни болки. Вие как се справяте с това?
Точно за това говорех, преди време  Tired На мен ми се случва, ВСЯКА нощ...събуждам се от адски болки....веднага ставам права, размърдваш малко крака и всичко се оправя...в легнало положение не може да се оправи, и боли ужааасно много  ooooh!

Maгнезий помага срещу крампи. Другият вариант работи при мен, но не знам дали ще работи и при вас. Когато ми се иска да се протегна и да си опъна краката докато съм в леглото, преди да го направя си вдигам стъпалата към крака, колкото може повече пръстите да сочат нагоре. Не го обясних много добре, значи пръстите на краката да не са надолу като на балерина, а в съвсем обратно положение ( все едно се опитвате с пръстите да достигнете тази част на крака, която е от коляното надолу).

Калоянис, пази се и не шавай много. Стискам палци да достигнеш до финала и да не се налага по-ранно раждане.

За кърменето, мисля, че всичко е до настройка, желание, упоритост и специалист по кърменето, който да да помогне при проблеми. Кърменето е нещо естествено, а всяка втора жена се оплаква, че нямала кърма, не можела да кърми. Някак си не мога да ги разбера. природата си знае работата и не мисля, че при кърменето е допуснала грешка. Разранените зърна ги има само в началото и то за кратко време, след това са в резултат от неправилно поставяне на бебето на гърдата. В ютуб има много клипове с кърмене на живо и анимирани, които много добре онагледяват как точно бебето трябва да засмуче гърдата. Има също така най-различни пози които  са подходящи при различни проблеми. Аз също имах проблеми в началото, не по-различни от споменати тук, но успях да кърмя 9 месеца. Помпата за кърма ми свърши чудна работа- редовно помпене, редовно слагане на гърдата. колкото по-често, толкова повече кърма се произвежда. Има едно мазило lansinoh помага много при разранени зърна. В кърмаческия подфорум има много ценни напътствия и съвети за кърменето въобще и за проблеми при кърменето.  Сигурно ще има реплики относно мнението ми, но за мен кърменето е въпрос на мотивация. Адаптираното мляко е вариант, но то никога няма да достигне качеството на кърмата ако ще със 100 витамина и провитамина да го обогатят, отделно, че е тъпкано със захар.

Hazards of Infant Formula
http://www.suite101.com/content/hazards-of-infant-formula-a8181

Best Breastfeeding Techniques
http://www.suite101.com/content/best-breastfeeding-techniques-a8474

Последна редакция: сб, 30 апр 2011, 20:46 от fat.wombat

# 586
  • София
Maгнезий помага срещу крампи....
Тук магнезия е забранен за домашно ползване...Поне при мен, всеки опит да си "оправя" краката в легнало положение, е придружен от адски болки  Tired Единственото нещо, което ми помага е като се изправя  Peace

За кърменето, мисля, че всичко е до настройка, желание, упоритост и специалист по кърменето, който да да помогне при проблеми....
Няма да цитирам целия пост.....
Аз също имах "настройка, желание, упоритост и специалист, който ме консултира в болницата", но....не се получи...Не става въпрос, че жената няма кърма (ако разбира се, няма някакви мед причини за това).....Гледах много клипове в нета, четох статии, и пак не се получи....с млякото ми кръв течеше  Tired Дните ми минаваха в болезнено кърмене и помпане...това ми беше ежедневието....с какво ли не се мазах, кой ли не ме съветва и пак не се получи...И според мен правилното слагане на бебето на гърдата е най важно, но аз като че ли не успях- със и без помощ...
Никой не отрича, че кърмата е по добра от АМ...Аз също съм на това мнение...Но в АМ, също има всички необходими съставки, за да расте бебето здраво!
Определено ще опитам пак да кърмя, но ако не се получи, здраве да е! Целта ми този път ще е, да се чувстваме спокойни и аз и бебето, а не кърмене на всяка цена  Peace  Heart Eyes

# 587
Привет мамчета Simple Smile

ЧЕстит Рожден ден на Пепи, на Джен на патерици !!! Пожелавам му едно щастливо и безгрижно детство !!! Hug

Иначе, Джен аз да ти кажа, от твоя пост за изтичането на околоплодните води се притесних най-много !!! Как така, след 10 ден , ако  не се оправиш те вземат да раждаш??!??  Shocked Ох, дано не стане така и успееш да устискаше поне до Юни.... Praynig Praynig Praynig

Калоянис, мила радвам се че си добре и вече сте си вкъщи с бебока! паркирай се и ти в хоризонтално положение и ти да устискаш поне до Юни !!!  Hug

Пете, като ти чета постовете за кърменето, направо се плаша, какво си изживяла! На една лекция ни казаха, че най-важното е не само бебето да получава кърма, но и майакта да се чувства комфортно докато кърми! Аз лично няма да мога да понеса да си изтезавам до такава степен тялото! Наистна няма по-добро от майчината кърма, но не сме машини все пак! както и дае! да се надяваме, че всички ще си иамем достатъчно кърма и ще се получават нещата с лекота!  мойта майка, не  е имала проблеми с кърменето, нит с мен , нито с рат ми , че даже е била и кърмачна майка на някакво друго детенце в болнцата(чиято майак не  еимала), така че, да се надяваме  че и аз ще съм така Wink Peace

Ние с мамчето днес не се сдържахме и пак купихме 2 бодинца! Simple Smile Отделно изтарашиме тавана да видим какво са запазили от мен, брат ми, братовчедка ми и от нейното детенце Simple Smile Събрахме си разни бодинца и камизолки каот за новородено, ама за малко-по-голяма има сума си неща от племенника ми, така че Simple Smile няма да се отплесваме сега с много дрехи. Смятам тези дни да си снимам вече огромния корем заедно с покупките и да кача снимчици Simple Smile

Цвете, съчувствам ти с това учене!!! хич не ми се учи и на мен, ама какво да се прави! Другата седмциа цяла седкица ще съм под пара. За по-другата седмциа имам да правя един огромен бизнесплан... а за края на месеца(или началото на Юни, че не са излязли дати) имам оше 2 изпита! Дано поне твойте сега минат на един път, че колкото повече се отлагат във времето... толкова по-тегаво!

За сърбенето, мен също от 1 седмица ако ме сърби пупата, ама то я сега тка изкочи изведнъж, че с кеф днес се поприх по центъра  Mr. Green мажа се всяка вечер с един крем който хем заличава стрии, хем предпаза от бъдещи. За сега съм доволна, ама като гледам с каква скорост се мажа, май скоро ще си купувам ново  Mr. Green

Ох, поседях малко на центъра, че ансамбъла на Нешка Робева са тук покрай празниците и имаха предсавление, ама не стига че нищо не се виждаше от толкова народ , ама и прави... та като си ме сви корема и айде вкъщи!

Пожелавам ви приятна вечер и се надявам вече всички да се хвалят само че са добре и никакви контркации повече Wink

Hug

# 588
fat.wombat , пия магнезий от февруари, така че не е от липсата му... иначе ще пробвам и контра-шпиц.
Пете, всяка нощ така си е направо мъчение  ooooh! Sad  , ама поне си намерила начин да се справиш. Ще го пробвам това и аз.
Другото, което забелязах е, че все по малко се въртя докато спя (по следобедния сън съдя) и по тази причина краката ми изтръпват много лесно.
Абе, ще избутаме 2 месеца ни останаха  Hug

Франсето, и ти се пази  Hug

# 589
  • на село
Привет тумбачета Hug
Ей много е гадно без компютър,направо ужас,ама като се бъгна трябваше да се преинсталираме,но нали много почивни дни и си откарах 7 дни без компютър.
Връщам се да чета че бая сте изписали newsm10

Julsko bebe ето тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=576420.0  има инфо за да направиш поръчка от SportsDirect.
Лека вечер Simple Smile

# 590
  • София
Пете, като ти чета постовете за кърменето, направо се плаша, какво си изживяла! На една лекция ни казаха, че най-важното е не само бебето да получава кърма, но и майакта да се чувства комфортно докато кърми!...
Миличка, в никакъв случай не искам да плаша някой, или не искам да се остава с впечатление, че съм против кърменето! Просто при мен не се получи, въпреки усилията, които положих....и все пак кърмих 3 месеца, дадох най важното на детето си, като за начало и не съжалявам за нищо  Heart Eyes
Просто този път, съм решила да го раздавам малко по спокойно Simple Smile

От сърце пожелавам на всички, да имат успешно и продължително кърмене!  Peace

Фейтче, аз пък все повече започвам да се въртя нощем и да спя неспокойно  Tired
А, краката съм забелязала, че като ми изтръпнат нещо през нощта, и като ги опъна, тогава се получава гадната болка  ooooh! Тогава скачам, изправям се и всичко изчезва на секундата....

# 591
fat.wombat , пия магнезий от февруари, така че не е от липсата му... иначе ще пробвам и контра-шпиц.

А контра-шпиц. ! Ето това ми се въртеше в главата, но бременния ми мозък не можа да го измисли. Mr. Green

# 592
Привет момичета!
Имам чувството, че от бременността откачам! Честно... Днес приятелка (също бременна) ме закара у нас. Мацката си има кучета, които си живеят в тях - на двора. Явно си ги вози и в колата, та имаше някой друг косъм и аз хубаво се качих, ама като слязох се вкарах във филм. Ми ако пипна токсоплазмоза? Сега знам, че така не се предава. Мъжа ми, като лекар, вече му иде да ме удуши с параноята ми, ама пусто... куку съм станала! Само аз ли съм така, луднала?  newsm45

Корема ми вече си има тъмна линия, нещо гледам, че пъпа ми е хвръкнал напред и се е понапукала кожата там! Иначе се мажа с олио на веледа и да чукам на дърво, ама нямам стрии. Моя приятелка се жалва, че чак в 9 м. се появили стрии на корема и, хем се маже 2 пъти на ден с Елансил... та не знам, сигурно е много индивидуално! Моята кожа е адски суха, та я мажа и сега доста обилно с олиото.

Твърдо съм решила да кърмя, даже днес приятелката ми АГ помоли друга тяхна колежка да ми помогне с кърменето, тъй като ще раждам в тяхната болница. Колежката им е много за кърменето и се радвам, че ще има кой да ми помогне. До колкото знам тя е помогнала на много познати и непознати майчета, просто е доста отдадена на каузата и работата си! 

Калоянис мила, радвам се че си добре! Сега само почивка, мъжете ти ще се справят, а и сега трябва да пазиш бебче...  Само почивка за теб и мамчетата, които трябва да лежат и хубав smile3524 и почивка!

За крампите, направо не ми се говори. В 4 месец ми се появи една на бедрото, ей кошмар пълен. Плакала съм от болка, а на всичкото отгоре като съм на фраксипарин, според мъжа ми и повече ще ме боли! Абе ужас, усещането е направо все едно си изгорен и те режат до кокал! От няколко дни сутрин като се протегна и прасците ми ме пронизват с адска болка! Няма спасение, освен, че се протягам едва едва и масажирам веднага на мястото с болката. Ако съм на контра-шпиц протегната е тогава ми се разказва играта! Стряскала съм мъжа ми докато спи от викове...  smile3514 smile3515 newsm61

Дойдоха ни тапетите за детската и коридора, много съм щастлива!!! Сега чакам тези за хола и бояджиите да дойдат, и да почват да боядисват, а и дърводелеца да вземе мерки за детската секцийка, че то уж има време... ама на вече сме май месец, а ние още сме на средата на ремонта!

Е тоя път и аз здраво чаршафосах темата!  newsm03 newsm48 smile3521

# 593
Честито на всички рожденници и от мен!!!

# 594
  • София
Аууу, вече съм в 31 седмица  dance

Пете,айде честит ти 8ми месец,както и на всички които са с теб на тази дата! Hug
Аз също се въртя нощем,просто не мога да си намеря удобна поза.Крампи нямам,имах в по-ранните месеци но от тогава да чукна на дарво нямам.
Нямам търпение да дойде вторник да отида на ЖК и да видя малката колко е пораснала.Да питам мамите които ходят по здравната каса на ЖК гледат ли ви още не ехограф?Мисля си дали ще ме гледат още. Rolling Eyes
Пожелавам ви лека и спокойна нощ от мен Hug

# 595
Момичета, минавам само да се разпиша
хич не съм в настроение, много ми е мъчно нещо за мъжа ми и не знам до кога ще издържа  Cry

Калоянис, радвам се, че се прибираш вкъщи, сега се пази много  Naughty
Май наистина не си даваме сметка, че трябва да се пазим докато не стане нещо.Аз днес се разчекнах да мия печки и котлони  Whistling А вчера извървях 100км пеш  Whistling Изморявам се, но като си почина съм добре и сигурно затова пак си продължавам по същия начин.

Вивка, точно с тея кокошки го свързвах и аз това Коко на галено  hahaha нали като са малки децата викат ко-ко на кокошките, да не си помисли детето, че е кръстено на кокошка    Crazy

Аз съм много мотивирана за кърменето и подкрепям fat.wombat. Разбира се всеки си има мнение, както и опит, който аз нямам така че...ще поживеем, ще видим.

Ще ви оставям за сега, че не ми се говори повече. Надявам се скоро да имам повече настроение  Tired

# 596
  • Варна
Добър вечер   bouquet
Много на бързо минавам да ви поздравя! Не съм ви чела, само отгре отгоре! Видях че Калоянсис е писала, много се радвам че е добре, че и аз много я мислех. Сега се надявам да почива повече и да се пази  Hug Утре заминавам за Сл. бряг при мъжо, ще постоя 1 седмица, но все още не са му прекарали нет в хотела, така че няма да мога да ви навестявам. Целувки и прегръдки на всички  Hug

# 597
Да питам мамите които ходят по здравната каса на ЖК гледат ли ви още не ехограф?

Наталка, мен лекаря ми по ЗК ме гледа всеки път! Много е внимателен и винаги оглежда бебко добре. Мисля, че си зависи от лекаря. Има момичета, които са по ЗК и които споделят, че ги гледат само 2 пъти по ЗК! Има други, като моя лекар, които са много отдадени и се стараят! Просто явно е до човека.

# 598
  • София
Има други, като моя лекар, които са много отдадени и се стараят! Просто явно е до човека.
Това нали не значи, че тези, които не ползват ехограф на всеки преглед, не се стараят Crazy

# 599
Не, Пете, но в общия случай значи, че искат да си доплащаш! Simple Smile
Не, че ме бърка, аз ходя и на платена консултация, но съм 100 пъти по-доволна от лекаря си по ЗК.
Има лекари и лекари... просто някои работят със сърце, други със сърце и кеш Simple Smile, като кеш-а не е условие за добре свършена работа!
Пък и как без УЗ ще прецени как се развива бебето? Странно ми е 2 УЗ за цяла бременност примерно...

Общи условия

Активация на акаунт