Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 29 922
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
  • ВАРНА
Здравейте момичета доста сте изписали и погледнах последните 2 страници само.После ще ви чета.Не знам дали сте го коментирали ,но Вигантол има вече в аптеки Санита за Варна.Аз вчера си купих и бързам да кажа.Днес сме и на консултация и довечера ще се хваля.
Пипиллота  ние като сучем се нервим и опъваме но само като е нервна и нещо не и добре.Те и затова търсят за да се успокоят.Въпреки че понякога и от туй висене по гърдите нещата стават още по лошo ,защото преяждат и почва едно повръщане реване и т.н.Но засега вече  усетих кога го прави и се съобразявам с нея.Нервна е като има да ака и се гърчи или преди да пръцне.И започва едно повръщане.Така я познавам че има да ака и то много.За около 3 часа понякога ака 3 пъти и огромни количества и тогава се успокоява.Но пада едно носене без право на сядане.Ако поседнеш или я сложиш за малко да легне надава вой.Сега я теглих колко е изяла -180 грама,което ми се струва много ,ама тя си знае.
И последно да питам момичетата от Варна дали искат да се срещнем.Така можем и по лесно да обменяме информация.С баткото така направихме преди 3 години.

# 256
  • София
Добро утро момичета,

Имам въпрос към тези от вас, които са на АМ

Последните няколко дена повръщаме на някои от храненията. По прицип това е нормален процес, който трябва да спре до към 6 месец. Но за да намалим до минимум повръщанията педиатърката ни посъветва:
1. да повдигнем матрака - някой повдигал ли го е и колко? Ние го повдигнахме вече, но ми се струва доста наклонен Thinking
2. да приготвяме по-гъсто АМ 3 дози вода + 4 дози мляко. Каза, че няма опасност от дехидратация. Аз говорих и с една приятелка, която е представител на NAN и тя каза, че това, което го пишат по кутиите за дозировката е според някави стандарти и са длъжни да го напишат и не епроблем да не се спазва точно дозировката. Но тя ме посъветва точно обратното - да правя млякото с повече вода и по-малко АМ. Сега не знам какво да правя.
Има ли и други с такива проблеми и съвети и чуденки?

Тази седмица май ще си стоим вкъщи.
Лек и спокоен ден на всички Hug

# 257
  • ВАРНА
redreny2000 ние спим надигнати също ,че иначе няма спиране да повръща,но защото преяжда.но сме на кърма.спим в малко кошче което съм сложила в дървеното легло което е с люшкане.А самото кошече съм го надигнала с тънка възглавница.

# 258
Момичета, имам следния проблем и ще съм ви благодарна за мнения и най-вече за съветите от ЛЛЛ.

Покрай счупения крак на мъжо и търчането до Пирогов, пропуснах няколко кърмения, после нямах и време за цедене и направо слагах беба да суче. И след 2 дни лявата ми гърда е страшно твърда и подута и ме боли доста. Включително и когато беба суче. Болката е най-вече след кърмене и е като пощипване, ама доста силно. Онзи ден доста често пробвах с помпата, но на моменти нищо не изцеждах, а гърдата е видимо пълна.  Вчера ходих на лекар и ми изписаха окситоцин по половин ампула 5 минути преди кърмене. Имаше някакъв ефект вчера, но днес пак се събудих с подута гърда и доста болезнена. Някъде бях чела, че листо от зеле помага и сложих, та леко ме облекчи, но гърдата си е пак доста твърда и има мляко, а не успявам да го изцедя. Забелязвам, че и дясната почва да ме понаболява.

Ако някоя има идеи как да облекча положението с бабини лекове, моля ви пишете ми.

# 259
  • Карлово
Мики аз знам че има лицетин с различни милиграми, но понеже дозировката ми е известна само за този който е 250 затова пиша за него.
г-жа Стихийно бедствие, може да се пие по 1000-1200 мг 3-4 пъти на ден, независимо от дозировката на самата марка. Аз дори знам, че има и по 100мг, т.е. в такъв случай ще трябва да се изпият 10 хапчета на един прием, за да се достигне 1000мг. Ето, че научи още нещо за лецитина  Hug

# 260
  • София
redreny2000 ние спим надигнати също ,че иначе няма спиране да повръща,но защото преяжда.но сме на кърма.спим в малко кошче което съм сложила в дървеното легло което е с люшкане.А самото кошече съм го надигнала с тънка възглавница.
siela, и ние надигнахме матрака с една тънка възглавница, но на мен ми се струва доста под наклон Thinking

# 261
Около 30 градуса трябва да е наклонът. Wink

Ние бяхме на консултация. 55 см (+3) и 5000 гр (+1300). Не ми харесва това шампионско наддаване, но редовно го прехранвам по причините, които обсъждате. Иска ми се да му създам режим, защото така ще е най-лесно за всички, но ме мързи да се занимавам. Лошото е, че на шум не спи. Мъча се повече от седмица да го приуча, но резултатът е ревящо недоспало бебе и изтормозена мама. Simple Smile

Иначе научих нов масаж. Направи ми впечатление, че си извива стъпълцата навътре, та ЛЛ ми показа как да го масажирам. Мога да ви обясня, ако имате интерес.

# 262
Здравейте, мами Simple Smile  Ади заспа и минавам да ви навестя. Изписали сте още 2 странички докато си публикувам отговора от вчера, после ще ви доизчета. Изникнаха ми някои въпросчета последните дни, да ви питам за мнение
1. Колко често къпите бебчетата? - четох една статия (пак ми дава линка, че е рекламен спам, който се интересува да си го пастне като си напише точката - http://http:babysling-bg точка com/2010/12/08/%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-3/, където се обяснява, че не е полезно въобще за кожата да се къпе всеки ден новородено, че била още много тънка кожата и чувствителна, но се чудя до кога се има предвид
2. В каква поза спите през нощта мамите, които кърмят? - Забелязвам, че ако си притисна по някакъв начин гърдите, дори да съм легнала на една страна, на сутринта задължително ми се е появила бучка в притиснатата гърда. Имате ли и вие такъв проблем
3. По колко време правите дневно масаж и гимнастика на децата и по колко пъти? - Аз правя само веднъж преди обяд, не ми остава време за повече и се чудя достатъчно ли е. Често пъти правим само гимнастика, масажът "увисва"...вечер след банята пък сме гладни и не й е до масаж на принцесата.
kukumindrela, на питата на Ади имаше момченца, не мисля, че е проблем
Да отговоря и аз на Маринелс на въпросчетата
1. От кога смятате че е нормално да се водят бебоците на минерален басейн? Ако си имах собствен още от раждането бих почнала, но не смея на обществен заради зарази и замърсявания
2. Сега като е променливо времето как ги обличате? дори вкъщи не знам вече как да обличам, ту пускам отоплението, ту го спирам, но като цяло я претоплям Ади
3. Мислите ли да започнете уроци по плуване за бебета? - бих искала, но в моя град няма такива, питала съм и взимат децата след навършване на 3 години поне
redreny2000, и ние сме повдигнали матрака на около 30 градуса заради запушено носленце и повръщане. В болницата така й беше повдигнат и вкъщи продължихме по същия начин. Докторите даже ни бяха казали на 45 градуса да го повдигнем и ако се свличало надолу бебето да сме я връзвали с пелена между крачетата  Shocked

Последна редакция: чт, 28 апр 2011, 14:33 от Лъки

# 263
Да се отчетем и ние от днешната консултация: 4,500 кг /+1,400/ и 55 см /+6/. Признах на акушерката, че се кърмим на поискване и че имаме 2 нощни хранения, а тя така ми се накара, каза че съм го хранела безразборно и за това имал колики, че не трябвало да има нощно хранене, трябвало храненията на едномесечно бебе да се сведат до 6 на брой, че това било ненормално наддаване и т.н. Е, какво иска, да го оставя да се дере от глад и да си чака графика ли? Аз не й се вързах много, явно и те са със старите разбирания за хранене под час и наливане с вода, ще видим кога ще ме карат да захранвам по-нататък. Сложиха ни и ваксината, казаха, че няма страничен ефект, но да не се къпем довечера. Горкият бебчо, мнооого жално рева.

# 264
  • Пловдив
Привет и от мен  wavey

Добро утро! Grinning
Това висене на гърдите е доста досадно. И аз съм в това положение и затова искам да попитам момичетата от ЛЛЛ на колко трябва да стане бебето ми, че да спре да си иска на час и половина да суче? Вярно, че така стимулирам лактацията, но защо на майките, чийто деца сучат на 3 часа, не им намалва кърмата и им стига на децата?Означва ли това често искане, че не ми е достатъчна кърмата?Или моята бебка обича да хапвя често по малко? newsm78
ena4 , и  на мен ще ми е интересно да видя отговора на консултантите от ЛЛЛ, защото и Тошко се храни по същия начин. Но аз не мисля, че ми е малко кърмата, защото винаги като спре да яде и стисна гърдата, излизат капчици, т.е. не е изцедена до дупка. Даже предлагам втората и отказва, значи се е наял. Онзи ден се наложи да го оставя за 3 ч на свекървата с изцедена кърма. Бях оставила към 140 мл и човекът ги беше изял. само че на 2 пъти с почивка от около час и пловина м-у тях. Мисля си, че предпочита да яде по-често по малко Simple Smile

По въпросчетата на Лъки:
1. Колко често къпите бебчетата? - И аз съм чела, че не е хубаво всеки ден, но не мога да се преборя с мъжа ми и го къпем всеки ден. Пропускаме само ако е заспал дълбоко, да не го тормозим и будим. Гледам да слагаме възможно по-малко шампоан.
2. В каква поза спите през нощта мамите, които кърмят? - Преди спях само по гръб, но от бременността свикнах настрани и сега така. Още повече че по някое време през нощта го взимам при мен и кърмя легнала. Така си оставам по няколко часа и на сутринта ме боли гърбът  ooooh! Това за запушванията и аз съм си го мислила, няколко пъти ми се  случват до сега  newsm78
3. По колко време правите дневно масаж и гимнастика на децата и по колко пъти? - Не правя. Добре, че каза, да питам следващия път педиатърката да ми обясни как се прави.

Въпросите на Маринелс
1. От кога смятате че е нормално да се водят бебоците на минерален басейн? - Не съм много по басейните и не стои въпросът. Но засега ми се струва все още много малък. Мисля,  че има много химии във водата.
2. Сега като е променливо времето как ги обличате? Вкъщи с памучно боди и гащеризонче, навън пак така плюс шапка и одеало - по-тънко или по-дебело в зависимост от времето. Рядко слагам още 1 връхна дреха.
3. Мислите ли да започнете уроци по плуване за бебета? - Мисля, че е хубаво да може да плува, но като чета другите момичета от Пловдив, явно и да искам, няма къде да го заведа.

# 265
Здравейте мами  Hug
luba_rizova Ето изпълнявам и ви пращам едно кафенце от мен.  Mr. Green

За родилните петна Доколкото знам има 2 вида. Такива които изчезват с времето и такива които не. Аз имам от неизчезващите  Mr. Green отзад на плешката във формата на синя слива. Никога не съм се притеснявала и то си растеше с мен  Laughing Не се мажат с нищо и само ако има проблем се води на кожен.  Peace моята е леко грапава и майка ми ме е завела за да е спокойна че не е злокачествено образувание и дали не е необходимо да се премахне.  

Това с цицата и ние в началото бяхме така  ooooh! само си висеше там.Но в един момент започна да я дърпа като ластик и да се нерви и мен много ме боляха, даже кръв ми потече. И се принудих да го пробвам с биберон и за сега положението е по добро. Все още си предпочита цицата, но като започне да нервничи и да дърпа и му връчвам бибата  Mr. Green

skrech И аз съм ЗА да се видим  Mr. Green Може да го измислим в някой парк с детски катерушки примерно  Peace И кафе разбира се  Mr. Green и така 2 в 1. Само това време да се оправи най-после  Crazy и да спре да вали или духа.

Адриана_ браво и на вас. Ей много сте бързи всички, а ние сме явно мързеланковци  Mr. Green

mama Barba какво имаш предвид с това извиване на вътре на стъпалцето   newsm78

redreny2000 в болницата като бяхме и нашето легълце беше вдигнато за всеки случай  Crazy казаха  Peace и беше доста повдигнато, но не мисля че за бебетата има някакво значение и съм сигурна че не им пречи, даже на моя сладур му беше много добре, защото имаше по голям поглед наоколо  Laughing

Лъки нещо не можах да отворя статията  newsm78
1. Колко често къпите бебчетата? ами попринцип всяка вечер, но не винаги. Понякога пропускаме  Peace Но не го къпя със шампоан  Peace
2. В каква поза спите през нощта мамите, които кърмят? Ами и аз съм забелязала, че ми се получават такива бучки ако съм притиснала гръдите  newsm78 и в повечето случаи спя по гръб  ooooh! за съжаление  ooooh!
3. По колко време правите дневно масаж и гимнастика на децата и по колко пъти? ами.... и аз не съм много редовна а масажа и при нас е рядко  Embarassed поради същите причини  Whistling а гимнастиката и тя не е особено на почит но се опитвам от няколко дни по няколко пъти за кратко, че търпението ми се изчерпва мнооого бързо. И хич не обича да стои по корем  hahaha а бе мързеланчо си е. Кака му беше по активна, тя само гледаше да се докопа до нещо и се опитваше да се изправя  Joy

Anelisa  hahaha на тебе много на Емси малко  newsm78 , а бе то на тези педита май няма угодия  Joy

# 266
Колко често къпите бебчетата?Всяка вечер, но се случва и да пропуснем, ако е заспала във времето за къпане.
В каква поза спите през нощта мамите, които кърмят?На страни и по гръб.Но и на мен ми се е случвало да си понатисна гърдата в странична поза и да ме боли после. Още повече, че вечер гърдите ми са най-пълни , защото беба прави 6 часа пауза.
По колко време правите дневно масаж и гимнастика на децата и по колко пъти?По няколко минути един-два пъти дневно.

# 267
Днес да почерпя  newsm47 Станахме на 2 месеца  newsm44

Честито и на:
София на katiliс
Нина на bzepic
Борис на bobi***
Давид на KATRIN_24

както и на едномесечния:
Данаил на Ina78

# 268
Здравейте, мами! Честити месечинки на празнуващите днес бебоци! Hug
Аз от тази седмица съм без помощник и очаквах, че лудницата ще е пълна, но засега не е чак толкова страшно!
mama_vessy, аз за Ники съм ползвала на Мустела крема за крустицък. Той имаше и на веждите. Определено бях много доволна.
По въпросчетата на Лъки:
1. Колко често къпите бебчетата? – аз ги къпя 2-3 пъти седмично.
2. В каква поза спите през нощта мамите, които кърмят? - -  Основно спя по гръб и на една страна. И аз съм имала случай на запушвания.
3. По колко време правите дневно масаж и гимнастика на децата и по колко пъти? – масаж не правя, а гимнастика два – три пъти по 10 минути преди хранене. Да отбележа и аз, че и двамата успяват да се обърнат от корем по гръб понякога.

Въпросите на Маринелс
1. От кога смятате че е нормално да се водят бебоците на минерален басейн? – Не ги обичам особено басейните, отделно категорично обществените са пълни с химикали, така че не смятам да ги водя.
2. Сега като е променливо времето как ги обличате? Вкъщи с памучно боди и гащеризонче без ръкав, навън или пак така, или с гащеризонче с дълъг ръкав плюс шапка и одеало.
3. Мислите ли да започнете уроци по плуване за бебета? – Никак не е лошо, но няма как да стане.

# 269
mama_vessy, Честита ти месечинка на теб и на всички други, които днес празнуват. Оправих линка към статията, проблемът е, че го разпознава като рекламен спам. Трябва да си го копираш и да си напишеш точката  Wink

Общи условия

Активация на акаунт