Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 29 851
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Добро утро и от мен:) Ние все още се опитваме да си направим режим:)Тоест моята буба се опитва..Като се напапа в 21.00 и  снощи папа в 5.30 сутринта, а по-миналата вечер в 3.30...Дано успее да си направи някакъв режим...

Относно видеото дето пуснах:) и ние с мъжо като го гледахме и си казахме,че това просто е абсолютно невъзможно...как го лашка туй бебе само...аз незнам не рацете и краката как не му измъкна,ами как кръста не му счупи...таз главичка как се мята...ужас:) Но пък се посмяхме доста... Mr. Green

# 526
 wavey
бебо от 2-3 дни е ужасен, много реве, иска да спи само в мен, а като го сложа в креватчето се събужда веднага, въпреки че остава на ръцете ми докато заспи дълбоко, дрехите му така стоят неизгладени и си чакат реда. На всичкото отгоре и от снощи се заточиха едни сополки  Banghead Като дойде време за хранене, започва да реве истерично и не поема цици, оххх, дано по-бързо му мине това неразположение, защото ще се гръмна...

за pentaxim, доколкото чух от ЛЛ ваксината я няма в ХЕИ до края на месеца, sirence, затова вероятно са ви сложили infanrix.

vikiimm и аз мисля, че трябва да потърсиш мнение на още един лекар, преди да се довериш безрезервно и да спреш кърменето.  fingerscrossed

Лъки, аз също ползвам ръчната помна на Авент и на мен понякога не ми прави вакуум, но намерих решение като отвъртя отдолу шишенцето леко, тогава се получава. А и виж да не би някоя от частите да е мокра, при мен и в този случай не се получава вакуума.

katilias, честит рожденик и от мен със закъснение, миналогодишната торта е била страхотна, майсторка си...   coolcool

iliana_t welcome голяма беба  Simple Smile

eya за бебешкия форум  smile3532 Това подозирам, че е мисъл на моя бебо: “Мама като ненормална се радва на акото ми - към какъв специалист да се обърна?”

хайде на малко въпросчета да отговоря:
1. Как "чистите" бялото в устенцата на бебчетата? Нямаме такова
2. Към дохранващите с АМ: Давате ли водичка? неприложимо
3. Какво АМ давате? неприложимо
4. През нощта на светло ли спите с бебчетата? Не, от уличното осветление стаята е осветена, иначе първият месец спахме на нощна лампа, бях по-спокойна като мога веднага да видя какво става, след като се размърка бебо
5. Махнахте ли вече нощното хранене? Ако да споделете как. Честно казано на мен ми се иска да го няма, за да мога да поспя, но уви бебо си иска все още и нощно време да цицне, няма проблем, мисля, че е още мъничък. Един ден се опитах да го "залъжа" с вода, когато се съуд към 3.00. В резултат трябваше да ставам през половин час и накрая в 5 ч. му дадох цици. Така и двамата се измъчихме.
6. Вадите ли бебчетата от количката, когато сте навън? Разбира се, ако се разплаче много

За захранването имам още мноого да чета и да се уча, затова няма и да отговоря на всички въпроси, но благодаря на г-жа Стихийно бедствие, че е подхванала темата още от сега
1Към каква възраст мислите да започнете със захранването, поне приблизително. 6 месеца
2 Мислите ли да се вслушате в съветите на периатъра ви, или си имате мнение по повод захранването. Не само за захранването, за всичко си имам мое мнение, след като съм прочела доста инфо, не се доверявам 100 % на педито.
3 Как захранвахте първото си дете (който има разбира се) и дали ще процедирате по същия начин. неприложимо
4 Има ли метод на захранване на който симпатизирате (не е задължително да е известен метод)  smile3529

1.До колко вярвате на личните си лекари и педиатрите при заболяване? Все още нямам изградено категорично мнение, от скоро "работим" заедно
2.Лекувате ли се сами и ако "да" с какви медикаменти-хомеопатия,антибиотици и т.н. Разбира се, че ми се е налагало да се лекувам сама, но основно настинки, болки в корема .... но сама определено не си назначавам антибиотик  #Shocked
3.Как процедирате с лечението на децата си - пробвате първо сами да се справите с проблема или първо посещавате лекар и тогава "ревизирате" мнението му спрямо вашите виждания и опит? Първо ще се опитам сама да се справя с проблема, все пак зависи от сериозността му.
4.Използвате ли бабешки методи за лечение на децата си? Не ми се е налагало, но зависи и от метода, наистина има много фрапиращи, като маслото с бабата на маринелс

# 527
Момичета влизам за малко и съжалявам че отново ще ви се оплача.Вчера излезе резултата от стерилната урина - E.coli >10*5  Cry Та утре милото ми бебче ще ходи с баща си на нефролог- Момчилов в Пирогов,но аз няма да мога да отида,тъй като абразиото ще ми е тогава . Много ми е притеснено най-вече за нея,а за мен се притеснявам само от пълната упойка,тъй като досега никога не са ми били.Стискайте палци....

# 528
маринелче не се притеснявай от пълната упойка:) аз съм изпуснала...защо ще ти правят абразио?

# 529
нищо страшно в тази гимнастика не виждам, стига да знае човек какво прави.
От клипа си личи че не му е за пръв път на детенцето, а и му е кеф.
Руснаците този вид гимнастика я наричат '' Динамическая'' в yooTube има много подобни клипове, не мисля че децата им се с размъкнати кръстове и крайници, това че аз не го правя не означава че е ужас.
Има много спорове по повод този вид гимнастика, ето която разбира руски
http://www.youtube.com/watch?v=_IJFsoPfYPQ&feature=related

# 530
Г-жа Стихийно бедствие, и мъжо точно това каза...че може би това е някой руски лекар:)

# 531
  • Пловдив
Маринелс, стискам палци бързо да се оправяте с Анастасия  Praynig Hug

нищо страшно в тази гимнастика не виждам, стига да знае човек какво прави.
От клипа си личи че не му е за пръв път на детенцето, а и му е кеф.
Руснаците този вид гимнастика я наричат '' Динамическая'' в yooTube има много подобни клипове, не мисля че децата им се с размъкнати кръстове и крайници, това че аз не го правя не означава че е ужас.
Има много спорове по повод този вид гимнастика, ето която разбира руски
http://www.youtube.com/watch?v=_IJFsoPfYPQ&feature=related
Аз не разбирам грам руски, но ми стана интересно. Може ли някоя мама, която разбира, да преразкаже накратко за какво става въпрос. Какво казват прилагащите тази гимнастка родители  newsm78 Shocked сигурно изтъкват ползи за бебето  newsm78

# 532
Аз лично колкото и ползи да ми изтъкват..не бих я изпробвала на беба тая гимнастика..било то и полезна  да е

# 533
  • до моите любими хора
Момичета извинявам се, че не съм ви чела от няколко дни. Ще се пробвам да го направя по-късно.

Спешно имам нужда от помощ от ЛЛЛ. Ивет не иска да се храни от както и биха ваксините в четвъртък. Същия ден беше много нервна и реших, че е нормално и не се притесних. Но от петък до сега не се храни както трябва. Суче по най-много 4-5 мин. и  в момента, в който малко и намалее струята и се отказва. Пробвах с компресия, но не иска. Мъчих я как ли не, но отказва. Давах и от шише, но и така не иска. Надявах се, че така ще иска да яде по-често но не изкарва си по 3 часа , а понякога като спи и повече. След като се мъчим да ядем е много нервна. И после като я оставиш и не я притесняваш повече да яде се успокоява. Гука си и сли. Сигурна съм, че за това време не изяжда повече от 70-80 мл, а това е много малко за 2 месечно бебе. Снощи не искаше да яде въобще от мен и с шише сме се мъчили повече от 1 час и изяде 50 мл. Гледам да я издебна да е сънена и така само докато млякото тече повече в началото и после спира.
Много съм притеснена. Незнам каква може да е причината. Намаляха напишканите памперси. Ака по 2-3 пъти на ден, но по-малко. Мъжа ми започна да ме притеснява да й дам АМ, можело нещо да и има на кърмата и затова да не иска да яде. Не знам какво може да и има и да не я харесва. Ще я пробвам до утре пак така и смятам да я заведа на лекарката да видим какво ще каже.
Само искам да кажа, че на консултацията в четвъртък се установи че е наддала само 650 гр и е пораснала с 1 см. На мен ми се видя много малко, но докторката каза че няма страшно и е нормално. А през този месец изяждаше, когато съм я хранила от шише вечер на последното хранене по 120-140 мл. И е наддала толкова малко. Не знам какво да си мисля вече.
Моля помагайте. Аз се притесних, че малко наддава , а ако продължава така да се храни сигурно ще отслабне.

# 534
''Динамическая гимнастика'' и  плуване вървят ръка за ръка при последователите на този вид ..... да го наречем религия, това са хора които споделят едно много интересно виждане за живота.
Ето как плуват децата им на 2 години
http://www.youtube.com/watch?v=E6SmX18qFLU&feature=player_detailpage

Последна редакция: нд, 08 май 2011, 21:32 от г-жа Стихийно бедствие

# 535
  • София
Спешно имам нужда от помощ от ЛЛЛ. Ивет не иска да се храни от както и биха ваксините в четвъртък. Същия ден беше много нервна и реших, че е нормално и не се притесних. Но от петък до сега не се храни както трябва. Суче по най-много 4-5 мин. и  в момента, в който малко и намалее струята и се отказва. Пробвах с компресия, но не иска. Мъчих я как ли не, но отказва. Давах и от шише, но и така не иска. Надявах се, че така ще иска да яде по-често но не изкарва си по 3 часа , а понякога като спи и повече. След като се мъчим да ядем е много нервна. И после като я оставиш и не я притесняваш повече да яде се успокоява. Гука си и сли. Сигурна съм, че за това време не изяжда повече от 70-80 мл, а това е много малко за 2 месечно бебе. Снощи не искаше да яде въобще от мен и с шише сме се мъчили повече от 1 час и изяде 50 мл. Гледам да я издебна да е сънена и така само докато млякото тече повече в началото и после спира.
Много съм притеснена. Незнам каква може да е причината. Намаляха напишканите памперси. Ака по 2-3 пъти на ден, но по-малко. Мъжа ми започна да ме притеснява да й дам АМ, можело нещо да и има на кърмата и затова да не иска да яде. Не знам какво може да и има и да не я харесва. Ще я пробвам до утре пак така и смятам да я заведа на лекарката да видим какво ще каже.
Само искам да кажа, че на консултацията в четвъртък се установи че е наддала само 650 гр и е пораснала с 1 см. На мен ми се видя много малко, но докторката каза че няма страшно и е нормално. А през този месец изяждаше, когато съм я хранила от шише вечер на последното хранене по 120-140 мл. И е наддала толкова малко. Не знам какво да си мисля вече.
Моля помагайте. Аз се притесних, че малко наддава , а ако продължава така да се храни сигурно ще отслабне.

Здравей, radostani!

Не всички бебета наддават по кило  Simple Smile . Широки са границите за "нормално" наддаване, за това ако другите показатели са наред, може би нямаш повод за притеснение. А 650гр наистина не е толкова малко.

Едно бебе на 2 месеца би могло да се нахрани за 4-5 минути.  Освен, че стават по-силни, с тренирането на сукане стават все по-добри в уменията  Wink
 По какъв начин установи, че детето изсуква 70-80мл или имаш такова усещане, че е изсукала твърде малко?

Понеже ти си притеснена възможно е това напрежение да се отразява на свободното потичане на млякото, защото окситоцинът, който е отговорен за отделянето на млякото от гърдата, е "срамежлив"  Crazy . На него понякога му е нужна приглушена светлина, уютна обстановка, спокойствие, отпускащ масаж от любимия  Flutter . А таткото явно и той е загрижен за изхранването на Ивет и настоява за АМ, което допълнително те притеснява. Ако смяташ, че ще проработи при вас, би могла да го помолиш да не всява допълнително паника, защото така притеснява и теб, а от там се затруднява достигането на порция мамино мляко до бебето.

Ако успееш да откъснеш от мерителната скала и забравиш всякакви мерки и теглилки, може пък това да ти донесе спокойствие. Чаша топъл чай(или друга любима напитка), едно дълбоооко вдишване и издишане, сядаш на дивана, все едно, че си на почивка на плажа и спокойно кърменето може да стартира  Simple Smile

Опитите за хранене на детето, ако са по-агресивни, това би могло да е причина за обратна реакция.  Ако ти е възможно, остави домакинството  и си дай време за вас двете. Просто се гушкайте и предлагай гърда отвреме навреме, но без да настояваш, а само да я помирише, да оближе, ако иска, тя да реши дали да засуче, не ги "сглобявай" ти. Може да пробваш да предизвикаш бебето да суче, като се гушкате голи или я оставяш да лежи върху теб, като има достъп до гърдите, но без да я поставяш на гърда. Само да си лежи между гърдите и сама да реши дали иска да се възползва. Вече си открила ефикасността на кърменето в сънено състояние. А също може да кърмиш в затъмнена стая и през деня. Или пък в движение.  

Хубаво е лекар да погледне детето и да даде мнение има ли някакъв здравословен проблем, щом свързваш намаления апетит с ваксината.

# 536
Здравейте, момичета. Имах страхотни почивни дни. Толкова хубаво беше на именния ми ден, че си пожелах всеки ден да е Гергьовден  Simple Smile Децата спаха цяла нощ и станаха в 10 часа, Ади се буди само за кърмене. Таткото ни направи палачинки за закуска, беше подготвил агнешко за обяд, облизахме си пръстите. Бяхме на разходки, времето беше страхотно и баткото кара колело, пързаляхме се заедно, а Ади си поспа добре на въздух. Надвечер имаше концерт на центъра - там пък потанцувахме.
ena4, благодаря ти за пожеланията, трогната съм Simple Smile Дано и вие да сте прекарали добре на Бачково.
lilyrose, ще пробвам и твоите съвети, че не мога да я преборя тази помпа, а баткото си го пие с удоволствие млекцето, а и за Ади да мога да замразя
Относно гимнастиката не бих правила на Ади, но игрите на баткото с таткото много се доближават до показаното на клипчето...изтръпвам като ги гледам понякога  Laughing А за плуването само мога да съжалявам, че няма къде да го заведа баткото това лято да го научат да плува, просто по-хубва спорт за цялото тяло няма според мен  Cry

# 537
  • София
Явно утре няма да се срещаме  Laughing , а кога? Да кажем първия хубав ден, а?
Значи все пак добре съм предполагала, че е нещо от суперспециалист  Mr. Green , само дето предполагах, че става въпрос за ранно акробатично възпитание, нещо като дете на акробати, които добре знаят какво вършат. Бедствие, не знаех, че бебешкото плуване е едно течение с това нещо  Thinking . Първото ми бебе трябваше да го записваме на плуване, като терапия, та бях попрочела туй-онуй, но не съм попадала на такава гимнастика. Аз руски разбирам, но не схванах каква е идеята. Мен не ме кефи нещо. Не ми става ясно какви са целите. Абе дано някои перковци да не попаднат на това видео, че току виж решили и те да пробват вкъщи, без да имат никакви умения и знания(щото знаем, че родителите обичат да прилагат разни методи за отглеждане на децта, без да се информират за подробности около идеята).

catwalk , обрива може да не е просто от запарване, а и от химикалите, които се употребяват за производството на памперса, включително и на материята, която пипа кожата. Ние такива проблеми нямаме, но все пак ми става гадно, като погледна спарената му кожичка от памперса. За това съм решила, че ще взимам пелени за многократна употреба, ама само да ми дойдат парички от някъде. За сега му давам "почивни" минути  Simple Smile  - при смяна на памперса го оставям да поседи гол.
marinels, успех и на двете  Praynig ! Желая всичко най-добро и скоро да забравите какво е било!

Въпрос(несвързан пряко с мартенчетата ни) - как попаднахте във форума и в отчетните теми? - Аз преди да родя първото дете не бях писала никога в никакъв форум и не знаех, че съществува такъв начин на общуване(освен във форума на дир.бг, който е много труден за четене). Като родих и като дойде ред на коликите, мъжа ми започна да търси информация. После щях да приключа с кърменето и пак той започна да търси информация и така той стигна до маммата. После аз погледнах да видя къде какво пише и така, та до днес, когато държа челна позиция с мама Веси по неизпускане на зачекната тема в отчетната ни  Mr. Green

# 538
  • Ямбол
marinels стискам ти палци миличка, всичко ще е наред,не е страшно изобщо, ако това ще те успокои де Simple Smile) прегръдки и на теб и на Ани

# 539
Привет и от мен, хич време не ми остава за този форум. Чета Ви редовно, като слагам да приспивам София, но пък тогава не мога да пиша, че съм в легнало положение.
Голяма седмица имахме - в събота, рожденния ден на големия ми син, в неделя - денят на майката.
И двата дни бяха страхотни, времето беше с нас, децата се забавляваха на воля в двора, скачаха на батута, мъжът ми беше разпънал едно нещо с тунели и палатки, голямо гонене падна. Родителите пийнаха по две-три винца, изобщо беше супер. Да ви почерпя с новата торта:

и разрез

Вчера, на деня на майката, получих картичка със стикери, собственоръчно залепени от сина ми  Laughing както и прекрасно кленово дърво, което ще засадим в градината.
г-жа Стихийно бедствие, както вече съм казвала, синът ми започна да плува от 4.5 месечен. Ходим веднъж седмично, по 30 минути, с малки прекъсвания между ваканциите на учениците тук. Може да плува сам около 5-6 метра(просто такова е упражнението, което правят в тази възрастова група), скача сам от ръба на басейна, потапя се под вода, просто обаче програмата тук е такава, че няма да ме оставят да го пусна сам поне до 3 години, за да проверя колко може да плува сам. Мен не ме гонят амбиции някакви, тук децата имат задължително плуване в училище, просто защото навсякъде има вода, и един вид - за защита на децата, да знаят какво да правят, ако недай си боже се случи нещо. От утре започваме 4 седмична, безплатна програма към местната група за игра по безопасно плуване.
А за гимнастиката - и аз не видях нищо страшно в това, личеше си, че човека знае какво прави. И какви мускули имаше на ръцете, личеше си, че поема част от тежеста, като го размята.
Скреч, аз попаднах тук от скука - в началото четях чужбинската (много отдавна), после тръгнах на работа и хич време не ми оставаше, преглеждах готварския. Като излязох в отпуск по майчинство с Александър, много свободно време имах, започнах да чета отчетни. С риск да обидя някого, аз такива стресирани и истерични бременни не бях срещала. Та отложих писането в отчетната на голямото ми дете за по-нататък. По-късно се включих, но някакси все не на място се чувствам там. Вярно, има свежи момичета, но по-голямата част се вълнуват само от наддаване и мерки. Истината е, че е отчетна тема, но все си мисля, че не може мозъкът на един нормален човек да е зает само с акита, повръщане и наддаване. Мое мнение Peace
То и многото наддаване не е хубаво. Детето на едната ми приятелка е на 4 месеца, родено е 3520 гр. и сега тежи 9.400 Shocked В началото е била на кърма, но сега вече е на АМ, тъй като тя не може да се справи с непрекъснатия глад от страна на бебето. И сега ходят по разни доктори и изследвания, да видят, на какво се дължи този непрекъснат глад. Та с две думи - и много, и малко, пак не е добре.
Стискам палци на Маринелс.
Лек ден от мен.

Общи условия

Активация на акаунт