Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 29 965
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
Момичета имам леко притеснение. Ще събирам у нас приятелките за да направим на малката пика.
Но две от тях ще си доведат децата, които са момченца, защото няма кой да ги гледа. Знам че по принцип не е проблем за малки деца момченца да присъстват ама........ ( пусти суеверия). Едното е на 4 м. , а другото на годинка. мисля че не е проблем, но искам да видя и вашите мнения.

Предложиха ми майките да не идват, но са ми много близки , как без тях Simple Smile

Мои приятелки не даваха нищо мъжко да присъства даже прага да прекрачва и малко съм объркана  Sad

# 211
За лежането по корем
И големия и малкия през деня спят само по корем.
Люба Ризова
Най вероятно си писала причината но съм пропуснала ако можеш и искаш би ли писала каква е причината за гимнастиката и моля кажи дали става въпрос за обикновена гимнастика за бебета или е някаква специална.
kukumindrela
Аз със сигурност няма да съм ти от полза, дано поне да не те подразня с отговора си..
Аз пък никаква пита няма да правя това пък дали е ужасно?
А милионите руснаци които въобще не правят никва пита кво става с тях.
Живеем в 21 век що за суеверия Shocked
Вярата е нещо позитивно и добро, но суеверията това са отживелици на необразованите хора. Peace
Дано не съм те обидила  bouquet

# 212
Пенмар , ти ме разби! Браво на Вас!За сега май тук са рекорд тези 2 кг. за 1 месец   bouquet

Ами предния месец 1200 гр ( от 2400 до 3600)
А сега от 3600 направо на 5600 ( т.е. 2000 гр )

Все пак се роди малък  baby_neutral

Ама да бяхте видяли физиономията на педи  hahaha искаше да ме убие , още миналия път ми беше заповядано да махна ТОВА ВРЕДНО НОЩНО ХРАНЕНЕ и да давам, както момичета си мислите..... даааааа, водичка Joy Joy Joy Joy

kukumindrela за мен суеверността прави хората глупаци ....  но ТИ си майката , ти решаваш.

Малкият все още не се обръща , но пък си гука и се смее като му говорят. ВСЕ ОЩЕ някакви остри колики нямаме, надявам се и да нямаме такива проблеми за напред. Всичко минава с малко масаж, лежане по коремче върху мама и така  Party Акането се поразреди.

Но аз момичета имам страшен проблем. В двете гърди имам по едно голямо топче , не минават нито с масаж, нито с помпа, нито с цедене, нито с компреси  #Crazy направо съм се побъркала. Малкият не може да изсуква добре и се налага да се цедя и така да давам кърма. Давам му гърда  само, за да не отвикне да суче от нея. Лекарят ми каза, че съм пред болница.
МОЛЯ ВИ , ако някой се е справил с този проблем нека сподели!!!

# 213
kukumindrela На нашата погача имаше много деца, от които 4момчета на възраст от 10месеца до 9години.  Peace

# 214
Цитат
Но аз момичета имам страшен проблем. В двете гърди имам по едно голямо топче , не минават нито с масаж, нито с помпа, нито с цедене, нито с компреси   направо съм се побъркала. Малкият не може да изсуква добре и се налага да се цедя и така да давам кърма. Давам му гърда  само, за да не отвикне да суче от нея. Лекарят ми каза, че съм пред болница.
Аз още от големия ми син имам едно топче колкото  малък орех, запушен канал.
Не ме притеснява много ще се разкара, просто трябва да следиш да не вдигнеш температура.
Помага за разкарването:
Компрес от настърган картоф.
Компрес от извара.
Лицетин 250 милиграма по 2Х3 пъти на ден.
Преди да се цедиш топла кърпа или памперс или грейка.

# 215
Цитат
Но аз момичета имам страшен проблем. В двете гърди имам по едно голямо топче , не минават нито с масаж, нито с помпа, нито с цедене, нито с компреси   направо съм се побъркала. Малкият не може да изсуква добре и се налага да се цедя и така да давам кърма. Давам му гърда  само, за да не отвикне да суче от нея. Лекарят ми каза, че съм пред болница.
Аз още от големия ми син имам едно топче колкото  малък орех, запушен канал.

Понеже имам доста големи гърди , топчето си е доста сериозно .... може би с големината на среден картоф  #Crazy

# 216
Опитай това което писах, само че трябва 3 компреса поне на ден да смениш.
Прави го 1 седмица, като лицетина не пропускай и виж дали има подобрение ако има продължаваш.
Такава бучка би трябвало за 2-3 мес да се разкара.

# 217
Момичета изкам да ви питам,имате ли и как се спрявяте със пигментните петна по лицето получени от раждането.Направо са ужасни,появиха ми се по наса и челото със какво могат да се махнат.

# 218
  • Карлово
Позволявам си да се намеся, лецитина може да е 1000-1200мг 3-4 пъти на ден. Пие се, докато отшуми проблема, след това се намаля с по едно хапче на ден, накрая по 1 на ден в продължение на една седмица.
Компреси от зелево листо, намачкано за да си отпусне сока, като внимаваш да не се покрива ареолата и зърното.
Бебето да суче в поза, така че брадичката да сочи проблемния участък.
Топлият копрес преди кърмене, след кърмене - охлаждащ

# 219
  • Пловдив
kukumindrela За питата, тъй като аз правих преди два дни, и бяхме говорили с отеца - по принцип обичая да се събират хора в къщи, жени, да се чупи питата и т.н. е езически, т.е. не е свързан с религията. С религията е свързано само ходенето на очистителна молитва. Всичко друго е просто интерпретации, така че не мисля, че щ еима нещо грешно в това да има и момченца. Направи го, както ти подсказва сърцето и със сигурност вярвай, че ще е най-добре. А и детенце, преди да е кръстено, не е християнче, така че няма никакъв канон да бъде нарушен. Heart Eyes Весело изкарване.
Пенмар, евала, само така да продължавате, да сте живи и здрави. Така бързо сте наваксали, че чак сте подминали децата с по-голямо тегло. И дано взетите мерки за бучицата свършат работа, стискаме палци.
Г-жа Стихийно бедствие, радвам се, че се включи, точно си мислех днес за теб, че отдавна не си писала, явно бебето и голямото момченце ти заемат доста от времето. Важното е, че сте добре.
А за гимнастиката - ние правим гимнастика, тъй като при раждането за малко бебенцето да не оживее, и две седмици беше много зле в болницата. Когато я изписваха ни обърнаха внимание, че имала пареза на лявата ръчичка - не си я мърдаше въобще и все й седеше в едно положение. Като прочетох нещата за парезата просто ми идеше да се гръмна. Най-добрата профилактика е рехабилитацията и колкото по-рано се почне, толкова по-добре. Та още от деня след изписването вече бяхме организирали рехабилитаторка в къщи - тя е много добра, работи само с такива дечица вече 35 години във ВМИ в детска клиника /оф, като ми разказва разни неща направо ми е толкова гадно, но за да не ви натоварвам няма да ви плаша какви неща има, и то често се случват  Sad/ Както  ида е, оказа се ,че парезата не е пареза /или е само временна била/, и малката си движи лявата ръчичка. Но гимнастика продължаваме да правим, тъй като ме е страх от другото заболяване , за което ни казаха да наблюдаваме /няма да ви го кажа, защащото само написването му и прочитането му ме изпълва с ужас и страх/ - тъй като за момента никой не може да каже има ли и какви са последствията от раждането, всичко е индивидуално.  За сега констатираните проблеми при нас са лактозната непоносимост и/или алергията към млечния белтък, диарията и некачването /които са бели кахъри за мен/. Та гимнастиката е специална, за проблемни деца и за това и ефекта й е толкова хубав при нея.

Последна редакция: ср, 27 апр 2011, 13:19 от luba_rizova

# 220
Здравейте мами  Hug

Люба Ризова мерси за твоето. Ето ви едно кафе от мен визуално  Hug

Ние се връщаме от контролния преглед и всичко е наред  newsm44

Лилинчо радвам се че не са те притеснили като мен. И са ти казали до 15 седмица  newsm78 а нас ни тормозят на 6-7 седмица  ooooh! . А това за водата и акането го чувам за първи път  newsm78  newsm78 твоето педи БГ ли е или само този при който ражда беше?

Весет0 Аз въобще не съм се притеснила  Mr. Green за нощното хранене. Само разказах на Емси какви умни съвети получавах, тъй като тя сподели, че са и казала да дохранва  Crazy

Penmar браво на вас  hahaha голям шишо  Hug Ние този месец със сигурност ще сме по малко, заради престоя в болницата и наливането с вода  ooooh! но важното е да са добре бебоците  Praynig  Дано да се оправи топчето без лекарска намеса. Това което ми е споделяла кумата/ и тя е имала мнооогоооо кърма  Mr. Green/ влизала под душа и цедяла за да може да махне бучките и тя имала  Peace Успех  Praynig

kukumindrela И аз не вярвам в суеверия  Peace а и мисля че чак такова престараване не е необходимо. Важна е идеята с която се прави - да е живо и здраво детето.  Peace

luba_rizova Чудесни новини и дано всичко от тук нататък да е наред  Praynig

Последна редакция: ср, 27 апр 2011, 13:14 от mama_vessy

# 221
Здравейте мами!Днес е много скапано времето,а ние обичаме много да се разхождаме.Само докато я сложа в количката и заспива.
На 25.04 правих 40 дена на Мартина и ходихме попа да ни чете молитва.После се събрахме в къщи на почерпка.Не мисля,че има проблем да има мъже.Имаше 2 момченца и те много се забавляваха с малката.Мами да ви попитам,че съм забравила какво се правеше с 1-то парче питка/за малката/,което се слага върху най-високата мебел?

# 222
Позволявам си да се намеся, лецитина може да е 1000-1200мг 3-4 пъти на ден. Пие се, докато отшуми проблема, след това се намаля с по едно хапче на ден, накрая по 1 на ден в продължение на една седмица.
Компреси от зелево листо, намачкано за да си отпусне сока, като внимаваш да не се покрива ареолата и зърното.
Бебето да суче в поза, така че брадичката да сочи проблемния участък.
Топлият копрес преди кърмене, след кърмене - охлаждащ

Мики аз знам че има лицетин с различни милиграми, но понеже дозировката ми е известна само за този който е 250 затова пиша за него.

Последна редакция: ср, 27 апр 2011, 13:54 от г-жа Стихийно бедствие

# 223
Момичета изкам да ви питам,имате ли и как се спрявяте със пигментните петна по лицето получени от раждането.Направо са ужасни,появиха ми се по наса и челото със какво могат да се махнат.

Потърси си крем за лице Ахромин (ACHROMIN). Много е ефикасен, дано успееш да го намериш, защото е на Ален мак, а фирмата е обявена в неплатежоспособност и не съм сигурна дали имат производство в момента.

# 224
Момичета да ви питам пак  Embarassed с какво мажете крустите, но не на главичката а на веждите  Mr. Green на моя сладкиш там му се появиха  ooooh! мажа със зехтин ама полза няма за сега  newsm78

Днес ни валя за първи път дъжд с малкия  Mr. Green докато тичахме към колата  hahaha Ех много гадно време!

natali05225 На мен ми изчезнаха петната  newsm78 но пък бяха по бледи  newsm78 До колкото знам изчезват сами, но и на мен не ми е изчезнал още на корема  Crazy макар че избледня като цяло  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт